Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ukradłam właścicielce z fb, jutro poszukam u mnie i wstawię, to dobra psia koleżanka mojego psa więc jakieś powinnam mieć. Te co wzięłam z fb, prosiłabym o nieudostępnianie gdzieś tam bo nie mam zgody.

Jutro wstawię ją w całości.
Generalnie jest opcja, że ktoś ją sobie przywłaszczył, bo jest bardzo ufna i ładna zwłaszcza przed zimą. Ale jest też prawdopodobne, że potrąciło ją auto... To są moje luźne domysły, nie jest to mój pies, ja tylko chciałabym "coś" zrobić. Nie wiem jak z ogłoszeniami, wydaje mi się że to już zależy od właścicieli, nie chcę się w to za bardzo wtrącać.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzeba rozplakatować okolice i wstawić ogłoszenie na OX ,może ją ktoś widział .Są jakieś ogłoszenia? Bo na dogo to się nie znajdzie ,jedynie jak do schronu trafi.

Posted

Tak jak pisałam wyżej, nie ja o tym decyduje. Dosyć późno dowiedziałam się o jej zaginięciu, bo dopiero po tygodniu. Będę rozmawiać z właścicielami jeszcze, może ruszą tyłki i zrobią coś więcej żeby ją odszukać. Wiem tylko, że przez pierwsze 3 dni zjeździli 2 wsie rowerami i nie znaleźli. Wcześniej też zdarzało jej się uciekać, ale najdłużej na godzinę, z tego co wiem uciekała żeby polować na kury u sąsiadów i wracała (bez kury). Śmiałam się nawet, że to taki cichy morderca, bo kury to chyba padały jak ją tylko widziały...
Jutro będę rozmawiać z właścicielami, jak dostanę zgodę to wrzucę ogłoszenie na ox.

Posted

"Witam! W środę pojechaly do Was z Jedlicza z przechowalni 3 psy , dwa z gminy Jedlicze, jeden z gminy Korczyna, porównując zdjęcia wydaje mi się, że są to umieszczone na Waszej stronie Rafen, Abon i Furges. Czy możecie sprawdzić, czy te psy, to te przywiezione przez jedlicką komunalkę. Będziemy je nadal ogłaszać u nas, tylko chcemy podać ich namiary i dane w Waszym schronisku. Pozdrawiam!" - tak pisalam w maju.

Zofija napisał(a):
tak, to te pieski

Witam! mam pytanie odnośnie tych piesków, przeglądałam stronę schroniska i nie mogę w galerii znależć Abona i Furgesa, jest tylko Rafen. Mozecie sprawdzić, co się z nimi stało?

Posted

psina napisał(a):
"Witam! W środę pojechaly do Was z Jedlicza z przechowalni 3 psy , dwa z gminy Jedlicze, jeden z gminy Korczyna, porównując zdjęcia wydaje mi się, że są to umieszczone na Waszej stronie Rafen, Abon i Furges. Czy możecie sprawdzić, czy te psy, to te przywiezione przez jedlicką komunalkę. Będziemy je nadal ogłaszać u nas, tylko chcemy podać ich namiary i dane w Waszym schronisku. Pozdrawiam!" - tak pisalam w maju.

Witam! mam pytanie odnośnie tych piesków, przeglądałam stronę schroniska i nie mogę w galerii znależć Abona i Furgesa, jest tylko Rafen. Mozecie sprawdzić, co się z nimi stało?

Abon nie żyje.ale nie wiem co się stało a macie zdjęcie Furgesa?

Posted

Nilsson napisał(a):
Ja wiem,jutro będę w schronie to zapytam.Abon miał takie smutne oczy.

Jeżeli można się dowiedzieć co się stało z nimi i kiedy, to prosiłabym. I proszę sprawdzić jak się miewają Haker i Rafen - one są też z jedlickiej przechowalni. Dziękuję.

Posted

psina napisał(a):
Jeżeli można się dowiedzieć co się stało z nimi i kiedy, to prosiłabym. I proszę sprawdzić jak się miewają Haker i Rafen - one są też z jedlickiej przechowalni. Dziękuję.

