jonQuilla Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Cześć Basiu :multi::multi: Ściskam i buźkuję Zuzannę :) Pozdrowienia :loveu::loveu: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Imbirka Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 [B][COLOR=Blue][SIZE=3]BACHA, WRAAAAAACAJ DO NAAAASSSSSS[/SIZE] [/COLOR][/B][IMG]http://www.emoty.nc.pl/smileys/36_12_7.gif[/IMG] Quote
agaciaaa Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Mariusz, oddawaj nam Basie :mad: :evil_lol: Quote
teqquila Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 [B][COLOR="Green"]Witaj Basiu i wracaj tutaj do nas :evil_lol: kupiliscie klatke??[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]BASIU.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B][/COLOR][/FONT] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Basia pewnie nie ma cierpliwości do dgm ;) Quote
Marzena&Gusti Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Gdzie jest Basia?:DCzesc!Jak weekend? Quote
basia2202 Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 [COLOR=Purple][B]WITAJCIE WSZYSCY!!:multi::multi::multi: teraz tak szybciutko, bo mam mało czasu.... poodpisuję Wam wieczorkiem:loveu: w weekendzik trochę nas nie było w domku:roll: klatkę zamówił mi brat przez Allegro... więc jeszcze chwilę poczekamy na dostawę na razie Zuzka ma zakupiony drewniany hantelek do obgryzania (z buku czy dębu, czy jakoś tak...) taki dość duży... waży 400 gram (były też kilowe, ale drogawe:roll:)... więc na razie... w weekend jak wychodziliśmy to zajęła się hantelkiem (pierwszego dnia, jak się dorwała to całkiem nieźle go obrobiła:roll: ciekawe, na ile dni jej starczy :diabloti:) - niestety... ciutkę zjadła tego drewna i 5.30 w niedzielę miałam pobudkę, bo córcia nam wymiotowała :splat: dopóki nie dotrze klatka, to jeszcze chwilę tak będzie - a hantelek lepszy, niż drewno z boazerii, bo z tego są drzazgi:roll: a na zamiłowanie stolarskie Zuzki chyba nic się nie poradzi - ona kocha drewno....[/B][/COLOR][COLOR=Purple][B]:roll: wariatka potrzaskana [/B][/COLOR][COLOR=Purple][B]:diabloti:[/B][/COLOR] [COLOR=Purple][B] poza tym... małej ładnie się wszystko goi:) Madzialenko, dziękuję za poradę, ale ranki po szwach nie trzeba było już więcej przemywać, wszystko ładnie przyschło;) także luksus... Zuzka wyszalała się na dworku:) i w weekend całkiem grzeczna i spokojna była:) czekamy też na dostarczenie maty do klatki i paru zabawek... stwierdziliśmy, że jak będzie miała coś nowego, to się zajmie:) aa... na śnieg Zuzka na razie nijako zareagowała;) może za mało spadło:evil_lol: no to tymczasem;) cmokam Was wszystkich mocniachno i powrócę tu wieczorem:loveu: P.S. a Mariusz mnie wcale nie zabrał, co by miał mnie oddawać :eviltong: :evil_lol: no ale wiecie... jak się tyle nie widzimy, to wolimy jednak posiedzieć ze sobą, niż z kompikiem ;) [/B][/COLOR] Quote
basia2202 Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 [COLOR=Purple][B]oo... no i tak właśnie działa dogo... że albo nie łączy, albo dwa razy ten sam post[/B][/COLOR][COLOR=Purple][B]:splat: aa... jak dojedzie klatka, to będziemy robić remont przedpokoju:multi: bo przecież Zuzka nam normalnie takie pobojowisko zrobiła, że aż wstyd kogoś zaprosić do domu :roll: [U]a teraz uwaga:cool3: kradziejko mła osobista oraz mamuniu synunia swego[/U] :eviltong: - dziewczyny, kiedy jakaś eskapada? :cool3: bo Zuzka sprawna i niezmordowana czeka, żeby zamęczyć obu chłopaków :diabloti: :evil_lol: [/B][/COLOR] Quote
Alicja Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 :multi::multi:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:multi:witanko przedremontowa Basiu [/B][/COLOR][/FONT] Quote
