Ingrid44 Posted September 4, 2015 Posted September 4, 2015 Przyjdzie czas i na niego. Czasami to trwa dłużej bo dużo jest bezdomniakow. Quote
DORA1020 Posted September 5, 2015 Author Posted September 5, 2015 Jestem u psiaczka codziennie,ale nic nie pisze,bo co bede pisac,ze ciagle sie martwie,ze tak dlugo czeka na dom? Quote
Elisabeta Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 Dora, Daktylek doczeka się swojego Domku. :) Nie trac nadziei. My nie tracimy. ;) Quote
Elisabeta Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Daktylku, bądź dobrym kolegą dla Brysia... :) Quote
Lucyna Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Dziewczyny, co zmienić w ogłoszeniu? Nie wiem co robić, poodnawiam ale coś zmienić? Quote
Elisabeta Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Lucynko, też nie wiem. :( Przecież te nowe ogłoszenia Daktylka są super. Może odnów i jeszcze poczekamy cierpliwie. Oj, Daktylos, Daktylos... ;) Quote
DORA1020 Posted September 9, 2015 Author Posted September 9, 2015 Daktylek ma wyroznione ogloszenie? Na jakie miasto jest oglaszany? Moze teraz zmienic miasto a moze jeszcze ktos zrobi dodatkowe ogloszenie,b o mozna na olx-ie,na inne miasto i napisac,ze Daktylek tak dlugo czeka na dom,ze jest takim wpsanialym psiakiem,i od dawna wyglada swojego czlowieka.Widzialam jakies oglosznie na olx pod tytulem: Jak dlugo mozna czekac na dom? Ja zauwazylam w gaszczu ogloszen ten tytul,moze i Daktylka ktos w koncu wypatrzy. Quote
Guest TyŚka Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 A może nowy tekst - jak myślicie? Quote
Ingrid44 Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Można spróbować nowy tekst. Może pomoże. Daktylek taki fajny chłopak tylko ze czarny a czarne psiaki raczej długo czekają na domek. Osobiście wogole tego nie rozumiem. Quote
Elisabeta Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Też jestem za nowym tekstem dla Daktylka... TyŚko, do dzieła! ;) Prosimy bardzo. :) Quote
DORA1020 Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 Tekst jest wazny,ale ogloszenia potrzebne na kilka miast. Sama bym to zrobila gdybym na glowie nie miala pomocy innym zwierzakom,po prostu nie mam czasu i wolno chodzacy komputer. W teksie mozna napisac,ze Daktylek juz tak dlugo czeka w hoteliku i wypatruje swojego czlowieka. Ze dowiezienie psiaka do wymarzonego domu nie bedzie problemem.Byleby ten dom sie znalazl. W ogloszeniu mozna wspomniec.ze Daktylka nie ma w danym miescie,ale do domku,ktory chcialby go adoptowac przyjedzie napewno pokona te ...kilometry. Czy moze ktos mi wyslac na maila zdjecia Daktylka? Poprosze jakos fundacje,jeszcze nie wiem jaka/ o gloszenie go na stronie fundacji.Moze bedzxie wieksza szansa. Ile to juz psina czeka na dom? Chyba w zimnie bedzie 2 lata? Dlugo.......za dlugo..... Quote
Selenga Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 POTRZEBNA NA CITO OSOBA DO PRZEPROWADZENIA PA, OKOLICE OPOLA LUBELSKIEGO!!! Quote
