zuziaM Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Dziewczyny. A ja mam wiesci o suce rudej pregowanej , na oko - ok. 5-letniej, ktora zostala adoptowana z wroclawskiego schroniska 25.06.2007 roku ( ma czip nr : 972000000782221 - ktory byl wszczepiany w schronisku ). Sunia w tej chwili od ok. 2 - 3 tygodni jest w schronisku w Jeleniej Gorze. Prosze, sprawdzcie, czy znacie ta sunie. Rozmawialam juz dzisiaj ze schroniskiem we Wroclawiu i pani ma sie skontaktowac z osoba, ktora wyadoptowala ta bokserke. To niesamowity zbieg okolicznosci, ale ta Wasza sunia tez , jak wyczytalam zostala zabrana przez swoich nowych Panstwa 25.06.2007. Czy aby na pewno macie swieze wiesci o tej suni ? ? ? A moze to LUKA jest w schronie w Jeleniej Gorze, bo tez zostala zabrana 25.06.07 przez nowych Panstwa. ( ja nie widzialam tej suni w schronisku; wiem o niej tylko od wolontariuszki, ktora mi przekazala, ze sunia jest w schronisku w Jeleniej od ponad 2 tygodni, ma ok. 5 lat i jest ruda pregowana ). Do reszty doszlam po n-rze czipa. Dotarlam do dystrybutora, a on mnie poinformowal, ze czip zostal zakupiony przez Urzad Gminy we Wroclawiu. Tu poinformowano mnie, ze czip zostal przekazany dla schroniska i zostala nim zaczipowana bokserka. A schronisko przekazalo mi, ze sunia zostala adoptowana 25.06.2007 r pzez osobe z Wroclawia. Maja sie z ta osoba skontaktowac i dowiedziec, jak sunia trafila do Jeleniej Gory. Prosze, pomozcie ustalic, ktora to sunia trafila do Jeleniej Gory. Ona cierpi, zle znosi pobyt. Dlatego tak usilnie staramy sie znalezc jej wlascicieli ( ale teraz to juz nie jestem pewna, czy ona sie sama zgubila ...... ) Tu watek, ktory zalozylam z prosba o pomoc w ustaleniu, kto ja adoptowal z Wroclawia : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101633 __________________ Quote
Ziutka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Cioteczki boksiowe już poinformowałam. Czekamy teraz na wieści czy to Lusia. Quote
Hippies Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 To nie Lusia - to potwierdzone telefonicznie. Luśka grzeje swój tyłeczek u swoich kofffanych ludziufff to najprawdopodobniej Naomi :-(. Proszę Was dziewczyny o potwierdzenie czy to ona. Z tego co wiem adoptowała ją rodzina z Jeleniej Góry :-( Quote
zuziaM Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Hippies napisał(a):To nie Lusia - to potwierdzone telefonicznie. Luśka grzeje swój tyłeczek u swoich kofffanych ludziufff to najprawdopodobniej Naomi :-(. Proszę Was dziewczyny o potwierdzenie czy to ona. Z tego co wiem adoptowała ją rodzina z Jeleniej Góry :-( A wczoraj do mnie zadzwonila jeszcze pani ze schroniska, bo przypomniala sobie dokladnie, ze La Pegaza zabierala boksie. Byla to parka, ktora razem trafila do schroniska ( kilkuletnia sunia i stary sporo od niej chlopczyk - mial imie chyba BOMBER ). Najpierw chcieli je oddac wlasciciele, z powodu wyjazdu .... schronisko odmowilo przyjecia. A za krotki czas .... oba boksie, walesajace sie, zostaly zlapane i zabrane do schroniska. Co mamy robic ? ? ? ? Kto ma jakies namiary na ludzi, ktorzy od La Pegazy adoptowali ta sunie ? ? ? Czy ktos ma umowe adopcyjna na ta sunie ? ? ? Prosze, sprobujcie to ustalic, bo sunia cierpi w schronisku ....... Tu jest niedaleko hotel, ale kosztuje 25 zl / doba. Jesli adoptowala ja rodzina z Jeleniej Gory, to jest duza szansa na to, ze sunia sie zgubila ..... i moze jednak okaze sie , ze ja odbiora ze schroniska ( ALE MUSIMY MIEC DO NICH JAKIS KONTAKT ! ! ! ). Quote
AgaiTheta Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Zaraz będę tam dzwonić, Naomi zgodnie z umową ma inny nr chip. La_pegaza jest w tej chwili w Amsterdamie, ale szukamy szukamy o co chodzi. Quote
zuziaM Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 AgaiTheta napisał(a):Zaraz będę tam dzwonić, Naomi zgodnie z umową ma inny nr chip. La_pegaza jest w tej chwili w Amsterdamie, ale szukamy szukamy o co chodzi. Dzieki dziewczyny. To wszystko jest takie pogmatwane ......:shake:, ale mam nadzieje, ze wszystkie informacje, jakie zdobylam i tu napisalam , pomoga w odszukaniu tej suni w Waszych dokumentach. To jest o tyle wazne, ze moze rzeczywiscie sunia zaginela wlascicielom i trzeba sie z nimi pilnie skontaktowac. Quote
