Bajon Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='pucka69']o! całkiem spora - na tymczas dka dwóch małych swinek sie nada:) Elurin - gdzie jesteś? Co ze swinkami? Na kiedy dt mamy szykowac? A Twoje Aniuś? Za tydzien czy jak?[/quote] My już czekamy z "lokalem typu lux" dla świniaków:lol: Quote
Aniuś Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='pucka69']A Twoje Aniuś? Za tydzien czy jak?[/quote] Jeszcze nie wiem dokładnie kiedy moje prosięta będą (ogólnie mają być co 2 tyg. po 14 szt... czyli według moich obliczeń powinny być już za tydzień, może nawet już czekają...). Ogólnie plan jest taki, że mam powiedzieć kuzynce ile prosiąt jestem w stanie odebrać z tego labo. Ona będzie gadała z kimś od świnek. I tyle prośków uratują. Kurcze - marzę o tym, żeby powiedzieć, że przyjmiemy 14. Ale nie mam pojęcia jak stoimy w tej chwili z DT (w pierwszym poście tego wątku są wypisane wszystkie DT, ale... nie wiem czy wszyscy na tą chwile mogą przyjmować prosięta). Elurin na ten temat milczy. Prezesuniu co mam mówić kuzynce?? Quote
BIANKA1 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 U mnie pusto . Mam klatki ULV w których były 4 prośki , ale myślę ze małych upchne 6 . 4 do dużej i 2 do małej . Tylko nie wiem gdzie upchne królika na tymczas :shake: Coś będę myślała. Quote
Aniuś Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='BIANKA1']U mnie pusto . Mam klatki ULV w których były 4 prośki , ale myślę ze małych upchne 6 . 4 do dużej i 2 do małej . Tylko nie wiem gdzie upchne królika na tymczas :shake: Coś będę myślała.[/quote] Oj... jak fajnie - to jest już 6 świńskich żyć :lol: Tylko ten Wrocław... będzie jak dowieźć prosięta...? Quote
BIANKA1 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='Aniuś']Oj... jak fajnie - to jest już 6 świńskich żyć :lol: Tylko ten Wrocław... będzie jak dowieźć prosięta...?[/quote] Tego to ja nie wiem . Gdyby było wiadomo kiedy będą , to by się coś szukało . To raczej dość popularna trasa . Dziewczyny coś wymyślą na 100%:loveu: Quote
Elurin Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Bierzemy wszystkie proski. Do Wrocławia pojedzie więcej, mam chętnych...No i Poznań, tylko kiedy? Z domkami z 1 posta skontaktuję się przez privy, zobaczymy, czy potwierdzą. Pucka - książki będą dziś lub jutro. Jeśli dziś - podrzucę Ci do księgarni. No, jutro też :evil_lol: . BTW, oj, grabisz sobie...:diabloti: "Moje" prośki będą w sobotę. Zaraz zaktualizuję 1 post. W razie czego mam 4 klatki na tymczasy i/lub na stałe dla świnek labo. 5 klatkę Pucka zamówiła. Quote
Aniuś Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='Elurin']Bierzemy wszystkie proski[/quote] :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Elurin Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 To teraz tak... Zyt i Zygmunt jadą do Hali? Dobrze kojarzę? Nerisowa!!! Możesz wziąć kilku świńskich panów na tymczas??? Quote
bona_46 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 czy będą jakieś panienki? ja jestem chętna wziąć na stałe jedną lub dwie:loveu: ale DZIEWCZYNY jest szansa? Quote
Aniuś Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='bona_46']czy będą jakieś panienki? ja jestem chętna wziąć na stałe jedną lub dwie:loveu: ale DZIEWCZYNY jest szansa?[/quote] Z mojego labo jest powiedziane, że raczej chłopaki. Nie wykluczam, że wpadnie jakaś dziewczyna... Ale pewność będę miała - gdy prosięta już u mnie będą :) PS. Ja też się kiedyś upierałam na dziewczyny... Teraz się cieszę, że przytrafili mi się chłopcy :loveu: Oczywiście sytuacje są różne... jak ktoś ma już dziewczynkę to ciężko wziąć do niej chłopaka (chyba, że jest się przygotowanym na sterylkę - co też jest sprawą dość ryzykowną u tak małych zwierzątek). Quote
Korenia Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ja na pewno biorę jednego prośka, jak się zgodzi z Kaziem, to myślę, że zostanie na stałe :) To wtedy będę mogła wziać jeszcze z 2 :) Ale to najwyżej później :) Quote
Elurin Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Korenia, uzupełniłem spis.:lol: Quote
