safarii Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Rzeczywiście taki beagiel skrzyżowany z jack russel terrierem:cool3: :cool3: :cool3:. Wspaniałe umaszczenie i na tym czwarty zdjeciu poza wystawowa a to uciekanie to chyba z temperamentu terriera:razz:. Trzymam kciuki za nowy domek i tylko proszę "facet" opamiętaj się i zaniechaj ucieczek:mad: . Quote
basiaap Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 PaulinaT napisał(a):Aaaaaaaaale śliczny łobuziak :loveu: Anka, a kto takie foty ładne porobił?? :razz: :evil_lol: No ja:evil_lol: Tylko że tylko ja wiem (no i TZ), jak krzyczałam na Dropsa, że się rusza nie wtedy kiedy ma i nie tam gdzie ma, jak ja aparat ustawiam:mad: Ale Drops miał mnie w głębokim....:) No i tych kilka fotek to po odsianiu jakiś 30 mizernych:evil_lol: Quote
basiaap Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 supergoga napisał(a): Basiaap - nic nie mówiłas o uciekaniu - trzeba więc przyspieszyć z domkiem, bo na pomoc w schronisku liczyc nie ma co, oni nie zrobią nic. Tak jak pisałam - chyba zaczynam wypierać takie rzeczy:oops: Bo bezradna się czuję Co do wygladu i rasowości - to Dropsik w realu wygląda na stuprocentowego kundla:) Ale fakt że ludziom można wszysko wcisnąć. Już parę osób, i to nie tylko w Polsce, na widok mego Fuksika pytało "Jack Russell Terier"? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ciotka supergoga zna Fuksa dobrze, to wie, o co chodzi:) Jack Rusell Terier:evil_lol: Ło matko...:evil_lol: Quote
supergoga Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 Fuks jest cudny, ale z jackiem russelem - cóż hmmm. A mnie chodziło w przypadku DRopsa o to, że może nabyto go jako szczeniaka - jak beagla lub russela. W okolicy mieszka niestety sporo snobów - pies wyrósł na kundla (choć ślicznego kundla) więc się go pozbyto. Quote
PaulinaT Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [quote name='basiaap']No ja:evil_lol: Tylko że tylko ja wiem (no i TZ), jak krzyczałam na Dropsa, że się rusza nie wtedy kiedy ma i nie tam gdzie ma, jak ja aparat ustawiam:mad: Ale Drops miał mnie w głębokim....:) No i tych kilka fotek to po odsianiu jakiś 30 mizernych:evil_lol: Aaa to norma jest :-) Zawsze naładniejsze potencjalne ujęcia poruszone lub oczy zamknięte, i większość do wywalenia. :cool3: Co do tej rasowości to zoffuję wątek. Nie raz słyszałam, ze Abi to bokser. Czasem że mastif. Z kolei normą jest, ze słysze że jest dostojnym ojcem rodziny :evil_lol: Natomiast szarpej często był brany za mopsa. Hitem było jak usłyszałam, ze to ta sama rasa. Albo że Abi to mama Layli. Wniosek z tego następujący: boksery rodzą mopsy a suki bywaja ojcami. (dla tych co nie wiedza Abi to cane corsa o Layla shar-pei) Quote
basiaap Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [quote name='PaulinaT']Aaa to norma jest :-) Zawsze naładniejsze potencjalne ujęcia poruszone lub oczy zamknięte, i większość do wywalenia. :cool3: Co do tej rasowości to zoffuję wątek. Nie raz słyszałam, ze Abi to bokser. Czasem że mastif. Z kolei normą jest, ze słysze że jest dostojnym ojcem rodziny :evil_lol: Natomiast szarpej często był brany za mopsa. Hitem było jak usłyszałam, ze to ta sama rasa. Albo że Abi to mama Layli. Wniosek z tego następujący: boksery rodzą mopsy a suki bywaja ojcami.(dla tych co nie wiedza Abi to cane corsa o Layla shar-pei) Hi hi....:evil_lol: Ale Twoje przynajmniej FAKTYCZNIE jakąś rasę w stanie czystym reprezentują, natomiast Fuks ... cóż:evil_lol: Ludzie są rozkoszni:lol: A Dropsik faktycznie jako szczenię zapewne mógł robić za beagla albo russela... A potem się okazało, że niekoniecznie... Quote
PaulinaT Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 A tam - z Abi tak bokser jak z Fuksa - Jack Russel :evil_lol: Najlepszy z najlepszych dialog: Pani - przepraszam co to za rasa? Ja - Cane corso. Pani - Jak?? Ja - Cane corso. Italiano. Pani - Eee nie ma takiej rasy. :diabloti: Quote