AgaiTheta Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Nie odbierają, ale bede tarabanic. Sunia na bank ma w umowie wpisany inny nr chip, ale moze zaszła pomyłka z chipem Bombera, czekam na nr Bombera. Niezależnie czy to Naomi czy nie, bardzo proszę o zdjecie suni, skoro źle znosi schronisko chcemy jej pomóc. W tej chwili mozemy każdej suni zapewnić pomoc natychmiast prawie. Gorzej z samcami, namnożyło nam sie ich... Quote
zuziaM Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 AgaiTheta napisał(a):Sunia na bank ma w umowie wpisany inny nr chip, ale moze zaszła pomyłka z chipem Bombera, czekam na nr Bombera. ... To calkiem mozliwe, ze zamieniono numery, bo i pani ze schroniska mnie pytala, czy to aby napewno jest sunia, bo cos maja innego. Ale daty adopcji mowia, ze razem dwa boksie wychodzily ( Bomber i Naomi ), wiec moze pomylkowo im numery odwrotnie wpisano. Ze zdjeciem gorzej, bo ja mam ponad 50 km, a wolontariuszka, ktora jest na miejscu wlasnie dlatego mnie poprosila o zajecie sie ta sprawa, bo nie ma nawet chwili zeby sama na dogo wszystkie informacje przekazywac i szukac nowych, ktore by pomogly w zakonczeniu tej sprawy. Quote
Hippies Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Czy ktoś już wie która to sunia się tam znalazła ?? :-( Quote
Ziutka Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Hippies napisał(a):Czy ktoś już wie która to sunia się tam znalazła ?? :-( Z tego co czytam to chyba to Naominka :-( Quote
AgaiTheta Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Tak, to Naomi :-( Pilnie szukamy transportu do Warszawy lub DT blizej. Quote
Hippies Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Dziewczy ja mam sugestię jak chcecie dla niej DT to proszę skontaktujcie się z giselle na gg. Ona jest chętna po nią pojechać ale nikt nie chce jej wydać Naomii. Nie musiałaby siedzieć w schronie. La-pegaza proszę odezwij się do mnie bo ja nie wiem czy one mają ją zabierać ? Czy macie inne plany ? Tam trafiłaby do znanych jej osób, bo przecież była już u michelle na DT razem z Bomberem. Quote
zuziaM Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Hippies napisał(a):Dziewczy ja mam sugestię jak chcecie dla niej DT to proszę skontaktujcie się z giselle na gg. Ona jest chętna po nią pojechać ale nikt nie chce jej wydać Naomii. Nie musiałaby siedzieć w schronie. La-pegaza proszę odezwij się do mnie bo ja nie wiem czy one mają ją zabierać ? Czy macie inne plany ? Tam trafiłaby do znanych jej osób, bo przecież była już u michelle na DT razem z Bomberem. Boziu, dziewczyny ..... zeby nie bylo za pozno. To starsza sunia, a jest zima, a ona jeszcze w dodatku na pewno jest w strasznym stresie :-(. Ona juz za duzo przeszla w swoim zyciu ......:shake: Quote
Hippies Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 zuziaM napisał(a):Boziu, dziewczyny ..... zeby nie bylo za pozno. Prosze o kontakt z gisell4 :placz: Quote
AgaiTheta Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Naomi była pod opieką BwP. Wyszła bardzo przykra sprawa i były dom Naomi zostanie prześwietlony. Co do DT u giselle, to nie skontaktowala sie z nami, a chyba wiekszości jest wiadome, że Pani Grazynie nie odpowiadają nasze formy dzialania. Czy chcemy konfliktów znowu? Mam dla Naomi miejsce już, w sobote bedzie zabrana, teraz w schronisku jest w osobnym kojcu, wewnątrz budynku. Wiem, że to kolejne dni, ale ja mam ale... Quote
Ziutka Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 AgaiTheta napisał(a): Mam dla Naomi miejsce już, w sobote bedzie zabrana Jak tam Naominka :roll: Czy już opuściła schronisko i grzeje doopkę gdzieś w ciepełku :roll: Quote
Ziutka Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 la_pegaza napisał(a):Nawet już w domku :) Dzięki La Pegaza :lol: Już nie wytrzymałam i wcześniej napisałam do Agi na GG więc się dowiedziałam. Niech się trzyma maluszek :-( Quote
AgaiTheta Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Naomi na świeta jedzie do Poznania, do teściów swojej nowej Pani. Udało się dziewczynie, teraz ma prawdziwy dom, taki boksiowy do szpiku :loveu: Buziaki i Spokojnych Radosnych Świąt :* Quote
zuziaM Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 AgaiTheta napisał(a):Naomi na świeta jedzie do Poznania, do teściów swojej nowej Pani. Udało się dziewczynie, teraz ma prawdziwy dom, taki boksiowy do szpiku :loveu: Alez sie ciesze :multi: ! Dziekuje dziewczyny za pomoc, tak szybka :lol:. Quote
Recommended Posts