basia2202 Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 słońca nasze kochane... witajcie! :multi: i spokojnie;) cierpliwości :loveu: dokładniej postaram się opowiedzieć wieczorkiem:) teraz tak skrótowo, bom zatyrana... niestety... ledwo weszłam do pracy we wtorek, już się postarali, żebym poczuła, że wróciłam :roll: niestety mam zapieprz - do 10go, pewnie łącznie z weekendem... na miesiąc miodowy nie ma czasu na razie (będzie od 15 do 30 września - krótki taki ten miesiąc :eviltong:) za to noc poślubna... noo... :oops: była... :evil_lol: ślub się udał (choć w kościele serce mi waliło jak oszalałe - jak mniemam ze stresu) :loveu:ksiądz super miły (nawet się zreflektował, że dzień wcześniej spotkaliśmy się w konfecjonale :cool3:) wesele też super :multi: wszyscy goście wybawieni (i my też), zadowoleni, wszystko się podobało (sala, dekoracja, muzyka - DJ się spisał, jedzonko) mój tata nawet usłyszał komplement od obsługi, że dawno nie mieli takiego wesela, żeby goście tak super się wszyscy bawili:multi: bo rzeczywiście - żadnych podziałów między rodzinami:) i nawet parę osób, które przyszły bez osób towarzyszących też się wyszalało, że hej:) w butach ślubnych wytrzymałam aż do 1 w nocy! :crazyeye: aż sama byłam w szoku (a ślub był o 17.15) za to jak bardzo mam te buty teraz szare i również rajstopy oraz jak podeptana była suknia, to nawet nie pytajcie :cool3: :diabloti: no.. także teraz jesteśmy szczęśliwymi małżami :multi: :loveu::loveu::loveu: jak już będą fotki, to będę prezentować;) Quote
basia2202 Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 no i teraz o córce... :lol: Zuzka wróciła od dogo-ciotki z "półkolonii" z takimi zakwasami, że jak ją odebraliśmy, to w domku padła jak szczygieł... usnęła jak dzieciątko w pozycji embrionalnej :evil_lol: gdyby miała kciuka, to pewnie by ssała całą noc :evil_lol: no i generalnie była bardzo pragnąca miłości i przytulania, bo u ciotki to za dużo paszczy do miziania i ciężko się było dopchać:evil_lol: a zakwasy były niezłe, bo córka nie miała siły zwlec zadka następnego dnia rano :diabloti: szalała z Towdim (cc) po 3-4 godziny dziennie z Grafi (też cc) bawiły się raczej na dworzu, bo w domu na ogół mijały się szerokim łukiem;) ale wojny nie było ;) no... teraz tylko się bać... jak Zuzka nabierze kondychy, to nam chałupę rozniesie:roll: strach myśleć, co będzie, jak ją na pół m-ca u ciotki zostawimy we wrześniu..:icon_roc: i teraz uwaga uwaga... :cool3: Zuza ma najlepszą nową przyjaciółkę :diabloti: Tosię... kotkę naszej dogo-ciotki :crazyeye: :evil_lol: no szczena mi opadła! Tośka sama chciała się zaprzyjaźnić... miziają się o siebie! :-o szok :diabloti: aż się śmialiśmy, że czego to Zuzka nie zrobi za chrupki - nawet z kotem się zaprzyjaźni :evil_lol: ale już z Leonem (drugim kotem) nie chciała się zaznajomić - Leon jest niefajny, bo fuka i prycha :cool3: no i na dworzu już tak nie szaleje i nie gania za kotami (bo nie wiadomo, czy z którymś nie mieszkała hehe... może któryś to T ośka:cool3:) podsumowując - dziecko po półkoloniach wróciło szczęśliwe, z ryjem uśmiechniętym od ucha do ucha :evil_lol: myślę, że nie miała nawet czasu tęsknić... :cool3: ciąg dalszy później:) ściskamy Was my - małże dwa :evil_lol: and dog:) Quote
jonQuilla Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 :multi: super że wszystko się udało :) zresztą co miało się nie udać :eviltong: wszystko ładnie, pięknie ale też pewnie jesteście szczęśliwi że to już za Wami :) jeszcze raz gratulacje i dużo szczęścia :) wycałuj wymęczoną Zuzankę :loveu: Quote
