marta1624 Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 Hejka ;) Jajka dzisiaj kuleje, poczekam jeszcze żeby mi dała to obejrzeć dokładnie, jak coś będzie niepokojącego to wet. I ograniczamy ruch ku jej niezadowoleniu :( Quote
rashelek Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Jeżli dobrze pamiętam, to któraś z dziewczyn (chyba Talia) pisała, że ta opcja z zaplatą po 14 dniach jest teraz wyłączona, bo mają awarię czy coś... Kaczki szkoda, ale może sąsiad się przynajmniej czegoś nauczy. Szkoda, że kosztem zwierzaka :shake: Co do łapy, to najlepiej, żeby ją obejrzał ktoś, komu Jajka (:evil_lol:) naprawdę pokaże czy boli. Jak Mika ostatnio sobie rozcięła to dopiero A. pokazała, w którym miejscu (rzuciła się na niego z zębami :P). Ale faktycznie ją bolało, bo na piłkę nie chciała iść. Jak zaczęła jojczeć o aporcik to znaczyło, że jest już dobrze :D Quote
łamAga Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Hejka ;) oby nic poważnego się nie okazało z tą łapką .... Quote
marta1624 Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 Hejka ;) Kaja teraz przechrzczona jest na Jajka wedługo mojego słownika :D No to zooplus nie zarobi, bo teraz jestem spłukana. Może to lepiej dla moich przyszłych dochodów :p No właśnie zawsze takie coś jest kosztem zwierząt niestety. Mam nadzieję że lotki im podetnie, bo siatkę mamy normalnej wysokości, jak zwykłe ogrodzenie, więc nie wiem jak wysoka by musiała być :/ Kajul dzisiaj rano kulała, potem zapomniała i przynosiła piłkę, a na końcu strasznie zaczęła się fochać że jej nie rzucam i na siłę prosiła o spacer. Więc myślę ok, na chwilę wyjdę, może chce się załatwić. Smyczy nie brałam, a ta na spacerze zaczęła biegać za Luckiem po krzakach, goniła z patykiem, ogólny szał. No i o łapie zapomniała, już nie kuleje, nie zwraca uwagi, więc chyba przechodzi. Dzisiaj tata oglądał to miała lekko czerwone między poduszkami (tam w środku), wbite nic nie było, a dotknąć nie dała bo ją smyra. Niby nie było widać żeby ją bolało, rany jako takiej też nie ma, małe zaczerwienienie, więc nie jest źle ;) Quote
marta1624 Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 No dzisiaj w miarę pozytywny dzień :) Malujemy ściany podkładem, jutro i pojutrze farby ;) Quote
Erykowa Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Hej Wszędzie dookoła remonty :) Kaczki szkoda ale cóż,dobrze,ze sensowny sasiad.My też mamy za płotem kaczki i Er potrafi siedzieć z pół godziny i się na nie gapić :) I tez ostatnio kupiłam tego lukullusa.Erman jest zachwycony.Wsuwa jak nigdy i zawsze mu mało :) Jak dawałam mu pierwszy raz,wymieszany z poprzednia karmą to powyżerał tylko tego lukullusa a stare zostawił :) Quote
łamAga Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Czyli pokoik już niebawem będzie gotowy ;) Quote
Talia Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Biedna kaczuszka, ale w końcu ma sąsiad nauczkę. W końcu to nie Wy powinniście się martwić o jego ptaki, a on. Tak to ja pisałam, że "tymczasowo" z przyczyn technicznym zooplus ma wyłączona opcje zapłaty po 14 dniach. Trwa to już jakieś 2tyg. A ma ciepłe stawy w tej łapie? Może jakieś zapalenie? Quote
marta1624 Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 Hejka zuzaw ;) Pocieszyłaś mnie z tą karmą, bo trochę zaryzykowałam ;) Ale cena w miarę, i skład niczego sobie... Mam nadzieję że nam posłuży :) Aga pokoik kończymy, ale jeszcze meble, spanie itp, a to trochę kasy potrzeba. Więc potrwa, bo też sami robimy ;) Quote