Guest TyŚka Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 POTRZEBNA NA CITO OSOBA DO PRZEPROWADZENIA PA, OKOLICE OPOLA LUBELSKIEGO!!! Napisz na fejsbuku na grupie LUBLIN DLA ZWIERZĄT albo na grupie wizytowej. Opisy dotychczasowe Daktyla: PIERWSZY: Daktylek, niewielki czarny piesek, do adopcji. Do adopcji niewielki, czarny, około 2-3 letni piesek - Daktylek. Zanim znalazł się pod opieką wolontariuszy błąkał się po ulicy, zaniedbany i wygłodzony. Obecnie zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony czeka w hoteliku na własny domek i kochających opiekunów. Lubi dzieci, ładnie chodzi na smyczy. Okazał się być żywiołowym, energicznym i bardzo przyjaznym psem. Uwielbia długie spacery, bieganie i kontakt z ludźmi. Jest wielkim łasuchem i dzięki smakołykom uczy się nowych komend. Przyszły właściciel dzięki adopcji może zyskać przyjaciela i stróża posesji. DRUGI: Plusy: - łagodny do ludzi, - lubi dzieci, - dogaduje się z psami, - ładnie chodzi na smyczy, - żywiołowy, - "kompaktowy", - wieczny optymista, - szybko się uczy, - zachowuje czystość w domu, - może zamieszkać z kotami. Wady: - lubi górować nad psami. Cześć! Jestem Daktyl! Moim znakiem rozpoznawczym jest wieczny uśmiech! Kocham ludzi, zwłaszcza tych małych - dzieci są tak samo żywiołowe jak ja! Najchętniej bawiłbym się z ludźmi cały dzień, spędzał z nimi aktywnie czas i ich rozbawiał. Podobno umiem rozczulić każdego, jestem słodki jak daktylek! Za jedzenie zrobię dla Ciebie wszystko, bardzo szybko się uczę nowych komend. Dodatkowo jestem czarny, więc pasuję do każdego koloru i nie będziesz musiał mnie często kąpać. Jestem młodziutki (mam dopiero 2-3lata), a dzięki moim niewielkim rozmiarom, łatwo mnie zabrać wszędzie ze sobą. W domu jestem grzeczny, umiem sygnalizować swoją potrzebę. Z pobratymcami również się dogaduję, ale lubię być wśród nich liderem. Kotom nie robię krzywdy, ale tak mocno mnie kuszą, gdy uciekają... Jednak ze spokojnym mruczkiem się dogadam, w końcu jestem Daktyl - najlepszy z najlepszych! Jeśli szukasz pozytywnego zastrzyku energii, przyjaciela na dobre i na złe, stróża domu i małego, szybkiego wesołka to zostańmy przyjaciółmi! Zadzwoń do mojej Opiekunki! TRZECI: Plusy: - łagodny do ludzi, - lubi dzieci, - dogaduje się z psami, - może zamieszkać z kotem, - ładnie chodzi na smyczy, - żywiołowy, - "kompaktowy", - wieczny optymista, - szybko się uczy, - zachowuje czystość w domu. Wady: - goni koty (jak uciekają), - lubi górować nad psami. Daktyl to młodziutki (2-3letni) wieczny optymista. Wszędzie go pełno: kocha ludzi, dogaduje się z dziećmi, uwielbia się bawić oraz spędzać czas ze swoją rodziną na świeżym powietrzu. Ładnie chodzi na smyczy. Daktylek jest słodkim łasuchem, przy odpowiedniej motywacji (jedzenie) bardzo szybko się uczy. Umie zachować czystość w domu. Wobec pobratymców nie wykazuje agresji, jednak lubi nad nimi górować. Koty prowokuje do ucieczki, ale nie wyrządza im krzywdy, więc może zamieszkać ze spokojnym mruczkiem. Daktylek będzie wspaniałym kompanem aktywnej rodziny, która szuka pozytywnego zastrzyku energii. Ze względu na swoje niewielkie rozmiary, będzie łatwiej wszędzie go ze sobą zabrać. Daktylek przed adopcją długo błąkał się po ulicy, w tej chwili przebywa w Hoteliku. Jeśli szukasz pozytywnego kompana, przyjaciela na dobre i na złe oraz stróża, zadzwoń do jego Opiekunki. On na Ciebie czeka! Tzn. ma trzy opisy, nie wiem czy wszystkie są wykorzystywane. Dzięki tylu opisom, Daktyl NA RAZ może być ogłaszany na 3 województwa. Proponuję też każde ogłoszenie z innym zdjęciem profilowym, najlepiej wesołym Daktylkiem. Kolejny opis, który właśnie spłodziłam. CZWARTY