Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W mroźny i śnieżny dzień, otrzymaliśmy zgłoszenie do gabinetu wet, że w zaspie siedzi osłabiony psiak..pojechałam na miejsce i znalazłam tam cudnego Czesterka:lol:

Czester okazał się być młodziutkim, około rocznym , przemiłym włochatym kundelkiem. Jego stan ogólny w sumie nie był zły, psiak był jedynie przemarznięty, trochę głodny..natomiast prawa przednia łapka jest niestety podkulona i Czester na nią nie staje. Po kilku dniach w schronisku Czester pojechał na zdjęcia RTG, wynika z nich, że ortopedycznie wszystko jest w porządku, jest to problem neurologiczny. Ponieważ łapka wykazuje "minimalne" czucie jest szansa, że psiak będzie jeszcze kiedyś chodził, jest młody, jest nadzieja, że wszystko się zregeneruje....a sam uraz powstał najprawdopodobniej w wyniku mocnego uderzenia, lub też wykręcenia tej łapki:shake::-(

Czester jest bardzo łagodnym, przemiłym psiaczkiem, wielki z niego pieszczoch, pcha się na kolana i uwielbia być głaskany. Nawet podczas nieprzyjemnych badań w gabinecie wet był uległy i spokojny...jedynie zauważyłam, że nie pała miłością do kotków;) Jeżeli chodzi o stosunek do innych zwierzaków, trudno powidzieć, na pewno nie jest typem agresora, ale w kaszę też sobie nie da nadmuchać:evil_lol:.

Czester na pewno miał wcześniej właściciela, ale gruba obroża z wielkim koluchem mówi tylko jedno: był psem łańcuchowym i chyba nikt specjanie się nim nie przejmował. Dlatego też Czester musi znaleźć nowy kochający domek, bo w pełni na niego zasługuje.

Kontakt:
tel. 727 906 679

Oto nasz cudaczek:

Edited by majuska
  • Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak patrzę na to kolucho z ,,obrożą'' to normalnie krew się we mnie burzy, zatłukłabym tego suk.....na, a w najlepszym wypadku to kolucho wkułabym mu w nos i w oborze do żłoba przywiązała. :angryy:

Posted

kurcze , ten płaski pysio ..żeby nie miał problemu z oddychaniem kiedyś
jakiś mopsik pewnie jest w genach albo może pekińczyk
w każdym razie Czesterek jest rozczulający :lol: , fajnie ,że jest nadzieja z łapką
ale ten koluch...to faktycznie :-(

Posted

znalazłam takie zdjęcie , prawda ,że nasz Zębulek ?:lol::lol:

a oto opis do zdjęcia

Gryfonik belgijski-ARNOLD Park Ridge. Pies z fantastycznym rodowodem z zagranicznego krycia. Wielokrotny medalista wystaw krajowych i międzynarodowych ...

Posted

Czester-Ząbi to potworny pieszczochowy terrorysta; wciąż chce, żeby go tylko głaskać, drapać za uszkiem, przemawiać do niego pieszczotliwie, trzymać na rękach... Jednym słowem całą uwagę poświęcać tylko jemu. Ale w tej swojej nahalności jest taki uroczy no i odwzajemnia się przepięknym i jedynym w swoim rodzaju uśmiechem.
Czy już coś wiadomo w sprawie jego łapki? Są jakieś wyniki, decyzje, plany?

Posted

A można mu jakoś pomóc? Choćby masować tę łapkę, nie wiem co jeszcze...Póki co mało jest na razie psów, to możnaby go trochę porehabilitować.
A gdzie tak w ogóle jest ta Czesterowa zaspa? W Boguchwale? Potrzeba mi miejsce znalezienia do mojej papierologii.:lol:

Posted

[quote name='majuska']co do łapki nie wiem, trzebaby pogadać z Justynką, żeby ewentualnie jeszcze skonsultowała to z dr Matuszem...[/QUOTE]
Rozmawiałam dzisiaj; najprawdopodobniej Ząbiczek będzie dostawał jakieś leki, oprócz tego szykuje się jakaś konsultacja z psim fizykoterapeutą no i spokojnie można masować okolice barku, skąd prowadzi unerwienie odpowiedzialne za tę łapkę, a oprócz tego "podszczypywać" przestrzeń między opuszkami (próbowali z dr Mateuszem i Ząbi cofał łapkę, co oznacza jakieś czucie, poza tym łapka jest ciepła).
Tak więc szykuj się Ząbiczku na sobotni masaż:lol:!