Paola06 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Słuchajcie-a gdyby jednak Kropka wyciągnąć w piątek i zawieżć go do Orzesza na te 3dni-tam na miejscu miałby zrobione badania czyli 2w1. I może zgodzą się w lecznicy w Orzeszu udzielić kredytu. Znają dogomanię-psy do nich juz trafiały. Napewno duszyczka dobra sie znajdzie żeby go tam przewieżć. Quote
maciaszek Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 O, to jest jakaś myśl. Masz jakiś kontakt z Orzeszem? Mogłabyś sprawdzić czy go przyjmą (tzn. mają miejsce)? I kto mógłby go ew. zawieść i kiedy (tzn. o której)? Quote
Ulaa Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Na kroPkowym forum pojawiła się propozycja dwudniowego tymczasu w Krakowie. Jeśli nic nie znajdzie się bliżej to korzystamy???? A jeśli tak to co z transportem (w piątek Katowice-Kraków, niedziela/poniedziałek Kraków-Chrzanów)? Ula, czy Ty w ogóle jesteś w stanie odebraĆ psa z Katowic albo właśnie Krakowa? Musiałybyśmy poprosić Adę-jeje, albo pogadam z kolegą, którego autem przywiozłam Sońkę z Łodzi. Myślę, że z transportem tak czy inaczej nie będzie problemu, bo to w końcu tylko 30 km (tak sanmo do Krakowa jak i do Katowic). Co do ustąpienia objawów - uwaga!!! To bardzo zdradliwe!! Sońce też kilka razy się poprawiało, a później następowała zapaść i było jeszcze gorzej, To właśnie dobijało najbardziej... W pewnym momencie pamiętam, że straciłam nadzieję, myślałam, że to się nigdy nie skończy. Jeśli jest tymczas w Krakowie, to chyba nie ma co się zastanawiać. Ciężko o tymczas dla psiaka z podejrzeniem nosówki, a odległość nie jest w końcu taka duża. Mnie już nie będzie dzisiaj na necie, ale jakby co to macie numer do mnie, a ja mam do Maciaszka. Cieszę się, że coś się zaczyna udawać, kawałek kamienia spadł z serca. PS. Co do weta, gdy przyjedzie psiak, od razu go zabiorę do naszych cudownych wetek. Quote
Paola06 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Ma tel.na komórę do weta. To są świetni lekarze-ojciec wet i jego dwóch synów którzy też są wetami:) Parę tyg.temu dziewczyny z forum bokserzego zawozily tam dwa boksie(jeden to Żabol z rUDY śL.) Trzeba tu ściągnąć Ambrę-ona tam często -albo w miarę potrzeby -tam jeżdzi. Może go zawiezie-to byście razem pojechały-prawda maciaszku:iloveu: Quote
Paola06 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Lepiej go chyba zawieżć do Orzesza-w Krakowie też będzie kosztowała wizyta u weta-bo chyba nie bedzie tak siedział bez leków do poniedziałku:( Gdyby nie bylo klopotu z transportem-to super-doba 30zł-z tego co wiem mozna ewentualnie negocjować i opieka lekarska.Możemy poprosić o dogodny termin i zbierac pieniądze:) Quote
maciaszek Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Czyli, gdyby wybrać ta opcję, potrzebujemy transportu Katowice-Orzesze w piątek, 90 zł za same doby hotelowe (leki n.wiadomo ile), transportu Orzesze-Chrzanów w poniedziałek. Quote
Paola06 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 A może tymczasik w Krakowie może być na dłużej? Quote
maciaszek Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Paola06 napisał(a):A może tymczasik w Krakowie może być na dłużej? Ale dlaczego ma być na dłużej, skoro Ula jest gotowa od poniedziałku wziąć psa? Olu, nie przekombinowywuj ;) :) Quote
Paola06 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Dobrze:lol::lol: Jutro zadzwonie do Orzesza i Amra może też sie wypowie czy jest mozliwe żeby poczekali w razie czego na zapłatę. A mógłby juz jechac do Uli z pakietem leków:) Quote
maciaszek Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 To jak będzie coś wiadomo koniecznie dajcie znać !!!! Muszę jutro wieczorem (może być późnym) wiedzieć jak będzie wyglądał piątek i co się będzie działo jak wyciągnę (bo mam nadzieję, że wyciągnę) dalmatka. Nie bardzo mam z chłopakiem co zrobić... Będę z nim siedzieć pod schronem, hi, hi,hi :evil_lol: Quote
maciaszek Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Chłopcze kropkowany, a co to? Nikt do Ciebie nie zaglądnął od ponad 2 godzin??? Quote
bea_m Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ciesz się że pogoda ładna i słonko świeci. To jak już będziesz siedziała pod tym schronem to przynajmiej się opslisz. A i kropek będzie miał większy wybieg. Same plusy. ;) A tak na poważnie. Na razie na łaciatym mamy 130 zł ( a jeszcze nikt się nie odezwał czy można te pieniądze przelać na 611). Cienizna....... cienizna. Może by się jednak obyło bez wożenia go do Krakowa i po hotelikach? Kasy małooooooooo a nie zanosi się żeby ktoś więcej od nas wpłacił :( . Szczypawy. :( Quote