justysiek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Basiu:loveu:jestes wreszcie:loveu: ślub się udał (choć w kościele serce mi waliło jak oszalałe - jak mniemam ze stresu)ja to nawet nie chem mysle co to bedzie u mnie za kilka miesiecy:evil_lol: wesele też super :multi: wszyscy goście wybawieni (i my też), zadowoleni, wszystko się podobało (sala, dekoracja, muzyka - DJ się spisał, jedzonko) mój tata nawet usłyszał komplement od obsługi, że dawno nie mieli takiego wesela, żeby goście tak super się wszyscy bawili:multi: bo rzeczywiście - żadnych podziałów między rodzinami:smile: i nawet parę osób, które przyszły bez osób towarzyszących też się wyszalało, że hej:smile:to fajnie ze sie udalo, a widzisz tak sie martwilas:eviltong: a ty wszystko sie udalo super;) no.. także teraz jesteśmy szczęśliwymi małżami :multi: :loveu::loveu::loveu:jakie to uczucie byc zona?:evil_lol::p jest jakas zmiana:loveu: Zuzka wróciła od dogo-ciotki z "półkolonii" z takimi zakwasami, że jak ją odebraliśmy, to w domku padła jak szczygieł... usnęła jak dzieciątko w pozycji embrionalnej :evil_lol: gdyby miała kciuka, to pewnie by ssała całą noc :evil_lol:to fajnie ze sie dziecie wsze wybawilo u ciotki:multi::loveu: Quote
justysiek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 i teraz uwaga uwaga... :cool3: Zuza ma najlepszą nową przyjaciółkę :diabloti: Tosię... kotkę naszej dogo-ciotki :crazyeye: :evil_lol:no no no... jakie Zuzka postepy robi, zaprzyjaznila sie z kotka:evil_lol: to pewnie dlatego ze sa tej samej plci:eviltong: ściskamy Was my - małże dwa :evil_lol:i ja was sciskam, jeszcze bez malza:evil_lol::eviltong: ale za to z moim pegowanym diablem, co sie zrobil ostatnio taki przytulasny ze az go nie poznaje:loveu::loveu::loveu: Wszytskiego najlepszego na nowej drodze zycia, juz tej wspolnej:loveu: i spelnienia waszych marzen, a i wspanialego miodowego miesiaca:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
taxelina Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 justysiek napisał(a): jakie to uczucie byc zona?:evil_lol::p E tam nic sie nie zmienia :P Quote
Alicja Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 :multi::multi::multi:nio to cieszkam że wsio się udało :multi::loveu: Quote
Izabela124. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Super, że wszystko się udało. Niecierpliwie czekam na fotki:lol: Quote
agaciaaa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Dopiero tu dotarłam z najlepszymi życzeniami ;) Żyjcie kochani razem długo i szczęśliwie :loveu: Cieszę się, że się wszystko fajnie udało :p i Zuzka też zadowolona wróciła od ciotki :lol: Wygłaskaj ją ode mnie i pozdrów małża :p No i oczywiście czekam na fotki ślubne! :razz: Quote
basia2202 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 witajcie ach witajcie! :multi: to ja - świeżo poślubiona małża:lol: jeszcze raz dziękujemy Wam za życzenia :loveu: i sorry, że się nie odzywałam, ale zasuw w pracy sięgnął zenitu:roll: w dodatku cały weekend tyrałam... no... powiem Wam, że w zasadzie.. po prawie 5 latach razem, to zmienia się tyle, że ma się obrączkę:) i przez jakiś czas jest się oczadziałym całą uroczystością (ja jeszcze jestem) :evil_lol: a poza tym... no to co... jak mieszkaliśmy razem, tak mieszkamy nadal... śpimy, jemy, chodzimy do pracy - żadne sensacje:) aaa... i jakoś.. tak dumnie się czuję - być małżą :p tak dostojnie jakoś h h:loveu: z wieści ślubnych.. a w zasadzie przedślubnych (info zwłaszcza dla justyśki;) ) - to mogę powiedzieć, że w dzień ślubu od rana miałam rozstrój żołądka... a dzień wcześniej się okazało (moja wina, bo nie sprawdziłam wcześniej... ale... jakoś nie bylo kiedy), że pończochy mi się zsuwają (a niby samonośne), no i że w takim układzie chyba z gołym tyłkiem pójdę do ślubu :roll: w dzień ślubu siostra mego małża szukała mi białych rajstop :roll: podobno często się zdarza, że coś na ostatnią chwilę przed ślubem się załatwia, że coś się zapomni albo że coś nie wyjdzie... ogólnie była nerwówka z szykowaniem... no i w kościele ja miałam strasznego stresa... aa... i okazało się, że mało brakowało, a organista by nam nie zagrał - wcześniej w kancelarii nam powiedzieli, że on gra zawsze, na każdej uroczystości... a