clockwork Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [quote name='basia2202']też całuski przesyłamy dla czarnego kochanego "mordercy" :loveu: :evil_lol: zapraszamy częściej:)[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]no to zaglądam.... częściej :cool1::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
ferraribox Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [quote name='Werka'][COLOR=deepskyblue]No to jedziemy:[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]1.Dla takich maluchów jak Zuzanka, jest karma Royal Canin Max Babydog:D[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]2.Taką tabelę można wziąć ze sklepu, jeśli zdecydujesz się na royala, bo tam jest wszyściusieńko dokladnie wypisane;)[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]3.Dla Astów nie ma oddzielnej karmy w Royalu, jak dla boxiów... ale jest natomiat karma Max Adult;)[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]4.taaak, Basiu, seduszka są zdrowe;)[/COLOR] [COLOR=#00bfff]I porada nie na temat:D: jeśli chcesz zadbać o ząbki małaj, możesz jej kupić gryzak-szczoteczkę;) nie wiem czy u ciebie takie coś będzie.... ale powinno być:) to nieduży wydatek, ok. 5zł[/COLOR] [COLOR=#00bfff]PS> aha, i jeszcze chciałam ci powiedzieć Basiu, że może duży worek karmy to n araz duży wydatek ale starcza na dlugo i bardziej sie oplaca[/COLOR] [COLOR=#00bfff]PPS>a czy nie za wcześnie na przestawienie na dwa posiłki? :cool3:???[/COLOR] [COLOR=#00bfff]będę wieczorem, paaaa:*[/COLOR][/quote] Royal jest bardzo dobrą karmą i psiaki ją lubią.Ja też polecam:lol: Quote
basia2202 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 [quote=Gosia>>>;6415409]Brutus rodowodu nie ma. Jest w typie amstaffa, choć sylwetkę ma bardziej jak Pit. 28 kg to akurat jeśli chodzi o amstaffy - psy, bo suki ważą mniej. czy lepiej gotować czy nie... są różne teorie. Gdybym miała czas i chęci;) pewnie bym gotowała, najlepiej ryż z wołowiną plus jakieś witaminy. Ale dobra sucha karma też daje psu to, co jest potrzebne by sie prawidłowo rozwijał, więc tutaj wybór należy już tylko i wyłącznie do właściciela.[/quote] acha.. 28 kilo.. odpowiednia waga... to w takim razie... Zuzka to jest ASTek z czym?? :-o z hipopotamem?? :crazyeye: hmm.. podejrzewam, że z lenistwa... chyba też przejdziemy na suche, wygodniejsze.. a skoro daje psu, co trzeba, to trza korzystać :) coś tam jej wterdy ugotuję od czasu do czasu... i tak wszystko zeżre co dostanie w michę :evil_lol: Quote
basia2202 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 [quote name='Werka'][COLOR=deepskyblue]No to jedziemy:[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]1.Dla takich maluchów jak Zuzanka, jest karma Royal Canin Max Babydog:D[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]2.Taką tabelę można wziąć ze sklepu, jeśli zdecydujesz się na royala, bo tam jest wszyściusieńko dokladnie wypisane;)[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]3.Dla Astów nie ma oddzielnej karmy w Royalu, jak dla boxiów... ale jest natomiat karma Max Adult;)[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]4.taaak, Basiu, seduszka są zdrowe;)[/COLOR] [COLOR=#00bfff]I porada nie na temat:D: jeśli chcesz zadbać o ząbki małaj, możesz jej kupić gryzak-szczoteczkę;) nie wiem czy u ciebie takie coś będzie.... ale powinno być:) to nieduży wydatek, ok. 5zł[/COLOR] [COLOR=#00bfff]PS> aha, i jeszcze chciałam ci powiedzieć Basiu, że może duży worek karmy to n araz duży wydatek ale starcza na dlugo i bardziej sie oplaca[/COLOR] [COLOR=#00bfff]PPS>a czy nie za wcześnie na przestawienie na dwa posiłki? :cool3:???[/COLOR] [COLOR=#00bfff]będę wieczorem, paaaa:*[/COLOR][/quote] dzięki za wszystko Werka:) nieee.. jeszcze nie przestawiamy na 2 posiłki... jeszcze ciut.. dostaje po prostu różnie... czasem jako 3-ci posiłek ma normalnie jedzonko, ale ciut mniejszą porcję... albo twarożek i potem marchewkę... ale jeszcze je 3 razy - spokojnie:) na początku to w ogóle dostawała 4 razy... ale widziałam, że nie wszystko zjadała, więc... przeszliśmy na 3:) a gryzaki czyszczące - tak taaak... będzie miała... ale, czy to nie lepiej jak już zgubi mleczniaki? widziałam takie gryzaki - będzie miała takie... i jakieś przysmaki czyszczące ząbki.. teraz tyle tego robią... Quote
