Kisses Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 [quote name='Lotty']Na portalach aukcyjnych ogłaszają się również rzetelne hodowle zarejestrowane w ZK i sprzedające szczenięta z metrykami. Takie ogłoszenie najczęściej jest jedynie informacją a dla zainteresowanych są podane adres strony internetowej hodowli, telefony kontaktowe itp. Tylko że tego typu ogłoszenia giną w masie anonsów pseudo,bo to właśnie oferty chodoffców i handlarzy stanowią większość ogłoszeń.[/quote] Tak, zgadza się. Ja znalazłam kilka - ale fakt, one giną. Quote
evel Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 co prawda nie allegro, tylko alegratka, ale wsio ryba. mam dziś bardzo, bardzo zły dzień i sobie upatrzyłam rozmowy w toku z pseudohodowcami jako główny punkt wieczoru :diabloti: otóż pewna pani twierdzi, że TEN PIES ma rodowód i prawa hodowlane: [IMG]http://d.ale.gratka.pl/g2/o/06/4c/31/1515243_2_939b_s.jpeg[/IMG] a było to tak... [quote][B]evl [/B]21:19:59 witam, czy pani oferuje krycie dobermanem? aneta - krycie doberman :/ 21:20:46 tak [B]evl [/B]21:21:47 wiem, że może to być dziwne... ale chciałam spytać, dlaczego? piesek ma zarabiać na siebie czy o co chodzi? dlaczego to piszę - w schroniskach jest masa dobermanów i nie ma sensu produkować kolejnych nie w pełni rasowych... :( [B]aneta - krycie doberman[/B] :/ 21:22:22 a skąd pewnośc że pies nie ma rodowodu? [B]evl [/B]21:22:51 chodziło mi bardziej o to, czy ma prawa hodowlane... rejestracja w ZK, te sprawy. [B]aneta - krycie doberman [/B]:/ 21:23:19 tak ma prawa hodowlane [B]evl [/B]21:24:16 a mogłabym wiedzieć z jakiej hodowli pochodzi? [B]evl [/B]21:26:33 a kryje suczki hodowlane, z pełną rejestracją, przeglądami miotu szczeniaków i z tych skojarzeń uzyskuje się szczenięta w pełni rodowodowe?[/quote]i cisza... hm. pies wygląda jak bardzo nieudana podróbka dobermana, te uszy, brr. ale ma prawa hodowlane! jak sobie narysuje chyba :razz: przypadek numer dwa - gość "szuka kawalera dla swojej suczki, pilne!". napisałam co o tym myślę i czy weźmie na siebie odpowiedzialność jeśli jego szczenięta trafią do puli prawie stu tysięcy niechcianych psów. ciekawe co mi odpisze :diabloti: przypadek numer trzy - kobieta szuka "dobermana dla czteroletniej półkrwi dobermanki" :angryy: to co wyżej mniej więcej. no szlag, jak ona myśli, że gdy pokryje półkrwi dobermanem to będzie miała 100% krwi dobermaniej to ja wstępuję do zakonu. i deser: [quote]Ten pies jest dobermanem wabi sie Tina. Jest w wieku 6 miesiecy. Jest bardzo zywiolowa. Lubi zabawy z dziecmi. Jest karmiona jedzeniem dla psow, ale tez przepada za domowym jedzeniem i je czesto:smakolyki psie, [SIZE=4]surowe ziemniaki[/SIZE]. Na spacerze jest posluszna.Jej dobre wady to ze na spacerach chodzi przy nodze, robi siet, łapa. Lubi popsocic w domu jak jest sama i w pomiejszczeniu jakims. [/quote]kobieta podała pełny adres, imię i nazwisko. co mam z tym zrobić? skargę do TOZu? :roll: pewnie nie mają żadnych podstaw do interwencji, ale ja bym kobietę ziemniakami surowymi pokarmiła chętnie :angryy: Quote
psiulka Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 A w ostatnim przypadku chodziło o sprzedaż tej suczki? Jejku, ludzie mnie dobijają. "Na spacerze robi siet", "jej dobre wady"... A przecież surowe ziemniaki dla człowieka są szkodliwe, a co dopiero dla psa. :shake: Tragedia jednym słowem. :angryy: Quote
Kisses Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 [QUOTE]jej dobre wady[/QUOTE] Jezu... evl, tyle tych pseudo-ludzi, ze zliczyć trudno.. Ale trzeba jakoś to zwalczać... :roll: Quote