Haker i Rafen nadal w schronie mimo ,ze ogłaszamy ich na FB.Rafen kwalifikuje się do fryzjera.
Niestety Abon i Ferges nie żyją ,podobno były chore i zostały uśpione.Jeden dostał niedowład nóg ale nie wiem który.

Posted

Dziękuję za informację, szkoda psinek, to właśnie cały bezsens wożenia staruszków na drugi koniec Polski, mam nadzieję że w przyszłym roku gmina znajdzie schronisko bliżej, może latwiej będzie pomóc tym pieskom. Poproszę kolegę z Cieszyna, żeby porobił im ogłoszenia na waszych lokalnych stronach. On też adoptował niedawno od Was pieska, kudłatego Agona. Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Kochani wolontariusze z Cieszyna, miałabym do Was wielką prośbę.

Przygotowuję referat na konferencję o wolontariuszach w schronisku - co robimy, co to dla nas znaczy, co mają z tego zwierzęta itp.
Bardzo byście mi pomogli, gdybyście wypełnili ankietę: dotyczy ona wolontariuszy w schroniskach dla zwierząt w Województwie Śląskim .
Ankieta jest w całości anonimowa, nie można nikogo rozpoznać. Powinna zająć max 15 minut.
To naprawdę dla mnie bardzo ważne i będę wdzięczna za wszelką pomoc.

http://www.ebadania.pl/a27683db8e8b70d9

Z góry dziękuję!

Posted

[quote name='Nilsson']Haker i Rafen nadal w schronie mimo ,ze ogłaszamy ich na FB.Rafen kwalifikuje się do fryzjera.
Niestety Abon i Ferges nie żyją ,podobno były chore i zostały uśpione.Jeden dostał niedowład nóg ale nie wiem który.

Witam . Dowiedziałam się dzisiaj, że Haker i Rafen mają nowe domy. Haker trafił do Wrocławia [FONT=MS Shell Dlg 2]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.199992913522165.1073741991.132285966959527&type=3 [/FONT][FONT=Times New Roman]jak widać do fajnego domku, czy możecie się dowiedzieć, gdzie trafił Rafen. Dzięki za pomoc "naszym" psiakom. Pozdrawiam[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

Podbeskidzie i Małopolska Zachodnia - powstała nowa grupa Zaginione/znalezione zwierzęta, Adopcje... ma na celu to co większość takich grup na FB - nie będę się rozpisywać - proszę o dołączanie - ta część kraju jakoś zawsze była pominięta w "Zaginionych i znalezionych" - Katowice mają swoją, Kraków ma swoją - a to co pomiędzy jakoś było pomijane... Czas to zmienić :) Zapraszam:

https://www.facebook.com/groups/762942510389128/?fref=ts

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='gosia2313']Hej, chciałam spytać jakie warunki panują w cieszyńskim schronisku?

Czy do Was trafiają psy z Czeladzi?

Czy jesteście w stanie dowiedzieć się coś o psie przywiezionym dn. 28.03.2013 ?? Pies został w Czeladzi przywiązany do drzewa, jakieśgnojki chciały przywiązać drugiego ale jakoś mu się udało uciec.. Mału jest młodziutki (nie wiem ok. 1 rok?), na początku bardzo przestraszony, ucieka z boksu jak jest jakaś dziurka. A po jakimś czasie sam przychodzi, żeby go głaskać i wkłada łebek po pachę. Bardzo miły i łagodny.
Psa przywiozła do Sosnowca Policja, skąd ok. 15 został odebrany przez rakarza i miał (z tego co wiem) jechać do Cieszyna - proszę o informację o tym psiaku.

Był w Olkuszu!!!!!http://www.dogomania.pl/forum/threads/245004-Wątek-dla-tych-(PO)OLKUSKICH-psiaków-które-nie-mają-swoich-indywidualnych-wątków?p=21639748#post21639748

• 3 weeks later...
Posted

W Pawłowicach w okolicach Cieszyna zaginęła suczka owczarek szetlandzki (mini collie)
Gdyby któraś cioteczka coś o niej wiedziała, bardzo proszę o wiadomość

• 7 months later...
  • 2 weeks later...