łamAga Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Wiem ile trwają remonty i ile kasy na to trzeba , My tutaj mieszkamy jakieś 4 lata ( tzn ja jakieś 3 ) i w sumie to mało co tutaj jest zrobione , nawet łazienki porządnej nie mamy tylko taką jaka była jak kupilismy ten dom , ja tam bym wolała wrócić na bloki ;) Quote
*Magda* Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Hejka :) To sobie zwierzaczki zapolowały na kaczuszkę :evil_lol: Quote
Małgonia Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Lukullusa sama chciałam kupic po Markusie Muhle, ale jednak wybrałam Sams Fielda. Trzymam ckiuki za przyjecie karmy :D Quote
marta1624 Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 Biedna kaczuszka, ale w końcu ma sąsiad nauczkę. W końcu to nie Wy powinniście się martwić o jego ptaki, a on. Tak to ja pisałam, że "tymczasowo" z przyczyn technicznym zooplus ma wyłączona opcje zapłaty po 14 dniach. Trwa to już jakieś 2tyg. A ma ciepłe stawy w tej łapie? Może jakieś zapalenie? No to zooplus stracił moje zamówienie ;) Ale ja oszczędziłam:D Byliśmy u wetki, ona nie widzi nic niepokojącego. Popsikała jej to czymś, ale nawet rany nie było widać, a pies nie kuleje. Za to jutro znowu pojedziemy z Luckiem, bo jest na diecie a mimo to wyszła mu znowu alergia i drapie sobie całe ciało (i ma tak od wieczora, w którym zapolowały na kaczkę :() Wiem ile trwają remonty i ile kasy na to trzeba , My tutaj mieszkamy jakieś 4 lata ( tzn ja jakieś 3 ) i w sumie to mało co tutaj jest zrobione , nawet łazienki porządnej nie mamy tylko taką jaka była jak kupilismy ten dom , ja tam bym wolała wrócić na bloki ;) No u nas właśnie też wolno idzie. Ale pomału do przodu :) Hejka :) To sobie zwierzaczki zapolowały na kaczuszkę :evil_lol: Hejka ;) W końcu Kaja barfuje, to już się nauczyła sama o żarxie się troszczyć, bo mało daje jej zdaniem :p Lukullusa sama chciałam kupic po Markusie Muhle, ale jednak wybrałam Sams Fielda. Trzymam ckiuki za przyjecie karmy :D Dzięki ;) Zobaczymy, jak nie to spróbuje TOTW. Szukam bez kurczaka, bo mały słabo go przyswaja, a to on je karmę (Kajka to jako znaczki tylko). Quote
*Magda* Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Hejka ;) W końcu Kaja barfuje, to już się nauczyła sama o żarxie się troszczyć, bo mało daje jej zdaniem :P Dokładnie tak :evil_lol: Quote
rashelek Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Ah ta Twoja Jajka, jeszcze znaczki jej potrzebne :evil_lol: Uwielbiam Twój słownik po prostu hahaha :D Hmmm a Lucek ma tylko na kurczaka tą alergię czy ogólnie na ptactwo? Skoro znowu są problemy po barfie z kaczki... Najlepsze na alergie są ponoć rybne karmy, najlepiej z ziemniakami, bo nie uczulają. Quote
łamAga Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 No i rybne karmy raczej zawsze psom smakują ;) w ogóle u mnie w domu to jest tak że jak czasami nam braknie karmy psiej i psy dostaną kocią to by się pozabijały tak wpieprzają a jak daje psom karme mokrą z puszki i troche tego dam kotom w miseczki to pol godziny stoją i wylizują a oba gatunki na swoje karmy to tak z dystansem patrzą ;) Quote