evel Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 [quote name='Kisses_xox']Jezu... evl, tyle tych pseudo-ludzi, ze zliczyć trudno.. Ale trzeba jakoś to zwalczać... :roll:[/quote] wiesz, ja sobie wczoraj przysiadłam i na głupiej alegratce na 52 (?) ogłoszenia o dobkach ze cztery były rasowe, reszta pseudo, oferta krycia albo "szukam męża dla mojej suczki" :angryy: na razie sobie mailuję z panem, który mi chce przesyłać skany metryki swojej suki ["dla spokoju Pani sumienia" :roll:], której szuka kawalera... walnęłam mu dziś wypracowanie na ponad stronę w wordzie, zobaczymy, czy mi coś odpisze w ogóle...:diabloti: [SIZE=1]i jeszcze mi mówi, że ">>pan<< się pisze z dużej litery", na co ja jemu, że z dużej owszem, do osób, które się szanuje a trudno mi szanować kogoś, kto rozmnaża na lewo psy dla kasy... ups :evil_lol:[/SIZE] tak sobie pomyślałam, że jak mi trochę kaski napłynie to sobie niecnie ukradnę i powielę ARKOwe ulotki dot. sterylizacji - krótkie, treściwe, konkretne i będę wieszać, czy coś, bo na plakaty chyba mnie nie stać :oops: Quote
Amit Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Odpowiem psiulce na jej wątpliwości. Nawet jeśli zostanie zlikwidowany dział Zwierzeta, to też będzie sukces. W tej chwili ktoś szukający psa wchodzi na allegro i zderza się z setkami ogłoszeń. Nie będzie allegro, allegratki to po pierwsze: 1. Będzie musiał poszukać - czyli podejmie świadomie decyzję o kupnie lub adopcji. 2. Nam będzie łatwiej się przebić. Nasze strony - myślę o schroniskach, organizacjach prozwierzęcych, dogomaniakach, hodowcach, już istnieją i zajmują wysokie miejsca w przeglądarkach. Dla pseudohodowców będzie się to wiązało ze znacznymi wydatkami i mocno utrudni im życie. Quote
psiulka Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 [quote name='Amit']Odpowiem psiulce na jej wątpliwości. Nawet jeśli zostanie zlikwidowany dział Zwierzeta, to też będzie sukces. W tej chwili ktoś szukający psa wchodzi na allegro i zderza się z setkami ogłoszeń. Nie będzie allegro, allegratki to po pierwsze: 1. Będzie musiał poszukać - czyli podejmie świadomie decyzję o kupnie lub adopcji. 2. Nam będzie łatwiej się przebić. Nasze strony - myślę o schroniskach, organizacjach prozwierzęcych, dogomaniakach, hodowcach, już istnieją i zajmują wysokie miejsca w przeglądarkach. Dla pseudohodowców będzie się to wiązało ze znacznymi wydatkami i mocno utrudni im życie.[/quote] W sumie racja, ale ile trzeba podpisów, żeby wogóle ten dział został usunięty? I czy wogóle jest taka możliwość? Przecież serwis allegro też zarabia na ofertach sprzedaży tam umieszczanych, więc chyba to nie jest realne. Chociaż allegro i alegratka to chyba nie jedyne portale, na których można umieszczać oferty sprzedaży zwierząt, prawda? Czyli i tak w jakimś stopniu ten proces dalej będzie funkcjonował. Chociaż gdy nie będzie 'lidera' (allegro) to może jednak jakoś zmniejszy się ta liczba ogłoszeńna innych portalach. No ale jak już mówię, mnie to się wydaje nierealne. :-( Quote
agata_lodz Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4663803&gr_id=1528]Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro[/url] Husky, labki, yorki, chow chow - wszystkie oczywiście bez rodowodu, a chow chow-y po ponad 1200 zł. 1200 zł za psa bez rodowodu, ale po rodowodowych rodzicach medalistach... Żenua. ZK chyba powinien mieć dział śledczy aby wychwytywać i eliminować takich członków :) Allegrowicz handluje psiurami chyba juz od dawna (kojarzę mocno takie fotki na niebieskiej szmacie) i wydaje mi się że ma więcej ras. Quote
