Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest jakaś przebudowa serwera, dzisiaj pytałam, bo od wczoraj tak jest. Obiecali, że dzisiaj w nocy już będzie ok, więc czekam:mad: i to pilnie bo mam do wstawienia zdjęcia następnych 10...

Posted

[quote name='Pandisia']A są jakieś szczeniaczki małe?[/quote]
a na jakiego pieska miałyby wyrosnąć? bo u weta są chyba jeszcze dwa maluchy, ktre wyrosną na małe, a w schronie urodził się taki chłopaczek, ale on będzie większy, jest po suce husky, a tata to nie wiemy jaki się w to wmieszał:p
[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/7061/tnp1010799dx3.jpg[/IMG]

Posted

zobaczcie na Ciapka, taki dziadzio, on w schronie długo nie pożyje, smutny strasznie i taki zrezygnowany jest:-(
[IMG]http://img329.imageshack.us/img329/2152/tnp1010669vu0.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Elżbietka_Cieszyn']Co z Sajmonem? Ponoć kolejna rewelacja w naszym schronisku? Jakiś Husky wrócił z adopcji, później wydano zwierzaka bez kwarantanny i szczepień?[/quote]
Psa nie było w schronie tylko kilka dni, miał aktualne szczepienia, bo został zaszczepiony przed wydaniem pierwszym właścicielom, w tym przypadku nie szczepi się drugi raz, zwłaszcza, że ludzie oddając psa oddali też kartkę ze szczepieniami. Nie było też w tym przypadku potrzeby kwarantanny. Pies został wydany osobie skierowanej przez Basię, która to osoba już wcześniej była w schronisku i chciała go adoptować. Jak dowiedziałam się, że wrócił zawiadomiłam Basię, a Basia tego znajomego.

Posted

dzięki dziewczyny za pomoc w ogłaszaniu. Strona schroniska już chodzi, była awaria serwera, i przy okazji zniknęło mi 7 psów, muszę wklepywać na nowo:angryy:

Posted

[quote name='Dea']Psa nie było w schronie tylko kilka dni, miał aktualne szczepienia, bo został zaszczepiony przed wydaniem pierwszym właścicielom, w tym przypadku nie szczepi się drugi raz, zwłaszcza, że ludzie oddając psa oddali też kartkę ze szczepieniami. Nie było też w tym przypadku potrzeby kwarantanny. Pies został wydany osobie skierowanej przez Basię, która to osoba już wcześniej była w schronisku i chciała go adoptować. Jak dowiedziałam się, że wrócił zawiadomiłam Basię, a Basia tego znajomego.[/quote]

Ale o husky to wiem. chodzilo mi o innego, nowego psa. Nawet go nie zaczipowali przed wydaniem.

Posted

[quote name='Elżbietka_Cieszyn']Ale o husky to wiem. chodzilo mi o innego, nowego psa. Nawet go nie zaczipowali przed wydaniem.[/quote]
Elu innych husky w schronie nie było jako wracających z adopcji, chyba, że w tym tygodniu, bo ja byłam w poniedziałek w schronie. Zapytam. Ale jeśli rzeczywiście, to tak logicznie rozumując - skoro wrócił z nieudanej adopcji spowrotem do schronu, zwrócony przez ludzi, to po co mieli go drugi raz szczepić i czipować? skoro wcześniej był wzięty ze schronu to miał już czipa i szczepienia, i dlaczego miał mieć kwarantannę, skoro ona jest po to, żeby poczekać czy po psa nie zgłosi się właściciel, i czy nie ma wścieklizny (oba wypadki w tym przypadku odpadają).

Posted

[quote name='basia']Dea, Eli chodzi o tego małego jamnikowatego, który został wydany bez kwarantanny, bez szczepień i bez czipa.[/quote]
Juz rozumiem, pisałaś mi o nim, ale skoro Ela pisze, że wrócił z nieudanej adopcji, to był zaszczepiony i zaczipowany wcześniej, przed pierwszą adopcją, w tym wypadku nie powtarza się tego. Nie znam szczegółów, opieram się tylko na wypowiedziach Basi wcześnniej, i Eli na wątku.
Z tego co zdążyłam się zorientować z obserwacji, to bez szczepień zdarza się psy wydawać, ale bez czipa nie, bo muszą wkleić nalepkę z czipa w zeszyt dla miasta.
Ostatnio rozmawiałam z wolontariuszką z innego schronu - takiego, gdzie w ogóle psy nie maja szczepień na wściekliznę, ani jeden:angryy: kurcze...

Posted

Może w ten sposób : 1.Z nieudanej adopcji wrócił Husky i dzięki Basi znalazł na następny dzień nowy dom. 2. Przyjęto jamnikowatego psa i wydano bez szczepień, czipa itd. Nawet kwarantanny nie potrzebował? Przecież to nie byli właściciele. Dowiedz się jak to się odbyło. Aby nie było takiej sytuacji jak z tą starszą suczką z Brennej, gdzie podano nieprawdziwe dane i adres.

Posted

Do Cieszyna serdeczne pozdrowienia przesyła Dubel, który jest bardzo kochany, angole pękaja z dumy, ze mają takiego fantastycznego i ułożonego psa:evil_lol:. Gotują mu jedzonko, Dubel ładnie przybiera na wadze, sierść już jest bez łysych placów i "to coś" wokół oczu zniknęło.
Zdjecia też będą:lol:

Posted

ale sie ciesze z powodu dobrej kondycji Dubla:loveu::loveu:pokochalam tego psa bardzo:loveu::loveu:a nadal jest Dublem?czy ma nowe angielskie imie?:cool3:btw Dubel sie dobrze wymawia takze po angielsku!hehe chyba trafilam z tym imieniem;)

Posted

[quote name='Elżbietka_Cieszyn']Może w ten sposób : 1.Z nieudanej adopcji wrócił Husky i dzięki Basi znalazł na następny dzień nowy dom. 2. Przyjęto jamnikowatego psa i wydano bez szczepień, czipa itd. Nawet kwarantanny nie potrzebował? Przecież to nie byli właściciele. Dowiedz się jak to się odbyło. Aby nie było takiej sytuacji jak z tą starszą suczką z Brennej, gdzie podano nieprawdziwe dane i adres.[/quote]
Ela dowiem się bardzo chętnie, sama jestem ciekawa, tylko proszę o dowody!!! Może być oświadczenie tych ludzi, że tak im psa wydano, lub cokolwiek innego na czym mogę się oprzeć. Inaczej jak im mam udowodnić, że taki pies w ogóle był w schronisku??? Podstawą każdego oskarżenia są dowody, i ja je muszę mieć. Niestety na twierdzenie typu "doniesiono mi..." od razu nasuwa się ich odpowiedz "to panią okłamano".