Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='pucka69']kataryno - no ale mnie sie wydawało ze wet od razu zaszczepił. w jednej szczepionce na te dwie choroby. nie jest tak?[/quote]

No mnie mówiono, że nie. ???? Ze po 2 tyg na drugie można

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy ktos widzial te prosiaczki?!?! HODOWLA! :splat:

[QUOTE][FONT=Arial][SIZE=2]
Sprawdzona matka hodowlana. Świnka już trzykrotnie dawała potomstwo.

Nestety musimy sprzedać ponieważ mamy już za dużo zwierzątek.
[/SIZE][/FONT][/QUOTE]:mdleje:

[URL="http://allegro.pl/item332440330_okazja_swinka_morska_poznan.html"]Link do aukcji[/URL]

Posted

Ayio - ja wiem, ale ta akurat zasłużyła na spokojne życie... Co innego maluchy, to jest napędzanie handlu.
Pucko - Orsetta jest na Caviarni, dopytuje o samiczki, ale jakoś nie może dostać odpowiedzi.

Posted

Z samiczek to ja mam Lusie tylko, ktos jest nia zainteresowany,ale jeszcze musze sprawdzic ten domek ;)
Do tego Lusia ciagle jest leczona, w prawdzie wloski zaczely juz troche porastac jej pupke, to mimo wszystko jest lysawa :-(

Posted

no ale co się dopytuje? przeciez tam sa watki - trzeba wejśc i wybrac. ja osobiście jej trzy osoby mające swinki, dziewczynki podałam - lexi, kimerę i biankę ;)

Posted

[IMG]http://images27.fotosik.pl/179/78132b33f104f446.jpg[/IMG]

zdjecie robione z baaardzo daleka , maluchy nawet niezauwazyły . Maleństwo z ciemnym rudym , urodziło sie ostatie :loveu: i je troche wczoraj podkarmiłam ( reszty nie miałam ju zjak bo poszły jesc do mamy to im nie chciałam przeszkadzać ) .A piąty maluch którego nie ma na zdjeciu jest caaały biały, ma tylko okulary aguti srebrne :cool3::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Orsetta']Chętnie przygarnę świnkę samiczkę, szukam koleżanki dla mojej świnki. Czy są może jakieś samiczki szukające domu??[/quote]
Skąd jeseteś?

Posted

Dziwna rzecz mi sie przydarzyla..
Poszlam do Marioletty z Lusia i 4 laboswinkami.
Lusia ma jeszcze jedna ranke i ciagle mam ja smarowac ozonella a sama ranke jeszcze machnac oxycortem, bo sie za dlugo goi.. Jak dla mnie Lusia oderwala sobie strupka z tego miejsca i znow otworzyla ranke :roll:
Lusia jeszcze u mnie pobedzie troche..

3 laboswinki sa zdrowe, ale jednej bede musiala robic zastrzyki... Ma stan zapalny w miejscu gdzie jest strup po zastrzykowy czy jaki tam... Strup ma ksztalt prostokatu i jest dlugi na jakies 2cm :/
Troche sie tego obawiam, ale mam nadzieje, ze dam sobie rade... Do tego ma cos z watroba chyba..
Dwie laboswinki juz znalazly domek :roll:
Jak bylam u Marioletty z nimi, przyszla pani z pieskiem i zaczela sie zachwycac swinkami i ze ona wlasnie chciala jedna... To Marioletta jej wyciagnela jedna swinke i powiedziala, no to zobacz sobie, tu sa 4!
Ja powiedzialam, ze jak brac swinke, to juz dwie, zeby mialy towarzystwo, beda sie lepiej czuc.. Nie sadzilam, ze nasza niewinna gadka, zamieni sie w prawdziwa adopcje :o
Zaczelam sie jakac, ze ja tak nie moge od razu, ze ja musze z pania porozmawiac, wywiad, ze to ze, papiery, ze tamto.
Marioletta na mnie spojrzala (tym swoim wzrokiem lol) i powiedziala, ze moze reczyc za ta pania, ze jest to osoba calkowicie w pozadku, ze ma psa, koty, myszoskoczka, ktorymi sie zajmuje i ze jest "reliable".
Cos mowila jeszcze o tym, zebym sie nie wyglupiala, jak dalej sie jakalam no i ostatecznie ustalilismy, ze 2 swinki ida do tej pani.. Mam do niej kontakt, mail i wszystko. Poszlam do niej do domu po wizycie, rozmawialam dlugo i namietnie, tlumaczylam to i tamto, pani bardzo sensownie odpowiadala, zgodzila sie na klatke 100cm, ba nawet po naszej rozmowie od razu poszla z synem do zoologa kupic dla swinkow wszystko. Wiedziala o witaminie C, o sianku. Jutro umowa itd...
Jestem strasznie zamotana, bo nie sadzilam, ze to tak wyjdzie.
Dodam, ze pani mieszka skrzyzowanie dalej ode mnie (blisko Apsy ;P ), obok doslownie kliniki Marioletty, znaja sie z nia bardzo dobrze, maja do siebie telefony komorkowe i jakby dzialo sie cos zlego, to zawsze moze do niej leciec. (Marioletta to ta pani doktor co wyciagala Wikte z grzyba/swiezba czy co ona tam miala :P)
No coz, zakrecenie z poplataniem :oops:
A, pani dostala adres naszego forum, poprosilam, zeby dala tam zdjecia swinkow jak juz sie zadomowia ;)

Posted

Tak, wlasnie dzis jeden kociak trafil do nowego domku :)
Ale Marioletta jeszcze narzeka na innego, ktory jest strasznie dziki i nawet nie daje sie glaskac :roll: Ciezko mu domek znalesc..

Posted

No i Joanna z Caviarni nie przyszła po Agutkę, nawet nie zadzwoniła, aby powiedczieć, że zmieniła zdanie, co tam - nawet nie odpowiedziała na dwa moje e-maile. Nieładnie Joanno!

Nerisek napisał, że przyjmie Agutkę pod swój dach, pytanie tylko jak dostarczyć ją z Warszawskiej Woli do Żabiej Woli (bo chyba tam mieszka Nerisek?) ? Sprawa dość pilna, bo świneczka siedzi w transporterku, gdyż w nim przyniosłam ją z pracy dla Joanny, która się nie pojawiła, a klatki w domu nie mam.

Co robić?

Posted

Elurin, juz z nia rozmawialam, bardzo mi sie nie dostalo ;) chyba ufa Marioletcie :)
Pani wie, ze ma leczyc, wszystko cacy :P

GosiapK, Neris jest chyba z okolic Nowego Dworu Mazowieckiego.

Posted

[quote name='Elurin']10 zł??? Okazja dla gadziarzy! Czy ktoś z Poznania ma wolny tymczas???[/quote]

są dwie matki na sprzedaż, jedna i druga miały mioty,
ja moge napisać do "hodoffcy" bo wzięłabym je dopiero po świętach, czy by je przetrzymał dla mnie.
No i obawiam się że moja awaryjne akwarium nie pomieści dwóch ponad rocznych samiczek....choć niestety wyglądają na malutkie:shake:
podpowiedzcie coś.....w czym je przechować?