chemicalo Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Nie chcę się na siłę czepiać, ale zwróćcie uwagę, na to co dzieję się za tą kolorową szmatą. Na jednej z tych aukcji jest zdjęcie, na których można to zobaczyć. Quote
Chefrenek Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='chemicalo']Nie chcę się na siłę czepiać, ale zwróćcie uwagę, na to co dzieję się za tą kolorową szmatą. Na jednej z tych aukcji jest zdjęcie, na których można to zobaczyć.[/quote] Chyba ta osoba czyta ten wątek bo to coś już jest zasłonięte. Co tam było? Quote
evel Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='Chefrenek']Chyba ta osoba czyta ten wątek bo to coś już jest zasłonięte. [B]Co tam było?[/B][/quote] właśnie, co tam było? a jak ten dupek to czyta to niech sobie przeczyta, że życzymy mu wszystkiego najgorszego i jest bezmyślnym rozmnażaczem traktującym zwierzęta jak przedmioty :angryy: Quote
bognik Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='evl']właśnie, co tam było?[/quote] Raczej co tam jest: [URL]http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/562/30/24/562302423[/URL] :mad: Nie wklejajcie linków do ogłoszeń, ile można o tym pisać :roll: Kopiujcie osobno zdjęcia i tekst jeżeli chcecie coś pokazać. Quote
Chefrenek Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='bognik']Raczej co tam jest: [URL]http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/562/30/24/562302423[/URL] :mad: Nie wklejajcie linków do ogłoszeń, ile można o tym pisać :roll: Kopiujcie osobno zdjęcia i tekst jeżeli chcecie coś pokazać.[/quote] nie otwiera się Quote
akodirka Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='Chefrenek']nie otwiera się[/quote] trzeba zapisac albo otworzyc, na moje oko to to jest jakas piwnica? no to można sobie wyobrazić w jakich warunkach za tą ładną narzutą chowane są maluchy :shake: Quote
bognik Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='Chefrenek']nie otwiera się[/quote] [URL]http://s5.tinypic.com/t0hugw.jpg[/URL] Quote
Chefrenek Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='akodirka']trzeba zapisac albo otworzyc, na moje oko to to jest jakas piwnica? no to można sobie wyobrazić w jakich warunkach za tą ładną narzutą chowane są maluchy :shake:[/quote] A co myślałaś, że to Wersal?:diabloti: [quote name='bognik'][URL]http://s5.tinypic.com/t0hugw.jpg[/URL][/quote] Dzięki.;) Quote
Moniskaa Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='bognik'][URL]http://s5.tinypic.com/t0hugw.jpg[/URL][/quote] na dole jest jeszcze zamazane "aerografem" z paintu o ile dobrze widze :roll: Quote
akodirka Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='Chefrenek']A co myślałaś, że to Wersal?:diabloti: [/quote] nie, od razu jak ogladalam te zdjecia to zauwazylam te "lochy" :shake::evil_lol: Quote
Lemoniada Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Może to nie piwnica tylko pokój. Jakiś biedny człowiek, więc wpadł na pomysł żeby na psach zarobić:roll: Quote
Błyskotka Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 No cóż tak to już jest że jak wyrzucą ze związku to hulaj dusza z papierami czy bez wszystko jedno :shake:. To że psy są trzymane w takich warunkach to przyznam nie wiedziałam :-(. Cóż w prawdziwych hodowlach szczenięta rodzą się w ciepłych kojcach lub nawet na łóżku a w rozmnażalniach w garażach i szopach :-(. P.S Fakt pan nie pracuje ( nie wiem czy do teraz) i psy na niego zarabiają. A jak czytam tekst że szczenięta po medalistach i championie bez metryk a szczegóły przez tel to nóż się w kieszeni otwiera :shake:. Quote
