Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, w trybie pilnym prosimy o pomoc! Jednak Tajson nie będzie mógł zostać u pani; jej stan zdrowia pogorszył się na tyle, że nie będzie mogła się nim zająć, tak jak przewidywała. Pani nie chce go oddawać do schronu, przetrzyma go u siebie do czasu znalezienia nowego domku, dlatego musi się on znaleźć jak najprędzej!
Z informacji uzyskanych od pani wynika, że Tajson bez problemu sypia, ładnie chodzi na smyczy (nie ciągnie i nie wyprzedza), z oczkami już lepiej, ogólnie wszystko wraca do normy. Błagam, figo, karolciasz zróbcie mu jakieś ogłoszenia choćby na rzeszowiaku i na tych najbardziej "chodliwych" portalach. Ja mogę go wziąć na siebie (chyba, że są chętni): tel. 500-348-184, mail: [email protected]
Mam nadzieję, że w końcu ta czarna seria wreszcie przeminie:shake:

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda, no ale jakieś pasmo czarnych chmur wisi nad nami, dziewczyny prosimy o pomoc w ogłoszeniach, bo pisak super, fajny, pani samo powiedziała że ona nie d byle komu bo on u niej ma tak dobrze że musi mieć tylko super. No i bardzo go chwali, ale znowu problemy zdrowotne wróciły i ona nie daje rady, bardzo pani ubolewa bo widać, że się zżyli, ale za żadne skarby nie pozwoli żeby wrócił do nas, tylko od razu do dobrego domu. Poogłaszajcie choć trochę, proszę!!!!!

Posted

już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć, mówie o całości, ludzie co się dzieje, nigdy tak nie było żeby z adopcji wracał pies za psem. W ogóle zwrot to był jakiś ewenement do tej pory że na palcach jednej ręki by policzył
przez te wszystkie lata, a tu 3 adopcje jedna po drugiej sie sypią, w tym ta najgorsza Sary...:shake:
Figa nie była na tym wątku, pewnie go przeoczyła więc nie ma co liczyć na jej ogłoszenia i pewnie trzeba do niej priv napisać.

Posted

figa33 napisał(a):
jesuuu , faktycznie przeoczyłam:oops: , zaraz mu porobię

Dzięki Figo, na Alinę. No nic takie życie, co poradzimy? Ale przynajmniej siedzi w domu, bo to ani jego wina ani nic, tak bywa, nie spodziewałam się, no ale cóż, pani bardzo fajnie się o nim wyraża, że mądry, że grzeczny, itp itd..echh

Posted

Bardzo lubi, chodzi ładnie na smyczce, Figo powyżej jest wszystko, do dzieci super, dzieci do nas przychodziły, z nim siedziały, głaskały, na kolankach trzymały, jak pani go brała to dwie dziewczynki go trzymały z tyłu na kolanach, super piesek....:shake:

Posted

figa33 napisał(a):
dodałam jeszcze tarnowiak i przemyślak , sanok odmówił współpracy
ariete musi aktywować , bo ja nie zdążyłam tam się zalogować

kokokochana jesteś Figuniu :loveu:.

Posted

Dzwoniłam wczoraj do pani Tajsona; dzisiaj rano miała wyjść na badania i zostawić go samego, żeby zobaczyć, jak się zachowa pozostawiony sam sobie. Jestem umówiona na info wieczorową porą. Dotychczas pani raz go zostawiła na balkonie, gdy przyszedł facet naprawiać drzwi wejściowe. Mówiła, że taki koncert odtawił, że hej...
A poza tym, to ma posłanie w trzech miejscach (1 - sypialnia Panci, 2 - przedpokój - tutaj pani musiała dokupić kocyczek do legowiska, bo było "niemiłe" i nie chciał na nim leżakować, 3 - fotel w pokoju). Ma też wypasioną szczoteczkę z częścią do czesania brwi:crazyeye:, jada i śpi bez problemów (budzi się 7.30-7.45 i wychodzi ok. 8.00 na pierwszy spacer, ma kupioną smycz rozciągałkę i szaleje na niej, z zabawek nie lubi "piszczącego kurczaka", ale sznurki są OK.
Pani mówiła, że bardzo lgnie do dzieci i do młodych osób i że wszystko wskazuje na to, że był w rodzinie z dziećmi a i jego bardzo radosny i żywiołowy charakter predystynuje go raczej do przebywania w młodym i energicznym towarzystwie.
Powiedziała mi też, że jak w niedziele była w mojej okloicy i wysiadła z nim z samochodu, to zachowywał się tak, jaby ten teren był mu bardzo dobrze znany, więc wczoraj wieczorem i dzisiaj po pracy przeczesałyśmy z Kają w ramach spaceru pobliskie osiedla i ulice, z nadzieją, że może komuś rzeczywiście zginął i gdzieś wisi błagalne ogłoszenie. Niestety, nic takiego nie było.
Pani jeszcze mówiła, że "atakuje" duże psy:diabloti:, sam waży tylko 4,15 kg, a startuje do takich 40-50 kg.
Figo, aktywowałam dziś Przemyślaka, którego jako jedynego dostałam do aktywacji.
Wczoraj był tylko jeden telefon (pokłosie Rzeszowiaka) i to niezbyt ciekawy, ciągu dalszego póki co nie ma.

Posted

ariete2503 napisał(a):
sam waży tylko 4,15 kg,

nie myślalam że z niego taki mały kurczaczek, dobrze byłoby to poprawić w ogłoszeniach bo 4kg to jak duży kot.

Posted

[quote name='ariete2503']
Figo, aktywowałam dziś Przemyślaka, którego jako jedynego dostałam do aktywacji.
Wczoraj był tylko jeden telefon (pokłosie Rzeszowiaka) i to niezbyt ciekawy, ciągu dalszego póki co nie ma.

powinienien być jeszcze z tarnowiaka
reszta aktywacji jest na mnie

Posted

pozmieniałam Tajsonowi wiek i wagę ( napisałam ,że młodziutki i 4 kg ) , niektóre ogłoszenia niestety znów do akceptacji

jejciu , ale to kruszynka , kot mojej mamy do niedawna 6 kg:cool3:

jak dalej będzie cisza , to zrobię mu takie bardziej pod publiczkę , trudno

Posted

figa33 napisał(a):
mam zapytanie o wiek Tajsona , napisać ,że rok ?

Ariete2503: Tak, Tajson ma ok. roku.
Wiem też, że pozostawiony sam w domu początkowo zawodził (kilka minut), ale z czasem się uspokoił.