seledynek Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 A no tak, faktycznie jest. Ale gapa ze mnie : D Quote
trolka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Znowu Nysa... [url]http://allegro.pl/item336169405_swinka_morska.html[/url]. Coś działamy? To samiczka, więc DT u mnie odpada... Quote
kalcia Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [IMG]http://img516.imageshack.us/img516/2008/1205934938194ms8.jpg[/IMG] Quote
invictus hilaritas Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 hehe kalciu super zdjecie !!! ale ciurek ma jezora :) Quote
Lexi Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='trolka']Znowu Nysa... [URL]http://allegro.pl/item336169405_swinka_morska.html[/URL]. Coś działamy? To samiczka, więc DT u mnie odpada...[/quote] mam nadzieję, że imię w nicku to tylko czysty przypadek.... Quote
seledynek Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Też o tym samym pomyślałam... Wszystko by się zgadzało, dlaczego kilka lat temu miała też świnkę z grzybem. Ma małą hodowlę i pozbywa się chorych osobników... Quote
Bajon Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Bajon']Kupiłam te dwie mamuśki za 10 zł,beda szukać nowych domów i to szybko bo ponoć obie są dominujące, i nie moga być razem. Póki co to z Halą weźmiemy po jednej. Tak wogóle to Hala mówi ,że od tego samego gościa kupowała Ziutka.... Hodoffca :shake:.......[/quote] Świnki już sa od wczoraj wieczora u mnie.Podobno nie są w ciaży bo nie miały tych dni jak były w klatce z samcem. Siedzą osobno po ponoc od ostatniej ciąży się nie dogadują.Nie będą eksperymentować. W każdym razie szukamy domków dla tych dwóch Pań.Są delikatne jak prawdziwe damy:cool3: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='BIANKA1']Co tu dzisiaj taka cisza ?:cool3:[/quote] a jak się czuje dzik?! Quote
BIANKA1 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Alfa i Zuzia']a jak się czuje dzik?![/quote] Pan jeszcze nie zadzwonił :cool1: Quote
invictus hilaritas Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 POZNAN PILNE !!! [URL]http://allegro.pl/item337461091_swinka_samica_2_let_rozeta_czarna_poznan.html[/URL] Quote
seledynek Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Jeżeli już skończyła się akcja aicrew to uważam, że powinniśmy zawiesić jej członkostwo w naszym Klubie. Kareno czy nie dałoby się tylko dawać dostęp do jednego wątku takiej osobie? Quote
invictus hilaritas Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='seledynek']Jeżeli już skończyła się akcja aicrew to uważam, że powinniśmy zawiesić jej członkostwo w naszym Klubie. Kareno czy nie dałoby się tylko dawać dostęp do jednego wątku takiej osobie?[/quote] ja sie zaczynam gubic.. a co sie stalo ? co aicrew narozrabiala? Quote
seledynek Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Karena wcześniej pytała co ma robić z ludźmi, którzy zakładają wątki o gadziarzach i innych poważnych sprawach, ale nie należą do Klubu. Nie wyobrażam sobie, że za każdym razem jak jakaś osoba napisze taki wątek od razu zostanie dopuszczona do ważnych spraw Klubu ponieważ trzeba ukryć wątek. Szczególnie (oczywiście nie umniejszając aicrew) jeżeli jest osobą niepełnoletnią. Powinniśmy selekcjonować osoby, które będą należały w przyszłości do naszej organizacji. Jeżeli aicrew na tym zależy możemy z nią porozmawiać, ale to też jest sprawa do przedyskutowania czy osoby niepełnoletnie powinny być zaangażowane w sprawy Klubowe, a jeśli tak to jaką ustalimy granicę wieku. Quote
kalcia Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 dziwne, ze teraz tak nagle z tym wyskakujesz, tak jakby na serio cos strasznego Aicrew zrobila. dziwne jest przylaczanie kogos do klubu i nagle go z niego wywalanie (bez jakiejs powaznej przyczyny, chyba ze o czyms nie wiemy). to z deka nie w pozadku. Quote
