Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeżli dobrze pamiętam, to któraś z dziewczyn (chyba Talia) pisała, że ta opcja z zaplatą po 14 dniach jest teraz wyłączona, bo mają awarię czy coś...

Kaczki szkoda, ale może sąsiad się przynajmniej czegoś nauczy. Szkoda, że kosztem zwierzaka :shake:

Co do łapy, to najlepiej, żeby ją obejrzał ktoś, komu Jajka (:evil_lol:) naprawdę pokaże czy boli. Jak Mika ostatnio sobie rozcięła to dopiero A. pokazała, w którym miejscu (rzuciła się na niego z zębami :P). Ale faktycznie ją bolało, bo na piłkę nie chciała iść. Jak zaczęła jojczeć o aporcik to znaczyło, że jest już dobrze :D

Posted

Hejka ;) Kaja teraz przechrzczona jest na Jajka wedługo mojego słownika :D

No to zooplus nie zarobi, bo teraz jestem spłukana. Może to lepiej dla moich przyszłych dochodów :p

No właśnie zawsze takie coś jest kosztem zwierząt niestety. Mam nadzieję że lotki im podetnie, bo siatkę mamy normalnej wysokości, jak zwykłe ogrodzenie, więc nie wiem jak wysoka by musiała być :/

Kajul dzisiaj rano kulała, potem zapomniała i przynosiła piłkę, a na końcu strasznie zaczęła się fochać że jej nie rzucam i na siłę prosiła o spacer. Więc myślę ok, na chwilę wyjdę, może chce się załatwić. Smyczy nie brałam, a ta na spacerze zaczęła biegać za Luckiem po krzakach, goniła z patykiem, ogólny szał. No i o łapie zapomniała, już nie kuleje, nie zwraca uwagi, więc chyba przechodzi. Dzisiaj tata oglądał to miała lekko czerwone między poduszkami (tam w środku), wbite nic nie było, a dotknąć nie dała bo ją smyra. Niby nie było widać żeby ją bolało, rany jako takiej też nie ma, małe zaczerwienienie, więc nie jest źle ;)

Posted

Hej

Wszędzie dookoła remonty :)

Kaczki szkoda ale cóż,dobrze,ze sensowny sasiad.My też mamy za płotem kaczki i Er potrafi siedzieć z pół godziny i się na nie gapić :)

I tez ostatnio kupiłam tego lukullusa.Erman jest zachwycony.Wsuwa jak nigdy i zawsze mu mało :)

Jak dawałam mu pierwszy raz,wymieszany z poprzednia karmą to powyżerał tylko tego lukullusa a stare zostawił :)

Posted

Biedna kaczuszka, ale w końcu ma sąsiad nauczkę. W końcu to nie Wy powinniście się martwić o jego ptaki, a on. 

Tak to ja pisałam, że "tymczasowo" z przyczyn technicznym zooplus ma wyłączona opcje zapłaty po 14 dniach. Trwa to już jakieś 2tyg. 

A ma ciepłe stawy w tej łapie? Może jakieś zapalenie? 

Posted

Hejka zuzaw ;)

Pocieszyłaś mnie z tą karmą, bo trochę zaryzykowałam ;) Ale cena w miarę, i skład niczego sobie... Mam nadzieję że nam posłuży :)

Aga pokoik kończymy, ale jeszcze meble, spanie itp, a to trochę kasy potrzeba. Więc potrwa, bo też sami robimy ;)

Posted

Wiem ile trwają remonty i ile kasy na to trzeba , My tutaj mieszkamy jakieś 4 lata ( tzn ja jakieś 3 ) i w sumie to mało co tutaj jest zrobione , nawet łazienki porządnej nie mamy tylko taką jaka była jak kupilismy ten dom , ja tam bym wolała wrócić na bloki ;)

Posted

Biedna kaczuszka, ale w końcu ma sąsiad nauczkę. W końcu to nie Wy powinniście się martwić o jego ptaki, a on.
Tak to ja pisałam, że "tymczasowo" z przyczyn technicznym zooplus ma wyłączona opcje zapłaty po 14 dniach. Trwa to już jakieś 2tyg.
A ma ciepłe stawy w tej łapie? Może jakieś zapalenie?

No to zooplus stracił moje zamówienie ;) Ale ja oszczędziłam:D

Byliśmy u wetki, ona nie widzi nic niepokojącego. Popsikała jej to czymś, ale nawet rany nie było widać, a pies nie kuleje. Za to jutro znowu pojedziemy z Luckiem, bo jest na diecie a mimo to wyszła mu znowu alergia i drapie sobie całe ciało (i ma tak od wieczora, w którym zapolowały na kaczkę :()

Wiem ile trwają remonty i ile kasy na to trzeba , My tutaj mieszkamy jakieś 4 lata ( tzn ja jakieś 3 ) i w sumie to mało co tutaj jest zrobione , nawet łazienki porządnej nie mamy tylko taką jaka była jak kupilismy ten dom , ja tam bym wolała wrócić na bloki ;)

No u nas właśnie też wolno idzie. Ale pomału do przodu :)

Hejka :)

To sobie zwierzaczki zapolowały na kaczuszkę :evil_lol:

Hejka ;) W końcu Kaja barfuje, to już się nauczyła sama o żarxie się troszczyć, bo mało daje jej zdaniem :p

Lukullusa sama chciałam kupic po Markusie Muhle, ale jednak wybrałam Sams Fielda. Trzymam ckiuki za przyjecie karmy :D

Dzięki ;) Zobaczymy, jak nie to spróbuje TOTW. Szukam bez kurczaka, bo mały słabo go przyswaja, a to on je karmę (Kajka to jako znaczki tylko).
Posted

Ah ta Twoja Jajka, jeszcze znaczki jej potrzebne :evil_lol: Uwielbiam Twój słownik po prostu hahaha :D

Hmmm a Lucek ma tylko na kurczaka tą alergię czy ogólnie na ptactwo? Skoro znowu są problemy po barfie z kaczki... Najlepsze na alergie są ponoć rybne karmy, najlepiej z ziemniakami, bo nie uczulają.

