Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Przeklejam z zaginionych (Właściciele szukają z wielkim oddaniem, całe Katowice są oplakatowane):

Zaginął [/B]trzyletni piesek rasy [B]West Highland White Terrier[/B], popularnie zwany Westie. Błąka się po Górnym Śląsku. Rozpoczął wędrówkę w Czeladzi. 11.09. z całą pewnością widziano go w samym centrum Katowic. Łatwo go zidentyfikować ponieważ w lewym uchu ma tatuaż. Posiada również wszczepiony microchip. Oba identyfikatory są zarejestrowane w internetowych bazach danych. Proszę pomóżcie Państwo odnaleźć [B]WESTON[/B]kowi drogę do domu.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Proszę zwróćcie Państwo uwagę, czy ktoś z waszych znajomych nie przygarnął w ostatnich dniach takiego pieska. To u nas wciąż jeszcze rzadka rasa i zakup dorosłego psa jest praktycznie niemożliwy, przecież nikt z nas nie sprzedał by członka swojej rodziny![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]WESTON[/B] mieszka na wsi pod lasem i nienawidzi chodzić na smyczy, strasznie się wtedy szarpie i wyrywa – to bardzo zwraca na niego uwagę przechodniów![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]ZA ODNALEZIENIE PSA LUB WSKAZANIE MIEJSCA JEGO POBYTU WYZNACZONO NAGRODĘ W WYSOKOŚCI 1000zł![/B][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=4][B]kontakt tel. 0503 093 802

[/B][/SIZE][/FONT][IMG]http://www.hodowle.info/vardata/ogloszenia/10002297.jpg[/IMG]

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnieszka103']Tak mi przykro... :([/quote]

Wiesz co szukamy ziemi w Cieszynie lub okolicach Cieszyna kilka arów, zeby postawić 2 budy i wyciagać te największe bidy. Jakbyś my mieli tą ziemie to własnie one poszły by pierwsze do wyciągnięcia................

Posted

Zapraszam wszystkich dogomaniaków na stronę Aramiska. Został niedawno wyciagnięty z cieszyńskiego schroniska i przebywa w Hoteliku w Zamarskach. Pilnie poszukujemy dla niego domku.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1166/mlody-wesoly-przyjacielski-aramis-z-uszkodzonym-oczkiem-szuka-stalego-domku-138687/[/URL]

Posted

zapraszam do wzięcia udziału w akcji organizowanej przez Tesco, możecie powalczyć o karmę i pieniądze dla Waszego schroniska! :smile:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f402/tesco-pomagajmy-zwierzetom-147296/"][COLOR=#000000]Tesco "Pomagajmy zwierzętom"[/COLOR][/URL]

Posted

[quote name='Zofija']Wiesz co szukamy ziemi w Cieszynie lub okolicach Cieszyna kilka arów, zeby postawić 2 budy i wyciagać te największe bidy. Jakbyś my mieli tą ziemie to własnie one poszły by pierwsze do wyciągnięcia................[/quote]

Znajomy mieszka w Cieszynie. Zapytam go, może się będzie orientował czy gdzieś nie ma do wykupu kilku akrów. Jeśli będę miała jakąś informację to od razu dam znać. Jakoś te psiaki zapadły mi w pamięć (i w serducho...)

Posted

Trochę nowych ciotek widzę na wątku, suuuuper:multi: Wstawiłam nowe psy na stronę schroniska, niestety przybywają w zastraszającym tempie:shake: Postaram się tutaj wrzucić kilka fotek, ale zobaczcie też na stronę [url]www.schronisko.cieszyn.pl[/url] Są dwa amstaffy, jednego nawet nie daję na stronę, to pies prawdopodobnie po walkach, nie może trafić do oszołoma, dla ludzi łagodny, do psów nastawiony wręcz morderczo, drugiego asta dałam. Jest suka collie krótkowłosa, jamnik, kilka onków starszych, i kundelki kochane.
Te pieski z pierwszej strony wszystkie nadal są w schronie:-(

Posted

[quote name='Agnieszka103']Znajomy mieszka w Cieszynie. Zapytam go, może się będzie orientował czy gdzieś nie ma do wykupu kilku akrów. Jeśli będę miała jakąś informację to od razu dam znać. Jakoś te psiaki zapadły mi w pamięć (i w serducho...)[/quote]
To znaczy nam bardziej chodzi o dzierżawe i to najlepiej bezpłtną lub minimalnie płatną...

