Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]Zobaczcie :placz: :placz: :placz: [/FONT]
[FONT=Verdana]Maluszka ma na imię Luna. W sobotę wieczorem jakiś... ją potrącił i nawet nie spojrzał w lusterko :mad: Usłyszelismy ten przerażajacy odgłos i zaraz po tym potworny pisk.... Zanim zdązyliśmy dobiec mijały ją kolejne samochody. Nie wiedzieliśmy co jest grane, poniewaz widzielismy tylko ogromnego psa, który stoi na drodze. Kiedy podeszlismy blizej dopiero zobaczylizmy Lune. Tylko dzieki temu, że ten pies tam stał, kolejny samochód nie najechał na nią, kiedy lezała nie mogąc sie podnieść. Było juz ciemno, duży pies był lepiej widoczny i samochody go omijały.[/FONT]
[FONT=Verdana]On ocalił jej zycie... Wyszedł jakis wieśniak i nalegał aby skrócic jej cierpienie...w jaki sposób, chyba nie musze pisać. :angryy: :mad: :placz: [/FONT]
[FONT=Verdana]Temu wieśmiakowi, zostawilismy jedynie namiary na nas w razie gdyby ktos go szukał. Podobno sunia miała właściciela. Dobrze, że kolezanka była samochodem, złamalismy chyba wszystkie przepisy aby jak najszybciej dotrzec do lekarza. Po drodze zaczęło jej się odbijać, juz myslałysmy, ze ma jakies obrażenia wewnętrzne. Sunia bardzo cierpiąca cały czas płakała... Dyzur całodobowy u Kwiecińskich więc pojechalismy prosto do nich. Okazało się, ze ma złamana noge w kolanie. Nózka zupełnie bezwładnie wisiała. Szybko przeswietlenie i niestety okazało się, że druga noga jest tez złamana. Miednica na szczęście cała, ale jest mocno poobijana. Jutro Luna będzie miała zabieg, nie wiadomo czy bedzie się dało złozyć obie nózki w ciagu jednego zabiegu. Sunia jest słaba, chuda wet ma obawy czy przetrzyma tak silna narkozę. [/FONT]
[FONT=Verdana]Na "szczęście" dziewczyna która była wtetdy z nami, zlitowała się nad nią i przygarnie Lune. Zabieg i ogólnie leczenie niestety bedzie kosztowne. TOZ pokryje część kosztów, przyszła właścicielka też się dołozy ale po dzisiejszej rozmowie z wetem obawiam się, że będzie potrzebne wsparcie finansowe. Dokładnie będzie wiadomo ile wyniesie zabieg, dopiero kiedy lekarz "zajrzy" do środka. [/FONT]
[FONT=Verdana]Sunia jest przekochana i grzeczniutka. Bardzo dzielnie znosi wszystkie, bardzo bolesne badania. Pomimo, iz dostaje leki przeciwbólowe nie może się poroszać. Ciągle siedzi w jednym miejscu. Raz siedzi raz leży. Każdy ruch sprawia jej ogromny ból. Nie była nawet w stanie podejść do miski z wodą.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ogromnie przykro jest patrzeć na tak cierpiące psie dziecko. Ona, nawet kiedy machała ogonkiem z radości, piszczała z bólu :placz: :placz: :placz: ciągle całuje nas po rękach...[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]biedaczka ciągle lezy lub siedzi w jednym kącie[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]wystarczy spojrzeć na te smutne oczy... Taki maluch a juz tyle się musi wycierpieć. Ona powinna biegać, szaleć cieszyc się dziciństwem a tu co... druty, gips i ogromny ból... :placz: :placz: :placz: [/FONT]

[FONT=Verdana]Zabieg kosztuje 550 zł do tego dojdą jeszcze koszty dalszego leczenia. Prosimy o wsparcie finansowe !!![/FONT]
[FONT=Verdana]Pieniążki zbieramy na koncie kieleckiego TOZu. Nr konta: Deutsche Bank PBC SA O/Kielce 55 1910 1019 2004 4200 3121 0001 (z dopiskiem "Luna")[/FONT]

Aukcja cegiełkowa dla Luny-Pomóż kup cegiełkę
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=208873932

