Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dr Garncarz bardzo był zadowolony z oczka Diesla, jest ok, kontrola za pół roku. Bardzo żałował, że nie można było przeprowadzić operacji, żeby D odzyskał wzrok.  nie wziął ani grosza za wizytę :).

potem na bicomie w Raszynie-4 godz zabiegu. Z grzybów została candida. Kręgosłup obciążony - wdrożone odchudzanie, bo za dobrze wygląda. Słabo wyszła watroba ( ciągle leczona), troszkę nerki. Przy odtruwaniu organizmu Dieselek wysmarkal grzyby :). 50zł zabieg, 20zł chip, 40zł homeopatyczne kropelki na wzmocnienie i ogrzybianie  nie spisałam nazwy. Poszło 110 zł plus benzyna na 135km - 43zł

Był bardzo grzeczny ja to on. Nawet droge do dr Garnarza ( po pochylni) pokonal szybko, jakieś 5 min a nie 20 jak za pierwszym razem -  czyli pamięta i już nie boi się :). W hoteliku jest cudowny, 5 letni ślepy prawie Donek, spotkaliśmy się u też dr Garncarza, wrzucę wieczorem zdjęcia, moze kogoś zauroczy.

Diesel w lecznicy w Raszynie.

57209116e5d2a_Diesel26.04.161.JPG.12f20c

Posted
8 godzin temu, agat21 napisał:

Super, że oczko w porządku :) Bardzo się cieszę i moc głasków dla najgrzeczniejszego psa pod słońcem :)

8 godzin temu, Olena84 napisał:

Ja też sie ciesze z wyników wizyty

my też,a najważniejsze, ze grzyby zanikają

Kupiłam karme sucha na maj - brit da staruszków L,2x 15 kg, wyszło na psa 86,24zł  jak będzie rachunek to wkleję

ZOOART
WIŚLANA 28A
08-530 DĘBLIN
Tytuł: PŁATNOŚĆ ZA ZAMÓWIENIE 652481
-172,48 PLN
Posted
1 godzinę temu, Olena84 napisał:

A ja znowu od Beat mam negatywną reputację, a ja nic nie zrobiłam :(

Pewnie się strzałeczki pomieszały i Beat zaraz się poprawi :)

• Upvote 1
Posted
21 minut temu, agat21 napisał:

Pewnie się strzałeczki pomieszały i Beat zaraz się poprawi :)

o Matko, to ja cały czas daję negatywną? trzeba zielona a ja czerwoną :) jak to odkręcić?

Posted
1 godzinę temu, Beat2010 napisał:

o Matko, to ja cały czas daję negatywną? trzeba zielona a ja czerwoną :) jak to odkręcić?

1 godzinę temu, Beat2010 napisał:

przeleciałam parę stron do przodu i pozmieniałam, przepraszam Olenko

Haha ale numer, 

• Upvote 1
Posted
O 27.04.2016o12:15, Beat2010 napisał:

40zł homeopatyczne kropelki na wzmocnienie i ogrzybianie  nie spisałam nazwy.

Diesel w lecznicy w Raszynie.

Super niuniek, ale z tą homeopatią to już przesada (czytaj: wyrzucanie pieniędzy w błoto). I żeby nie było: placebo też potrafi działać, ale pacjent musi wierzyć, że podano mu lek, który mu pomoże. Zatem, aby te kropelki zadziałały, należy powiedzieć Dieslowi, że to baśniowe lekarstwo. Bo takimi w istocie są homeopatyczne "leki" (vide wątek "Homeopatia - fakty i mity"):

Posted
O 1.05.2016o10:25, Beat2010 napisał:

jest wplata na maj 2016 od Ala K :)

18 godzin temu, Beat2010 napisał:

i stała od dorci wpłynęła :)

2 godziny temu, Beat2010 napisał:

stałe od mdk i asiuniab :)

Bardzo to chwalebne, bardzo. Te dary serca. Ale... U użyszkodników forum, którzy (jak ja) nie śledzą wątku od początku, te wpisy pozostawiają jednak pewien niedosyt. Wiadomo bowiem kto dał (i ile - vide 1. strona wątku), ale brak tu równie precyzyjnej informacji - do kogo trafia ten często przysłowiowy wdowi grosz? Od dwóch lat. Można się tylko domyślać - że na konto Twoje, Beat2010, albowiem na pierwszej, rozliczeniowej stronie wątku można m.in. przeczytać:

O 12.05.2014o15:23, Beat2010 napisał:

Diesel, piękny, około 13 letni, duży pies, że od 2010 do maja 2014 w schronisku, od 05.2014 w hoteliku pod Warszawą.. W schronisku oślepł całkowicie.W maju 2015  zabrany na cito...

Zbieramy na hotelik !!!!!!!

Ponieważ przygotowuję na Dogomanii Listę PDT i HdP (płatnych domów tymczasowych i hotelików dla psów), proszę o uzupełniające informacje:

1. W jakim hoteliku przebywa Diesel - nazwa, adres, dane kontaktowe, strona www, FB.

2. Miesięczny koszt hotelowania psa i ewentualnie oddzielnie płatne inne koszty z tym związane (karma, leczenie, lekarstwa itp.)

2. Warunki pobytu psa w hoteliku - system (domowy, kojcowy), ilość psów, możliwości socjalizacji podopiecznych  itd.

3. Dostępne na Dogo (lub innych stronach) opinie o hoteliku, zdjęcia pomieszczeń/boksów/miejsc, w których są trzymane psy i najbliższego otoczenia. Fotografie psów tamże, nie tylko na zielonej trawce.

