Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sanok jest stosunkowo niedaleko Przemyśla, ale ciąganie Wet-siostry to chyba nie jest dobry pomysł.
Mały już został :lol:, do wieczora w Oazie, potem jedzie do domu. Ma chłopak szczęście, trafił genialnie.
Dziś po czyszczeniu rany znów przytulił się do opiekunki, a w końcu zwinął się na rękach i przydrzemał... Laboświnka, która drzemie na rękach...:crazyeye:
Kalciu, jak będziesz w Oazie i będzie dr Kaczmarczyk, spytaj, czy nie kupiłaby klatki za moim pośrednictwem. Zaczynam działalność 1 lipca, mógłbym jej przywieźć klatkę do lecznicy. Jeśli byłby zainteresowana, to ma mój telefon.

Posted

Mam wstępnie chetna na moje laboswinki tymczasowe, ale sama nie wiem, czy to dobra osoba... Musze sie zastanowic.
Zreszta nawet nie wiem, jak wyglada idealny dom dla swinki...
Zaleta tej osoby byloby to, ze mieszka blisko moich rodzicow i jest z nimi w ciaglym kontakcie. Moglabym sledzic los maluchow.
To dziewczynka w wieku 14 lat, mieszka z mamą i siostra 9-letnia. Miala juz swinke, ktora umarla w zeszlym roku (jakies problemy z drogami moczowymi). Miala kroliczka, ktory byl trzymany w kiepskich warunkach - ale to bylo kilka lat temu... Swinka chyba miala dobre warunki. Ma tez 3 szczury i raczej dobrze sie nimi zajmuje...
Co o tym myslicie?
Oczywiscie wzielaby od razu 2 chlopaczkow, wiec nie byli by samotni.

Elurin,
A można byłoby u Ciebie kupić klatkę savic freddy 2 (za cenę mniej kosmiczną niż 400zł)?

Posted

Jeszcze nie wiem, zależy, czy będzie w hurtowni i za ile.
Co do DS - może Pucka by pogadała z tą dziewczyną? Na pewno ustali, czy to byłby dobry dom.

Posted

Kalciu, Larunia już przekazana do transportu, razem z zielonym legowiskiem, śpiworkiem i dokumentami adopcyjnymi. Wieczorem będzie w Pruszkowie, wiesz już.
A Kara nie odesłała mi dokumentów na Olgę. I nie odzywa się; nie wiem, co tam u mysicóreczki... :(

Posted

Kimero, dzieki wielkie, dostalam MMSa z Lara siedzaca w legowisku :D
Troche nieciekawie, ze tamta panna od Olgi sie nie odzywa :/

Elurin, spytalam Kaczmarczyk, powiedziala, ze narazie wziela klatke z Oazy. Powiedzialam jej ze od 1 lipca startujesz i zeby sie zastanowila :p

Agutka po zdjeciu opatrunku:
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/tymczasy/DSC05237.jpg[/IMG]
Wiecej w jej watku na Caviarni.

Bronka czeka najprawdopodobniej podobny los co Agutke...

Posted

Ucieli jej tylko paluszki, bo tylko w paluszkach nie miala czucia, a ciecie po kosciach jest znacznie bolesniejsze niz po sciegnach, czy jakos tak :oops:

Chcialam oswiadczyc, ze Lara jest juz u mnie :loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi:
Jest przepiekna! Taka okragla! Jak poduszeczka ;D
Mam nadzieje, ze Takusia bedzie dla niej mila :mad:
Na Lare bede mowic krolewna, bo jest taka delikatna, Takusia jest ksiezniczka, bo jest zadziorna ;P
Ide dac kolacje swinkom, bo dra pyszczki :P Lara juz swoja dostala ;p
Ale ewidentnie woli swoje legowisko ;P

edit: Lara porwala natke do legowiska!!!!!

