łamAga Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 To od razu fotki porób :cool3: Jaka radość :lol: Quote
Ty$ka Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Trzymam kciuki za pogodę, bo u nas też kiepska. Miałam dżungarka, jednak nie był taki super jak syryjek :p hyhyhy, ale się pochwal jak już będziesz miała. Quote
marta1624 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 (edited) Aga spoko ;) Z dzisiejszego spacerku raczej nici, bo leje cały czas :( Ale jutro musi być pogoda :D Ty$ ja miałam dżungarka, mała nieraz franca ale fajna ;) Syryjek jakby był mniejszy to pewnie bym jego brała, ale przeraża mnie to 18cm w mojej klatce :D Edited August 24, 2014 by marta1624 Quote
Ty$ka Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Mój syRYJ był z tych mniejszych, nie wyrósł na mutanta :D Quote
marta1624 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='Ty$ka']Mój syRYJ był z tych mniejszych, nie wyrósł na mutanta :D[/QUOTE] Wiem że są drobniejsze, ale ja mam zezowate szczęście :D A możliwości zmiany klatki prawie zerowe, to wolę nie ryzykować :D Quote
rashelek Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Ja bym na Twoim miejscu wzięła syryjka, skoro jeszcze nie miałaś, a też by Ci odpowiadał ;) Quote
łamAga Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 A My dzisiaj już zaliczyliśmy spacerek , taki nie za długi bo nawet słoneczko na chwile wyszło ale szału z temperaturą to nie ma :shake: Quote
*Magda* Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Hej Marta :) U mnie dziś wyjątkowo ładnie i padało tylko raz :p Quote
marta1624 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 Hejka ;) Marta no do jutra mam czas, pewnie na miejscu wybiorę takiego który w oko mi wpadnie :D Aga ja też po spacerku, marne 3h :diabloti: Byliśmy niestety bez Majki, bo ta już pojechała do siebie ;) Jadzia u mnie padało do 16, ale soię uparłam na spacer i poszłyśmy z kol :D Wyszłyśmy o 15, a o 16 przestało padać (szczegół że my całe mokre :D) Ogólnie to.... Babcia przyjechała więc pojechaliśmy do niej z psami. Wszystkie 3 ominęły babcię (mimo że ta wolała Majkę), a potem przyleciały i Maja zaczęła się witać.... Tylko że z moją mamą :D Potem siedziała na fotelu z tatą (na babcię nawet nie patrzyła), a jak się zbierać zaczęliśmy to się chciała zebrać z nami :D tak więc pies zrobił focha :D Quote
łamAga Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Marne 3 h :evil_lol: dobre sobie :evil_lol: Magda już tą Jadzią chyba zostanie na stałe :evil_lol: No a co babcia sobie myslala ze zostawi psa i sie bez echa obejdzie ? też bym się fochła :evil_lol: Quote
marta1624 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='dOgLoV']Marne 3 h :evil_lol: dobre sobie :evil_lol: Magda już tą Jadzią chyba zostanie na stałe :evil_lol: No a co babcia sobie myslala ze zostawi psa i sie bez echa obejdzie ? też bym się fochła :evil_lol:[/QUOTE] No co to 3h. :D Mój tablet ją tak przechrzcił :D Ale taki foch że nawet mój poprzedni psiak po 2 tyg wczasów się tak nie fochał :D No i burza idzie... Quote
łamAga Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='marta1624']No co to 3h. :D Mój tablet ją tak przechrzcił :D Ale taki foch że nawet mój poprzedni psiak po 2 tyg wczasów się tak nie fochał :D No i burza idzie...[/QUOTE] My kiedyś też mieliśmy 3-4 godzinne spacery z psami :roll: ehhhh kiedy to było :roll: Jak dla mnie może być Jadzia :evil_lol: Kaja też sie fochła na swojego właściciela i się nie cieszyla a moją tesciowa zobaczyła i pełnia szczęscia na pysku :lol: To ale macie ostatnio lipną pogodę :shake: Quote
marta1624 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='dOgLoV']My kiedyś też mieliśmy 3-4 godzinne spacery z psami :roll: ehhhh kiedy to było :roll: Jak dla mnie może być Jadzia :evil_lol: Kaja też sie fochła na swojego właściciela i się nie cieszyla a moją tesciowa zobaczyła i pełnia szczęscia na pysku :lol: To ale macie ostatnio lipną pogodę :shake:[/QUOTE] No ja z reguły to tak spacer max 2h, chyba że super towarzystwo :D Jadzia też pasuje :D To Kaja jak Maja, ciekawe czy jutro się będzie z nami wybierać :D No lipna, ale chociaż było bez deszczu w 2/3 naszego spacerku :D Jutro zapowiadają pogodę (na co liczę ;)) Quote
