Beat2010 Posted April 27, 2016 Author Posted April 27, 2016 dr Garncarz bardzo był zadowolony z oczka Diesla, jest ok, kontrola za pół roku. Bardzo żałował, że nie można było przeprowadzić operacji, żeby D odzyskał wzrok. nie wziął ani grosza za wizytę :). potem na bicomie w Raszynie-4 godz zabiegu. Z grzybów została candida. Kręgosłup obciążony - wdrożone odchudzanie, bo za dobrze wygląda. Słabo wyszła watroba ( ciągle leczona), troszkę nerki. Przy odtruwaniu organizmu Dieselek wysmarkal grzyby :). 50zł zabieg, 20zł chip, 40zł homeopatyczne kropelki na wzmocnienie i ogrzybianie nie spisałam nazwy. Poszło 110 zł plus benzyna na 135km - 43zł Był bardzo grzeczny ja to on. Nawet droge do dr Garnarza ( po pochylni) pokonal szybko, jakieś 5 min a nie 20 jak za pierwszym razem - czyli pamięta i już nie boi się :). W hoteliku jest cudowny, 5 letni ślepy prawie Donek, spotkaliśmy się u też dr Garncarza, wrzucę wieczorem zdjęcia, moze kogoś zauroczy. Diesel w lecznicy w Raszynie. Quote
agat21 Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Super, że oczko w porządku :) Bardzo się cieszę i moc głasków dla najgrzeczniejszego psa pod słońcem :) 1 Quote
Beat2010 Posted April 27, 2016 Author Posted April 27, 2016 8 godzin temu, agat21 napisał: Super, że oczko w porządku :) Bardzo się cieszę i moc głasków dla najgrzeczniejszego psa pod słońcem :) 8 godzin temu, Olena84 napisał: Ja też sie ciesze z wyników wizyty my też,a najważniejsze, ze grzyby zanikają Kupiłam karme sucha na maj - brit da staruszków L,2x 15 kg, wyszło na psa 86,24zł jak będzie rachunek to wkleję ZOOART WIŚLANA 28A 08-530 DĘBLINTytuł: PŁATNOŚĆ ZA ZAMÓWIENIE 652481 -172,48 PLN Quote
Beat2010 Posted April 27, 2016 Author Posted April 27, 2016 dowód zaplaty za wizyte u dr w Raszynie. Obok karteczka, na ktorej dr wypisał na co leczył Diesla na biorezonansie Quote
Olena84 Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 A ja znowu od Beat mam negatywną reputację, a ja nic nie zrobiłam :( 1 Quote
agat21 Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 1 godzinę temu, Olena84 napisał: A ja znowu od Beat mam negatywną reputację, a ja nic nie zrobiłam :( Pewnie się strzałeczki pomieszały i Beat zaraz się poprawi :) 1 Quote
Beat2010 Posted April 28, 2016 Author Posted April 28, 2016 21 minut temu, agat21 napisał: Pewnie się strzałeczki pomieszały i Beat zaraz się poprawi :) o Matko, to ja cały czas daję negatywną? trzeba zielona a ja czerwoną :) jak to odkręcić? Quote
Beat2010 Posted April 28, 2016 Author Posted April 28, 2016 przeleciałam parę stron do przodu i pozmieniałam, przepraszam Olenko Quote
Olena84 Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 1 godzinę temu, Beat2010 napisał: o Matko, to ja cały czas daję negatywną? trzeba zielona a ja czerwoną :) jak to odkręcić? 1 godzinę temu, Beat2010 napisał: przeleciałam parę stron do przodu i pozmieniałam, przepraszam Olenko Haha ale numer, 1 Quote
Beat2010 Posted April 29, 2016 Author Posted April 29, 2016 dzieki ariete za stała na maj 2016 :) Quote
