Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam maila od Pani Alicji, wklejam fragmenty:
"Lusi jest już ponad
tydzień po operacji,ponieważ jest bardzo żywiołowa to ciężko ją utrzymać w
ryzach.Prawie że fruwa.Mam nadzieję że nie odbije się jej zachowanie na
zdrowiu.Niestety gryzie w dalszym ciągu,zwłaszcza jak coś jest nie po jej
myśli.Największym problemem są wizyty u weterynarza,bo ona panicznie boi się samochodu i dostaje w nim szału. (...)
Pani doktór dodatkowo wyczyściła jej zęby i stwierdziła ,że ona nie
ma więcej jak trzy lata i jej zachowanie w czasie wybudzania świadczy że
jest abslutnie dzikim psem.A historia z azylu jest wyssana z palca.Zastrzyki
dostaje w powietrzu jak trzymam ją na rękach a o dotykaniu przez lekarkę to nawet nie ma mowy.W każdym bądź razie jest pozszywana trzy razy więcej niż każda inna suka ze względu na jej bezpieczeństwo.Jej transformacja będzie na pewno długa ale ma jeszcze siedmioro nauczycieli których codzinnie podgląda i uczy się od nich wiele.Już biega z nimi pod bramę i szczeka na wszystkich a jeszcze nie dawno bała się zejść ze schodów.Sama prosi się o pieszczoty,przewraca do góry nogami żeby ją głaskać,daje się całować ale jej nastrój w momencie potrafi się zmienić i próbuje ugryżć.I tak już jest lepiej ,bo w większości przypadków nie atakuje już bezpośrednio jak przedtemtylko podnosi wargi i warczy.

Dwa dni i noc mieliśmy w domu dziewiątego pieska, suczkę,miniaturkę,szczeniaka-jamniczkę.Mąż ją wziął koło pracy z
jezdni jak wędrowała między autami.Psy nasze przyjęły ją bardzo
dobrze,jedynie my byliśmy przerażeni że nikt się po nią nie zgłasza.Na
szczęście wszystko się dobrze skończyło i odnależli się właściciele. (...)"

Na Nikusiu lezy znajdka...

A zdjęcia Lusi takie, ze nic tylko płakać ze szczęścia:

Posted

CUDOWNIE MA SUNIA TERAZ !!!!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: jejku a była taka biedna

• 3 weeks later...
Posted

Jak przyjechaliśmy z Łapką alias Lusią do nowego domu najgorętsze powitanie zrobił jej Niko... obie byłyśmy przerażone... spory psiur z zębami, szczekający...
A teraz... najlepsi kumple to Niko i Lusia... maleńska może z nim robić co chce. Pani Alicja zrobiła na szybko kilka zdjęć, wiedziała, że jak nie zobacze to nie uwierze hihihi

A tutaj jeszcze słoneczko moje w ubranku posterylkowym... juz na szczęcie po wszytskim, ubranka nie nosi, o zabiegu nie pamieta ;)

• 3 weeks later...
Posted

Rozmawiałam ostatnio z Panią Lusi/Łapki... Maleństwo ma się dobrze, dogaduje się z resztą ferajny... jeszcze podgryza czasami właścicieli, ale "miłość Ci wszytsko...". Łapka zakochana jest w Pani Alicji po uszy i jeszcze wyżej... :loveu:

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Agnieszka-Małek']Ale super, że Łapcia ma domek :multi: :)
Jasne,ze super :loveu: Troszkę z wyglądu Demosteneske przypomina, prawda?
Mam kilka nowych fotek :loveu:
Psia ferajna:

Śpiąca królewna :loveu:

• 5 months later...
Posted

Witam!
Od kilku lat śledzę wiele wątków na Dogomanii i w końcu postanowiłam się zarejestrować.Ponieważ to moje pierwsze kroki to proszę o wyrozumiałość.Od ośmiu miesięcy Lusi(Łapka)należy do naszej rodziny.Początki były bardzo trudne z racji tego ,że był to zupełnie dziki pies.Po mimo mojej determinacji nieraz miałam wątpliwości czy coś z tego będzie.I udało się ale potrzeba było bardzo dużo wytrwałości,uporu i zrozumienia dla tej biednej suczki.Jestem z niej bardzo dumna ponieważ dzisiaj jest już zupełnie innym psem a poznać ją można,tylko po zdeformowanej łapce.Jedyne co jej pozostało to uraz do samochodów,ale to auto było pewnie przyczyną jej tragedii.Bardzo dziękuję wszystkim osobom które przyczyniły się do wyciągnięcia Lusi prawie po trzech latach z azylu. Gdyby nie ich wrażliwość na cudze nieszczęście prawdopodonie suczka ta by już dłużej nie przeżyła .A oto kilka zdjęć Lusi w nowym życiu.

minka Aniołka

zamyślona

co by tu zrobić

kiedy w końcu będzie ta wiosna?

wesoła gromada

kto się lubi ten się czubi( z miłością swego życia)

zjem cię

ha!ha!ha! roześmiana Lusi i reklama pasty do zębów ....

Dobranoc-kolorowych snów:evil_lol::evil_lol::diabloti::angryy::

Posted

Pani Alu, jak cudownie, że Pani dołączyła do Nas :loveu::loveu::loveu:
Tylko zdjęcia trzeba zmniejszyć... albo na tym serwerze, na którym się zdjęcia wgrywa (powinna być taka opcja), albo przed wgraniem na komputerze... albo moderatora poprosić o pomoc (wysłać pw).

• 7 months later...
Posted

Jagienka napisał(a):
Jasne,ze super :loveu: Troszkę z wyglądu Demosteneske przypomina, prawda?

Przypomina :) Dobrze, że Łapka nie podzieliła jej losu..

Też jestem ciekawa, co słychać u tej wesołej gromadki :)

Marzy mi się taka ;) :loveu:

Gdyby to mój mąż przeczytał... :evil_lol:

• 7 months later...