Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku w Buku jest od dziś nowy nabytek - piękny pręgowany bokserek. Jest młodziutki, może koło roku. Nazwałam go Togo.

Jest łagodny, miły ale...ogromnie przerażony, zestresowany. Zamknięty sam w klatce - wodzi przerażonymi oczami, prawie z obłędem. Nic nie rozumie, boi się.
Błagam o pomoc w szukaniu mu pilnie domku.
Oczywiście po kastracji.

Niech nie siedzi w schronisku.
Ratujmy przerażonego Togo.

Zobaczcie jaki biedak. Pomóżcie!

Posted

Wątpię. Pies błąkał sie od dobrych kilku dni. Jest chudy i nieco zaniedbany. Nikt go nie szuka.
A ja szukam choc tymczasu - on siedzi w jedynym pustym kojcu, przy dyzurce - gdzie wjeżdżaja auta i jest hałas a nie ma żadnych psich odgłosów - sam jak palec.

Posted

Dzięki dziewczyny. Nie wiem, czy ma chipa - nikt nie sprawdził. Paweł dziś organoleptycznie postara sie wymacać a jak nie to trzeba będzie podjechać do weta na czytnik.
W każdym razie i jego stan i oświadczenia osób które psa widywały wskazują, że błąka się już jakiś czas, a nie ma ogłoszeń w okolicy i nikt nie poszukuje tego psa.

Więc po prostu szukam domu dla Togo, bo szkoda psiaka.

Posted

Togo został dziś zabranmy ze schroniska - ponoć przez dogomaniaków pomagających bokserom. Ponieważ poaweł dokładnie nic mi nie powiedział bo nie wiedział a ja byłam zupełnie zaskoczona - poniewaz nie było żadnej informacji na wątku a i zainteresowanie małe - teraz sie obawiam, o co w tym chodzi. Kto i gdzie zabrał Togo.
Jeśli coś wiecie, prosze napiszcie - bo Togo był pod opieka naszej Fundacji i nagle odjechał i nie mam pojęcia - czy wszystko ok.
Nie został wykastrowany jeszcze - więc rozumiecie mój niepokój.
Jesli wiecie cos o Togo - napiszcie. Gdzie i dokąd i z kim pojechał.

Posted

Kwarantanna się nie skończyła jeszcze (pies przed trafieniem do schroniska był już gdzieś przetrzymywany) ale co najważniejsze pies ginął w schronisku powoli. Biedny taki. Ustalono, dla jego bezpieczeństwa, dom tymczasowy. Tylko skąd na sggw - czy juz z nim tak źle było. I szkoda, że nikt nas nie uprzedził - tzn. Fundacje pod opieką której jest psiak. Ale cóz, ważne żeby był bezpieczny.

• 2 weeks later...