Pianka Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Orzesze jest dość blisko mnie. Ode mnie moge tam podjechac autobusem 69. Ale nie znam się na tym mieście. Jak ktoś dokładnie mi powie gdzie mam go podrzucić, to moge zabrać go autobusem. Niestety prawo jazd jeszcze nie mam:lol: A jak narazie może znajdziemy kogoś kto autem podrzuci?:razz: Quote
bea_m Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Aha i polecam wpłaty robić na Łaciate Forum. Nigdy nie było z tymm problemów a i nadzór lepszy ;) . 50 10205558 1111 106220901152 Konto prowadzone jest przez PKO Bank Polski S.A., tak więc wpłat bez prowizji można dokonywać we wszystkich oddziałach PKO B.P. Quote
maciaszek Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 No to mamy numer konta :) A jaki ma być tytuł wpłaty? Może "na kropka 611"?Na forum kropkowym padła deklaracja wpłaty 150 zł :) !!! Pianko, a jak odbierzesz ode mnie dalmata? Przyjedziesz do Katowic czy ja mam przyjechać do Łazisk (a jeśli tak to jakim autobusem)? A może pojechałabyś w taki układzie ze mną do schronu? I jeszcze jedno ważne pytanie: czy ma kto odebrać psa w poniedziałek z Orzesza i przewieźć go do Chrzanowa? Bez sensu by się stało, gdyby nie znalazł się żaden transport i piecho siedział kolejnych kilka (drogich) dni w hoteliku... Tym bardziej, że uzbieranej kasy jak na razie mało, a jeszcze musimy zapłacić Uli za tymczas i za leczenie... Quote
Ulaa Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 A gdzie jest to Orzesze? Być może uda się zorganizować jakis transport, będę prosić Adę-jeje (tylko benzyna...). Mój kolega ma auto w warsztacie, więc odpada, a szkoda, bo na gaz i to by jakieś grosze były... No chyba, że mama się zgodzi pożyczyć auto i przyjadę sama, ale to już wogóle bez sensu bo to wielkie kombi i żre jak smok :mdleje: Quote
maciaszek Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 [quote name='Ulaa']A gdzie jest to Orzesze? Być może uda się zorganizować jakis transport, będę prosić Adę-jeje (tylko benzyna...). Orzesze jest za Mikołowem, 30 km od Katowic. Pianko, KONIECZNIE zaktualizuj pierwszy post !!! Napisz, że szukamy transportu na piątek i na poniedziałek (no chyba, że znajdzie się jeszcze ktoś, kto weźmie psa na weekend) i że potrzebne wsparcie finansowe !!!! I podaj numer konta do wpłat: 50 1020 5558 1111 1062 2090 1152, Ewa Pacałowska, Michał Miąskiewicz, tytuł wpłaty "na kropka 611" + nick. Quote
MichalMi Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 dziewczyny, tutaj jest link do naszej rozliczeniówki: http://www.dalmatynczyki.fora.pl/watek-rozliczeniowy-t175.html jeżeli kasa będzie potrzebna na weekend, to jutro rano będę musiał puścić przelew (cały weekend będę z dala od komputera) - zacznę działać dopiero w poniedziałek. Quote
Paola06 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ja tak doslownie w przelocie:) W Orzeszu czekają na Kropka(co z tym imieniem dla niego?:cool3)jutro kolo 11:multi::multi: Trzeba poprosic bardzo,bardzo Ambrę czy go zawieżie z maciaszkiem-bo wet.powiedział że jak jej nie zobaczy to psa nie przyjmie-Aniu???? To tyle ,uciekam do weta z moja tymczasowiczką i trzymajcie za nas tez kciukasy:lol: Quote
Ambra Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 nie Pan dr nie mial na mysli ze nie przyjmie psa tylko że nie znal Oli i poprostu nie wiedział czy ja ją znam;) rozmawialam z dr czekaja na nas najlepiej jak najwczesniej rano bo wtedy jeszcze sie z nim spotkamy i ustalimy jakie badania maja robic i nie nadwyrezac naszych przepraszam Waszych pieniązkow;) Z Maciaszkiem jestem umowieona jutro o 8 pod scghronem i potem zawieziemy Kropka do orzesza. i tak z innej bajki: czy wiecie ze w ten weekend jest zoomania w parku chorzowskim? ludzie z roznych for (dogomani ponoc tez) spotykaja sie jest jakas impreza darmowe porady weterynaryjne itp - weterynarze z orzesza tez beda i serdecznie zapraszaja z pociechami swoimi! od 9 do 18! {przepraszam za offa ale moglibysmy sie tam spotkac towrzysko;) ) Quote
maciaszek Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 To już wszystko wiecie, teraz proszę tylko TRZYMAĆ KCIUKI, żeby psa wydano... I żebym nie zaspała (bo to dla mnie środek nocy) ;) MichalMi, jesli chodzi o kasę to w razie potrzeby wyłożę, a potem zgłoszę się do Ciebie po refundację kosztów :) Quote
Pianka Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Widze, ze juz mamy transport:loveu: Wymyślcie jakies imie dla psiaka:razz: Quote
bea_m Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 ...... narazie MichałMi tylko 250 zł uzbierał do skarpety w łatki :mad: . Ale wiem że kaska jest jeszcze w drodze :razz: . Będzie więcej :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: Quote
Recommended Posts