Elurin Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 [quote name='Neris']Tego co wygląda jak Koncjusz? Czy to ma w takim razie nastąpić w sobotę czy czekamy? Bo ja następnym razem będę w Warszaie 14 sierpnia. Nieruchawa jestem mocno...[/quote] Tak, ten świn. Zaproponowałem odbiór jutro, ew. w sobotę do południa, ale nie odpisał jeszcze. Jak tylko dostanę odpowiedź, dam znać na priv. Najwyżej przetrzymam prośka albo podrzucę do Ciebie. W końcu Pomiechówek nie jest aż tak daleko. Quote
Neris Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 No już raz praaawie przyjechałeś do Synka... a on teraz u mnie, wetka miała dość opieki nad nim. Quote
Elurin Posted August 3, 2007 Author Posted August 3, 2007 Neris - dzis jadę po Koncjusza Drugiego! Koło której jutro będziesz? A co, chcesz, żebym wpadł do Synka:evil_lol: ? Obserwuję jego wątek, ale nic nie piszę, bo nie mam jak pomóc:shake: . To co będę "podnosił" i posty nabijał? Quote
Neris Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Jedziemy jutro "wydać" psa do adopcji około 14.30, to musi z godzinkę zająć, więc pewnie ok. 16 będziemy po chłopców. Ja w sumie też niewiele w wątku Synka piszę, bo co mam pisać...proza życia po prostu. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Na wątku Mela jest odnośnik do świnki,którą chca oddać.Pewnie,że chcemy kolege dla Mela.To jest jasne,ale: -jeszcze sie urzadzamy tzn.Mel sie urządza,w poniedziałek wyruszy dla niego domek -odezwał sie sklep z porządna klatką dlaczego żadnej świnki nie ma bliżej? I ja sie troche obawiam ew.dogadania się świnek.. Jak to wyglądało u Was ? jestem w rozterce Ela Quote
ziele77 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Witam :)Jestem zainteresowana adopcją 2 samiczek.Właśnie zamówiłam już dużą klatkę 100cm,jedzonko,zabawki i transporterek.Tylko trochę zamotałam się już w tym wątku...czy sąjeszcze jakieś prosiaczki do adopcji :cool3: czy wszystkie zamówione? Quote
ziele77 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Baaardzo podoba mi się Andziej :loveu: Julcia też niczego sobie...jakby co to jestem chętna. Quote
pucka69 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 taaaa - dość łatwo tu się zgubić ;) o ile wiem świnek labo w tej chwili nie ma - będą pod koniec sierpnia - ale najprawdopodobniej chłopcy. A może - wzięłabyś takiego Kopra: [URL]http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=6178[/URL] Quote
ziele77 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Z pewnych względów wolałabym dwie samiczki,ale zastanawiam się też nad Kopernikiem.Natknęłam się już na niego na którymś z forów...zobaczymy.. Quote
pucka69 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 ... pomyśl ... a jak będą świnki z labo - to mogłaby sobie dobrać jakiegoś malucha do towarzystwa Koprowi Quote
invictus hilaritas Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 samiczek narazie do adopcji nie ma.. ale warto poczekac, napewno beda ;) znalazlam ana allegro: [URL]http://allegro.pl/item222555827_2_swinki_morskie_przecudne.html[/URL] Quote
pucka69 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 ej, ciotka - nie pomagasz! :) po co czekać? lepiej chłopaka wziac:) a jak u Ciebie? napisz mi .... Quote
Elurin Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 Ziele77 - niestety, wszystkie prośki są już zarezerwowane. A samiczek nie ma... Laboratoryjne, jak Pucka pisała, będą koniec sierpnia-początek września, ale na 99% samczyki. Samiczek prawie nie ma w labo, idą do rozrodu:angryy:. Może jednak weź chłopaków? Dogadują się trochę bardziej widowiskowo niż dziewczyny, ale nie powinno dochodzić do poważnych walk (u mnie nie dochodziło, nawet dominujący świń w zetknięciu z dużym, starszym świniem, nie doprowadził do bitki). Invictus - właśnie, co u Was? Quote
pucka69 Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 [URL]http://allegro.pl/item222555827_2_sw...przecudne.html[/URL] ziele - te świnki powyżej to dziewczyny. moze te ? Quote