Posted

No i rybne karmy raczej zawsze psom smakują ;)

w ogóle u mnie w domu to jest tak że jak czasami nam braknie karmy psiej i psy dostaną kocią to by się pozabijały tak wpieprzają a jak daje psom karme mokrą z puszki i troche tego dam kotom w miseczki to pol godziny stoją i wylizują a oba gatunki na swoje karmy to tak z dystansem patrzą ;)

Posted

Ogólnie to wetka po badaniach powiedziała że jest uczulony na kurczaka. Tylko że po gotowanym nic mu nie jest, więc w sumie to wyszło że tylko surowy szkodzi. Na kaczkę niby nie ma uczulenia, ale to jak się dzisiaj drapie to masakra :/ A nic innego niż zwykle wczoraj nie dostał, porcję gotowanego mięsa z kurczaka (po którym nigdy mu nic nie było), suchego brita (już długo dostaje) no i nieszczęsna kaczka :( Jutro pojedziemy się pytać, bo pcheł nie ma, kąpaliśmy go dzisiaj (bo pierwsza myśl- pchły. Kąpiel nie pomogła).

Lukullusa zamówiłam z wołowiną i pstrągiem (wołowinę jadł, nic mu nie było). Kurczaka raczej nie kupuje, bo się trochę boję- niby gotowanego je, bez problemu, ale nie ryzykuje. Teraz będę mijać też kaczkę :(

Posted

No i rybne karmy raczej zawsze psom smakują ;)

w ogóle u mnie w domu to jest tak że jak czasami nam braknie karmy psiej i psy dostaną kocią to by się pozabijały tak wpieprzają a jak daje psom karme mokrą z puszki i troche tego dam kotom w miseczki to pol godziny stoją i wylizują a oba gatunki na swoje karmy to tak z dystansem patrzą ;)

Bo zwierzęta są dziwne- czyjeś jedzenie zawsze jest smaczniejsze :D
Posted

Z alergiami potrafi być tak, że nawet po dłuższym czasie wychodzą. Nie wiem czy u psów mogą wyjść w takim wieku, ale nie jest to wykluczone. 
Tina jak była mała to jadła wieprzowine gotowaną, potem wyszła jej alergie, a teraz znowu nic jej nie jest - może jeść wszystko. 

Posted

Hejka mamusiu :)

No wiem to po moim tacie- w wieku jakiś 40 lat dostał alergii. Sama też mam, ale odkąd pamiętam ;) Z żywieniem małego mamy zawsze problemy- próbowałam przejść na barfa i mu nie służy, ale Kajce zawsze coś tam podbiera. Ogólnie ciężko z żywieniem, bo jak jemu daje porcję gotowanego/suchego, a jej surowe, to swoje olewa i leci za nią, albo sępi pod lodówka. A ona ciapa, nieraz swooje mu oddaje, i wtedy trzeba wkroczyć, ku jego niezadowoleniu. Najczęściej muszę dawać jej na dworze po kryjomu, kiedy on jest w domu :/

Dzisiaj mniej się drapie, ale idziemy do wetki powiedzieć, może trzeba go znowu przebadać dla pewności.

Posted

To dziwne dosyć, żeby po gotowanym było wszystko ok a po surowym już nie. Tak samo z tą kaczką. Może on krwi nie trawi albo coś? :lol: A tak serio, najlepiej zrobić badania i wtedy będzie wszystko jasne.

A karmić psy w różny sposób to jest odlot, jeszcze jak u Was jest taka różnica. Jak ostatnio byłam z Miką u A. to ona dostała karmę z rybą, a Poczwar z kurczakiem i sucza była wybitnie niezadowolona, że ma "gorsze" :P

Posted

Hejka ;)

No właśnie mały ma dziwnie. Rodzice z nim pojechali do weta teraz, zobaczymy co powie. Dzisiaj już się mało drapał, tylko rano, ale zbadać trzeba, żeby dokładnie wiedzieć czego unikać. Na śniadanie miał mięso z kurczaka i do teraz nic nie było, ale dziwne jest to, że jakiś czas temu jadł gotowaną kaczkę i też bez problemów się obyło. Ehh, on jest dziwny :D

No a z karmieniem jest kosmos, wiecznie któreś niezadowolone że oszaleć można. Najlepszy widok- ja wypuszczająca Kaję z przodu domu i dająca jej porcję surowego, a mama w tym czasie wpuszcza małego do domu z drugiej strony żeby nie widział :D a Mika chciała raz dostać karmę z kurczakiem :p Stwierdziła że ryby są fee :D