Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Maruda666']To on jest chyba sporo ponad kolano :shake: Tylko kolana też na różnej wysokości bywają ;)
To jest świeże zdjęcie, czy jeszcze sprzed zabiegu?[/QUOTE]
kolano niskie:evil_lol:, do kolana, czyli chodzi o plecki, łepek powyżej:lol: , zdjęcie sprzed choroby, teraz nie mamy z nim kontaktu:shake:

Posted

Jestem tu. Biedny karlos :( pisałam z dexterką, ma miejsce w zewnętrznym kojcu , cena to 320 zł ale musimy być przygotowani na trochę wyższą cenę bo nie wiadomo jak duży karlos dokladnie jest.
transport? warszawa do opola.

Posted

[quote name='Doda_']Jestem tu. Biedny karlos :( pisałam z dexterką, ma miejsce w zewnętrznym kojcu , cena to 320 zł ale musimy być przygotowani na trochę wyższą cenę bo nie wiadomo jak duży karlos dokladnie jest.
transport? warszawa do opola.[/QUOTE]
napisałam prośbe o zważenie Karlosa

Posted

[quote name='Doda_']Jestem tu. Biedny karlos :( pisałam z dexterką, ma miejsce w zewnętrznym kojcu , cena to 320 zł ale musimy być przygotowani na trochę wyższą cenę bo nie wiadomo jak duży karlos dokladnie jest.
transport? warszawa do opola.[/QUOTE]
myślę, że musimy się pokusić o poszukanie czegoś wewnątrz, niestety;

Posted

nie znam zadnego dt czy domowego hoteliku w tej chwili, z wolnym miejscem...
pytałam sie myngey, nie może , a kasia przystał przyjmuje głównie suczki
dexterka wewnętrzne boksy ma zajęte z tego co wiem

Posted

A czy Karlosa wydadzą do adopcji ? jeżeli jest już w planach druga operacja.
Urgo jest chory na serce w zeszłym roku usunięta śledziona, a od 16.05.2014 wiem ze Urgo ma guza na wątrobie, krótko mówiąc pies się sypie.
Nie wiadomo jakie Bartek ukrywa atrakcje. Z jednej strony boje sie ze nie dam rady fizycznie, a z drugiej strony myślę i czekam na wagę Karlosa może.

Posted

Kochani:loveu:
W piątek rozmawiałam z Panią Dyrektor Palucha i oto relacje:
Karlosek po zabiegu zdjął sobie kołnierz i rozlizał szwy co wywołało stan zapalny, ma problemy z poruszaniem się ale jest obolały i osłabiony:-(, miał być w piątek wyprowadzony na spacerek (Pani Dyrektor miała do mnie oddzwonić z informacją jak Karlosek zniósł spacerek, nie doczekałam się jednak , spróbuję wywiedzieć się w poniedziałek).
Karloska czeka za 2-3 tygodnie następna operacja bo przepuklina pojawiła się po drugiej stronie ciałka :shake:, jest możliwość wyciągnięcia go za ok.10 dni i np. umówienia się na operację Karloska na Paluchu (Pani Dyrektor podała mi nazwisko lekarza, który miałby przeprowadzić operację) . Musimy się wspólnie zastanowić co dalej robimy, wyciągnąć go trzeba ale co z operacją, czy zrobić za darmo na Paluchu :niewiem:

trzymaj się Karlosinku:-(

stała za czerwiec poleciała

Posted

[quote name='dorcia2']Kochani:loveu:
W piątek rozmawiałam z Panią Dyrektor Palucha i oto relacje:
Karlosek po zabiegu zdjął sobie kołnierz i rozlizał szwy co wywołało stan zapalny, ma problemy z poruszaniem się ale jest obolały i osłabiony:-(, miał być w piątek wyprowadzony na spacerek (Pani Dyrektor miała do mnie oddzwonić z informacją jak Karlosek zniósł spacerek, nie doczekałam się jednak , spróbuję wywiedzieć się w poniedziałek).
Karloska czeka za 2-3 tygodnie następna operacja bo przepuklina pojawiła się po drugiej stronie ciałka :shake:, jest możliwość wyciągnięcia go za ok.10 dni i np. umówienia się na operację Karloska na Paluchu (Pani Dyrektor podała mi nazwisko lekarza, który miałby przeprowadzić operację) . Musimy się wspólnie zastanowić co dalej robimy, wyciągnąć go trzeba ale co z operacją, czy zrobić za darmo na Paluchu :niewiem:

trzymaj się Karlosinku:-(

stała za czerwiec poleciała[/QUOTE]
są jakieś wieści dorcia2 dziękujemy:), Karlos jest z nami i to najważniejsze:), tak jak dorci2 pisze musimy Go wyciągnąć, a ja myślę, że jeśli dt byłby w okolicy, to chyba operacja na paluchu to chyba dobry pomysł??
czyli teraz najważniejsze żeby zorientować się gdzie jest wolne miejsce w jakimś dobrym miejscu;

Posted

Kochani... czekamy na wage karlosa-wtedy znów pogadam z dexterka, ona ma boks zewnetrzny, idzie lato ale pozniej zima-wtedy trzeba by pomyslec nad czyms innym..
Super by bylo z dt lub domowym hotelikiem. . .

