Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasza małą Ira :D
dziewczyna ma super charakter
ciekawska i odważna ale ostrożna :)

choć nie powiem różnica pomiędzy OXA w jej wieku - jest ogromna
Oxa jako szczenie - nie dość że darła japę przez 3 pierwsze doby w nowym domu
Oxa kompletnie nas olewała jako szczenie nie chciała pieszczot ani noszenia na ręce ani... czego kolwiek tylko za Cziką biegała (no nas miała w przysłowiowej DUPE ;) )

Ira łazi za nami przytula się włazi na kolana, lubi pieszczoty chce być blisko, zachęca do zabawy - wpatrzona robi praktycznie wszystko co jej się powie :) (większości co się bymaga od 9 tygodniowego szczeniaka ;) )

No na pewno dużym szokiem dla Iry były koty ;) potrzebowała dłuższej chwili żeby do nich podejść
Z Suczami też było bardzo spokojnie Oxa obwąchała ją i... Olała bardziej ją interesowało przywitanie się zemną :D
Czika za to bardziej się zainteresowała ale młoda bardzo się jej bała bo wcześniej nie widziała takiego psa ;) i jak Czika do niej biegnie to ta się drze i ucieka do mnie
ale z czasem :D dopiero pierwszy dzień za nami :D

pierwszy spacerek za nami - na początku się bała musiała połowę przejść na rękach ale potem już biegała :D

WP_20160613_19_49_35_Pro (2).jpg

WP_20160613_20_15_35_Pro.jpg

WP_20160613_20_15_42_Pro.jpg

Posted

jutro kurczę będę musiała ją zostawić samą na dłuższą chwilę
bo muszę skoczyć do lekarza
niedoczynność tarczycy też długo leczyć będę xP i czeka mnie dużo wizyt w najbliższym czasie

Posted

Puki co ciągle muszę pilnować Cziki bo ona nie toleruje młodej zbytnio i muszę mieć ją stale na oku
choć dziś było już znacznie lepiej - muszę im dać więcej czasu

A młoda też już powoli się rozkręca i dokazuje i psoci ;)
dziś złapała zębami za obrus i uciekła z nim na dwór ;D

Posted

A nie boisz się jak Czika zareaguje na gromadkę szczylków, kiedy Oxa się oszczeni? Bo wiesz, teraz masz tylko Irę i Czikę do pilnowania. Później może być takich 6 albo i więcej do upilnowania :/

Posted

Czika już wie że Oxa jest w ciąży i to widać
Boje się u Cziki w tym przypadku ciąży urojonej. jak mieliśmy Yorkę i miała szczeniaka to Czika chciała jej go zabrać
Bo puki co Czika już powoli akceptuje małą bo już nie warczy kiedy młoda ją zaczepia i nie odgania jej od zabawek

nie mam aktualnie kasy żeby ją wysterylizować, większość moich oszczędności poszło na wyjazd do Węgier i kupno młodej a teraz kupno karmy dla Oxy i Iry 

Będziemy musieli separować Czikę ale mam nadzieję że nie będzie sprawiać problemów

Posted

Jak to "wie, że Oxa jest w ciąży"? Psy nie umieją abstrakcyjnie myśleć, że jak w ciąży to zaraz będą papiki. Mam nadzieję, że będzie dobrze i Czika nie będzie spraeiać problemów, ale mimo wszystko uważam Was za odważnych ;).

Posted

wiecie, dzięki Czice zauważyliśmy że Oxa chyba zaciążyła ;)
bo to Czika się strasznie ekscytowała Oxą - i zastanawiałam się dlaczego tak robiła bo nigdy tego nie zauważyłam u niej takiego zachowania 

no ale nic dziś Czika nawet bawiła się z młodą :) ale zobaczymy :)