Posted

Wczoraj do schroniska pojechał czarny pies bardzo w typie labka tylko trochę chudy. Chodzi grzecznie przy nodze, bardzo przyjazny może komuś się zgubił ? Ma czarną obrożę na szyi. Wstawię później zdjęcia.

Posted

Jak czekaliśmy na schronisko to grzecznie siedział a później spał obok mnie przy ławce. To cudowny pies !~Trzeba go jak najszybciej ze schronu wyciągnąć. Przydałyby się też plakaty bo może komuś się zgubił... Nie jest to młodziak ale stary pies z pewnością też nie, obstawiam że ma ok 5 lat
[IMG]http://img16.imageshack.us/img16/1618/zdjcie0144e.jpg[/IMG]
[IMG]http://img39.imageshack.us/img39/9388/zdjcie0145.jpg[/IMG]
[IMG]http://img38.imageshack.us/img38/5157/zdjcie0149.jpg[/IMG]
Zdjęcia kiepskie bo telefonowe. Pies na grzbiecie był ubrudzony smarem a ogon miał ubrudzony zieloną farbą. Pies-anioł

Posted

Byłam dzisiaj w schronie rano, niestety Herspri Twojego maila odczytałam dopiero wieczorem, więc nie zwróciłam uwagi na tego psa. Mam jednak obfocone wszystkie kojce, więc przeglądnę gdzie i z kim siedzi. Dzisiaj zdążyłam zrobić zdjęcia tylko trzem nowym psom, choć jest ich znacznie więcej. Dodałam na stronę jamniczkę, ratlerkę i malamuta. Widziałam też kolejnego benka, mixa jamnika i bardzo ładną długowłosą onkę. W schronie trwa remont więc praca trochę utrudniona. Jest 8 nowych kojców, w tym jeden cały zadaszony dla uciekinierów, i częściowo remontowane są stare kojce. Może uda się też przed zimą wymienić większość bud na nowe, ciepłe.

Posted

[quote name='Agnieszka103'][COLOR=black]Zofija, ze znajomym rozmawiałam. Ma dać mi znać jeśli coś by znalazł lub gdyby słyszał o jakimś miejscu[/COLOR]
[/quote]

Dziękuję:)

Posted

Szkoda że nie zwróciłaś uwagi :-( Dobrze słyszeć że w schronisku coś się pozytywnego dzieje, a jeszcze gdyby te budy się udało wymienić to już w ogóle :loveu:

Posted

[COLOR=#717171][FONT=Tahoma]
[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Wejdź na strone [/FONT][/COLOR][COLOR=#0000ff][FONT=MS Shell Dlg 2][U][url=http://www.tesco.pl]Tesco (Polska) Sp. z o.o.[/url][/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2] i zagłosuj na SCHRONISKO. Pomóż zwierzakom wygrać zapas karmy na zimę i wsparcie finansowe !!! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Zapewne wiecie ale to tak dla przypomnienia [/FONT][/COLOR]

Posted

Przed chcwilka zgłosił się do mnie pan, który znalazł sunię beagle w okolicach Istebnej. Suńka oczywiście bez adresówki, obroży, czipa ani tatuażu!!!Wet określił ją na mniejwięcej 4 lata, powiedził też, że niedawno przeszła poród. Ogólnie suczka ma wyliniałą sierść i coś ze skórą. Wszystko wskazuje na to, ze spełniła swoja "rolę" i została wyrzucona;( Ręce mi już opadją, w ciązgu 1,5 tyg to juz drugi porzucony psiak na tym terenie!!!Jeśli jednak ktoś słyszał o zaginięciu takiego psiaka proszę o kontakt, moze rzeczywiście komuś uciekła (chociaż czy uciekąłby suczka, która ma młode??!!). Masakra jakaś...

Posted

Nathalia i co z tą suczką?
W schronie nowe: seter, pies moskiewski stróżujący, pies w typie chyba teriera rosyjskiego (tak mi się wydaje), bokser, owczarek niemiecki...:-(

Posted

Co do bud to na pewno przynajmniej część będzie wymieniona przed zimą, mają być zrobione do końca listopada (rozmawiałam ze stolarzem, mówił, że powinien zdążyć). Doszedł też kolejny nowy duży zacieniony kojec.

Posted

osz cholera no :placz: pokaż tego brodatego - jak czernysz to powrzucam na fora czernyszowe, a jak sznup to poogłaszam - wiesz o nim coś wiecej? jaki wiek? charakter?

nie chce mi się na stronie schroniska otworzyć ten czarny, ale po miniaturce wydaje mi się za mały na czernysza