Alla Chrzanowska Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 No kto pokocha takiego Jaśka? Quote
Alla Chrzanowska Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 Jasio jest bardzo żywym i ruchliwym psiakiem, ale umie ładnie robić "Siad": Quote
_Dunaj_ Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Zupełnie jak Leoś, też umie robić siad i nawet posiedzieć trochę, a tak cały czas w ruchu, takie ADHD Quote
yolanovi Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Dziewczynki, czy Jasio ma ogłoszenia porobione? Quote
Alla Chrzanowska Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Dziewczynki, czy Jasio ma ogłoszenia porobione? Tak i to od dawna, niestety - dzwonią tylko oszłomy, co chcą go do pilnowania magazynów albo do stodoły. A Jasio to psiak na kanapę i długie spacery. Zobaczcie jak on fajnie zaczepia człowieka łapką do zabawy : Quote
Maciek777 Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Jaki szczęśliwy :) Zdjęcie z wiadrem bezcenne :D 1 Quote
Alla Chrzanowska Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Jasio uwielbia biegać i pędzi, aż uszy wiewają :) Quote
Alla Chrzanowska Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 On jest rozkoszny :) Jest Danusiu, tylko do innych psów nie bardzo. Quote
_Dunaj_ Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Wiem Allu tylko do domu, gdzie będzie jedynakiem Quote
Alla Chrzanowska Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 Dziś odwiedziłam Jasia razem z Anetą, poszliśmy na długi spacer. Jaś umie chodzić na smyczy, ale trochę to dziwnie wygląda. On nie zna komendy słownej, ale kiedy się człowiek zatrzymuje, Jasio zawraca, obchodzi człowieka naokoło i równa do nogi. Trochę to skomplikowane, dlatego Pani Agata będzie jednak wprowadzać komendę słowną. Ale i tak najważniejsza była "magiczna kieszeń" ze smaczkami. Jasio nawet postanowił oszczędzić mi wysiłku i sam się z niej częstował. Tu jest "magiczna kieszeń" Nie musisz ciocia się męczyć - sam się obsłużę: Quote
Nette Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Jaś to przemiły chłopak. Radosny, pozytywnie nastawiony do życia. Bardzo sie cieszył ze spacerku, a gdy odjeżdżałyśmy, piszczał w swojej zagródce :( Musimy koniecznie znaleźć mu dom, bo marnuje sie chłopak w hotelu. Quote
Alla Chrzanowska Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 Jaś to przemiły chłopak. Radosny, pozytywnie nastawiony do życia. Bardzo sie cieszył ze spacerku, a gdy odjeżdżałyśmy, piszczał w swojej zagródce :( Musimy koniecznie znaleźć mu dom, bo marnuje sie chłopak w hotelu. No właśnie... Czy one zawsze muszą pisklaczyć? Serce boli... Quote
Alla Chrzanowska Posted April 24, 2015 Author Posted April 24, 2015 Byłam dziś u Jasia. Pohasaliśmy po wiosennym lesie, pobawiliśmy się, nacieszyli słonkiem i razem wyglądaliśmy, czy nie widać gdzieś na horyzoncie Jasiowego Człowieka... Quote
_Dunaj_ Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Ehhh, smutno, gdybym mogła tobym Jasie, Tolusie i inne sama wzięła, ale nie mam możliwości i najzwyklej ani czasu ani kasy żeby mieć więcej, pomijając to że do stada trudno jest dopasowac nowego członka zwłaszcza dorosłego Quote
yolanovi Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Fajny psiak, a chętnych nie widać.... Pozostaje wierzyć, że w końcu znajdzie się jasiowy, wymarzony domek 1 Quote
Nette Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Byłam dzisiaj na spacerze z Jasiem. Chodziliśmy godzinę po pięknym majowym lesie (zaśmieconym, żeby nie było zbyt uroczo). Jaś na poczatku ciągnął na smyczy, podniecony spacerem, ale potem trochę zwolnił i nawet zaczął zauważać moją skromną osobę. Bardzo fajnie reaguje już na swoje imię, nawet jak sie czymś zainteresuje można go odwołać. Po powrocie do hotelu spotkaliśmy na podwórku luźno biegającego goldena. Spotkanie było nieuniknione. Jaś przepędził goldena, który, na szczęście, szybko zorientował się, że lepiej odpuścić. A na końcu Jaś płakał na wybiegu, gdy odjeżdżałam. Dom potrzebny od zaraz! Jaś to bardzo, bardzo fajny psiak. Gdybyśmy troche poćwiczyli, jestem pewna, że nawet od tego szarżującego goldena mogłabym go odwołać. W hoteliku jest mu dobrze, ale to ciągle nie to... On bardzo chciałby by być czyjś. Jest w stanie nawiązać bliską relację z człowiekiem, jest wyuczalny, dobrze zapamiętuje to, czego się nauczył. Bardzo radosny, pozytywny pies! 1 Quote
Nette Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Dzisiejszy spacer z Jasiem przebiegł w miłej atmosferze i we wzajemnym zrozumieniu Emotikon smile Uczyliśmy się chodzić na smyczy. Jaś bardzo szybko załapał, kiedy są wydawane przysmaki i co należy robić, by je uzyskać Emotikon smilePostępy są i teraz pozostaje tylko trenować Emotikon smileJaś to pies, który pięknie podporządkowuje się człowiekowi, jest niezwykle chętny do współpracy, za serce odda całe serce. 1 Quote
Alla Chrzanowska Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 Byłam dzisiaj na spacerze z Jasiem. Chodziliśmy godzinę po pięknym majowym lesie (zaśmieconym, żeby nie było zbyt uroczo). Jaś na poczatku ciągnął na smyczy, podniecony spacerem, ale potem trochę zwolnił i nawet zaczął zauważać moją skromną osobę. Bardzo fajnie reaguje już na swoje imię, nawet jak sie czymś zainteresuje można go odwołać. Po powrocie do hotelu spotkaliśmy na podwórku luźno biegającego goldena. Spotkanie było nieuniknione. Jaś przepędził goldena, który, na szczęście, szybko zorientował się, że lepiej odpuścić. A na końcu Jaś płakał na wybiegu, gdy odjeżdżałam. Dom potrzebny od zaraz! Jaś to bardzo, bardzo fajny psiak. Gdybyśmy troche poćwiczyli, jestem pewna, że nawet od tego szarżującego goldena mogłabym go odwołać. W hoteliku jest mu dobrze, ale to ciągle nie to... On bardzo chciałby by być czyjś. Jest w stanie nawiązać bliską relację z człowiekiem, jest wyuczalny, dobrze zapamiętuje to, czego się nauczył. Bardzo radosny, pozytywny pies! Anetko! Serdecznie Ci dziękuję za wizytę u Jasia i taki fajny "reportaż". Jestem Twoją dłużniczką. Quote
Recommended Posts