basia2202 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 [quote name='ferraribox']Jeszcze nas tu nie było.Pozdrawiamy maleństwo:loveu: i jego pańcię.foteczki nam się bardzo pogobają:lol: :lol:[/quote] no witaaamy witaaaamy - nową.. ciocię? czy wujka?;) pewnie ciooocię:) zapraszamy częściej:) Quote
Gosia>>> Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [quote name='basia2202']acha.. 28 kilo.. odpowiednia waga... to w takim razie... Zuzka to jest ASTek z czym?? :-o z hipopotamem?? :crazyeye: hmm.. podejrzewam, że z lenistwa... chyba też przejdziemy na suche, wygodniejsze.. a skoro daje psu, co trzeba, to trza korzystać :) coś tam jej wterdy ugotuję od czasu do czasu... i tak wszystko zeżre co dostanie w michę :evil_lol:[/quote] w standardzie rasy waga jest 17-30 kg więc Brutus i tak jest bardzo duzy. Quote
clockwork Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [quote name='basia2202']acha.. 28 kilo.. odpowiednia waga... to w takim razie... Zuzka to jest ASTek z czym?? :-o z hipopotamem?? :crazyeye: hmm.. podejrzewam, że z lenistwa... chyba też przejdziemy na suche, wygodniejsze.. a skoro daje psu, co trzeba, to trza korzystać :) coś tam jej wterdy ugotuję od czasu do czasu... i tak wszystko zeżre co dostanie w michę :evil_lol:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]a mie to sie na niektórych fotach wydaje że łeb ma z.... mastifowatych ... ale to ino foty :oops:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Akadna Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [COLOR=deepskyblue]zapomniałam wcześniej zapytać=/ jak wy takślicznie oprawiacie foty??????? powiedzcie! :modly:[/COLOR] Quote
Alicja Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [FONT=Arial][I][B]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[COLOR=Red]a w oczach tęsknota za rozumem jak u Ozzulka [url]http://pyo.3d.pl/zuza/zuza_130.jpg[/url] [/COLOR][/B][/I][/FONT] Quote
matinestka Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 hej:) no i przylecieliśmy z moją Brygdadą i Zuzannkę poznać:) ślizgneliśmy się przez watek:) Zuzka to taki sam chuliganiec jak i i Bejbus..bez dwóch zdań... ale ...nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:) za niedługi czas stanie się już Zuzia Zzuzanną:) i wtedy pstro z głowy się wyprowadzi ..... a do tego czasu...cierpliwośc, praca z psiakiem, szczypta szaleństwa:) szczenięce chwile sa tak urocze...:loveu: ... pozdrawiamy ciepło Basie i Zuze :) :bluepaw: Quote
Medorowa Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [quote name='basia2202']ile ważył? ilee? :) bo Brutus to był malutki chyba i leciutki... :)[/quote] W książeczce mam wagę w wieku trzech miesięcy - 8 kg:p:p, w wieku czterech nie mam:eviltong: Teraz waży 39 kg:razz: Quote
Akadna Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [COLOR=deepskyblue]Vector teraz wazy ok.35kg, ma 10 miesięcy i ok.60cm w kłebie.... a ile ważył gdy miał 4 miechy?.... uf... już nie pamiętam;)[/COLOR] Quote
Carolcia Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 witamy :loveu: Juz kilka razy tu zagladalam, ale nic nie pisalam :oops:. Ale teraz napisze :lol:: sliczny szkrabek :loveu: :loveu:, fajne minki strzela ;). Jeszcze tu wroce :p . pozdrawiam Quote
teqquila Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 witanko :) co robicie jutro wieczorkiem moze jakis spaccerek :) jak nie bedzie za goraco :) Quote
Medorowa Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [quote name='Werka'][COLOR=deepskyblue]Vector teraz wazy ok.35kg, ma 10 miesięcy i ok.60cm w kłebie.... a ile ważył gdy miał 4 miechy?.... uf... już nie pamiętam;)[/COLOR][/quote] Woww, niezły byczek - pokaż zdjęcie:razz::loveu::loveu: [quote name='AgusiaTerierka']Propozycja nie do odrzucenia:razz:[/quote] Prawda:lol: Quote