Posted

Jak bylam u doroty to mowilam ze utuczyła wszystkie prosiaczki! :evil_lol:

mam pytanko dotyczace Poli, czy ktoras z was ja wazyła moze? :roll:

Posted

[quote name='Elurin']Jeszcze nie wiem, zależy, czy będzie w hurtowni i za ile.
Co do DS - może Pucka by pogadała z tą dziewczyną? Na pewno ustali, czy to byłby dobry dom.[/QUOTE]
Pewnie nie bedzie w hurtowni, bo jedyne miejsce, gdzie jest dostepna to Krakvet. Nie ma w zadnym sklepie stacjonarnym, ani w zadnym innym internetowym..
Ja mam juz taka klatke i chcialam druga.
No nic, trudno.

Co do dziewczyny:
Mysle, ze chyba dam jej te swinki. Oczywiscie mama musi podpisac umowe itd.. Ona ma klatke 80cm (po poprzedniej swince). Powiedzialam, ze powinna miec 100cm, zeby prosiaki mialy wiecej miejsca. Chyba jest sklonna kupic im wieksza klatke. Teraz wyjezdza na wakacje, wiec mam 2 tyg na przemyslenia.

Posted

palatino - Ty najlepiej zdecydujesz - bo znasz tę dziewczynę. to z królikiem to dawno było - wiesz, moze dziewczyna wydoroslała? jest bardziej odpowiedzialna?

Posted

Dziewczyna sie powoli nakreca, a tymczasem szykuje sie jeszcze jeden domek.
Bede miala z czego wybierac! :)

Krolik byl dawno i mieszkal u ojca tej dziewczynki (jej rodzice sa rozwiedzeni) - wiec byl w zupelnie innym domu. Dziewczynki mieszkaja z mama i tu mieszkalyby tez prosiaczki.

Posted

Jakies pol h temu, wypuscilam Takusie z Lara na maly wybieg.
Kilka zdjec:
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/___swiniaczki/DSC05240.jpg[/IMG]
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/___swiniaczki/DSC05242.jpg[/IMG]
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/___swiniaczki/DSC05243.jpg[/IMG]
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/___swiniaczki/DSC05245.jpg[/IMG]

Z tego co zauwazylam, walcza o dominacje.
Takusia jest czesciej przy misce, wiec wyglada na to, ze chyba ona jest gora.
Niestety sa tez potyczki, no ale narazie specjalnie sie nie martwie :p
Staja na tylnych lapkach (Takusia czesciej), otwieraja pyszczki, szuraja zabkami, glosno gadaja. Wybieg jest dosc maly, kwadrat 80x80. Nie puszcze ich w lazience, bo Takusia bd zna tamto miejsce i czuc tam na pewno Bestia ;)
Nie chce ich wolno puszczac, bo Nobu moze sie zainteresowac za bardzo ;)
Po za tym, jak puszczalam Wisienke i Mrowke na duzym wybiegu (pokoj) to nic sie nie dzialo, a jak na mniejszym (kanapa), to sie laly. No a, ze swinki beda w jednej klatce, to lepiej miec pewnosc, ze na malym wybiegu sie dogadaja :p
Zrobilam tez filmik z poczatku laczenia, ale sie wrzuca na youtube :p

Posted

Na razie działa.
Świnki z labo będą najwcześniej za 2 tygodnie, choć wet zastrzegał, że jakieś mogą się pojawić wcześniej (niewielkie szanse, ale są).

Posted

Też ostatnio to sobie uświadomiłam, że to już prawie rok. Przypomniało mi się jak postanowiliśmy wziąć Juranda i Stasia i tę podróż z Wrocławia z chłopakami :-)
Jak ten czas leci...

Posted

Dzis postanowilam wypuscic na wybieg razem dziewczyny :cool3: Musze przynac ze poszlo lepiej niz myslałam :cool3: Phoebe polubiła sie z Bibi, z Brandy jeszcze sa małe kłótnie.. :cool3: Phoebe troche rozruszła towarzystwo ze po 15 minutach obie leżały brzuchami do góry a mała dalej biegała i skakała :evil_lol:

Zdjecia beda jutro :lol: