Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odwiedziłam naszą królową. Razem z Foksi, z którą dzieli klatkę - chyba cieszyła się z odwiedzin. Stałam przy niej i nie mogłam zrozumieć - co ona tam jeszcze robi.
Jest bezapelacyjnie najpiękniejsza.

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ona nadaje się na psa stróżującego? Chodzi mi o psychikę i popęd do obrony terytorium bo co do względów wizualnych nie mam wątpliwości! :cool3: Można by dać ogłoszenie z klasą: "Duży, piękny pies stróżujący w typie owczarka kaukazkiego z wybitnym popędem do obrony do oddania w dobre ręce do domu z ogrodem". Może to lepiej zadziała niż branie na litość?

Posted

ursa81 napisał(a):
Czy ona nadaje się na psa stróżującego? Chodzi mi o psychikę i popęd do obrony terytorium bo co do względów wizualnych nie mam wątpliwości! :cool3: Można by dać ogłoszenie z klasą: "Duży, piękny pies stróżujący w typie owczarka kaukazkiego z wybitnym popędem do obrony do oddania w dobre ręce do domu z ogrodem". Może to lepiej zadziała niż branie na litość?

Masza raczej przyjazna, życzliwa jest...

Guest ursa81
Posted

maggiejan napisał(a):
Masza raczej przyjazna, życzliwa jest...

Acha :) To w sumie bardzo dobrze więc: "Piękna, duża suczka w typie owczarka kaukazkiego, przyjazna, życzliwa. Do oddania w dobre ręce."
Może być? Dałabym takie ogłoszenie u siebie w gazecie. Tylko, że ja jestem z Olsztyna więc byłby problem z transportem... a może mogłybyście się dowiedzieć ile kosztuje takie ogłoszenie u was w jakiejś poczytnej gazecie? Dorzuciałabym się jeśli sporo lub sfinansowała takie ogłoszenie. Co wy na to? Myżlę, że Maszę spokojnie można tak ogłaszać bo ma swoją wartość :)

Posted

ursa81 napisał(a):
Acha :) To w sumie bardzo dobrze więc: "Piękna, duża suczka w typie owczarka kaukazkiego, przyjazna, życzliwa. Do oddania w dobre ręce."
Może być? Dałabym takie ogłoszenie u siebie w gazecie. Tylko, że ja jestem z Olsztyna więc byłby problem z transportem... a może mogłybyście się dowiedzieć ile kosztuje takie ogłoszenie u was w jakiejś poczytnej gazecie? Dorzuciałabym się jeśli sporo lub sfinansowała takie ogłoszenie. Co wy na to? Myżlę, że Maszę spokojnie można tak ogłaszać bo ma swoją wartość :)

Gosiu, co myślisz o tej propozycji? W "Głosie" to będzie ok. 30 zł.

Guest ursa81
Posted

30zł spokojnie mogłabym przelać, to niedużo i dziewczynki dajcie ogłoszonko u siebie dla Maszy bo to naprawdę elegancka babka jest

Posted

Przepraszam, że nie p[isałam, złozyła mnie choroba. Masza była już w lokalnej prasie, ale teraz jak tylko stane na nogi wystawię jej ogłoszenia w Głosie i Echo Miasta.
Dzięki za mobilizację i ofertę pomocy. Dam radę - ale bardzo Was prosze o ciepłe myśli i kciuki za nią. Jest tego warta.
Królowa schroniska.
Jutro wyślę ja do Echa.
W necie ma ogłoszenia, ale w gumtree nie - nie mam tam konta.
Ma na allegro
kupsprzedaj
alegratka
eurocity
4łapy - musze uaktualnić.

Guest ursa81
Posted

Nie mogę w to uwierzyć. Maszo! Jesteś taka piękna!

Guest ursa81
Posted

Maszko... zasługujesz na wspaniały domek...

• 2 weeks later...
Posted

Maszeńka wczoraj skaleczyła sobie łapke, kulała i bolała sunię. Dzisiaj lepiej jest, ale nie męczyliśmy jej nadmiernie sesją zdjęciową. Masza siedzi z Foksi i najbardziej interesuje ja jedzenie, byle dużo, co widać

No wujek, co tam szykujesz, tylko pamiętaj, ja duża i dużo chcem, a ta mała ruda tyle nie musi. Ja jestem bardziej kofffana.

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/186/3a3b9a6120bbb787.jpg[/IMG][/URL]

Cioteczka co tam kombinujesz, jedzenie dobre, ale mało - donieś nam trochę, a w każdym razie mnie.

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/197/40cf476e5c67f7e9.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Nie ma zmian. Foksi niestety nie jest chętna do zbliżeń z człowiekiem. Nie warczy, nie rzuca się, ale trzyma z daleka i tylko patrzy. Zamknęta w sobie suka potrzebująca kochanego, cierpliwego, dobrego domu. Z psami się zgadza.

Posted

Masza dobrze wpływa na wszystkich, to siła spokoju i godności. Wspaniały pies. Ale bezdomność już i na niej wyciska swoje piętno - gasi błysk w oku i sprawia, że Masza jest jakby zrezygnowana.
Szkoda że domek nie poczekał na sunię.

Guest ursa81
Posted

Zdawałoby się, że taka piękna i duża sunia szybko zostanie wypatrzona do pilnowania obejścia, a tu nic...