clockwork Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 [quote name='basia2202'][COLOR=Purple][B]WITAJCIE WSZYSCY!!:multi::multi::multi: teraz tak szybciutko, bo mam mało czasu.... [/B][/COLOR][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B] hahahha... cała Basia... pisze że szybciutko a ja musze czytać godzine :evil_lol::evil_lol: basia... kocham cie za te elaboraty i podziwiam jednocześnie :loveu: miałam szczere chęci poodwiedzać i choc prywitać sie u wszystkich ale NIE!!! nie nie i jeszcze raz nie :shake::shake: muli, szlag mnie trafia... dlatego WSZYSTKICH witam TU, bo dalej nie ide... :angryy::angryy:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
teqquila Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 [B][COLOR="Green"]Witaj Basiu !!! Zuza ma owa abaweczke :multi: [/COLOR][/B] Quote
jonQuilla Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Cześć :) Cieszę się że klateczka zamówiona i mam nadzieję że do tego czasu aż przybędzie Zuzia strasznie nie nabroi. Mam też nadzieję że sunia odnajdzie się za kratkami i będzie dobrze znosiła niewolę...będę mocno trzymać kciuki......oh ta niesforna Zuzanka. Pozdrawiam serdecznie i buziakuję Was :loveu::loveu: [/B][/FONT][/COLOR] Quote
basia2202 Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 [B][COLOR=Purple]WITAJCIE WSZYSCY RAZ JESZCZE! :multi::multi::multi: dziś Zuzka znowu demolkę zrobiła :placz:brak mi już sił... :shake: ma ten hantelek drewniany i co z tego? znowu zerwała 2 pcv, trochę listwę nadgryzła... no i.. standardowo nasikane i 3 kupy!! booszz... co ja mam z nią zrobić:-( już umiała nie robić tego w domku i się odumiała? :roll: :-( a mnie coś dziś bolą plecki z jednej strony :roll: a w pracy miałam od samego rana najazd kosmitów... boosszzz... co za kliniczne przypadki :roll: skąd tacy ludzie się biorą? :roll: [/COLOR][/B] [quote name='emdziolek'][COLOR=DarkOrange][B]PRzepraszam ze mnie tak tu dawno nie było ale znowu mamy kocie biedy na główce:oops: [COLOR=Purple]nie ma sprawy;) sama mało bywam w innych blogaskach:roll: a jak tam kocie pociechy?:) [/COLOR] A to w przeprosinki[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img86.imageshack.us/img86/707/222dn4.gif[/IMG][/URL] [/B][/COLOR][/quote] [B][COLOR=Purple]och.. dziękuję Emi :loveu: [/COLOR][/B][quote name='Paula_']Cześć Basiu :multi: Poczytałam o niedobrej Zuzance ;) Te szaleństwa i niszczenie w domu można wytłumaczyć niewybieganiem po sterylce, ale te koopalony mnie martwią :roll: [B][COLOR=Purple]eloł Paula:) mnie też... i to bardzo :-([/COLOR][/B] Czy coś się zmieniło w jej diecie, może jakieś nowe przysmaki? [B][COLOR=Purple]w zasadzie.. niewiele.. ma ciasteczka Acany, ale... one mają bardzo podobne składniki, co karma:roll:[/COLOR][/B] Wiem, że macie budżet nadszarpnięty, ale może warto by było jej zrobić badanie krwi lub koopki, u nas to około 30-50zł; [B][COLOR=Purple]wiesz... chyba będę musiała jednak... bo już nie wiem, co robić:([/COLOR][/B] Maksiu miał pierwsze badanie krwi w lipcu, bo wcześniej żaden wet nie zlecał, i wyszła trzaśnięta wątróbka, a może gdybym przedtem robiła, to wyszło by wcześniej :roll: A jeśli się będzie coś sączyć z ranki, to polecam nalewkę z nagietka, zawsze to delikatniejsze niż woda utleniona, a też odkarzające, kupic można w aptece, rozcieńcza się 1/1 z przegotowaną, ostudzoną wodą. [B][COLOR=Purple]z ranką już ok:) już następnego dnia po zdjęciu szwów (czyli w piątek) było wszystko ładnie:) [/COLOR][/B] Pozdrawiamy i buziaki przesyłamy :loveu:[/quote] [B][COLOR=Purple]buziakujemy Was również:) [/COLOR][/B] Quote