Ryss Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 O 27.04.2016o12:15, Beat2010 napisał: 40zł homeopatyczne kropelki na wzmocnienie i ogrzybianie nie spisałam nazwy. Diesel w lecznicy w Raszynie. Super niuniek, ale z tą homeopatią to już przesada (czytaj: wyrzucanie pieniędzy w błoto). I żeby nie było: placebo też potrafi działać, ale pacjent musi wierzyć, że podano mu lek, który mu pomoże. Zatem, aby te kropelki zadziałały, należy powiedzieć Dieslowi, że to baśniowe lekarstwo. Bo takimi w istocie są homeopatyczne "leki" (vide wątek "Homeopatia - fakty i mity"): Quote
Ryss Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 O 1.05.2016o10:25, Beat2010 napisał: jest wplata na maj 2016 od Ala K :) 18 godzin temu, Beat2010 napisał: i stała od dorci wpłynęła :) 2 godziny temu, Beat2010 napisał: stałe od mdk i asiuniab :) Bardzo to chwalebne, bardzo. Te dary serca. Ale... U użyszkodników forum, którzy (jak ja) nie śledzą wątku od początku, te wpisy pozostawiają jednak pewien niedosyt. Wiadomo bowiem kto dał (i ile - vide 1. strona wątku), ale brak tu równie precyzyjnej informacji - do kogo trafia ten często przysłowiowy wdowi grosz? Od dwóch lat. Można się tylko domyślać - że na konto Twoje, Beat2010, albowiem na pierwszej, rozliczeniowej stronie wątku można m.in. przeczytać: O 12.05.2014o15:23, Beat2010 napisał: Diesel, piękny, około 13 letni, duży pies, że od 2010 do maja 2014 w schronisku, od 05.2014 w hoteliku pod Warszawą.. W schronisku oślepł całkowicie.W maju 2015 zabrany na cito... Zbieramy na hotelik !!!!!!! Ponieważ przygotowuję na Dogomanii Listę PDT i HdP (płatnych domów tymczasowych i hotelików dla psów), proszę o uzupełniające informacje: 1. W jakim hoteliku przebywa Diesel - nazwa, adres, dane kontaktowe, strona www, FB. 2. Miesięczny koszt hotelowania psa i ewentualnie oddzielnie płatne inne koszty z tym związane (karma, leczenie, lekarstwa itp.) 2. Warunki pobytu psa w hoteliku - system (domowy, kojcowy), ilość psów, możliwości socjalizacji podopiecznych itd. 3. Dostępne na Dogo (lub innych stronach) opinie o hoteliku, zdjęcia pomieszczeń/boksów/miejsc, w których są trzymane psy i najbliższego otoczenia. Fotografie psów tamże, nie tylko na zielonej trawce. 1 Quote
Olena84 Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Zostaw Ryss ten wątek i mieszaj tam gdzie mieszasz a nam daj spokój. 1 Quote
Ryss Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 1 godzinę temu, Olena84 napisał: Zostaw Ryss ten wątek i mieszaj tam gdzie mieszasz a nam daj spokój. Takim podrzucaczkom forumowym (vide jej najczęstsze wpisy na forum - "podrzucam") mogę odpowiedzieć tylko tak: Olena84 - masz coś do powiedzenia na temat Hoteliku pod Różami, gdzie przebywa od dwóch lat pies Diesel i warunków hotelowania tam psów wyciąganych ze schronów (bo to mnie akurat interesuje w tym wątku na psim forum)? Nie? No to zostaw tu Ryssa w spokoju i idź podrzucać gdzie indziej. Dobrze radzę. Quote
Olena84 Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 11 minut temu, Ryss napisał: Takim podrzucaczkom forumowym (vide jej najczęstsze wpisy na forum - "podrzucam") mogę odpowiedzieć tylko tak: Olena84 - masz coś do powiedzenia na temat Hoteliku pod Różami, gdzie przebywa od dwóch lat pies Diesel i warunków hotelowania tam psów wyciąganych ze schronów (bo to mnie akurat interesuje w tym wątku na psim forum)? Nie? No to zostaw Ryssa w spokoju i idź podrzucać gdzie indziej. Dobrze radzę. Nie mów gdzie mam bywać i gdzie podrzucać. Jedyne co robisz na tym forum to obrażasz ludzi i wydaje Ci się że pouczasz . Kiedykolwiek oprócz mącenia wspomogłeś jakiś bdt, zrobiłeś bazarek czy zrobiłeś coś dla innych? Bo skoro jesteś jaki jesteś tutaj, można tylko założyć, że w rzeczywistym świecie nikt Cię już nie słucha. A Diesel jest w bardzo dobrym hotelu i nie ma co się bawić w nic nie wnoszące notatki. Quote