basiaap Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Byłam dzisiaj w schronisku po psiaka... ale nie po Ciebie, Dropsiku:-( TYM RAZEM nie po Ciebie... oby ten TWÓJ RAZ nadszedł szybciutko, piesku! Moje gadanie jakiś efekt jednak odniosło - bo pod klatką poupychano jakieś cegły... mam nadzieję, że na troche wystarczy, chociaż nie jest to rewelacyjne zabezpieczenie:shake: martwię sie, zeby Dropsik nie zwiał... Quote
safarii Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 ad. juack russel terrier to prawda jest taka, że im bardziej wygląda na kundla tym bardziej rasowy:cool3: :cool3: :cool3: a tu proszę taki wspaniały kundelek, niepowtarzalny i jedyny!!! Quote
supergoga Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Trzymać natychmiast wszystko co macie do trzymania. Dropsik spodobał sie pewnej Pani. Jestem w toku umawiania się do schroniska i pokazania Dropsika. Jeśli wypadnie dobrze, jeśli nie zesztywnieje na maksa - jest szansa na domek. Pomóżcie mi, wszelkie fluidy mile widziane, bo znów mam stress. Tak już będzie chyba. Quote
basiaap Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Też bardzo trzymam kciuki... Ciotka na pewno zajmie się sprawą, jak tylko wróci, bo szczeniaki odwiozła przez kawał Polski... Quote
supergoga Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 Mam jeszcze jedno zapytanie o Dropsa, ale ktoś poprosił o kontakt i chyba zapomniał podać ten kontakt. No cóż - czekam na jakiś konkret. Quote
supergoga Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Była chętna Pani na Dropsa, ale w domu chodzący luzem królik - mogła być sytuacja jak u Bianki - nie znam reakcji, więc raczej poleciłam szczeniaka, któy przyzwyczai się do królika. Drops czeka Quote
basiaap Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 supergoga napisał(a):Była chętna Pani na Dropsa, ale w domu chodzący luzem królik - mogła być sytuacja jak u Bianki - nie znam reakcji, więc raczej poleciłam szczeniaka, któy przyzwyczai się do królika. Drops czeka Kurcze, szkoda:-( Ale faktycznie lepiej nie ryzykować. Dropsiku, piesku... musi Ci się trafić szybciutko fajny domek! Quote
safarii Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Taa królik + pies :cool3: :cool3: :cool3: ....też tak mam i wszystko jest dobrze dopóki króliczek nie ucieka bo jak wiemy cały ubaw w tym aby gonić króliczka:p Quote
safarii Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Drops taki ładny z ciebie kundelek a gdzie ta dobra duszyczka która się tobą zaopiekuje...:roll: Quote
supergoga Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 Niestety na razie już nikt więcej się nie odezwał w sprawie Dropsika. Szkoda. Quote
basiaap Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Cześć Dropsiku! No nie udało się jeszcze znaleźć domku psince:-( Tak mi żal... Ale szukamy dalej! Quote
supergoga Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 Rozmawiałam wstępnie z Pania która chce zobaczyć Dropsa - MOŻE... Quote
basiaap Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 supergoga napisał(a):Rozmawiałam wstępnie z Pania która chce zobaczyć Dropsa - MOŻE... Ojejku... fajnie by było... To trzymam kciuki za Dropsika. Muszę się wybrać do tego schroniska... tylko kieeeeedy.....:hmmmm: :confused: Quote
PaulinaT Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 I...i...i...??? Czy coś wiadomo?? Czy brak wiadomości to dobra wiadomość??? :cool3: Quote
supergoga Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 Cisza na razie, nic nie wiem. Może zadzwonię do schroniska, czy stan psiaków się nie zmienił i czy Drops jest. Quote
basiaap Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 supergoga napisał(a):Cisza na razie, nic nie wiem. Może zadzwonię do schroniska, czy stan psiaków się nie zmienił i czy Drops jest. Zadzwoń koniecznie... Martwię się o tego psiutka bardzo...:-( Quote
Recommended Posts