• Downvote 1
Posted
1 godzinę temu, Olena84 napisał:

Zostaw Ryss ten wątek i mieszaj tam gdzie mieszasz a nam daj spokój.

Takim podrzucaczkom forumowym (vide jej najczęstsze wpisy na forum - "podrzucam") mogę odpowiedzieć tylko tak:

Olena84 - masz coś do powiedzenia na temat Hoteliku pod Różami, gdzie przebywa od dwóch lat pies Diesel i warunków hotelowania tam psów wyciąganych ze schronów (bo to mnie akurat interesuje w tym wątku na psim forum)? Nie? No to zostaw tu Ryssa w spokoju i idź podrzucać gdzie indziej. Dobrze radzę.

Posted
11 minut temu, Ryss napisał:

Takim podrzucaczkom forumowym (vide jej najczęstsze wpisy na forum - "podrzucam") mogę odpowiedzieć tylko tak:

Olena84 - masz coś do powiedzenia na temat Hoteliku pod Różami, gdzie przebywa od dwóch lat pies Diesel i warunków hotelowania tam psów wyciąganych ze schronów (bo to mnie akurat interesuje w tym wątku na psim forum)? Nie? No to zostaw Ryssa w spokoju i idź podrzucać gdzie indziej. Dobrze radzę.

Nie mów gdzie mam bywać i gdzie podrzucać. Jedyne co robisz na tym forum to obrażasz ludzi i wydaje Ci się że pouczasz . Kiedykolwiek oprócz mącenia wspomogłeś jakiś bdt, zrobiłeś bazarek czy zrobiłeś coś dla innych? Bo skoro jesteś jaki jesteś tutaj, można tylko założyć, że w rzeczywistym świecie nikt Cię już nie słucha. A Diesel jest w bardzo dobrym hotelu i nie ma co się bawić w nic nie wnoszące notatki. 

Posted

Olena84 - jestem pod wrażeniem Twego wpisu. Nie spodziewałem się bowiem, że potrafisz także sklecić kilka w miarę składnych zdań, prócz jednowyrazowego "podrzucam". I nawet coś merytorycznego w tym wpisie przeziera. Zatem wykorzystam to coś w Spisie PDT i HdP, i w opisie hoteliku, gdzie bytuje teraz Diesel, znajdzie się na pewno taka notka:

"Zdaniem użytkownika Olena84, to jest bardzo dobry hotel (użytkownik Olena84 nie uzasadnił swej opinii)". Oby to nie była jedyna taka opinia, gołosłowna zresztą.

• Downvote 1
Posted
Godzinę temu, Ryss napisał:

Olena84 - jestem pod wrażeniem Twego wpisu. Nie spodziewałem się bowiem, że potrafisz także sklecić kilka w miarę składnych zdań, prócz jednowyrazowego "podrzucam". I nawet coś merytorycznego w tym wpisie przeziera. Zatem wykorzystam to coś w Spisie PDT i HdP, i w opisie hoteliku, gdzie bytuje teraz Diesel, znajdzie się na pewno taka notka:

"Zdaniem użytkownika Olena84, to jest bardzo dobry hotel (użytkownik Olena84 nie uzasadnił swej opinii)". Oby to nie była jedyna taka opinia, gołosłowna zresztą.

1 godzinę temu, Ryss napisał:

Olena84 - masz coś do powiedzenia na temat Hoteliku pod Różami, gdzie przebywa od dwóch lat pies Diesel i warunków hotelowania tam psów wyciąganych ze schronów (bo to mnie akurat interesuje w tym wątku na psim forum)? Nie? No to zostaw tu Ryssa w spokoju i idź podrzucać gdzie indziej. Dobrze radzę.

Ryss, nie wiem im jesteś i w czyim imieniu robisz spis hotelików. Ale masz zle wiadomosci - Diesel jest w hoteliku Bella pod Warszawą. Masz ochote - zapraszam na wycieczkę i wtedy sobie pooceniaj. Nie znam żadnego hoteliku pod różami. To i ten Twoj spis będzie tyle wart co nic, jezeli masz takie informacje.

Olenka jest wspaniałą osobą,  bardzo pomaga psom finansowo.

Ryss - znajdz sobie inny watek do awantur.

Posted

Kochani jeszcze kilka zdjęć Dieselka z 26/04

po usunięciu guza spod powieki pozostała tylko różowa blizna ale trzeba obserwować oczko czy czasami nic nie  odrasta

IMG_20160426_142040.jpg.ff9698ba12696a4eIMG_20160426_142109.jpg.ec4f6d9d32a1999cIMG_20160426_142155.jpg.273b1ed857d79a0dIMG_20160426_135203.jpg.af67bc9704e9950b

IMG_20160426_182424.jpg

• Upvote 1
Posted
O 28.04.2016o12:11, Beat2010 napisał:

hi hi , ale się narobiło  pies-ruchomy-obrazek-0420

• Upvote 1
Posted

jeszcze krótki filmik z samochodu, w drodze powrotnej do hoteliku 

Dieselek w samochodzie jest bardzo grzeczny , nie kręci się , siedzi sobie spokojnie na tylnym siedzeniu ale pasami bezpieczeństwa zawsze jest przypięty dla bezpieczeństwa

„Dieselek w samochodzie jest bardzo grzeczny , nie kręci się , siedzi sobie spokojnie na tylnym siedzeniu ale pasami bezpieczeństwa zawsze jest przypięty dla bezpieczeństwa”

filmik z 26/04 Dieselek przed wizytą u doktora

„filmik z 26/04 Dieselek przed wizytą u doktora”

• Upvote 1