florida_blue Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 dzisiaj mam adopcje Goldiego i bede na moment w schronisku - na spacer nie dam rady chyba (a niestety nie bedzie mnie w weekend) ale napewno do niego zajrze.... Quote
florida_blue Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 kiepsko z czasem ... ale prosiłam wolontariuszki żeby go zabrały jutro na spacerek :) Quote
michelle04 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 ...ale tutaj cisza.....:shake: Florida pisz co tam u glutka:mad: Quote
florida_blue Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 jutro wreszcie jade go odwiedzić ... nie widziałam go DWA TYGODNIE .... i zabieram na spacer :] Quote
florida_blue Posted July 15, 2007 Author Posted July 15, 2007 Thor był na spacerku - coraz gorzej wygląda, chudnie i marnieje w oczach... on potrzebuje domku... Quote
michaśka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Witam wszystkich:) śliczny psiak... bardzo przypomina mi mojego nieżyjącego już psa - też mieszańca boksera i doga. Mam nadzieję, że uda mu się znaleźć dom. Quote
florida_blue Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 a michaśka nie miałaby ochoty na takiego glutka ?????:razz: Quote
Agniest Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 cześc Thorku :) biedactwo pewnie ci ciężko w te gorące dni........ Quote
marillka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 nie jestem specjalistką od ras, ale może to dog kanaryjski jest?? :lilangel: po fotkach na forum dogów kanaryjskich sądząc http://reygladiador.com/adopcje/adopcje-psy_w_potrzebie.htm Quote
michaśka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 hehe.... Ja to bym chciała, ale reszta rodziny.... No nie da rady Quote
florida_blue Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Thor znów był na spacerku dzisiaj ze mną. Szła jeszcze Marysia z Kają. Chwila nieuwagi i Thor złapał Kaję za ucho... :angryy: nie rzuca sie bardzo, ale ma takie zapędy, żeby capnąć - musi byc odpowiednio socjalizowany - niestety nie na warunki schroniska.... Został skarcony i zaraz puscił i szedł grzecznie... A pozniej Kaja się zerwała ze smyczy - własciwie - pusciło zapięcie w obrozy i Kajka była już wolna - na szczescie nie uciekła, spokojnie dała sie złapac a Thora posadziłam - Marysia zawiazywała smycz Kaji a Thor warował zaledwie metr dalej - i nie okazywał zadnej agresji. Cięzko mi okreslić czemu sie tak zachowuje - nie ma zadnych oznak (mam na mysli jakieś rzucanie sie na smyczy, nawet sie nie jeży), podchodzi wącha (lekkie zesztywnienie) i zaraz łapą chce przygnieść... wrrrr... On tak jakby czekał na okazję kiedy mu sie uda capnąć zeby drugi pies bliziutko podszedł - bo tak to jest własciwie ok .... Zauwazylam, ze ostrzej prowadzony - mam na mysli komendy wydawane stanowczym tonem - zachowuje się bardziej karnie - i jak sie okazało nawet przy nodze potrafi chodzic. Zdjecia wstawie pozniej Quote
michaśka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 no cóż mój mieszaniec też był agresywny wobec innych psów, ale za to srasznie przyjacielski wobec ludzi (nawet bawił się z małymi dziećmi co wymaga dużej cierpliwości ). a Thor może chciał się tylko pobawić? ;) Quote
florida_blue Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 no ja mysle ze to kwestia socjalizacji - nie jest zaciekłym mordercą tylko po prostu trzeba mu pokazac jak sie ma zachowywac Quote
marillka Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 a to miglanc :roll: z tego Thora - ale ma "boskie" imie :loveu: przydal by mu sie jeszcze odyn :lol: Quote
Agniest Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 czyli musi mieć domek bez psów i z mądrym, odpowiedzialnym panem... Quote
florida_blue Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 moze niekoniecznie bez psów, ale kilka lekcji z dobrym szkoleniowcem napewno by mu sie przydało.... no i konsekswencja w prowadzeniu... bo jakoś wyjątkowo uległy to on nie jest ;) z charakteru to taki typowy bokser :loveu: musze jeszcze sprawdzic jak on na zabawki reaguje .... Quote
florida_blue Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Thor- na górę fafelku kochany ... Quote
Recommended Posts