Belula Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Następny rozmnażacz, który myślał, że się dorobi, a efekcie sprzedał byle komu kundle po 1,25zł.... Potem lądują w schronie,, w najlepszym przypadku... przeor-2007 niejaki z Allegro, tak się składa, że wiem kto to jest. http://www.allegro.pl/item557565181_557565181.html http://www.allegro.pl/item557569757_557569757.html http://www.allegro.pl/item557572861_557572861.html trzy szczeniaki, po co to robi?? Quote
Belula Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Następny.... Od roku sprzedaje róźności, mixy małe i duże.... :( [URL="http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4506357"]Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro[/URL] [url=http://www.allegro.pl/item557565181_557565181.html]matka jamnik ojciec pinczer a ja jak widać (557565181) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
kamilka91 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 [QUOTE] ODBIOR OSOBISTY [B]TA RASE[/B] MOZNA SPRZEDAWAC W RPP SZCZENIAK NIEPOSIADA RODOWODU[/QUOTE] Nie wiedziałam, że mieszaniec yorka i chichuachua'y to jakaś rasa, a tym bardziej - że można takim psom wyrobić rodowód :crazyeye: No ale nic, człowiek uczy się całe życie :evil_lol: (zgłosiłam naruszenie, pisałam sama nie wiem co, właściwie wszystko :eviltong: no ale może podziała... :roll:) Quote
psiulka Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 [B]Belula[/B], pozwolę sobie zacytować słowa Bognik: [quote name='bognik'] Nie wklejajcie linków do ogłoszeń, ile można o tym pisać :roll: Kopiujcie osobno zdjęcia i tekst jeżeli chcecie coś pokazać.[/quote] Nie wiadomo, kto tu zagląda. ;) Quote
Belula Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='psiulka'][B]Belula[/B], pozwolę sobie zacytować słowa Bognik: Nie wiadomo, kto tu zagląda. ;)[/quote] Tak, nie wiadomo i wiem, że takich spraw jest dużo i jest już nudne pisanie tego samego i wyszczególnianie kazdego pojawiającego się szczeniaka... Ale wiesz, mam pytanie, bo właściwie nie rozumiem. Czy mam się bać pokazywania kogoś palcem? Piętnowania? Ja się nie boję. Uważam, że źle robi ten, kto produkuje masowo szczeniaki bez wartości hodowlanej i jeszcze dumnie unosi głowę. Ten ktoś wykorzystuje ludzką niewiedzę o tym, że tysiące psiaków gnije w schronach i dokłada do tego swoje psy... Ja źle nie robię i mogę stanąć twarzą w twarz z rozmnażaczem. Tym bardziej, że jego aukcje zostały usunięte, a dzisiaj znowu pojawiły się nowe szczeniaki 6 sztuk, 3 aukcje, każdy szczeniak to inna kombinacja rodziców. Wszystkie fotki na tej samej brudnej szmacie. Proszę Was znowu o zgłaszanie zastrzezeń do Allegro, ja już to zrobiłam, ale im więcej nas, tym lepiej, ludzie zrobili sobie dochód z rozmnażania. Również trzeba to zgłosić do skarbówki. Ja nie jestem złośliwa, ale tu cierpią zwierzęta. Gdzie są rodzice tych szczeniaków? W jakich warunkach? Nikt mi nie powie, że mając może kilka, kilkanaście suk rodzących, każda jest zadbana, biega po ogrodzie i wyleguje się na ganku. Raczej są więzione w piwnicach, całymi miesiącami. No i aukcje są kłamliwe, bo nie ma dowodów na to, że "tata TATA LABRADOR .SZCZENIAKI SUCZKI .RODZICE NA MIEJSCU " a mama shar-pei. Z obserwacji wynika, że ludzie muszą mieć co najmniej kilkanaście psów. nick Jojki13 Jeżeli jest jakaś przyczyna, dla której mam tego nie pisać, a o której nie wiem, proszę o PW.. :) Quote
Recommended Posts