tanitka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 DUBEL od dziś w nowym domu, miał już wizytę u weta specjalisty dermatologa. DT łzy ociera za psiakiem, a on w dośc dobrym nastroju przyzwyczaja sie do angielskiej mowy;) Quote
madzia828 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 tanitka napisał(a):DUBEL od dziś w nowym domu, miał już wizytę u weta specjalisty dermatologa. DT łzy ociera za psiakiem, a on w dośc dobrym nastroju przyzwyczaja sie do angielskiej mowy;) na takie wieści czekałam:multi::multi: super;) Dubel powodzenia :p Quote
Dea Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 tanitka napisał(a):DUBEL od dziś w nowym domu, miał już wizytę u weta specjalisty dermatologa. DT łzy ociera za psiakiem, a on w dośc dobrym nastroju przyzwyczaja sie do angielskiej mowy;) :placz: to ze wzruszenia!!! a tak w środku to ogromnie się cieszę!!!:multi: będą go kochać??? Quote
Dea Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Madzia 828 Laki prawdopodobnie pojedzie do adopcji do Bielska. Ludzie znaleźli go na stronie schroniska, prosili o wykastrowanie, i ma iść za dwa trzy dni... mam nadzieję, że dobry dom! dzisiaj dowiedziałam się w schronie Quote
Dea Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 dzisiaj sfotografowałam nastepnych 15 piesków, jutro uzupełnię stronę. Trzeba pomyśleć też o kotkach, 5 biedaków jest w schronie... Quote
madzia828 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Dea napisał(a):Madzia 828 Laki prawdopodobnie pojedzie do adopcji do Bielska. Ludzie znaleźli go na stronie schroniska, prosili o wykastrowanie, i ma iść za dwa trzy dni... mam nadzieję, że dobry dom! dzisiaj dowiedziałam się w schronie aha no to dobrze ze jest szansa na domek ;) a nie ma wizyty przedadopcyjnej?:roll: Dea skopiowałam Twoje info na forum seterów;) Quote
Dea Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 madzia828 napisał(a):aha no to dobrze ze jest szansa na domek ;) a nie ma wizyty przedadopcyjnej?:roll: Dea skopiowałam Twoje info na forum seterów;) nie ma, ci ludzie przyjechali bezpośrednio do schroniska, nie mam na to wpływu, komu schron odda psa... Quote
tanitka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 będą go kochać??? spróbowali by nie, DT i ja od razu byśmy rozszarpali;) Quote
Herspri Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Jeśli sami poprosili o kastracje to przynajmniej wiadomo że na reproduktora nie pójdzie ;) Quote
madzia828 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 no właśnie to dobrze o nich świadczy :roll: Quote
tanitka Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 DUBEL spędził wczoraj 3 godz. w przychodni i miał zrobione różne badania. Jest zdrowy i tylko ta skóra mu dolega. Państwo nakupowali mnóstwo specjalistycznej karmy, a Dubel nie chce jej jeść, więc anglicy pytali o przepisy na gotowane psie jedzenie:evil_lol: Quote
Dea Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 Fajni ci Anglicy:evil_lol: skąd ty takich bierzesz??? A jak Dubel do nich? bo to już przecież jego trzeci dom w krótkim czasie, nie stracił zaufania? Co do Lakiego to mam nadzieję, że dobrze trafi, bo mi się do niego kolejka ustawiła:diabloti: Nowe zdjęcia na stronie schronu, prosze pomóżcie ogłaszać!!! Jutro dodam jeszcze wszystkie ze "szczeniakarni" - 6 suczek i 1 pies, w wieku maksymalnie do 2 lat. Poza tym u weterynarza są nowe szczeniaki. Wczoraj wysłałam tam jedną osobę i wzięła malucha, ale zostało jeszcze kilka... Pomóżcie ogłaszać Motkę - ona ma strasznie małe szanse na dom, i Astiego, żeby nie trafił w złe ręce:-( Quote
Panca Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 no to juz wrocilam i jak sie dowiedzialam o Dublu to sie bardzo ucieszylam ale tez mi sie zrobilo jakos smutno...strasznie sie do niego przywiazalam i mialam nadzieje ze bedzie szansa ze sie z nim zobacze po powrocie...moze to sie wydawac komus irracjonalne i...ale wracajac do tematu:Dubel u mnie suche jadl tylko po przyjedzie ze schroniska a dwa dni pozniej juz tej specjalistycznej karmy co mu kupilam rowniez nie tykal i wyglada na to ze trudno bedzie go przestawic na takowa...czekam na jego zdjecia,ciekawa jestem czy jest grubszy?Tanitka odezwe sie do Ciebie bo chce wiedziec wszystko z pierwszej reki:p Quote
tanitka Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 A jak Dubel do nich? bo to już przecież jego trzeci dom w krótkim czasie, nie stracił zaufania? Dubel jest psem typu "brat-łata", czyli idzie z każdym chętnie, jest zadowolony, ufny i nie tęskni za poprzednim domem, choć jak widać domy tymczasowe tęsknią za nim.:razz: Quote
Dea Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 To ja czekam na zdjęcia psa-łaty z nowego domu, mam nadzieję, że to już jest ostatni przystanek w jego życiu, teraz tylko szczęście i miłość opiekunów:p Tanitka dziękuję, nie pierwszy raz zresztą... Panca a ty się nie łam, jak się pojawi znowu jakiś wyzłowaty biedak u nas, to wiesz...:evil_lol: Quote
Dea Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 madzia828 napisał(a):aha no to dobrze ze jest szansa na domek ;) a nie ma wizyty przedadopcyjnej?:roll: Dea skopiowałam Twoje info na forum seterów;) Laki już zaadoptowany:p Elżbietka dzięki za ogłoszenie astka na ox.pl! Quote
Herspri Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Dea dostałam zdjęcia jamniczki :loveu: Super teraz wygląda, taka parówkowata się zrobiła :loveu: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Dea mogę przejąć Sajmona w ogłaszaniu itd. tylko czy on gdzieś był już ogłaszany? Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Pamiętacie? Witam! Sunia ma się dobrze. Jest już kobietką. Tydzień temu dostała cieczkę i po mieszkaniu biega w majtkach :-D Straszny z niej pieszczoszek. Jest bardzo grzeczna. Nie wchodzi na fotele i kanapę, i ani razu nie załatwiła sie w domu. Lubi bawić się balonikiem i gumową piłą. Najbardziej zaprzyjaźniła się z moim synkiem. Uwielbiają się razem bawić. Jak chce na siebie zwrócić uwagę to szarpie za rękawy i nogawki. Czasem przesadza z gryzieniem, ale myślę, że przejdzie jej to z wiekiem. Teraz mam już nie jedno lecz dwoje dzieci ;-) Cieszę się, że ją przygarnęłam, bo to naprawdę kochana sunia. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Jak się dostanie takiego maila to wszystkie trudy idą w zapomnienie. Quote
Dea Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Dziewczyny trzeba ratować tego psiaka! Jeżeli nie znajdzie domu do końca kwietnia właściciel go uśpi. Ma 6 lat i chore oczy. Założę mu wątek, zrobiłam plakaciki do rozwieszania. Oto Cezar: Quote
Dea Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 to wątek Cezarka: http://www.dogomania.pl/forum/showth...61#post9656461 Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Dea sprawdz co z Sajmonem. Nie znalazłam tel do nich. Quote
Dea Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 sprawdzę przez Alę, bo ona przejęła kontakty z właścicielami. W schronisku jest taki nowy psiak, staruszek, biedaczek, on tam długo nie przetrwa:-( Quote
Recommended Posts