teqquila Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 hehe moje propozycje sa zawsze nie do odrzucenia :evil_lol: :evil_lol: no chyba ze nie maja czasu :evil_lol: :evil_lol: Quote
basia2202 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 Witamy na wieczór:) późnawy dosyć ;) Jestem dopiero teraz bo jadłam ciacho i piłam coś tam:evil_lol: u znajomych na Krzyśkowych imieninkach:) Odpisuję raz dwa... co by nie było, że tu nie zaglądam ;) Aaale... wybaczcie... ale do galerii nowych cioć zajrzymy już jutro, bo dziś padam na pysk... zdjątka nowe (a jest kilka) również jutro... nie dam rady siedzieć tu dziś do póżnej nocy... mam nadzieję, że Ci co chodzą czasem na imieninki zrozumieją :p a w dodatku... Zuzka ma dziś straszne sensacje żołądkowe :roll: nie wiem, co jej dolega...:shake: dzisiaj nie nabroiła nic a nic... to dla odmiany rewolucje w brzuszku... jednym słowem (nawet dosłownie) jak nie urok to... sraczka:roll: 5 razy dzisiaj paskudna rzadka kupa... rano Zuzka dostała normalnie jedzenie.. nie było to nic, czego by już wcześniej nie jadła... nie wiem, co jej zaszkodziło... czy coś wpierniczyła na dworzu jak nie widziałam :niewiem: w każdym razie.. dziś po południu i na wieczór dostała tylko sam ryżyk ugotowany i nic więcej.. pewnie byłaby szczęśliwsza, jakby tam coś innego w tym ryżyku znalazła.. no ale cóż.. trudno... tak widziałam, że tęsknie szukała za czymś w miseczce... ale w sumie.. ładnie zjadła ten ryżyk bez jakiegoś wybrzydzania:) zobaczymy jak będzie rano z tymi koopalami... jak nie przejdzie, to jakiś węgiel jutro kupię w aptece... [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]no to zaglądam.... częściej :cool1::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] eekstraaa!! bardzo się cieszymy!! :multi: [quote name='ferraribox']Royal jest bardzo dobrą karmą i psiaki ją lubią.Ja też polecam:lol:[/quote] no właśnie od wielu osób tak słyszałam... zobaczymy jak to wyjdzie cenowo:) bo za pierwszym razem, jak kupiliśmy na próbę, to Zuzce smakowało... zresztą.. jak mówiłam.. ona nie jest francuskim pieskiem i wszystko nosem wciąga :cool3: taki mały nienażarty odkurzacz [quote name='evaxon']witanko:multi:[/quote] cześć Ewucha:) dawno Cię nie było ;) p.s. sprawdziłam dzisiaj Twój sposób ze szmatą :multi: zostawiłam Zuzce szmatę od wycierania sików... na tych płytkach pcv co je pozrywała... jeden kawałek płytki ciągle przenosi gdzie indziej... ale drugi większy był przykryty szmatą, więc nie ruszyła... a szmata cała zasikana:) i nie znalazła się na jej posłaniu!! i Zuzka nie waliła sikami :cool3: także sukces... co prawda teraz jak byłam na imieninach, to już siknęła raz na szmatę raz na środku przedpokoju... ale jakoś dojdziemy z tym do ładu;) w każdym razie... miałaś rację!! działa!! :multi: [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]a mie to sie na niektórych fotach wydaje że łeb ma z.... mastifowatych ... ale to ino foty :oops:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] raany... nie strasz mnie.. bo przecież zamiast kupować małej pontonu - nowego spania (bo na swojej poduszce już się nie mieści), to kurcze nie wiem.. faktycznie będę musiała odstąpić jej wersalkę... o zgrozo!! :crazyeye: Quote
basia2202 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 [quote name='Werka'][COLOR=deepskyblue]zapomniałam wcześniej zapytać=/ jak wy takślicznie oprawiacie foty??????? powiedzcie! :modly:[/COLOR][/quote] noo.. to o programie już wszystko wiesz od mojego Misia :) a powiem Ci, że to naprawdę fajna rzecz jest... jak było widać... wypróbowałam sporo ramek;) ale to nie wszystkie jeszcze... nie wszystkie się nadają... ale.. myślę, że efekty ciekawe.... tam można jeszcze inne rzeczy robić w tym programie... przerabiać zdjęcie na farbę olejną, szkic.. i inne takie... ale na razie się nie znam jeszcze :eviltong: [quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial][I][B]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[COLOR=Red]a w oczach tęsknota za rozumem jak u Ozzulka [URL]http://pyo.3d.pl/zuza/zuza_130.jpg[/URL] [/COLOR][/B][/I][/FONT][/quote] oj Alu... powiem Ci, że tęsknota tęsknota.. oj czasem to wielka... niby to taka spryciula.. ale głupa to klei koncertowo... a Alfa - nasza jamniczka - jakiego wariata potrafiła strugać...:evil_lol: jak żebrała albo coś kombinowała i się jej zwróciło uwagę, to w ogóle gapiła się idiotycznie w sufit albo rozglądała po ścianach, że niby nie ona... niby nie do niej mówią... :evil_lol: piesy to są artysty normalnie :cool3: [quote name='matinestka']hej:) no i przylecieliśmy z moją Brygdadą i Zuzannkę poznać:) ślizgneliśmy się przez watek:) Zuzka to taki sam chuliganiec jak i i Bejbus..bez dwóch zdań... ale ...nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:) za niedługi czas stanie się już Zuzia Zzuzanną:) i wtedy pstro z głowy się wyprowadzi ..... a do tego czasu...cierpliwośc, praca z psiakiem, szczypta szaleństwa:) szczenięce chwile sa tak urocze...:loveu: ... pozdrawiamy ciepło Basie i Zuze :) :bluepaw:[/quote] noo.. witamy wreszcie wielką trójcę ;) + pańcię :) och.. mam nadzieję, że to szaleństwo Zuzce minie... bo inaczej... ja się psychicznie wykończę :mad: :evil_lol: ściskamy również... wpadajcie do nas cześciej:multi: Quote
basia2202 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 [quote name='madzia i medor']W książeczce mam wagę w wieku trzech miesięcy - 8 kg:p:p, w wieku czterech nie mam:eviltong: Teraz waży 39 kg:razz:[/quote] [quote name='Werka'][COLOR=deepskyblue]Vector teraz wazy ok.35kg, ma 10 miesięcy i ok.60cm w kłebie.... a ile ważył gdy miał 4 miechy?.... uf... już nie pamiętam;)[/COLOR][/quote] osz kurcze... to ja naprawdę ciekawa jestem, ileż to nasze bydlątko będzie ważyć za parę miesięcy :roll: Werka...no nie żartuj, że Vectorek-potworek już jest takim hipopotamem wielkim!!:crazyeye:ja myślałam, że to srujdactwo jeszcze małe... nieee no... 35 kilo... toż to wielki chłop już!! :crazyeye: [quote name='madzia i medor']Woww, niezły byczek - pokaż zdjęcie:razz::loveu::loveu:[/quote] Werka nie może pokazywać zdjęć Vectorka, bo hodowca ma jakiegoś focha...:roll: dziwne to... a my chcemy galoerii Vectorka-potworkaaa:-( :cool3: [quote name='Carolcia']witamy :loveu: Juz kilka razy tu zagladalam, ale nic nie pisalam :oops:. Ale teraz napisze :lol:: sliczny szkrabek :loveu: :loveu:, fajne minki strzela ;). Jeszcze tu wroce :p . pozdrawiam[/quote] no no... liczymy na częstsze odwiedzinki ;) witamy mamucika z pańciową:) Quote
basia2202 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 [quote name='teqquila']witanko :) co robicie jutro wieczorkiem moze jakis spaccerek :) jak nie bedzie za goraco :)[/quote] hej Tyśkowa:multi: Ty się o czas nie martw:cool3: bo propozycji nie odrzucam:loveu: więęęc... no jasne, że chętnie spacerek!! :multi:a przyjdziecie do nas na łąki? :loveu:byle tylko nie padało... Wam to całe popołudnie z Tyśkiem pasuje? znaczy... Tyśkowi to pewnie non stop kolor pasuje h h h :evil_lol: Tobie pewnie nieco mniej ;) my wychodzimy w okolicach 16.30-17.00 na jakąś godzinę.... i potem wieczorem to różnie... więc spoko jakoś się dogadamy:) dajcie znać, kiedy możecie być, to się zgadamy jakoś konkretnie... (może gg jakieś?:cool3:) aaa.. a w sobotę będzie Wam też pasować? na przykład wieczorny spacer?:) czekamy na wieści:) Quote
basia2202 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 [quote name='g_o_n_i_a']Dobry wieczór Zuzanki Kochane :buzi:[/quote] heloł Gosia.. a coś Ty sobie za Banderasa, czy innego jakiego przystojniaka strzeliła w avatarku? ;) :evil_lol: Quote
e.v.a Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 fajnie za szmata zadzialala:multi: wiesz moze byc tak ze jak szmata bedzie zasikana i calusia mokra to mała nie bedzie chciala juz na nia wchodzic i dlateg o siknie gdzie indziej , ale najwazniejsze jest ze sa postepy:multi: Quote
Recommended Posts