supergoga Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 Odwiedziłam naszą królową. Razem z Foksi, z którą dzieli klatkę - chyba cieszyła się z odwiedzin. Stałam przy niej i nie mogłam zrozumieć - co ona tam jeszcze robi. Jest bezapelacyjnie najpiękniejsza. Quote
Guest ursa81 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Czy ona nadaje się na psa stróżującego? Chodzi mi o psychikę i popęd do obrony terytorium bo co do względów wizualnych nie mam wątpliwości! :cool3: Można by dać ogłoszenie z klasą: "Duży, piękny pies stróżujący w typie owczarka kaukazkiego z wybitnym popędem do obrony do oddania w dobre ręce do domu z ogrodem". Może to lepiej zadziała niż branie na litość? Quote
supergoga Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 Maszka szuka domu - bardzo, coraz pilniej. Czasu coraz mniej. Quote
maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 ursa81 napisał(a):Czy ona nadaje się na psa stróżującego? Chodzi mi o psychikę i popęd do obrony terytorium bo co do względów wizualnych nie mam wątpliwości! :cool3: Można by dać ogłoszenie z klasą: "Duży, piękny pies stróżujący w typie owczarka kaukazkiego z wybitnym popędem do obrony do oddania w dobre ręce do domu z ogrodem". Może to lepiej zadziała niż branie na litość? Masza raczej przyjazna, życzliwa jest... Quote
Guest ursa81 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 maggiejan napisał(a):Masza raczej przyjazna, życzliwa jest... Acha :) To w sumie bardzo dobrze więc: "Piękna, duża suczka w typie owczarka kaukazkiego, przyjazna, życzliwa. Do oddania w dobre ręce." Może być? Dałabym takie ogłoszenie u siebie w gazecie. Tylko, że ja jestem z Olsztyna więc byłby problem z transportem... a może mogłybyście się dowiedzieć ile kosztuje takie ogłoszenie u was w jakiejś poczytnej gazecie? Dorzuciałabym się jeśli sporo lub sfinansowała takie ogłoszenie. Co wy na to? Myżlę, że Maszę spokojnie można tak ogłaszać bo ma swoją wartość :) Quote
maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Supergoga podejmuje tu decyzje, ale myślę, że warto wypróbować każdy sposób, aby pieskowi znaleźć dom. Quote
maggiejan Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 ursa81 napisał(a):Acha :) To w sumie bardzo dobrze więc: "Piękna, duża suczka w typie owczarka kaukazkiego, przyjazna, życzliwa. Do oddania w dobre ręce." Może być? Dałabym takie ogłoszenie u siebie w gazecie. Tylko, że ja jestem z Olsztyna więc byłby problem z transportem... a może mogłybyście się dowiedzieć ile kosztuje takie ogłoszenie u was w jakiejś poczytnej gazecie? Dorzuciałabym się jeśli sporo lub sfinansowała takie ogłoszenie. Co wy na to? Myżlę, że Maszę spokojnie można tak ogłaszać bo ma swoją wartość :) Gosiu, co myślisz o tej propozycji? W "Głosie" to będzie ok. 30 zł. Quote
Guest ursa81 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 30zł spokojnie mogłabym przelać, to niedużo i dziewczynki dajcie ogłoszonko u siebie dla Maszy bo to naprawdę elegancka babka jest Quote
supergoga Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Przepraszam, że nie p[isałam, złozyła mnie choroba. Masza była już w lokalnej prasie, ale teraz jak tylko stane na nogi wystawię jej ogłoszenia w Głosie i Echo Miasta. Dzięki za mobilizację i ofertę pomocy. Dam radę - ale bardzo Was prosze o ciepłe myśli i kciuki za nią. Jest tego warta. Królowa schroniska. Jutro wyślę ja do Echa. W necie ma ogłoszenia, ale w gumtree nie - nie mam tam konta. Ma na allegro kupsprzedaj alegratka eurocity 4łapy - musze uaktualnić. Quote
supergoga Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Maszeńka, królowa schroniska - spokój i oddanie. I brak domu. Już tak długo czeka. Quote
PaulinaT Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Masza piękność nic nadal tkwi w schronie, kurde no. Quote
Guest ursa81 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Nie mogę w to uwierzyć. Maszo! Jesteś taka piękna! Quote
maggiejan Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Masza na gumtree: http://poznan.gumtree.pl/poznan/30/21493030.html Quote
Niufus1 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Nie bądźmy obojętni na krzywdę najszych najwierniejszych przyjaciół!!!:placz: Quote
Guest ursa81 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Maszko... zasługujesz na wspaniały domek... Quote
Niufus1 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 :placz:Ten piesek zasługuje na własny domek!!! Quote
supergoga Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 Maszeńka wczoraj skaleczyła sobie łapke, kulała i bolała sunię. Dzisiaj lepiej jest, ale nie męczyliśmy jej nadmiernie sesją zdjęciową. Masza siedzi z Foksi i najbardziej interesuje ja jedzenie, byle dużo, co widać No wujek, co tam szykujesz, tylko pamiętaj, ja duża i dużo chcem, a ta mała ruda tyle nie musi. Ja jestem bardziej kofffana. [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/186/3a3b9a6120bbb787.jpg[/IMG][/URL] Cioteczka co tam kombinujesz, jedzenie dobre, ale mało - donieś nam trochę, a w każdym razie mnie. [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/197/40cf476e5c67f7e9.jpg[/IMG][/URL] Quote
supergoga Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Nie ma zmian. Foksi niestety nie jest chętna do zbliżeń z człowiekiem. Nie warczy, nie rzuca się, ale trzyma z daleka i tylko patrzy. Zamknęta w sobie suka potrzebująca kochanego, cierpliwego, dobrego domu. Z psami się zgadza. Quote
supergoga Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Masza dobrze wpływa na wszystkich, to siła spokoju i godności. Wspaniały pies. Ale bezdomność już i na niej wyciska swoje piętno - gasi błysk w oku i sprawia, że Masza jest jakby zrezygnowana. Szkoda że domek nie poczekał na sunię. Quote
maggiejan Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Przydałoby się w okolicy Poznania przytulisko, gdzie psy mogłyby się czuć prawie jak w domu... gdzie ktoś byłby z nimi całą dobę, nie tylko na przychodne... Quote
Guest ursa81 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Zdawałoby się, że taka piękna i duża sunia szybko zostanie wypatrzona do pilnowania obejścia, a tu nic... Quote
Recommended Posts