już:Cześć, jestem Daktyl! - jestem młodym i niezwykle pociesznym psem, - uwielbiam ludzi, - świetnie dogaduję się z dziećmi, - jestem przyjacielski wobec innych psów, - dogaduję się z kotami, - ładnie chodzę na smyczy, - zachowuję czystość w domu, - zapraszam wszystkich do wspólnych zabaw i harców - wszędzie mnie pełno, - będę doskonałym kompanem dla aktywnej rodziny, - jestem czarny, a czerń pasuje do wszystkiego (i nie widać na niej brudu!). Jeśli szukasz pozytywnego zastrzyku energii, kompana na dobre i na złe oraz jesteś aktywnym człowiekiem to zadzwoń! Na pewno się dogadamy! :) Odległość to nie problem, moje "ciocie" pomogą w transporcie. Jestem odrobaczony, odpchlony zaszczepiony i wykastrowany. Telefon do mojej Opiekunki: Quote
Elisabeta Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Daktylek ma cztery nowe i bardzo dobre opisy. :) Dziękujemy, Ty$ko. :) Super. Tysiu, masz talent. :) Quote
Guest TyŚka Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Daktylek ma cztery nowe i bardzo dobre opisy. :) Dziękujemy, Ty$ko. :) Super. Tysiu, masz talent. :) Wcale nie nowe. Jeden jest nowy, ten ostatni. Pozostałe wyciągnęłam z czeluści wątku, bo zaginęły. Myślę, że dobrze by było umieścić je na pierwszej stronie wątku Daktylka, bo znów nam się zawieruszą. A i nie wszystkie opisy są moje, ten pierwszy jesy Lucynki (jak dobrze pamiętam). Quote
Elisabeta Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Rozumiem, TyŚko. :) Tak sobie nawet pomyślałam, ze to niezwykłe tak przysiąśc i napisac cztery różne opisy dla psiaka. ;) I wszystkie bardzo dobre. To znaczy, że Daktylek ma naprawdę jakiegoś pecha... Czyżby to jednak "klątwa czarnego psa", o której pisały Ayame i Ingrid?... :( Quote
Lucyna Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Witam jeszcze w weekend. Tyśko, dzięki wielkie - jutro przeczytam i się wypowiem. A jak sądzicie, który próbujemy? Ja jutro bo nieprzytomna jestem ... Quote
Ingrid44 Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Fajne opisy Daktylka. Wielkie Dzieki TySko. :) Quote
Elisabeta Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Witam jeszcze w weekend. Tyśko, dzięki wielkie - jutro przeczytam i się wypowiem. A jak sądzicie, który próbujemy? Ja jutro bo nieprzytomna jestem ... Może ten numer cztery... Nowy od TyŚki. :) Lucynko, a Ty szybko dojdź do stanu przytomności. ;) Dobrego poniedziałku dla Wszystkich. :) Quote
Lucyna Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Dzięki Elisabetko za decyzję, dzisiaj poodnawiam ogłoszenia naszemu czarnuszkowi ... Quote
Murka Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Ja bym tam jeszcze dopisała, że Daktyl jest nauczony czystości, że może zamieszkać zarówno w domu jak i w ogrodzie oraz ew., że nie jest agresywny wobec kotów - goni je co prawda, ale myślę, że jakieś wredne stateczne kocisko nauczyłoby go moresu ;) to może zwiększyć jego szansę na dom. Quote
Guest TyŚka Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Ja bym tam jeszcze dopisała, że Daktyl jest nauczony czystości, że może zamieszkać zarówno w domu jak i w ogrodzie oraz ew., że nie jest agresywny wobec kotów - goni je co prawda, ale myślę, że jakieś wredne stateczne kocisko nauczyłoby go moresu ;) to może zwiększyć jego szansę na dom. Dopisane :) Quote
Recommended Posts