Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misiek - śliczny, prawie owczarkowaty pies jest młodzieńcem, ma około 1,5 roku. Najlepsze lata swego życia musi spędzić w schroniskowym kojcu razem z Misią, koleżanką niedoli. Siedzi tu już 4 miesiące.
Przedtem jego życie też nie było chyba idealne, znaleziono go, biegającego po okolicy z krowim łańcuchem na szyi. Więc być może teraz – to dla Misia raj – dach nad głową, pełna miska – czasem przyjdzie człowiek, pogłaszcze, poklepie po karku. Można czasem trochę pobiegać.
Ale czy taj jest. Misiek – miły i pogodny pies nie wykazuje agresji do ludzi, widać, że ich lubi. Niestety nie nadaje się do domu z innym psem – zwłaszcza samcem. Ma tendencje do dominacji, zwłaszcza gdy w grę wchodzi miska z jedzonkiem.

Szukamy dla Misia domu, który będzie jego domem na zawsze.
Nadaje się do pilnowania, ale także chętnie potowarzyszy człowiekowi w wycieczkach i spacerach. Obroni, wysłucha, zamerda ogonem, że rozumie. Czyż nie jest to wspaniałe.
Jest dobrze, proporcjonalnie zbudowanym psiakiem o grubej, jak na jego wielkość kości.
Jeśli jest gdzieś człowiek Miśkowy – niech wie, że psiak czeka na niego w schronisku w Buku i bardzo prosi o pomoc. Nie chce spędzać młodych, wspaniałych lat psiego życia w schroniskowej klatce.

Czy ktoś może mi pomóc i wstawić go na jakies owczarkowate portale.
Był ostatnio Pan chętny adoptować Misia, korespondowałam z nim meilem, ale w realu okazało sie, że Misiek jest za duży, choc nie jest wielkim psem.
Widocznie to nie był Pan Misia.
Pomóżcie pokazać go na owczarkach.

NOWE FOTKI STR. 32 POST 319

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak mi przykro, że nikt mnie nie wspiera w poszukiwaniach domu dla tego młodego psiaka.
Dzis zrobiłam kolejna obserwację - otóż pojechaliśmy z TZ-em i Córą - Opal - karmic psiaki. Misiek jako jedyny wypchnął sie z kojca, nawet mnie nieco zdenerwował - bo Misia została, jedzenie wstawione - a on wyskoczył na wybieg i nie wraca. Wiecie dlaczego wyskoczył - po to żeby się załatwić - natychmiast zrobił 2-3 razy siusiu i wielką kooopę i ...spokojnie wrócił do kojca żeby zjeść obiad.

Porządny młodzieniec, jedynie mało dżentelmeński z stosunku do Miśki, ale jest szansa że Miśka pojedzie do domku i Misio zostanie sam.
Tak bardzo potrzebuje domu, proszę, choć zajrzyjcie.

Posted

Misiek jest śliczny...:loveu: :loveu: :loveu:
Pomożemy mu znaleźć domek!!!
Jak mogłabym jakoś pomóc :cool3:, może np. plakaty zrobić i porozsyłać ludziskom do rozwieszenia??? :razz:

Posted

Dzisiaj Misio pobiegał sobie, a koleżanka spokojnie pojadła. On ją zdominował, ale jakoś wielkiej krzywdy jej na szczęście nie robi. Ogólnie fajny psiak, dobry do pilnowania. Będzie super stróżem. Tylko gdzie?

Posted

Miśkowi trudno fotki robić, bo on stale taki zajęty jest. Jak tylko wyjdzie musi się załatwić, bo chyba nie potrafi w kojcu, więc czeka az sie go wypuści. Wtedy wypycha się na siłę. Potem trzeba koniecznie wszystko obwączać, sprawdzić kto był przed nim i co napisał, odpisać... Tyle zajęć na jednego psa, w tak krótkim czasie. Więc gdzie tu głowa do pozowania?

Posted

Piesek faktycznie jak marzenie... I do stróżowania mówisz nadałby się... będę pamiętać, obiecuję.
Głupio się czuję podnosząc ciagle te wątki - i nie mogąc zrobić nic więcej:(