jak chce się coś ekstra, to trzeba z nim gadać, załatwić, no i pewnie zapłacić... my stwierdziliśmy, że nie mamy szczególnych wymagań... potem pan z kancelarii poszedł na urlop i jakiś inny, co go zastępował powiedział organiście, że my mu zapłacimy - no i ten czekał aż dostanie kasę, bo inaczej by poszedł do domu i na naszym ślubie byłaby martwa cisza - niezła akcja co? moja mama miała podobną sytuację z organistą na swoim ślubie... no i co... trzeba było zapłacić na już - dobrze, że świadkowie i teściowa trzymali rękę na pulsie... a poza tym, było już naprawdę super:) a w niedzielę mieliśmy fotki plenerowe, za to nastroje były dziwne, wszyscy na siebie fukali mieli, muchy w nosie, a komary chciały nas zeżreć:roll: chyba zmęczenie po 3 dniach pod rząd spania po parę godzin (no... tak po 4 z kawałkiem) dało o sobie znać... ale chociaż jakiś efekt jest i fotki plenerowe wyszły całkiem fajnie:) na razie jeszcze nie mogę pokazać, bo są w obróbce ale... mogę pokazać kilka innych, robionych przez gości naszych kochanych;) a jak nasze już będą gotowe, to dam linka do galerii no to parę fotek ślubno-weselnych: wchodzimy do kościoła (ja w sukni z delikatnym trenem, przyszły małż w gustownym garniturze :loveu:) tuż przed ceremonią (mega stres:roll:) zaślubieni - my - małże dwa :B-fly::iloveyou: i nasi świadkowie (wiązanka ślubna - wykon. siostra małża :) ) moja ślubna fryzura :loveu:+ jakiś ryż we włosach :lol: zbieramy gotóweczkę :p rzucali i rzucali...a schylić się w takiej sukni to normalnie wyczyn :cool3: Quote
basia2202 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 ciągle zbieramy...:cool3: ooo... ja! :loveu:(pilnuję, żeby małż dobrze monety pozbierał :cool3:) pozbieraliśmy :) uff... nasza limuzyna:cool3: (lincoln):razz: Quote
basia2202 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 ja w limuzynie:) limuzyna z drugiej strony:) nasza sala weselna:) (kwiaty - wykon. siostra małża:p) a teraz pierwszy taniec :cunao:(walc - Oczarowanie - Z. Wodecki) chyba wyszło nieźle, choć odrobinę kroki się potaśtały na koniec;) Quote
basia2202 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 efektowna końcówka walca :cool3: przy stole - małż podsuwa mi krzesło:loveu: i jeszcze jakieś tango-przytulango :) (po oczepinach już, bez welonu) na razie tyle:) C.D.N. niebawem:) Quote
Alicja Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 :loveu::loveu::loveu:śliczne fotaski a Para Młoda ;) rewelka :multi: cudnie zrobiona wiązanka i dekoracje kwiatowe , ma szwagierka talenta Quote
jonQuilla Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 ślicznie wyglądaliście :multi: tacy szczęśliwi i rozpromienieniu już na tych weselnych ;) bo te kościołowe to widać że zestresowani i spięci całą akcją :) autem genialnym śmigaliście :loveu: Quote
basia2202 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 [quote name='Alicja']:loveu::loveu::loveu:śliczne fotaski a Para Młoda ;) rewelka :multi: cudnie zrobiona wiązanka i dekoracje kwiatowe , ma szwagierka talenta Ala, jesteś szybsza niż pędząca lokomotywa!:evil_lol: ledwo skończyłam wstawiać, a Ty czujna jak ważka - już przybiegłaś:calus: cieszkam, że się podobamy:) a siostra owszem - ma mega talenta:) kwiaty, dekoracja sali, ubieranie limuzyny, wystrój kościoła... i co się tylko chce do ślubu :p polecam gorąco, jakby kto chciał (taka maleńka reklama :diabloti:;)) Quote
basia2202 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 [quote name='jonQuilla']ślicznie wyglądaliście :multi: tacy szczęśliwi i rozpromienieniu już na tych weselnych ;) bo te kościołowe to widać że zestresowani i spięci całą akcją :) autem genialnym śmigaliście :loveu: ooo.. i żonkilowa szybka jak błyskawica też się już pojawiła:multi: witaj kochana i dzięki :loveu: a w kościele... oj tak... ja to mega stresa miałam...:roll: a jeszcze jak przysięgałam, że nie opuszczę aż do... itd., to trąbili autem i musiałam uważać, co mam mówić... Quote