marta1624 Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 Ogólnie to wetka po badaniach powiedziała że jest uczulony na kurczaka. Tylko że po gotowanym nic mu nie jest, więc w sumie to wyszło że tylko surowy szkodzi. Na kaczkę niby nie ma uczulenia, ale to jak się dzisiaj drapie to masakra :/ A nic innego niż zwykle wczoraj nie dostał, porcję gotowanego mięsa z kurczaka (po którym nigdy mu nic nie było), suchego brita (już długo dostaje) no i nieszczęsna kaczka :( Jutro pojedziemy się pytać, bo pcheł nie ma, kąpaliśmy go dzisiaj (bo pierwsza myśl- pchły. Kąpiel nie pomogła). Lukullusa zamówiłam z wołowiną i pstrągiem (wołowinę jadł, nic mu nie było). Kurczaka raczej nie kupuje, bo się trochę boję- niby gotowanego je, bez problemu, ale nie ryzykuje. Teraz będę mijać też kaczkę :( Quote
marta1624 Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 No i rybne karmy raczej zawsze psom smakują ;) w ogóle u mnie w domu to jest tak że jak czasami nam braknie karmy psiej i psy dostaną kocią to by się pozabijały tak wpieprzają a jak daje psom karme mokrą z puszki i troche tego dam kotom w miseczki to pol godziny stoją i wylizują a oba gatunki na swoje karmy to tak z dystansem patrzą ;) Bo zwierzęta są dziwne- czyjeś jedzenie zawsze jest smaczniejsze :D Quote
Talia Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Z alergiami potrafi być tak, że nawet po dłuższym czasie wychodzą. Nie wiem czy u psów mogą wyjść w takim wieku, ale nie jest to wykluczone. Tina jak była mała to jadła wieprzowine gotowaną, potem wyszła jej alergie, a teraz znowu nic jej nie jest - może jeść wszystko. Quote
marta1624 Posted October 15, 2014 Author Posted October 15, 2014 Hejka mamusiu :) No wiem to po moim tacie- w wieku jakiś 40 lat dostał alergii. Sama też mam, ale odkąd pamiętam ;) Z żywieniem małego mamy zawsze problemy- próbowałam przejść na barfa i mu nie służy, ale Kajce zawsze coś tam podbiera. Ogólnie ciężko z żywieniem, bo jak jemu daje porcję gotowanego/suchego, a jej surowe, to swoje olewa i leci za nią, albo sępi pod lodówka. A ona ciapa, nieraz swooje mu oddaje, i wtedy trzeba wkroczyć, ku jego niezadowoleniu. Najczęściej muszę dawać jej na dworze po kryjomu, kiedy on jest w domu :/ Dzisiaj mniej się drapie, ale idziemy do wetki powiedzieć, może trzeba go znowu przebadać dla pewności. Quote
rashelek Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 To dziwne dosyć, żeby po gotowanym było wszystko ok a po surowym już nie. Tak samo z tą kaczką. Może on krwi nie trawi albo coś? :lol: A tak serio, najlepiej zrobić badania i wtedy będzie wszystko jasne. A karmić psy w różny sposób to jest odlot, jeszcze jak u Was jest taka różnica. Jak ostatnio byłam z Miką u A. to ona dostała karmę z rybą, a Poczwar z kurczakiem i sucza była wybitnie niezadowolona, że ma "gorsze" :P Quote
marta1624 Posted October 15, 2014 Author Posted October 15, 2014 Hejka ;) No właśnie mały ma dziwnie. Rodzice z nim pojechali do weta teraz, zobaczymy co powie. Dzisiaj już się mało drapał, tylko rano, ale zbadać trzeba, żeby dokładnie wiedzieć czego unikać. Na śniadanie miał mięso z kurczaka i do teraz nic nie było, ale dziwne jest to, że jakiś czas temu jadł gotowaną kaczkę i też bez problemów się obyło. Ehh, on jest dziwny :D No a z karmieniem jest kosmos, wiecznie któreś niezadowolone że oszaleć można. Najlepszy widok- ja wypuszczająca Kaję z przodu domu i dająca jej porcję surowego, a mama w tym czasie wpuszcza małego do domu z drugiej strony żeby nie widział :D a Mika chciała raz dostać karmę z kurczakiem :p Stwierdziła że ryby są fee :D Quote
Recommended Posts