Korenia Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Zrobiłam ogłoszenie, druknełam i powiesze w lecznicy :) Świnki ratowane z laboratorium szukają nowych DOBRYCH domów. Terrarystom dziękujemy. Świniaczki to świnkochłopcy, w wieku około 3 miesięcy, są strachliwi, ale po okazaniu czułości przywiązują się do właściciela. Mniej więcej co 2 tygodnie jest 14 prosiaczków, które szukają własnego kąta. Badania, które są przeprowadzane na świnkach nie są szkodliwe dla ich zdrowia, więc niepotrzebne są usypiane L Dlatego chcemy znaleźć dom dla jak największej ilości prosiaczków. Kontakt: e-mail: [email][email protected][/email], gg:1643637 i tel: 889 570 461. Quote
Elurin Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 O, dzięki! Ja na razie nie mam czasu na pracę koncepcyjną, tylko posty mogę pisać, ale przed końcem dnia przygotuję moją wersję. Nie wiem, co z tym labo, czy pisać? We Wrocławiu można... Quote
Aniuś Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ja też mam gotowe ogłoszenie. Czeka na wydrukowanie... i na decyzję, czy na ogłoszeniach możemy zaznaczyć, że to są prośki z labo... Moje ogłoszenie jest troszkę krótsze. Zrobione w Wordzie, praktycznie na stronę formatu A4. Treść : "Oddam w DOBRE RĘCE - młodziutkie, ZDROWE świnki morskie (gładkowłose, różne kolory, głównie samczyki). Świnki wiele przeszły w swoim życiu. Są odbierane z laboratorium, gdzie dostały po jednym zastrzyku z wapna. Jeśli nie znajdą domku - zostaną uśpione :(. Przy odbiorze zostaje podpisana umowa adopcyjna. Możliwość dowozu świnek na terenie Warszawy i nie tylko". Dalej moje namiary. Jak zostałoby przyjęte mogę rozesłać gotowe do każdego kto chciałby rozwiesić takie ogłoszonko koło siebie. Elurin... może być toto?? Quote
baffi2 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 A czy te świnki to będą ''dzieci'' czy dorosłe?? :cool3::cool3: Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Dzisiaj dotarła do nas paczuszka z ziółkami.Wpłacimy po 10-tym... Bardzo byliśmy ciekawi co ancymonki na to.I co sie okazuje?Mel zadumał sie nad nowościami,natomiast mały wojownik Antonio je,je,je -nareszcie wykazał zainteresowanie czymś innym niż uciekaniem.Wogóle jest u nas od 15 sierpnia.Zaczął wychodzić,ale wystarczy jeden ruch i już ucieka.Wpada do domku tyłem jest w wejściu,główka z przodu.Jesteśmy przekonani,że musi jeszcze trochę czasu minąć nim przestanie być taki,przerazony a jednocześnie zadziorny.Dzisiaj próbowalismy na nowo sobie kawalerke przedstawić.Jakie dżwięki Antonio wydaje z siebie!Mela mi żal.On naprawdę się boi... Ela Za ziółka wpłacimy na ,,gryzonie,ale po 10 sierpnia.Spoko. Quote
zasadzkas Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Elurin, "mój" dom tymczasowy, z opcją na stałe, dla dwóch świń -nie ujęty w pierwszym poście. Quote
Aniuś Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='baffi2']A czy te świnki to będą ''dzieci'' czy dorosłe?? :cool3::cool3:[/quote] Świnki z labo mają ok. 3 miesięcy. Młodziutkie są, ale to już raczej nie dzieci... Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Dzis dotarła paczuszka.Dziekujemy. Wpłacimy po 10-tym Ela Quote
Aniuś Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='Korenia'] są strachliwi, ale po okazaniu czułości przywiązują się do właściciela[/quote] [B]Koreniu...[/B] może lepiej nie wspominać, że chłopcy są strachliwi...? Wydaje mi się, że to może odstraszyć potencjalnych nowych właścicieli ;) . Poza tym... mój Pepsik wcale strachliwy nie jest. A napewno nie bardziej niż mój drugi chłopaczek - który wcale z labo nie pochodzi... Pepsik właściwie bardziej opanowany, grzeczny, przytulasty jest od Coli. Nie wiem co się stało Coliemu - odkąd jest u nas Pepsi - Cola jest okropną wiercipiętą. Wyjęty z klatki - nie usiedzi na miejscu ani chwili... :evil_lol: Ciężko go namówić na pieszczoty, bo po prostu chce biegać, skakać, energia go rozpiera... Moja córka chce wyjmować zawsze na pierwszym miejscu Pepsiego, bo z Colą nie do końca sobie radzi ;) Quote
invictus hilaritas Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 waldi a w pomieszczeniu w ktorym sa swinki jest tv, komputer badz radio ? Quote
Aniuś Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [B]invictus hilaritas... [/B]czy na świnki ma wpływ TV, komputer lub radio?? Słuchajcie - jutro mogę mieć transport do Katowic. Być może też do Dąbrowy Górniczej. Jakbyście słyszeli, że ktoś potrzebuje przewieźć prosiaka czy cuś... Quote
Recommended Posts