Ryss Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Olena84 - jestem pod wrażeniem Twego wpisu. Nie spodziewałem się bowiem, że potrafisz także sklecić kilka w miarę składnych zdań, prócz jednowyrazowego "podrzucam". I nawet coś merytorycznego w tym wpisie przeziera. Zatem wykorzystam to coś w Spisie PDT i HdP, i w opisie hoteliku, gdzie bytuje teraz Diesel, znajdzie się na pewno taka notka: "Zdaniem użytkownika Olena84, to jest bardzo dobry hotel (użytkownik Olena84 nie uzasadnił swej opinii)". Oby to nie była jedyna taka opinia, gołosłowna zresztą. 1 Quote
Beat2010 Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Godzinę temu, Ryss napisał: Olena84 - jestem pod wrażeniem Twego wpisu. Nie spodziewałem się bowiem, że potrafisz także sklecić kilka w miarę składnych zdań, prócz jednowyrazowego "podrzucam". I nawet coś merytorycznego w tym wpisie przeziera. Zatem wykorzystam to coś w Spisie PDT i HdP, i w opisie hoteliku, gdzie bytuje teraz Diesel, znajdzie się na pewno taka notka: "Zdaniem użytkownika Olena84, to jest bardzo dobry hotel (użytkownik Olena84 nie uzasadnił swej opinii)". Oby to nie była jedyna taka opinia, gołosłowna zresztą. 1 godzinę temu, Ryss napisał: Takim podrzucaczkom forumowym (vide jej najczęstsze wpisy na forum - "podrzucam") mogę odpowiedzieć tylko tak: Olena84 - masz coś do powiedzenia na temat Hoteliku pod Różami, gdzie przebywa od dwóch lat pies Diesel i warunków hotelowania tam psów wyciąganych ze schronów (bo to mnie akurat interesuje w tym wątku na psim forum)? Nie? No to zostaw tu Ryssa w spokoju i idź podrzucać gdzie indziej. Dobrze radzę. Ryss, nie wiem im jesteś i w czyim imieniu robisz spis hotelików. Ale masz zle wiadomosci - Diesel jest w hoteliku Bella pod Warszawą. Masz ochote - zapraszam na wycieczkę i wtedy sobie pooceniaj. Nie znam żadnego hoteliku pod różami. To i ten Twoj spis będzie tyle wart co nic, jezeli masz takie informacje. Olenka jest wspaniałą osobą, bardzo pomaga psom finansowo. Ryss - znajdz sobie inny watek do awantur. Quote
dorcia2 Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 Kochani jeszcze kilka zdjęć Dieselka z 26/04 po usunięciu guza spod powieki pozostała tylko różowa blizna ale trzeba obserwować oczko czy czasami nic nie odrasta 1 Quote
dorcia2 Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 O 28.04.2016o12:11, Beat2010 napisał: o Matko, to ja cały czas daję negatywną? trzeba zielona a ja czerwoną :) jak to odkręcić? hi hi , ale się narobiło 1 Quote
dorcia2 Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 jeszcze krótki filmik z samochodu, w drodze powrotnej do hoteliku Dieselek w samochodzie jest bardzo grzeczny , nie kręci się , siedzi sobie spokojnie na tylnym siedzeniu ale pasami bezpieczeństwa zawsze jest przypięty dla bezpieczeństwa filmik z 26/04 Dieselek przed wizytą u doktora 1 Quote
Recommended Posts