Kocurkotka Posted June 13, 2016 Author Posted June 13, 2016 Nasza małą Ira :D dziewczyna ma super charakter ciekawska i odważna ale ostrożna :) choć nie powiem różnica pomiędzy OXA w jej wieku - jest ogromna Oxa jako szczenie - nie dość że darła japę przez 3 pierwsze doby w nowym domu Oxa kompletnie nas olewała jako szczenie nie chciała pieszczot ani noszenia na ręce ani... czego kolwiek tylko za Cziką biegała (no nas miała w przysłowiowej DUPE ;) ) Ira łazi za nami przytula się włazi na kolana, lubi pieszczoty chce być blisko, zachęca do zabawy - wpatrzona robi praktycznie wszystko co jej się powie :) (większości co się bymaga od 9 tygodniowego szczeniaka ;) ) No na pewno dużym szokiem dla Iry były koty ;) potrzebowała dłuższej chwili żeby do nich podejść Z Suczami też było bardzo spokojnie Oxa obwąchała ją i... Olała bardziej ją interesowało przywitanie się zemną :D Czika za to bardziej się zainteresowała ale młoda bardzo się jej bała bo wcześniej nie widziała takiego psa ;) i jak Czika do niej biegnie to ta się drze i ucieka do mnie ale z czasem :D dopiero pierwszy dzień za nami :D pierwszy spacerek za nami - na początku się bała musiała połowę przejść na rękach ale potem już biegała :D Quote
Tyśka) Posted June 13, 2016 Posted June 13, 2016 Cudowna. :D Ludzie pewnie będą komentować: "o mama, tata i ich szczeniak" :p Quote
Kocurkotka Posted June 13, 2016 Author Posted June 13, 2016 jutro kurczę będę musiała ją zostawić samą na dłuższą chwilę bo muszę skoczyć do lekarza niedoczynność tarczycy też długo leczyć będę xP i czeka mnie dużo wizyt w najbliższym czasie Quote
Kocurkotka Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 Dziołchy i Ira z dzisiejszego poranka :D Quote
Kocurkotka Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 a to sama se zrobiłam na tapetkę na FB ;) Quote
Tyśka) Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Świetna Ira jest <3 Swoją drogą podziwiam: niedługo będziecie mieć własne papiki, a odważyliście się dopapisić Irą, ja chyba bym tak nie umiała ;) Quote
Kocurkotka Posted June 16, 2016 Author Posted June 16, 2016 będą i dzieciaki i Ira ;) będzie duża różnica wiekowa więc da się to ogarnąć :D Quote
Kocurkotka Posted June 16, 2016 Author Posted June 16, 2016 Puki co ciągle muszę pilnować Cziki bo ona nie toleruje młodej zbytnio i muszę mieć ją stale na oku choć dziś było już znacznie lepiej - muszę im dać więcej czasu A młoda też już powoli się rozkręca i dokazuje i psoci ;) dziś złapała zębami za obrus i uciekła z nim na dwór ;D Quote
Ania :) Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 "Twoje życie było nudne ? To kup sobie szczeniaczka" :p :p teraz macie wesoło :D a jak wesoło będzie jak będzie gromadka maluchów :D Quote
*Magda* Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 A nie boisz się jak Czika zareaguje na gromadkę szczylków, kiedy Oxa się oszczeni? Bo wiesz, teraz masz tylko Irę i Czikę do pilnowania. Później może być takich 6 albo i więcej do upilnowania :/ Quote
Kocurkotka Posted June 17, 2016 Author Posted June 17, 2016 Czika już wie że Oxa jest w ciąży i to widać Boje się u Cziki w tym przypadku ciąży urojonej. jak mieliśmy Yorkę i miała szczeniaka to Czika chciała jej go zabrać Bo puki co Czika już powoli akceptuje małą bo już nie warczy kiedy młoda ją zaczepia i nie odgania jej od zabawek nie mam aktualnie kasy żeby ją wysterylizować, większość moich oszczędności poszło na wyjazd do Węgier i kupno młodej a teraz kupno karmy dla Oxy i Iry Będziemy musieli separować Czikę ale mam nadzieję że nie będzie sprawiać problemów Quote
Tyśka) Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Jak to "wie, że Oxa jest w ciąży"? Psy nie umieją abstrakcyjnie myśleć, że jak w ciąży to zaraz będą papiki. Mam nadzieję, że będzie dobrze i Czika nie będzie spraeiać problemów, ale mimo wszystko uważam Was za odważnych ;). Quote
Kocurkotka Posted June 17, 2016 Author Posted June 17, 2016 wiecie, dzięki Czice zauważyliśmy że Oxa chyba zaciążyła ;) bo to Czika się strasznie ekscytowała Oxą - i zastanawiałam się dlaczego tak robiła bo nigdy tego nie zauważyłam u niej takiego zachowania no ale nic dziś Czika nawet bawiła się z młodą :) ale zobaczymy :) Quote
Recommended Posts