albiemu Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Piękna młoda husky, jest w schronisku w Orzechowcach. Została odebrana jakiejśc rodzinie, która miała olbrzymia ilość psów, bardzo zaniedbanych. Szukamy jej domu, u kogoś kto ma świadomość tej rasy i wie jak wiele potrzebuje. Quote
Becia66 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Piękna sunia !!! Aż dziw uwierzyć, ze takie psy można znależć w schroniskach !!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
albiemu Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Sunia piękna ale coś mało zainteresowanych, nie wiem czy nie dac jej do psów w potrzebie, liczyłam na to, że skoro są tu ludzie od zaprzęgów będa mogli cos pomóc, znają się na takich psiakach najlepiej. Nie chcę aby trafiła do budy bo jakiś nieodpowiedzialny człowiek da ją na łańcuch... Quote
chicken Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 becia66 napisał(a):Piękna sunia !!! Aż dziw uwierzyć, ze takie psy można znależć w schroniskach !!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Tu chodzi o charakter. Ludzie kupuja te psy ze wzgledy na wyglad, a pozniej okazuje sie, ze to jednak nie taki aniolek na jakiego wyglada... Niszczy, demoluje, wyje i ucieka-a to wszystko przez to ze ludzie biora nic nie wiedzac o tej rasie :-( Quote
Becia66 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Wiem coś o tym. Spotykam się z opinią wielu potencjalnie chetnych na posiadanie psa, że chcieliby mieć husky bo ma niebieskie oczy. To jest powód...:shake: :shake: :shake: A sunia jest naprawdę śliczna i tak biedna wyje w boksie, że żal serce ściska...:-( :-( :-( Quote
Blow Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 jak ja żałuję,że niemam warunków:(a miałam już chęc na parę schroniskowych haszczaków...;) Quote
albiemu Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 niestety nie doczekamy się chyba odpowiedzialnych ludzi przez co szczególnie rasowe psy, o których naprawde można wczesniej poczytać, popytać, lądują w schroniskach bo wybór zalezy od koloru jego oczu ... To naprawdę skandal i bardzo mnie denerwuje to, że tak jest. Ta husky teraz siedzi i wyje w swoim boksie przez jakiegoś dupka, któremu wczesniej nie chciało się dowiedzieć z czym wiąże się posiadanie takiego psa Quote
Blow Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 mi się to w głowie nie mieści:mdleje:jak mozna w ogóle myśleć takimi kategoriami?!?!?!?!:/ stare dobre powiedzenie:poznasz człowieka po jego stosunku do zwierząt.... Quote
Becia66 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Myślałam że będą się bić za haszczarą, a tu taka cisza ...:shake: :shake: :shake: Quote
Coffee&Nera Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Suczka sliczna... Musi znalesc dom. Co wy na to aby przeniesc jej wontek do Psów w potrzebie i tam? Wtedy ludzie znaleźli by ją o wiele latwiej, pozatym w razie czego mozna by podnosic wontek zeby suczka byla zawze na 1 stronie ;) Znajdzie szybciutko dom- wierzcie mi duzo tutaj milosników rasy ;) Quote
karol2271 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [quote name='becia66']Myślałam że będą się bić za haszczarą, a tu taka cisza ...:shake: :shake: :shake: WITAM MOZESZ SIE DO MNIE ODEZWAC NA MEJLA [email protected] sadze ze moze znajde dla tego psa dom Quote
albiemu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 karol2271 odpowiedziałam Ci na podany adres. Bądź proszę ta osobą, która ja wyciągnie ze schroniska :), albo przynajmniej ruszy temat bardziej do przodu. Nerul własnie rozmawiałam z Becia66 i tez doszłam do wnosku, że dam ja na psy w potrzebie i może na wątek miłosników husky. Poczekam jeszcze jednak na to co karol2271 odpowie, wtedy podjemę dalsze kroki. Jest taka masa nowych wątków, że nie chcę dodawac kolejnego jesli mam nadzieję, nie będzie potrzeby. Czekamy więc ... Quote
szybszy_od_dylizansu Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Uwaga na karola. On może być pseudohodowcą, coraz częściej tacy szukają na forach suczek. Wcale bym się nie zdziwił gdyby on był np. z okolic Łochowa. Quote
albiemu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Dlatego zaznaczyłam w wiadomości do niego, że suczka będzie sterylizowana. Mamy świadomość, że bardzo różne osoby oferują pomoc ale też nie można skreślać wszyskich na dzień dobry. Będziemy bardzo ostrożni, pracownicy nie wydzdza jej do momentu wysterylizowania i nie wiem czy już czasem po niej nie jest, zadzwonię i dopytam Quote
Kudłata Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Wysłałam informację o suni do Wery do szpiców w potrzebie. Miałam okazję ją poznać to bardzo fajny i kontaktowy psiak. Mam nadzieję, że szybko znajdzie odpowiedni dom. Quote
Becia66 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Piękna, młodziutka sunia husky się przypomina...:roll: Quote
Becia66 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Blow, chcesz ją wirtualnie czy fizycznie ? :lol: Patrz jaka piękna...:loveu: Quote
Blow Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 oczywiście chcę ją całym sercem ale jak już pisałam...to nierealne:(na razie mnie nie stać na utrzymanie drugiego dużego psa...no i uważam,że mieszkanie w bloku to nienajlepsze miejsce dla haszczaka,aczkolwiek spacery uwielbiam i rozsmakowałam się w treningach rowerowych z psem:loveu: jednakowoż czymże jest głos serca z poczuciem rozsądku??????:cry: Quote
Coffee&Nera Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Czyli mozna ją zaadoptowac wirtualnie? Jaka cena by byla miesieczna na suczke zeby jej dobrze bylo w schronisku? ;) Niestety ja tez niemoglabym jej wziąść ale wirtualnie- moze sie skucze, zapytam tez jeszcze rodziców. Jezeli Orzechowce to są te pod Przemyslem moze bym sunie odwiedzila na wakacjach o ile bedzie jeszcze ale wątpie... takie cudo długo w schronisku nieposiedzi ;):loveu: Quote
Recommended Posts