Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halcia wiemy i zaglądamy do Lawii, podoba mi się Twoja "natarczywosc Lawiowa" to może dać nieoczekiwany efekt pomimo, że jesteś na wątku SAMY :D
BUZIAKI - SZCZĘŚCIE TY MOJE :)

Posted

ponoć jakis gość chce oddać husky do schroniska, którą kiedys z Orzechowców już wziął bo mu źle składu węgla pilnuje - wiesz troglodytes mam nadzieję to jakis żart jest

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Meldujemy, że u SAMY wszystko wspaniale :razz:
W końcu przestała się bać. Ale nadal kuca jak przypadkowo podniesie się przy niej rękę. Musiała być strzasznie bita. Tego chyba nie zapomni nigdy.

Posted

Na pewno nie zapomni...ale czas i milosc troche zaleczy rany.
Dla Samy to w sumie dobrze, ze trafila do schroniska, bo dzieki temu uwolnila sie od oprawcy i znalazla wspanialy dom :multi:

• 3 weeks later...
  • 3 years later...
Posted

[quote name='szybszy_od_dylizansu']W którym miejscu według ciebie oceniam to co robisz?
Spytałem się tylko jak można poznać DOBRĄ ADOPCJĘ po kilkunastu minutach, godzinach od wydania psa.
Proszę o wskazanie gdzie podważam to co robisz.
Widzę , że mało znasz się na husky skoro po głębokim oddechu oceniłaś , że nie będzie uciekać. Może to ja nie znam się na tych psach...

Pozwolimy się przypomnieć :
niebawem minie 4 lata jak Sama jest u nas. Nigdy nie próbowała uciekać. Piszę to jako wskazówkę dla tych którzy obawiają się adopcji husky przez ten mit o uciekaniu. Nie wiem czy zasługą tego jest obecność innych psów czy ( nieskromnie ) nasza opieka. Ale jest jak jest. Kiedyś córka potknęła się w lesie i łapiąc się z bólu za kolano wypuściła smycz. Sama nie ruszyła się od niej. Kiedyś wiatr otworzył źle zabezpieczoną bramę. Sama stała w linii ogrodzenia wyglądając na szosę - nie wyszła.
Sunia ma się dobrze. Do towarzystwa ma obecnie 5 husky i labkopodobną Labę ( też adoptowana ).
Nie zapomniała chyba jednak o biciu u poprzedniego właściciela.
Nadal jest bardzo nieufna wobec obcych, nieraz reaguje agresją.
Ale ponieważ, z racji stosunku do psów, uchodzimy za idiotów mało kto nas odwiedza i generalnie cieszymy się, że tylko nas zaakceptowała.

Nie będę skromny ale wyrażę życzenie :
Więcej takich adopcji na "Dogomanii"
pozdrowienia dla ALBIEMU i Was wszystkich