Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Amber - okrutny los znów chce ją posłać do schronu ...
W lipcu 2010r . na jednym z osiedli w Wieliczce , znalezione zostały 4 maleńkie szczeniaczki .
Udało się je ocalić przed wywiezieniem do schroniska , po jakimś czasie znalazły domy , Amber też .
Była kochana , rozpieszczana beztrosko minęły jej 4 lata życia ale niestety los bywa dla niektórych okrutny, umarła pani Amber i wszystko się zawaliło . Amber nie potrafi sobie poradzić z tym , że musiała zamieszkać w domu córki Pani , ucieka do swojego starego domu , który jest niedaleko .
Niestety rodzina nie jest w stanie zapewnić Amber bezpieczeństwa i czasu , który ona potrzebuje żeby pogodzić się ze stratą swojej pani .
Po 4 latach Amber znowu szuka domu ...
Amber jest sunią średniej wielkości, waży 19,5 kg, wielkości do kolana . Jest zdrowa, zaszczepiona , wysterylizowana .
Obecnie przebywa w Katowicach .
Prosimy o pomoc żeby i tym razem udało się ocalić Amber od losu schroniskowego psa .
telefon w sprawie adopcji -602 709 383 mail [email protected]

I jeszcze jedna moja prośba nie oceniajmy rodziny Pani Amber, ich historia jest naprawdę bardzo ciężka i starają się jak mogą żeby Amber trafiła do najlepszego domu. Są to prywatne i smutne bardzo sprawy więc nie opisuję ich tu , ale uwierzcie mi
( a wiecie że jeśli chodzi o psy to jestem raczej nieugięta w ocenianiu ludzi , że sytuacja jest wyjątkowa :( )

Amber była moją tymczasowiczką , bardzo zależy mi na jej losie i ogromnie Was proszę o pomoc .

Tu jest wątek Amber i jej rodzeństwa gdy byli szczeniakami

http://www.dogomania.pl/forum/threads/188673-Kraków-Szczeniaczki-ze-smietnika-mają-domy-dziękuję-Amidze-Agacie-i-Rudzi-Biance!

dzięki https://www.facebook.com/pages/Alicja-Nowak-Fotografia/214247038748140
mamy piękne zdjęcia Amber

10155707_536633366459870_449575136117679

10463960_536633339793206_861033099765764

10489722_536633379793202_388508153995438

10505577_536633329793207_920423516148752

10354727_536633346459872_276188173681374

Edited by Rudzia-Bianca
  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)
Rozliczenie Amber

wpłaty dziękuję ogromnie :loveu: :calus:

100 zł właścicielka Amber ( p. Magda )
500 zł jkp
300 zł jkp
40 zł p. Magda

wydatki

100 zł hotelik 24.08-31.08 + odrobaczenie
300 zł hotelik 01.09 30.09.2014r.
10 zł - bazarek ogłoszeniowy
310 zł hotelik 01.10-31.10

saldo

+ 220 zł Edited by Rudzia-Bianca
Posted

zapisuję się u malutkiej, jutro ją ogłoszę. Zdjęcia cudne, o niebo lepsze od tych wcześniejszych, cieszę się, że udało się przeprowadzić tę sesję:)

Posted

Jo37 napisał(a):
Trafiłam tutaj po imieniu suni. Ja też mam Amber.

Amber - imię miało przynieść jej szczęście :( dzięki Jo że jesteś :loveu:

AMIGA napisał(a):
Czy z ogłoszeń nie było żadnego telefonu?

Amiga nawet pół telefonu nie było :( może z nowymi zdjęciami będzie lepiej .

paula_t napisał(a):
zapisuję się u malutkiej, jutro ją ogłoszę. Zdjęcia cudne, o niebo lepsze od tych wcześniejszych, cieszę się, że udało się przeprowadzić tę sesję:)

Paula Aniele :multi::loveu:

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):

Te zdjecia są super! Wzrok Amber mówi - pokochaj mnie, weź mnie :-)

Posted

...

...

Gosiu, a te zdjęcia są zrobione przez dziewczynę z tej strony, o której pisałyśmy?

Posted

Kurcze, to może by mojej Nurii też takie zdjęcia zrobić. Bo już równo rok temu Nusia u mnie nastała jako tymczasowiczka i mimo wielu ogłoszeń też nie było ani jednego,ani nawet pół tel. o nią :-(

Posted

[quote name='AMIGA']Kurcze, to może by mojej Nurii też takie zdjęcia zrobić. Bo już równo rok temu Nusia u mnie nastała jako tymczasowiczka i mimo wielu ogłoszeń też nie było ani jednego,ani nawet pół tel. o nią :-(

Amiga zobacz tu http://psiewedrowki.pl/znajdz-fotografa/
a jak dałybyście radę przyjechać do Myślenic, to może nie tak profesjonalne ale chyba tez niezłe zdjęcia mogę spróbować zrobić tylko musiałybyśmy się zgrać z terminem .

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Amiga zobacz tu http://psiewedrowki.pl/znajdz-fotografa/
a jak dałybyście radę przyjechać do Myślenic, to może nie tak profesjonalne ale chyba tez niezłe zdjęcia mogę spróbować zrobić tylko musiałybyśmy się zgrać z terminem .

My będziemy przez prawie cały lipiec na działce w Dobczycach, a to już rzut beretem do Myślenic :-)

Posted (edited)

Paula dziękuję za ogłoszenia :loveu:

erka napisał(a):
Bardzo ładna sunia:). Ale wygląda na mniejszą niż 19,5 kg.

Trzymam kciuki za domek, bo przecież do schronu nie może trafić za nic.

No niektórzy tak mają że im psy na zdjęciach na mniejsze wyglądają ;) u mnie wszystkie powiększone ;)
Amber właściwie podobno nawet 20 kg waży .

Do schronu nie pozwolę jej oddać :( w razie czego hotelik będę załatwiać :(
Pani Magda daje sobie czas do sierpnia , potem kolejne zmiany u nich :(

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

Paula dziękuję za ogłoszenia :loveu:

No niektórzy tak mają że im psy na zdjęciach na mniejsze wyglądają ;) u mnie wszystkie powiększone ;)
Amber właściwie podobno nawet 20 kg waży .

Do schronu nie pozwolę jej oddać :( w razie czego hotelik będę załatwiać :(
Pani Magda daje sobie czas do sierpnia , potem kolejne zmiany u nich :(

Nie ma za co Gosiu, jak będziesz chciała ponowić to pisz :) Zrobiłam jej ten pakiet, który zawsze robię.
Nie wiem czy jest jeszcze ta promocja na olx, ale może warto jej wyróżnić ogłoszenie....?:roll:

Mam nadzieję, że to nie będzie konieczne, bo mamy jeszcze troszkę czasu, ale jeśli nie uda się do sierpnia, to raczej nie będzie wyboru :(