basia2202 Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]to ja zamiast wody utlenionej która buzuje i podraznia rany polecam MANUSAN... to chirurgiczne mydło antybakteryjne..... [COLOR=Purple]już nie trza Madziku;) już wszystko zagojone:)[/COLOR] kto to jeszcze w dzisiejszych czasach używa wody utlenionej na rany ... co za lekary..... :shake: [COLOR=Purple]ano.. widzisz.. tak mi polecili... nie wiem... może to technik medyczny odebrał tel. a nie lekarz...[/COLOR] cze Basia!!!! przekazałaś Mariuszowi?? :razz:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] [B][COLOR=Purple]przekazałam:) [/COLOR][/B][quote name='Imbirka']Witaj Basiu? i jak tam Zuzka? a wogóle to pisz jak zareagowała na taką dużą ilość śniegu?:cool3::diabloti:[/quote] [B][COLOR=Purple] heloł Julka:) Zuzka... jak to Zuzka... gadziną jest nadal... :roll: a z tym śniegiem to właśnie jakoś bez entuzjazmu... poczekam aż więcej spadnie, może wtedy jej się spodoba;) [/COLOR][/B][quote name='agaciaaa']Cześć Basiu, co tam u was? :)[/quote] [B][COLOR=Purple]hej hej:) no.. poza tym, co już pisałam, to w zasadzie żadne nowości;) a jak u Was? przez te problemy z Zuzą nawet do Was nie zaglądałam... przepraszam:( a czy Sarunia już jest po sterylizacji? czy jeszcze nie? daj znać Agatko:) [/COLOR][/B] [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dobry Zuzanki :loveu: [B][COLOR=Purple]eloł Gizmusie:)[/COLOR][/B] Tak dawno mnie nie było :loveu: [B][COLOR=Purple]no.. mnie u Was też troszkę... braak mi czasu ostatnio[/COLOR][/B][B][COLOR=Purple]:roll:[/COLOR][/B] Oglądnęłam fotki, przeczytałam jednym tchem sprawozdanie z lecznicy... i... i pozostało mi Was gorąco uściskać :loveu:[/quote] [B][COLOR=Purple]ściskamy również mocniachno:) a mówiłam Ci już, że masz uroczego avatarka? :p [/COLOR][/B][quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B] cze Basiu.... daj znaka czy p. Mrezwińska już Ci odpisała.... czy wogóle miałaś czas i głowe żeby jej napisać KRÓTKI :evil_lol::roll: liścik... KILKA SŁOW?? :loveu: [/B][/COLOR][/FONT][/quote] [B][COLOR=Purple]cześć złośliwa babo :eviltong: napisałam oczywiście elaborat:cool3: odpowiedź dostałam i... szczerze mówiąc... troszkę się rozczarowałam :roll: tzn. ja nie liczyłam oczywiście na cud... że p. Zofia poda mi super idealny środek i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki znikną wszystkie problemy ;) ale... miałam nadzieję... że dowiem się coś odnośnie tych kupali... gdzie można szukać tego przyczyny, co zrobić... bo sama klatka - może z czasem rozwiąże problem (a może nie), zależy, jaki jest powód tego brudzenia w domku... zacytuję odpowiedź Pani Zofii - to chyba będzie najlepiej:)[/COLOR][/B] [quote name='Mrzewinska']W kazdym z poradników pisałam, że pies nie potrafi robić nam na zlość. To zbyt skomplikowane dla zwierzęcia. Brak jednolitego postepowania na pewno szkodzi, ale to sprawa ludzi, na to zaden szkoleniowiec wplywu nie ma. Spokojnie przyzwyczajanie do klatki powinno rozwiazac problemy gryzienia - i prawdopodobnie tez zalatwiania sie w domu. W poradnikach opisywalam, jak przyzwyczaic do klatki, jak uczyc czystości. Szkolenie moim zdaniem jest konieczne, tylko musi Pani znależć dobry ośrodek - tych łodzkich nie znam, byc moze dogomaniacy wskażą. Pozdrawiam Zofia Mrzewinska[/quote] [B][COLOR=Purple]no i.. podsumowując... skoro Zuza nie niszczy na złość... więc... zapewne zapełnia sobie czas, żeby się nie nudzić, nie czuć samotną... jednolite postępowanie - no cały czas uczulam Mariusza, że musimy tak samo zwracać na Zuzę uwagę... zobaczymy, jak będzie z klatką... i.. wrócę jeszcze do książek pani Zofii, które kiedyś nabyliśmy... aa.. no i szkolenie... my zamierzaliśmy do Związku Kynologicznego iść, ale nie wiem, czy tamto szkolenie jest faktycznie dobre... może ktoś się orientuje, jak to w Łodzi wygląda? popytacie znajomych z dogo? a ja tak czy tak... założę jakiś wątek z zapytaniem...[/COLOR][/B] Quote
