basia Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 [QUOTE]Myśle że jak Dea wpadnie tu na wątek to napisze dlaczego tak jest . [/QUOTE] Dea nie musi niczego tłumaczyć. Ja wiem dlaczego nas tak traktują, ale to nie temat na forum. Quote
Dea Posted November 15, 2007 Author Posted November 15, 2007 Niestety obawiam sie, ze jednak wiecej psów przybywa niż idzie do adopcji:-( A przed nami świeta, okres wyjazdów, gdy psy zaczynają przeszkadzać, no miejscowości turystyczne, gdzie je zostawiają. Są jednak i dobre wiadomości WCZORAJ TRZY SUCZKI POJECHAŁY DO DOMU TYMCZASOWEGO, SKĄD POJADĄ DO ADOPCJI ZA GRANICĘ!!! Tęcza, Smolka i Jania będą miały wspaniałe domy:multi: Quote
Dea Posted November 15, 2007 Author Posted November 15, 2007 [quote name='Herspri']podnosze psiaczki ! Dea ta mała sunia co się nam ostatnio wpakowała do auta siedzi w schronie tak ? :placz:[/quote] Chyba znowu znikają posty, bo nie ma mojej odpowiedzi, którą pisałam. Ta suczka została odebrana przez właściciela. Okazało się, że ona jest z okolicy, a pan sobie beztrosko stwierdził, że ona tak zawsze ucieka i wraca. Quote
basiagk Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Dea, szukałam info o Fionie ale nie znalazłam. Wiesz coś? Quote
Dea Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Fiona spowrotem w schronie, jest na Rybnej w Krakowie:-( A Kawusia dalej w budzie, ale obiecali, że już niedługo, że jak się przeprowadzą to zrobią jej miejsce w werandzie... Quote
basia Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Hmmm... Widzę, że Dea też spać nie może... :( Quote
Dea Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 [quote name='basia']Hmmm... Widzę, że Dea też spać nie może... :([/quote] Oj Basiu nie mogę, zbyt dużo emocji... zbyt dużo do przemyślenia:-(. Basiu jaką karmę kupić dla Feniksa? Czy Friskies może być, bo szukam czegoś w miarę cenowo, a jest w kauflandzie chyba? Quote
basia Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Powiem Ci, że im więcej myśle tym bardziej się denerwuje i tym bardziej żałuje, że wielu rzeczy nie powiedziałam. Mam już swoje lata i mam dość traktowania jak smarkulę i chyba następnym razem to komuś powiem. O karmie może z Herspri pogadaj. Może będzie kurczaki chciała, czy jednak woli suchą, nie wiem ... Friskies jest taka sobie. Może chociaż Purinę Dog Chow? Quote
Dea Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Basiu zobaczę w sklepach i coś kupię. Wiem, że purina lepsza, ale ja też niestety patrzę na cenę, nie wiadomo co będzie dalej z małym, kasa może być potrzebna. Herspri prosiła o suchą. Niestety Onka z pierwszej strony - Wilczyca zostanie uśpiona, nie mamy dla niej nawet DT:-( Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Przykro mi z powodu tej ONKi, próbowałyście jej pomóc, też ją ogłaszałam i wiem jak przykro gdy nie ma żadnego zainteresowania, odzewu w tak pilnej i smutnej sprawie jak życie 13letniej ONKi. [url]http://static.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_frown.gif[/url] :-( Kiedy to się stanie? Quote
basia Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Najbardziej mi żal, że ta wspaniała Wilczyca będzie odchodzić nie w cieple i miłości, nie głaskana i przytulana z poczuciem bezpieczeństwa, tylko jako kolejny nr statystyczny w schroniskowej księdze psów poddanych eutanazji... Quote
Dea Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Ech, płakać się chce, ona ma jeszcze tyle energii, tyle życia w sobie:-( Quote
basia Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Dea, jak będziesz wiedziała kiedy się to stanie lub jak już się stało .. daj znać. Chce chociaż przez chwile być z nią myślami. Quote
Dea Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, może jeszcze ktoś się znajdzie kto ją przygarnie!!! Quote
Dea Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Zima na razie popuszcza, całe szczęście! Mam chętnego na szczeniaka, jutro pojedzie zobaczyć te dwie suczki w schronie. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 .......................................................................... Quote
basia Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Ela, ja nie wiem .. na prawdę już nie wiem co robić :( :( :( Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ...................................................................... Quote
Herspri Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Nawet nie będe tego komentowała :roll: Mam inną sprawe. Ostatnio widziałam u siebie wilekiego psa, chyba mieszanka kaukaza z onkiem, wyjadał resztki zucane dla gołebi z pod balkonów, szukałyśmy go z Elą godzine później ale nie znalazłyśmy go. Od kilku dni błąka się pies też na moim osiedlu, kremowy dłuzsza barankowata sierść, troche za moje kolano sięga - widziała go straz miejska, poprzyglądali mu się przez szybe samochodu i odjechali. Troche się boi ludzi, nie reaguje na wołanie boi się kiedy chce się go pogłaskać. Razem z tym psem chodzi jeszcze jeden czarno biały troche mniejszy, chyba bez obrozy... Zadzwoniłabym do s.miejskiej ale nie mam już z czego :oops: I nie wiem co z tym zrobić :roll: Quote
basia Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Dziewczyny ale co .. myślicie się poddać? Pozwolimy się tak traktować czy może wreszcie pokażemy pazurki? :diabloti: Quote
madzia828 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 dziewczyny Basia ma racje nie możecie się poddać:shake: w końcu tutaj chodzi o dobro psów dlaczego nie pozwala Wam sie pomagać nie rozumiem tego trzymam kciuki za Was jakby co to służe pomocą w ogłaszaniu psów i w miarę możliwośći finansową:roll: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 .......................................................................... Quote
Atina Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Matko jak to czytam to oczom nie wierze. Zresztą Dea wie bo do niej dzwoniłam , że ze mną zupełnie inaczej gadają. Pośrednicze w adopcji goldena i kontaktowałam się z panem K. i robił na mnie pozytywne wrażenie. Mam nadzieje że nie będe miała kłopotu z odebraniem goldka w niedziele bo dziewczyna która po niego porzyjedzie będzie aż z Poznania. Dea wogóle sie zdizwiła że moge odebrac psa w niedziele a pan K. dał mi nawet nr swojej komórki. Gdyby jednak okazalo się że coś będzie nie tak to raczej wolałabym nie być w ich skórze. Porusze niebo i ziemie aby im dokopać. Quote
Recommended Posts