ziele77 Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 [quote name='pucka69'][URL]http://allegro.pl/item222555827_2_sw...przecudne.html[/URL] ziele - te świnki powyżej to dziewczyny. moze te ?[/quote] Dziewuszki bardzo fajne :lol: tylko,że ja mam problem z transportem,bo jestem niezmotoryzowaną:placz: mamą 3 latka więc dalsze wyprawy nie wchodzą w grę,dlatego szukałam czegoś w Warszawie... Quote
pucka69 Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 no przecież nikt Ci nie kaze tam jechać od razu! mozna by coś wymysleć - chodzi o to, czy te świnki bys chciala:) Quote
Elurin Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Niestety, Feluś i Antoś nadal szukają domu... Może ktoś chce dwóch pięknych chłopaków??? Quote
Aniuś Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Wiecie co... chyba wpadłam na trop drugiego laboratorium, które ma u siebie prosiaczki na zbyciu... Ale od początku... Widząc, że na dogo są marne szanse na to żeby dostać samiczkę (raz, że samiczki są oddawane do rozrodu, dwa, że na nie jest wiele chętnych...) postanowiłam rozejrzeć się wokoło. Zapytałam kuzynki, która jest weterynarzem – czy nie słyszała o jakiś prośkach w potrzebie, które domku szukają. I okazało się, że kuzynka ma kolegę, który ma koleżankę (;) ), która pracuje w labo i chętnie odda mi ile chcę i jakie chcę prośki. Nie wiem czy na stałe mogłaby to robić, ale jednorazowo na pewno. Rozmawiałam już z Elurinem i jest gotów w razie co pomóc... bo zastanawiam się nad tym czy nie dałoby rady ratować innych prośków z tego labo. Problemem są tu oczywiście DT, DS i transport... Ale może jakoś się uda... Teraz dziewczyna zajmująca się zwierzaczkami z tego labo jest niedostępna. Ma się pojawić w okolicach połowy sierpnia. Wtedy też miałam dostać swoje dwie (a myślę już o trzech nawet :crazyeye: ) panny. Cóż... wolałabym dwie, ale jak pomyślałam, że tu chodzi o życie... :( O prośkach wiem tyle, że są zdrowe. Dostają po jednym zastrzyku z wapna. A potem są usypiane :(. Są tu też inne zwierzątka - napewno myszki, szczury... Ja wiem, że wszystkich nie da się wyratować, ale może choć część... Powiedzcie, że warto... Pliiis... Labo jest podobno gdzieś w Warszawie. Kuzynka ma pogadać z tą dziewczyną jak się tylko stanie ona dostępna. Wybadać czy można będzie na stałe wyciągać prośki... Quote
Elurin Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Aniuś, tylko, że ja prawdopodobnie w połowie sierpnia wyjeżdżam, i bedę dopiero 27-go. Może APSA byłaby Ci w stanie pomóc wtedy z transportem? Ja na pewno pomogę po powrocie. To te świnki też dostają wapno??? Tak, jak te z "mojego" labo???:crazyeye: Quote
Elurin Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 [quote name='pucka69']może to to samo labo?[/quote] No właśnie nie. Raz, że w W-wie, a "moje" pod, dwa, że prośki tam są teraz, a "moje" ma urlop. Quote
invictus hilaritas Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 chyba ze to mowa jest o tym samym labo ;) Quote
Marzenuś Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Ja jestem chętna na jednego prosiaczka, samca. Tyle że dopiero na początku września lub troszkę później, ponieważ wkrótce zaczynamy remont domu (malowanie) a z tym jak wiadomo wiąże sie bałagan i chaos. Nie chciałabym narażać świnki na dodatkowy stres. W razie czego bardzo proszę o kontakt na gadu ponieważ dogo strasznie mi muli i rzadko udaje mi się dostać na forum. Quote
pucka69 Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 O! Elurin - zobacz jakby ładnie się złozyło! Evelin by wzieła jednego a Marzenka drugiegoświniora! Marzenko! A Ty masz jakieś prośki? Felek [IMG]http://img264.imageshack.us/img264/2470/35892351qp7.jpg[/IMG] Antek [IMG]http://img505.imageshack.us/img505/7907/64923610lf6.jpg[/IMG] Quote
Elurin Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 To by się nieźle złozyło, bo Felek zaczął maltretować braciszka...Albo Antoś jest histeryk i kwiczy przy byle okazji... Jeszcze przedzwonię do faceta, który chciał w sobotę świnki adoptować, może weźmie obu? Wieczorem napiszę...o ile dogo będzie na chodzie... Quote
Recommended Posts