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia w poniedziałek miała zabieg.
Prawa nóżka w złym stanie, niewiadomo czy Luna kiedykolwiek na nia stanie :-( Było to bardzo poważne złamanie, ponieważ główka kosci jest strzaskana na maleńkie kawałeczki. Nie było w ogóle czego z czym składać, ma wstawione jakieś blaszki.... jest szansa, że ewantualnie bedzie na niej delikatnie przystawać.
Druga nóżka w lepszym stanie, było to jakieś proste złamanie. Ale i tak poskręcana jest na sruby i usztywniona drutami. Z lewa łapką nie powinno być problemu, szybko powinna się zrosnąć.
Sunia była bardzo słaba, wybudziła sie tylko z narkozy i ponownie zasnęła. W sumie operacja trwała ponad 3 godziny :roll: ale ogólnie wet myslał, że gorzej będzie.
Oto nasza piękność juz po zabiegu

a tak wyglądaja nóżki

Posted

Dziś Lunka jest już w DT. Nie moze chodzić :-( ciągle piszczy, bo dziweczyna u której obecnie przebywa ma psa i biedaczka chciałaby sie z nim bawić.
Apetyt ogromny, mimo wszystko jest wesoła, ciągle macha ogonkiem :loveu:

Zobaczcie jaki sliczny owczarek :evil_lol:

[quote name='agusiazet']Biedne i śliczne psie dziecko. Ja zrobię przelew, ale suma symboliczna - przepraszam:oops:

Agusiazet dzięki ogromne :loveu: :loveu: :loveu: grosz do grosza i uzbieramy.

Posted

Biedne maleństwo:loveu: , czy ono zostnie juz u tej dziewczyny ,czy trzeba jaj będzie szukac domu??? My też wyślemy parę złotych , tak jak pisałam wczesniej. Mam nadzieję, że łapki sie zrosną dobrze i jakoś tam psinka będzie kustykać , może lepiej niz myslimy ???:roll:

Posted

betel napisał(a):
Biedne maleństwo:loveu: , czy ono zostnie juz u tej dziewczyny ,czy trzeba jaj będzie szukac domu??? My też wyślemy parę złotych , tak jak pisałam wczesniej. Mam nadzieję, że łapki sie zrosną dobrze i jakoś tam psinka będzie kustykać , może lepiej niz myslimy ???:roll:

Betel dziękujemy bardzo za pomoc finansową :loveu: :loveu: :loveu:
Sunia zostaje narazie u tej dziewczyny do końca leczenia. Dziewczyna niedawno straciła swojego psa ale wzięła juz kolejną biedę, więc obecnie ma dwa psiaki. Jednego musi oddać. Jeszcze nie podjęła decyzji którego. Nasza wspólna sąsiadka buduje dom i za ok dwa miesiące bedzie sie przeprowadzać. Któryś z psiaków trafi do niej.
Na szczęście nie musimy się już martwić o domek dla małej :lol:
Trzymamy kciuki za Lunkę, nóżka musi byc sprawna, nie ma innej możliwości :cool3:

Posted

Luna to bardzo madra sunia, nie załatwi się w domu. Nie wiem skąd takie maniery ale trzyma tak długo, dopóki jej się na trawkę nie wyniesie :cool3:

Posted

Dzisiaj byłam u Lunki :cool3: wiecie jak fajnie się załatwia. Trzeba ją trzymać jak dziecko i do sikania, oczywiście po wszystkim trzeba jej dupsko wytrzec chusteczką, bo czasami się obleje.

Ponawiam prośbe o allegro cegiełkowe dla małej. :modla:

Posted

madzia828 napisał(a):
zrobiłam przelew dla małej nie jest tego dużo ale zawsze coś:razz: ja niestety nie umię robić takiej akcji na allegro:shake:

Dziękujemy madzia828 :loveu: kazda złotówka sie liczy.

Jutro sunia idzie do weta na kontrole poniewaz nie podobają nam sie jej żebra. Tak jakos dziwnie sterczą. To pewnie nic powaznego ale musimy to sprawdzić.

Posted

Podnoszę z wielką prośbą o zrobienie aukcji cegiełkowej dla sunieczki na Allegro.
Czy ktoś mógłby to zrobić? Bardzo prosimy!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

manforte napisał(a):
Właśnie wpłaciłam parę pieniążków dla Luny.

Manforte bardzo, bardzo Ci dziękuje :loveu: :loveu: :loveu:
Jak to miło, ze mozna liczyc na dogomaniaków :multi: