Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jak?
Nastałą błogosławiona cisza, czy nadal lata?

A tak na marginesie.......przepraszam, że akurat tutaj.........[B]Bianka [/B]Ty masz chyba spore kocie doświadczenie.........może rzuć jakąś radę......zaraz wkleję w jakiej sprawie bo mi się wątek zgubił

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

HaLU - mój poprzedni pies miał zawsze sensacje po kaszy. Tym więc już przezornie jak gotuję, to albo sam ryż z mięskiej i warzywkami, albo ryż z kaszą, ale pół na pół, albo nawet mnie kaszy - też z mięskiem i warzywkami. A na szczęście jak nastał u nas Bono, to nawet mój niejadek pierwsza klasa = Amiga rzuca się nawet na suche jedzonko i zjada do dna, więc już nawet przestałam im gotować

Posted

[quote name='Hala']mnie osobiście powalają te jego super sexi nóżki na ktorych się wspina.[/quote]

O to to :loveu: . Nóżki ma....no ma [B]takie właśnie bardzo[/B] :cool3: .

Posted

Wrócili wszyscy szczęśliwie... Carmen teraz smacznie śpi. Ale jeszcze raz muszą wyjść na wieczorny spacerek. A Ziomal to szynszylll i jest jak najbardziej mój. ;) Przyjechał do mnie z Krakowa.

Posted

Witamy wszystkich cieplutko. My już jesteśmy po dwóch spaerkach. Carmen byla dzis dla mnie bardzo łaskawa, pozwoliła mi spać do 5 rano. Poczym piszczeniem i skomleniem obudziła mnie, oznajmiając, że ona to uż musi. Więc wstałam, ubrałam się i posżłyśmy. Olcia została ze śpiącym TZetem. Na dworze było ciemno...ale tak jakoś ciepło. Niebo było pokryte chmurami i nie było widać ani księżyca, ani gwiazd. Wiał porywisty, mocny wiart. Słychać go było między koronami drzew i między blokami. Drzewa uginały się pod jego naporem i szeleściły. Carmen podobała się ta nocka wyprawa...stawała i podnosiła pysk. Chyba łapała jakieś zapachy. Mrużyła oczy kiedy wiatr wiał wprost na nią. Jej sierść falowała i układała się zależnie od kierunku wiatru. Mi również podobał sięten spacer. Nie miałam checi wracać dodomu. Uwielbiam jesienne wiatry i nocne chłody. A najbardziej kocham złotą i późną jesień...kiedy do tych porywistych wiatrów dołączą tańczące po niebie liście...złote, czerwone...żółte..brązowe... I ich szelest pod stopami. Pamietam kiedy moi rodzicie mieli owczarki podhalańskie. Pupilem rodziny był Ajmar, wyjątkowo duży pies. I niesamowicie przyjazny. Z przyjemnoscią wspominam chwile, kiedy to jesienią chodziliśmy nad kanał rzeki Obry, na wały Żegockiego. Są tam aleje kasztanowców. Duzo...dużo starych drzew. I kiedy one zaczęły opuszczać liście na ziemie...uwielbialiśmy z Ajmarem biegać po ich stosach. Ja chwytałam w dłonie olbrzymie ilości lisci..podrzucałam je w górę a Ajmar wyskakiwał swym wielkim, pięknym ciałem i staral się je łapać. To jedne z najpiękniejszych chwil mego dzieciństwa..Ajmara pewnie również. Na zawsze pozostanie dla mnie wyjątkowy. Śpij dobrze Ajmarku.
[*]

Posted

Właśnie przymierzałam się do napisania wzruszającego tekstu. Już nie muszę "szukać" nastroju... Pięknie piszesz o swoim Ajmarku... Wzruszyłam się chyba za bardzo :-(

Posted

Poza tym, dziewczynki nauczyły się wchodzić do łóżka...dziś w nocy obudziło mnie szudranie się... otwieram oko..i co widzę? Olcię między moimi stopami, szudrajacą się zawzięcie. TZ też się obudził i spędził gada na podłogę.

Posted

Ja nie mieszkałam z rodzicami. Moja mam z ojczymem mają swój dom. I zawsze mieli psy. Ja mieszkalam u babci, niedaleko ich...i też miałam dwa kundelki, Psotkę i Łapkę. Ten drugi piesek na zdjeciu, to Mika. MOja mama zabrała ją od pewnego dobrego pana...kóry nie był już w stanie sięnia zajmować. Mieszkał na ten samej ulicy i Mikę mógł odwiedzać. Wkrótce po oddaniu Miki mojej mamie...umarł. A Mika na zawsze zostala jego sunią. Nigdy nie dała nam się brać na ręce. Zawsze w cieniu..zawsze z tyłu... Któregoś dnia poszła do stajni i tam zasnęła. Chciała odejsć sama. Chyba tęskniła za swym panem.