Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rzeczywiście taki beagiel skrzyżowany z jack russel terrierem:cool3: :cool3: :cool3:.
Wspaniałe umaszczenie i na tym czwarty zdjeciu poza wystawowa a to uciekanie to chyba z temperamentu terriera:razz:. Trzymam kciuki za nowy domek i tylko proszę "facet" opamiętaj się i zaniechaj ucieczek:mad: .

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PaulinaT napisał(a):
Aaaaaaaaale śliczny łobuziak :loveu:
Anka, a kto takie foty ładne porobił?? :razz:

:evil_lol:

No ja:evil_lol:
Tylko że tylko ja wiem (no i TZ), jak krzyczałam na Dropsa, że się rusza nie wtedy kiedy ma i nie tam gdzie ma, jak ja aparat ustawiam:mad: Ale Drops miał mnie w głębokim....:)

No i tych kilka fotek to po odsianiu jakiś 30 mizernych:evil_lol:

Posted

supergoga napisał(a):

Basiaap - nic nie mówiłas o uciekaniu - trzeba więc przyspieszyć z domkiem, bo na pomoc w schronisku liczyc nie ma co, oni nie zrobią nic.

Tak jak pisałam - chyba zaczynam wypierać takie rzeczy:oops:
Bo bezradna się czuję

Co do wygladu i rasowości - to Dropsik w realu wygląda na stuprocentowego kundla:)
Ale fakt że ludziom można wszysko wcisnąć.
Już parę osób, i to nie tylko w Polsce, na widok mego Fuksika pytało "Jack Russell Terier"? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ciotka supergoga zna Fuksa dobrze, to wie, o co chodzi:)
Jack Rusell Terier:evil_lol: Ło matko...:evil_lol:

Posted

Fuks jest cudny, ale z jackiem russelem - cóż hmmm. A mnie chodziło w przypadku DRopsa o to, że może nabyto go jako szczeniaka - jak beagla lub russela. W okolicy mieszka niestety sporo snobów - pies wyrósł na kundla (choć ślicznego kundla) więc się go pozbyto.

Posted

[quote name='basiaap']No ja:evil_lol:
Tylko że tylko ja wiem (no i TZ), jak krzyczałam na Dropsa, że się rusza nie wtedy kiedy ma i nie tam gdzie ma, jak ja aparat ustawiam:mad: Ale Drops miał mnie w głębokim....:)

No i tych kilka fotek to po odsianiu jakiś 30 mizernych:evil_lol:
Aaa to norma jest :-)
Zawsze naładniejsze potencjalne ujęcia poruszone lub oczy zamknięte, i większość do wywalenia. :cool3:

Co do tej rasowości to zoffuję wątek.
Nie raz słyszałam, ze Abi to bokser. Czasem że mastif. Z kolei normą jest, ze słysze że jest dostojnym ojcem rodziny :evil_lol:
Natomiast szarpej często był brany za mopsa.
Hitem było jak usłyszałam, ze to ta sama rasa.
Albo że Abi to mama Layli.
Wniosek z tego następujący: boksery rodzą mopsy a suki bywaja ojcami.

(dla tych co nie wiedza Abi to cane corsa o Layla shar-pei)

Posted

[quote name='PaulinaT']Aaa to norma jest :-)
Zawsze naładniejsze potencjalne ujęcia poruszone lub oczy zamknięte, i większość do wywalenia. :cool3:

Co do tej rasowości to zoffuję wątek.
Nie raz słyszałam, ze Abi to bokser. Czasem że mastif. Z kolei normą jest, ze słysze że jest dostojnym ojcem rodziny :evil_lol:
Natomiast szarpej często był brany za mopsa.
Hitem było jak usłyszałam, ze to ta sama rasa.
Albo że Abi to mama Layli.

Wniosek z tego następujący: boksery rodzą mopsy a suki bywaja ojcami.

(dla tych co nie wiedza Abi to cane corsa o Layla shar-pei)

Hi hi....:evil_lol:
Ale Twoje przynajmniej FAKTYCZNIE jakąś rasę w stanie czystym reprezentują, natomiast Fuks ... cóż:evil_lol:
Ludzie są rozkoszni:lol:

A Dropsik faktycznie jako szczenię zapewne mógł robić za beagla albo russela... A potem się okazało, że niekoniecznie...

Posted

A tam - z Abi tak bokser jak z Fuksa - Jack Russel :evil_lol:
Najlepszy z najlepszych dialog:
Pani - przepraszam co to za rasa?
Ja - Cane corso.
Pani - Jak??
Ja - Cane corso. Italiano.
Pani - Eee nie ma takiej rasy.

:diabloti:

Posted

Byłam dzisiaj w schronisku po psiaka... ale nie po Ciebie, Dropsiku:-(
TYM RAZEM nie po Ciebie... oby ten TWÓJ RAZ nadszedł szybciutko, piesku!

Moje gadanie jakiś efekt jednak odniosło - bo pod klatką poupychano jakieś cegły... mam nadzieję, że na troche wystarczy, chociaż nie jest to rewelacyjne zabezpieczenie:shake:

martwię sie, zeby Dropsik nie zwiał...

Posted

ad. juack russel terrier to prawda jest taka, że im bardziej wygląda na kundla tym bardziej rasowy:cool3: :cool3: :cool3: a tu proszę taki wspaniały kundelek, niepowtarzalny i jedyny!!!

Posted

Trzymać natychmiast wszystko co macie do trzymania. Dropsik spodobał sie pewnej Pani. Jestem w toku umawiania się do schroniska i pokazania Dropsika. Jeśli wypadnie dobrze, jeśli nie zesztywnieje na maksa - jest szansa na domek.

Pomóżcie mi, wszelkie fluidy mile widziane, bo znów mam stress. Tak już będzie chyba.

Posted

Była chętna Pani na Dropsa, ale w domu chodzący luzem królik - mogła być sytuacja jak u Bianki - nie znam reakcji, więc raczej poleciłam szczeniaka, któy przyzwyczai się do królika.
Drops czeka

Posted

supergoga napisał(a):
Była chętna Pani na Dropsa, ale w domu chodzący luzem królik - mogła być sytuacja jak u Bianki - nie znam reakcji, więc raczej poleciłam szczeniaka, któy przyzwyczai się do królika.
Drops czeka

Kurcze, szkoda:-(
Ale faktycznie lepiej nie ryzykować.

Dropsiku, piesku... musi Ci się trafić szybciutko fajny domek!

Posted

Taa królik + pies :cool3: :cool3: :cool3: ....też tak mam i wszystko jest dobrze dopóki króliczek nie ucieka bo jak wiemy cały ubaw w tym aby gonić króliczka:p

Posted

supergoga napisał(a):
Rozmawiałam wstępnie z Pania która chce zobaczyć Dropsa - MOŻE...

Ojejku... fajnie by było... To trzymam kciuki za Dropsika.

Muszę się wybrać do tego schroniska... tylko kieeeeedy.....:hmmmm: :confused:

Posted

supergoga napisał(a):
Cisza na razie, nic nie wiem. Może zadzwonię do schroniska, czy stan psiaków się nie zmienił i czy Drops jest.

Zadzwoń koniecznie...
Martwię się o tego psiutka bardzo...:-(