justysiek Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 info zwłaszcza dla justyśki;-) ) dziekuej za wyczepujaca wypowiedz :evil_lol::loveu: juz mam jeszcze 2 msc i 12 dni a juz mam stresa:loveu::eviltong: wyglądaliscie poprostu cudownie, widac ze jestescie w sobie zakochani:loveu: az sie milo patrzy, naprawde:loveu:mam nadzije ze my tez jakos bez wiekszych problemow przebrniemy przez przygotowania, bo tego wesela w porownaniu z przygotowaniami to jest kilka godzin;) a ja szczerze powiem ze juz sie nie moge doczekac bycia zona:evil_lol: choc mi wszycy do okola mowia ze nie ma sie do czego spieszyc:cool1: http://lh4.ggpht.com/_rSgwA4CtrZo/SnaWisH_UaI/AAAAAAAAEPM/8F6xpRutOyE/s720/PICT0077.JPG widac ze panna mloda zadowolona:loveu: http://lh3.ggpht.com/_rSgwA4CtrZo/SnaQr1wJfUI/AAAAAAAAENM/za51hBR2K9o/s720/PICT0041.JPG jaka Basia szczesliwa:loveu: http://lh6.ggpht.com/_rSgwA4CtrZo/SnaS0KnjqMI/AAAAAAAAEOI/UOL7Swj5wPc/s576/PICT0055.JPG sliczne dekoracje, ma siostra talent:loveu: http://lh4.ggpht.com/_rSgwA4CtrZo/SnaWcOLNl0I/AAAAAAAAEPI/0t3IY3kvTyo/s576/PICT0076.JPG "przetanczyc z Toba chce..":loveu:pieknie wygladacie razem, Jeszcze raz zycze Wam duzo milosci, szczescia, zdrowia i spelnienia marzen na tej juz wspolnej nowej drodze życia:loveu::loveu::loveu: Quote
e.v.a Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 helołłł:loveu: pięknie wyglądaliscie :loveu: gratulacje!!!!!!!!!:multi: Quote
sota36 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Jestes juz!!! Jeszcze raz - slodkiego , milego zycia!!!!!! Baska - ...fajnie wygladalas!!!!!! Quote
Alicja Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 :p:pBasiu , bo ja tu pilnowałam i czekałam na fotaski :loveu:.... a że z Zonkilową My 1sze ...toć My Matka i Córka :evil_lol: Quote
apple Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Ciudo:loveu: http://lh3.ggpht.com/_rSgwA4CtrZo/SnaQr1wJfUI/AAAAAAAAENM/za51hBR2K9o/s720/PICT0041.JPG A weselna Ci jeszcze ostała?:cool3: Quote
basia2202 Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 [quote name='justysiek']dziekuej za wyczepujaca wypowiedz :evil_lol::loveu: juz mam jeszcze 2 msc i 12 dni a juz mam stresa:loveu::eviltong: wyglądaliscie poprostu cudownie, widac ze jestescie w sobie zakochani:loveu: az sie milo patrzy, naprawde:loveu:mam nadzije ze my tez jakos bez wiekszych problemow przebrniemy przez przygotowania, bo tego wesela w porownaniu z przygotowaniami to jest kilka godzin;) a ja szczerze powiem ze juz sie nie moge doczekac bycia zona:evil_lol: choc mi wszycy do okola mowia ze nie ma sie do czego spieszyc:cool1: http://lh4.ggpht.com/_rSgwA4CtrZo/SnaWisH_UaI/AAAAAAAAEPM/8F6xpRutOyE/s720/PICT0077.JPG widac ze panna mloda zadowolona:loveu: http://lh3.ggpht.com/_rSgwA4CtrZo/SnaQr1wJfUI/AAAAAAAAENM/za51hBR2K9o/s720/PICT0041.JPG jaka Basia szczesliwa:loveu: http://lh6.ggpht.com/_rSgwA4CtrZo/SnaS0KnjqMI/AAAAAAAAEOI/UOL7Swj5wPc/s576/PICT0055.JPG sliczne dekoracje, ma siostra talent:loveu: http://lh4.ggpht.com/_rSgwA4CtrZo/SnaWcOLNl0I/AAAAAAAAEPI/0t3IY3kvTyo/s576/PICT0076.JPG "przetanczyc z Toba chce..":loveu:pieknie wygladacie razem, Jeszcze raz zycze Wam duzo milosci, szczescia, zdrowia i spelnienia marzen na tej juz wspolnej nowej drodze życia:loveu::loveu::loveu: Ty się nic nie martw... to normalne :cool3: ja też 2 m-ce przed miałam stresa, bo nie wszystko było załatwione i latałam jak kot z pęcherzem... a zakochani a i owszem... :loveu:tylko, żebyśmy się jeszcze mniej kłócili :cool3: wiesz.. u Ciebie może nie ma się co spieszyć z byciem żoną, boś Ty młodziutka panna :p a ja... w moim wieku, to nawet wskazane, żeby być już żoną :evil_lol: i dziękujemy jeszcze raz za życzonka:) u Ciebie też się wszystko uda, zobaczysz:) ja z wesela jestem baaardzo zadowolona:) i cieszy mnie, że goście tak super się bawili Quote
Recommended Posts