basia2202 Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Cześć Basiu :multi: Ściskam i buźkuję Zuzannę :) Pozdrowienia :loveu: [/B][/COLOR][/FONT][/quote] [B][COLOR=Purple]hej hej Salsiczki :multi: całusy i dla Was :loveu: [/COLOR][/B][quote name='Imbirka'][B][COLOR=Blue][SIZE=3]BACHA, WRAAAAAACAJ DO NAAAASSSSSS[/SIZE] [/COLOR][/B][/quote] [B][COLOR=Purple]no przeca żem wróciła :cool3: :diabloti: p.s. a czemu się podszywasz pod Madzialenę? :eviltong: :razz: [/COLOR][/B][quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B] hahahha... cała Basia... pisze że szybciutko a ja musze czytać godzine :evil_lol::evil_lol: basia... kocham cie za te elaboraty i podziwiam jednocześnie :loveu: [COLOR=Purple]noo.. bo szybciutko :p ja piszę szybciutko, ino Ty za wolno czytasz :evil_lol: u mnie to już takie zboczenie zawodowe, że tak popierniczam po tej klawiaturze:diabloti: [/COLOR] miałam szczere chęci poodwiedzać i choc prywitać sie u wszystkich ale NIE!!! nie nie i jeszcze raz nie :shake::shake: muli, szlag mnie trafia... dlatego WSZYSTKICH witam TU, bo dalej nie ide... :angryy::angryy:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] [B][COLOR=Purple]uff.. miło, że przywitanie nastąpiło u mnie :loveu: czuję się.. uprzywilejowana :evil_lol: [/COLOR][/B][quote name='teqquila'][B][COLOR=Green]Witaj Basiu !!! Zuza ma owa abaweczke :multi: [/COLOR][/B][/quote] [B][COLOR=Purple]no.. ma... a i tak demoluje.. :roll: [/COLOR][/B][quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Cześć :) [COLOR=Purple]hejka:)[/COLOR] Cieszę się że klateczka zamówiona i mam nadzieję że do tego czasu aż przybędzie Zuzia strasznie nie nabroi. Mam też nadzieję że sunia odnajdzie się za kratkami i będzie dobrze znosiła niewolę...będę mocno trzymać kciuki......oh ta niesforna Zuzanka. [COLOR=Purple]no... już nabroiła niestety:placz:też mam nadzieję, że przywyknie do klatki :roll: 3 światy z tą naszą gadziną [/COLOR] Pozdrawiam serdecznie i buziakuję Was :loveu::loveu: [/B][/FONT][/COLOR][/quote] [COLOR=Purple][B]cmokale dziewczyny!! :loveu:[/B][/COLOR] Quote
basia2202 Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 [COLOR=Purple][B]chciałam popisać coś w Waszych blogasach... chciałam też zdjęcia powstawiać... ale dogo tak muli.. serwer ciągle busy... że to nie na moje zdrowie :roll: powrócę chyba jutro... może lepiej pójdzie:roll: [/B][/COLOR] Quote
Nicka* Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 No mi też ciężko się przedrzeć gdziekolwiek :roll: Ciągle odświeżam... Sati nawet śniegu nie zauważyła, więc też czekam na więcej, może jak choróbsko przejdzie, to zauważy że coś z nieba leci. Zuzka ty się nie wygłupiaj, gdzie będziesz mieszkać, jak całą chałupe opędzlujesz ? hmm ? Nie jeeemyyy mieszkanka ! FEEE Quote
e.v.a Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 uułiiiii dogo pędzi jak szaloneee jaaahuuuuuu:multi::evil_lol: siemanko:loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 [quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple] a mówiłam Ci już, że masz uroczego avatarka? :p [/COLOR][/B][/quote] Nie mówiłaś ;) DZIĘKUJĘ :loveu: :loveu: :loveu: Jak sobie radzisz ze zmuloną dogo? :) Byle do jutra... ;) Eh ale ta Zuzka Wam broi... a myśleliście o jakiś inteligentnych zabawkach, do których można włożyć karmę i młoda musiałaby się trochę pomęczyć, zanim jedzenie by jej stamtąd wypadło? Quote
zuzolandia Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 helloooooooooooooo witamy sie nocnieeeeeeeeee dogo pedzi jak szalone ale tylko do 24 bleeeeeeeeeeeee a co potem.................. plakac......... buzioleeeeeeeee Quote
clockwork Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]na dowidzenia wszyscy razem HIP HOP HURA HIP HOP HURA ... :multi::multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT] :placz::placz::motz::motz::flaming: Quote
zuzolandia Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 jeszcze po kropelce !!! jeszcze po kropelce !!!! poki wodkaaaaaaaa jest w butelceeeeee!!!!!!! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Witamy Zuzieńki :loveu: :loveu: :loveu: Dogo już wróciło, a Wy gdzie? :) Quote
Recommended Posts