Jump to content
Dogomania

::dog czy bokser raczej? w kazdym razie glutek THOR ;) Częstochowa ADOPTOWANY!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Thor znów był na spacerku dzisiaj ze mną. Szła jeszcze Marysia z Kają. Chwila nieuwagi i Thor złapał Kaję za ucho... :angryy: nie rzuca sie bardzo, ale ma takie zapędy, żeby capnąć - musi byc odpowiednio socjalizowany - niestety nie na warunki schroniska.... Został skarcony i zaraz puscił i szedł grzecznie...

A pozniej Kaja się zerwała ze smyczy - własciwie - pusciło zapięcie w obrozy i Kajka była już wolna - na szczescie nie uciekła, spokojnie dała sie złapac a Thora posadziłam - Marysia zawiazywała smycz Kaji a Thor warował zaledwie metr dalej - i nie okazywał zadnej agresji. Cięzko mi okreslić czemu sie tak zachowuje - nie ma zadnych oznak (mam na mysli jakieś rzucanie sie na smyczy, nawet sie nie jeży), podchodzi wącha (lekkie zesztywnienie) i zaraz łapą chce przygnieść... wrrrr... On tak jakby czekał na okazję kiedy mu sie uda capnąć zeby drugi pies bliziutko podszedł - bo tak to jest własciwie ok ....

Zauwazylam, ze ostrzej prowadzony - mam na mysli komendy wydawane stanowczym tonem - zachowuje się bardziej karnie - i jak sie okazało nawet przy nodze potrafi chodzic.

Zdjecia wstawie pozniej

Posted

no cóż mój mieszaniec też był agresywny wobec innych psów, ale za to srasznie przyjacielski wobec ludzi (nawet bawił się z małymi dziećmi co wymaga dużej cierpliwości ). a Thor może chciał się tylko pobawić? ;)

Posted

moze niekoniecznie bez psów, ale kilka lekcji z dobrym szkoleniowcem napewno by mu sie przydało.... no i konsekswencja w prowadzeniu... bo jakoś wyjątkowo uległy to on nie jest ;) z charakteru to taki typowy bokser :loveu: musze jeszcze sprawdzic jak on na zabawki reaguje ....