Karena Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Wczoraj miałam napisać na wątku aicrew, czy robimy coś jeszcze w tej sprawie, czy zostawiamy, skoro TOZ ma takie a nie inne podejscie. Dałam aicrew dostęp, bo sprawa dotyczyła w sumie jej bezpośrednio. Napisałam tez, że dostała dostep tylko na czas trwania akcji, źle zrobiłam, że napisałam to tylko w shoutboxie, moja wina. Nie wiedziałąm jak to rozwiązać, bo z jednej strony uznałam, że aicrew ma prawo widzieć, z drugiej, jest u nas niedawno, wiek itp. Osobiscie nie mam nic przeciwko aicrew. Ale musimy w końcu jasno ustalić pod jakimi warunkami osoby zostaja przyłaczone do klubu. I czy Klub jest tożsamy ze Stowarzyszeniem...??? Z moich doświadczeń miogę napisać, że w stowarzyszeniu, w którym jesteśmy z TZ-em, są osoby niepełnoletnie, ale na nieco innych warunkach, mają mniejsze uprawnienia, zakazy pewne. Dużo by o tym pisać, bo stowarzyszenie ma zupełnie inny charakter (bractwo rycerskie). Jeżeli macie chwilę, możecie poczytać jak to u nas jest, ale nie wiem nma ile to się przyda, bo to zupełnie inna działalność: [URL]http://kkr.nsc.pl/[/URL] (o bractwie, i w tekście jest link do reguły) Quote
kalcia Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Jesli taka byla umowa z Aicrew, ze tylko na jakis tam czas to ok. No ale... Moznaby wymyslic jakas rozmowe kwalifikacyjna na klubowicza. :evil_lol: Mam nadzieje, ze nasz klub zaniedlugo stanie sie stowarzyszeniem :roll: No ale samo sie nie zrobi... Ja tez jestem od niedawna ;) Ale mam przywilej bycia pelnoletnia :) Kareno, ale masz super! Ja chcialam do bractwa nalezec swego czasu, ale jakos nie wiedzialam jak sie do tego zabrac ;) Quote
kimera Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Z niepełnoletnimi w organizacjach zajmujących się zwierzętami jest pewien problem - muszą mieć ograniczone prawa i obowiązki, ze względu na to, że to jednak ich rodzice ponoszą za nich odpowiedzialność, a czasem wola rodziców nie jest zgodna z wolą takich młodych osób. Z tego, co słyszałam, w schroniskach dla zwierząt praca młodych ludzi może się ograniczać tylko do działalności edukacyjnej i reklamowej. Nie wolno im bezpośrednio pracować przy zwierzętach, ponieważ mogą być chore lub agresywne. To samo musiałoby być w stowarzyszeniu - nie można wymagać ani oczekiwać, że osoby niepełnoletnie wezmą do siebie świnki, nawet zdrowe, na utrzymanie na jakiś czas - chyba, żeby ich rodzice wyrazili na to zgodę - ale nie wiem, czy nie lepiej w ogóle pominąć tę kwestię. Świetny pomysł z tymi rycerskimi "braćmi służebnymi" - niepełnoletni mogą brać udział w dyskusjach kapituły, ale ich głos jest tylko wspomagający. Tu też tak być mogło. A całkiem z innej beczki: kalciu, robisz prześliczne plakaty! Quote
Karena Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Znaleźć bractwo, pójść, powiedzieć "chcę sie do Was przyłączyć" ;) W Warszawie chyba nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem bractwa. Niepełnoletni u nas nie moga np. ćwiczyć z prawdziwą bronią, tylko kijami. Do udziału w imprezach jest potrzebna pisemna zgoda rodziców itd. Możnaby jakieś ograniczenia u nas dać. Quote
Ayia Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 a moglabym tez prosic plakaty? [email][email protected][/email] Quote
Elurin Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Karena']Znaleźć bractwo, pójść, powiedzieć "chcę sie do Was przyłączyć" ;) W Warszawie chyba nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem bractwa.[/quote] Ja miałem. Z 6-8 lat temu szukałem, w końcu sobie odpuściłem. W zasadzie chciałbym wstąpić, ale primo teraz nie mam kasy, a secundo, ciężko znaleźć bractwo, w którym można robić za Awara czy innego Połowca. Quote
trolka Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 a ja miałam siedzibę takiego bractwa w liceum :D Quote
Ayia Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 cos Speedy nie za najlepiej wyglada :-( nie wiem co jest, ostatnio zrobil sie bardzo bardzo spokojny, dziewuchy go nie interesuja wogle (siedzi znow u mnie w pokoju i dzis jak biegaly dziewuchy ten nawet nie mial ochoty do krat podejsc :shake: siedzi w kasie i dosc szybko oddycha :-( nie wiem co to jest dokladnie, zdaje mi sie ze to kaszel ale 100% nie mam :shake: Quote
Karena Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Ayia - obserwuj Speedego, masz możliwość jutro iść z nim do weta w razie czego? [quote name='Elurin']Ja miałem. Z 6-8 lat temu szukałem, w końcu sobie odpuściłem. W zasadzie chciałbym wstąpić, ale primo teraz nie mam kasy, a secundo, ciężko znaleźć bractwo, w którym można robić za Awara czy innego Połowca.[/quote] Oj, coś słabo szukałeś Panie Prezes :cool3: [URL]http://bagrit.pl/bractwa/bractwa.php?lg=pl[/URL] Nawet jedno bractwo ma w nazwie Invictus :lol: Możesz wyjaśnić ostatnie zdanie... "za Awara czy innego Połowca" - nie mam pojęcia o co chodzi :roll: Quote
Recommended Posts