Myngey, pisalas mi o Urgo :( najwazniejsze, ze ma u Ciebie dobrze.

Posted

z wagą nadal nic nie wiem i chyba nie dowiem się, juz nie wiem kogo prosić :( , może w sb pójdę do lekarza, o ile będzie miał czas na rozmowę
czekamy na info od Dorci, wczoraj nie dodzwonila sie do dyrektorki, sądwie sprawy:jaki jest stan Karlosa i czy w weekend Karlos może iśc do adopcji, Doda , dobrze zrozumiałam ( tylko nie rozwijaj tematu )?

Posted

Beata, trochę za późno się dowiaduję że być moze w ten weekend bedzie mozna go adoptować.. :( dexterka nie powiadomiona, a ja mam dyżur w pracy w niedzielę... dostałam od ciebie smsa, ale w pracy już wcześniej zrobili mi grafik.
To co teraz? na pewno go wyciągamy w ten weekend?

Posted (edited)

[quote name='Doda_']Beata, trochę za późno się dowiaduję że być moze w ten weekend bedzie mozna go adoptować.. :( dexterka nie powiadomiona, a ja mam dyżur w pracy w niedzielę... dostałam od ciebie smsa, ale w pracy już wcześniej zrobili mi grafik.
To co teraz? na pewno go wyciągamy w ten weekend?[/QUOTE]
w srodę napisalam, że w sobotę trzeba będzie powalczyć o niego, jezeli możesz w nd po niego przyjechać. Teraz nie ma po co go wyciągać , bo nie ma gdzie go zabierać, to zreszta wielka niewiadoma czy go by wydali.

Edited by Beat2010
Posted

przepraszam, że dopiero dzisiaj się odzywam :oops:ale wcześniej nie dałam rady a w pracy nie mogę wchodzić na dogo bo od razu jestem odnotowana przez administratora (tak to człowiek jest inwigilowany w dużej korporacji:shake:)

wczoraj po kilkudniowych próbach udało mi się porozmawiać wprawdzie nie z Panią Dyrektor a lekarzem o Karlosku i generalnie będzie problem aby go wyciągnąć w ten weekend:-( najlepiej to wydaliby go dopiero po drugiej operacji, która go czeka:-( dowiedziałam się tylko tyle, że jest pod dobrą opieką :shake: a jaka jest prawda trudno powiedzieć:placz:

mam nadzieję, że jutro się coś wyjaśni

Posted

Dorciu, a wiadomo co to był za zabieg?- początkowo była mowa o uchyłkach, potem przepuklina. On po tym zabiegu będzie potrzebował jakiś czas opieki domowej? pewnie tak.
Chyba trzeba rzeczywiście czekać na ten drugi zabieg :shake:

Dopytuję o ten zabieg, bo po przepuklinie chyba można było by się pokusić po kilku dniach o te kojce zewnętrzne, po otwarciu brzucha i zabiegu na jelicie, to raczej zewnętrzne odpadają.

Posted

przekazuję info od Beatki:loveu:

Karloska można już wyciągnąć pod warunkiem stawienia się do schronu na operację przepukliny:placz: (Marudko , pierwsza operacja faktycznie była na uchyłek jelita , później wywaliła przepuklina , tyle wiem :-( ) misiaczek wymaga dość intensywnej opieki , przemywania rany, która się jeszcze nie zagoiła bo wdała się infekcja (ściągnął kołnierz i rozlizał szwy:shake:) operacji ma być poddany jak dojdzie do siebie:-( gdzie będzie robiona będziemy myśleć później

Kochani, trzeba podumać gdzie da radę go umieścić :placz: pewne jest , że szybciej dojdzie do siebie poza schronem:-(

Posted

[quote name='dorcia2']przekazuję info od Beatki:loveu:

Karloska można już wyciągnąć[B] pod warunkiem stawienia się do schronu na[/B] [B]operację przepukliny[/B]:placz: (Marudko , pierwsza operacja faktycznie była na uchyłek jelita , później wywaliła przepuklina , tyle wiem :-( ) misiaczek wymaga dość intensywnej opieki , przemywania rany, która się jeszcze nie zagoiła bo wdała się infekcja (ściągnął kołnierz i rozlizał szwy:shake:) operacji ma być poddany jak dojdzie do siebie:-( gdzie będzie robiona będziemy myśleć później

Kochani, trzeba podumać gdzie da radę go umieścić :placz: pewne jest , że szybciej dojdzie do siebie poza schronem:-([/QUOTE]
Czyli jakiś dalszy tymczas nie wchodzi w grę ( nie ma sensu wozić go tam i z powrotem). No i warunki domowe.