łamAga Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='marta1624']No ja z reguły to tak spacer max 2h, chyba że super towarzystwo :D Jadzia też pasuje :D To Kaja jak Maja, ciekawe czy jutro się będzie z nami wybierać :D No lipna, ale chociaż było bez deszczu w 2/3 naszego spacerku :D Jutro zapowiadają pogodę (na co liczę ;))[/QUOTE] My we dwoje potrafilismy nawet 6h łazić , chyba nie za prędko to wróci albo w ogóle :roll: Bo Majka chce z Wami mieszkac :evil_lol: Quote
marta1624 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 Już po prawie tygodniu u nas zaczęła wybredna być- to zje, tego nie :D A ona zawsze odkurzacz :D Aga może wróci, jak Fabian będzie większy ;) Quote
łamAga Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='marta1624']Już po prawie tygodniu u nas zaczęła wybredna być- to zje, tego nie :D A ona zawsze odkurzacz :D Aga może wróci, jak Fabian będzie większy ;)[/QUOTE] Może myślała ze was sobie ustawi :evil_lol: No może wróci chociaż nie sądze żeby był na to czas ;) Quote
marta1624 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='dOgLoV']Może myślała ze was sobie ustawi :evil_lol: No może wróci chociaż nie sądze żeby był na to czas ;)[/QUOTE] Trochę ustawiła :D Aga na pewno znajdziesz czas, tylko Fabian musi być starszy ;) Będziecie razem chodzić ;) Quote
*Magda* Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Zapomniałam już, że jestem Jadzią :oops: i zastanawiałam się, do kogo ta Marta pisze :hmmmm::evil_lol: Quote
marta1624 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='magdabroy']Zapomniałam już, że jestem Jadzią :oops: i zastanawiałam się, do kogo ta Marta pisze :hmmmm::evil_lol:[/QUOTE] To widzę że skleroza też zaraźliwa, jak ciąża :D Quote
łamAga Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 Hejka ;) i jak tam zakup gryzonia ? :cool3: Quote
Talia Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 Hejo hejo, trochę zaniedbałam dogo, ale już nadrabiam. Właśnie jak gryzoniek? Przegapiłam coś chyba, chomiczka chcesz? Quote
marta1624 Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 Hejka dziewczyny ;) Talia tak, chomiczka ;) Który już u mnie mieszka :D Jest to dżungar biały, samiec Abik ;) i aż się dziwię że on jeszcze żyje :D Bo z pięterka to lepiej lądować głową w dół (po co tunelem), a w kołowrotku to nie fajnie biegać, lepiej po i co chwilę spadać :D Za to duuużo je, i biega góra dół :D Zaraz dam zdjęcie cudaka ;) Quote
Talia Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 Ja jak miałam chomiczka to mówili że lepiej nie dawać żadnych pięterek, bo może sobie zrobić krzywdę. Trzymałam go w klatce typu diuna, miał domki, tunele, dużo trocin i kołowrotek. W sklepach niestety dalej sprzedają klatki wielopiętrowe dla chomisiów, a nie są one tak zwinne jak myszki czy szczurki. I kołowrotki też często dają za małe i w dodatku niezakryte. Quote
marta1624 Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 Nie mogę edytować to nowy post ;) Oto Abik ;) [IMG]http://i60.tinypic.com/2ueim28.jpg[/IMG] Mam zdjęcia (z 5) ze spacerku z Szagim i Notkiem, ale to potem ;) I załapałyśmy się jeszcze na spacerek z labkiem Tomciem ;) Ponad 3h nas nie było. Za to teraz Lucek siedzi cały czas koło klatki Abika (zaraz dam zdjęcie jak siedzi :D) Quote
marta1624 Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 [quote name='Talia']Ja jak miałam chomiczka to mówili że lepiej nie dawać żadnych pięterek, bo może sobie zrobić krzywdę. Trzymałam go w klatce typu diuna, miał domki, tunele, dużo trocin i kołowrotek. W sklepach niestety dalej sprzedają klatki wielopiętrowe dla chomisiów, a nie są one tak zwinne jak myszki czy szczurki. I kołowrotki też często dają za małe i w dodatku niezakryte.[/QUOTE] No mój poprzedni chom też miał pięterka, ale jak raz spafł to potem uważał ;) Planuję zrobić taki "płotek" z kołków, żeby już nie lądował na głowę ;) Chociaż powoli chyba ogarnia klatkę, bo 10 minut nie spadł! :D Quote
Recommended Posts