Alpina Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Pucko...:roll::roll::roll: Widziałam różne cuda na Allegro ale taki cyrk jak z tą klatką to chyba pierwszy raz mi się zdarza oglądać...:roll::roll::roll: Facet (czy a może lepiej gówniarz jeden ) sprzedaje nie swoją klatkę tylko ponoć "siostry" Na Allegro Pucka ją wynalazła bo cena okazyjna - za 120stkę -70 PLN Bidula pomyślała, że się na pewno komuś przyda.... No i wpakowała się w jakieś cyrki... Chciałam pomóc...Czemu nie - jak mogę ... Najkrócej mówiąc Pucka miała mnie wstępnie umówić na dane miejsce i o danej godzinie po odbiór tejże klaty... Niestety kompromis dla tych ludzi nie istnieje... Pierwszego dnia "Pan" był względnie miły dla Pucki bo jak ja zadyndałam to dostałam opierdziel (choć się go Pucka pytała czy może mi dać jego namiary), że mam się z Pucką kontaktować a do niego nie dzwonić bo klatka jest "siostry" nie jego a "siostra" wszystko koleżance z Warszawy już powie jak przyjedzie do szkoły do Lublina..... Nie dzwonić to nie dzwonić ale się zapieniłam bo powiedziane takim tonem, ze aż mi w pięty poszło... Dostałam namiary od Pucki na "siostrę"... Jak wyskoczyła z buzią to jej powiedziałam kilka słów do mikrofonu...A na koniec żeby było pół tonu ciszej i trzy tony grzeczniej bo z gówniarzem nie rozmawia...A muszę przyznać , że mam dzisiaj wyjątkowo kiepski dzień....Dziewczynisko złagodniało na tyle , że umówiłyśmy się na drugim końcu miasta -bo pierwsza wersja była w centrum- dla mnie było ważne żeby nie pakować się w duży ruch bo do domu muszę czym prędzej wracać.. - Więc poszłam jej na rękę żeby ona miała bliżej...Ode mnie to przeciwległy koniec Lublina...Ale dobra... Nagle Pucka do mnie dzwoni, że dostała osiem mail od "brata" tej "Pani" że jak, że co i w o góle jak tak śmiemy narażać "siostrę" na dodatkowe koszty...I w ogóle, to oczekuje dopłaty za przywiezienie tej klatki do Lublina... A w aukcji jak byk napisane że odbiór możliwy i w Puławach i W Lublinie... Że siostra do Lublina specjalnie kaltkę wiozła i odbiór osobisty to znaczy do domu mam przyjechać...Bo to nie my dyktujemy tu warunki... Pucka dostała opierdziel swoją drogą a ja swoją... Gówniarz nawsadzał jej jak była akurat w pracy, że aż ją zatkało... Mnie z resztą też zatkało... Suma sumarum "brat" spotkanie odwołał a "Pani" nie raczyła mnie o tym nawet poinformować i gdyby nie Pucka to jechała bym jak głupia tyle kilosów -przywitać głupiego i wrócić... Ponieważ miałam numer owej "Pani" więc wysłałam jej maila... Że jeśli spotkanie odwołała to moja rola się na tym kończy i pozostaje jej wysyłka klatki pocztą polską ale tę kwestię, to już musi omówić z kupującą... Niech leci na pocztę, pakuje i w ogóle.. Wysłanie takiej paczki do 10kg według cennika wynosi 15PLN.. POWODZENIA droga "Pani" Szkoda Pucko, że tak to wyszło... Quote
pucka69 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 to nie ja alpinko wynalazłam - tu na wątku mi wynaleźli i kupiłam dla tymczasów . no zważcie te klaty - muszę pognębic gnoja !!!! Quote
Szczurosława Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 szylki ,samce w wawie [URL]http://forum.kroliki.net/viewtopic.php?t=3554[/URL] Quote
Ayia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 ale ta klatka nie wazy 10kg!! jakby wazyla 10kg chyba ze tam wsadzili cegly i zwazyli ja :roll: Quote
Bajon Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 o rany, ale cyrki z ta klatką wyszły....:-o Ja na Waszym miejscu , po pierwsze nie dyskutowałaby z nikim oprócz właściciela konta na allegro, bo to potem do niego będą kierowane ew. maile od Administracji portalu.Czy osoby które zamieściły ta aukcje są pełnoletnie?? Jeśli nie to już to jest naruszenie regulaminu, takie osoby nie mogą handlować na Allegro.I kolejna sprawa rzeczywiście wysyłka takiej klatki to koszt 15 zł, i tu nie tylko wchodzi w grę waga klatki ale jej rozmiar.Ja jak wysyłałam klatkę psią która ważyła ponad 15 kg, to za przesyłkę zapłaciłam chyba ok 30 zł, bo niewymiarowa. A ,i jak napisali ,że możliwy odbiór osobisty ,to zaraz to zgłosić na Allegro że nie dotrzymują zobowiązań . Zresztą to ,że są niepełnoletni również należy zgłosić , zaraz zawieszą im konto. To tak z moich Allegrowych doświadczeń :) Quote
Karena Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 O matko, ale cyrki! ?Tak to jest z gówniarzami :mad: Po zakończonej aukcji koniecznie pucko wystaw im negatywa.:diabloti: Quote
Ayia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 mam pytanie co do ogloszen... u wetow czesto sa tablice do ogloszen, moze by takie plakaty zrobic z ogloszeniem stowarzyszenia i o swinkach w potrzebie? sporo osob przychodzi do wetow, moze i ktos by pomogl takiej swince, a mysle ze weci nie mieliby nic przeciwko :cool3: co wy na to?? Quote
kalcia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Z negatywami ostroznie, bo i Pucce wystawia :angryy: Zgadzam sie z Bajonem :/ W ogole, to w danych sprzedawcy powinien byc telfon, kontaktowaliscie sie juz telefonicznie z wlascicielem konta? Tak nie moze byc :/ Quote
Ayia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 jesli piszecie emailce z nimi to zbierzcie wszystkie i wyslijcie allegro! zbanuja go i tyle! niestety na allegro coraz wiecej jest takich ktorzy robia sobie jaja z innych :shake: Quote
Evelin Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Na allegro kupowałam 2 razy (w tym raz klatkę) i wszystko było super.. a tu taki klops....nie wiem,ale chyba należałoby dać gnojowi nauczkę.. tylko jak...nie mam za dużego doświadczenia,ale może ktoś będzie miał jakis pomysł. no bezczelny szczyl ,żeby naszą:) ,wspólną:) świnkową :) Puckę wkurzać.... Quote
Alpina Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Właścicielem konta jest ten niby "brat", który wystawił klatkę "siostry" na Allegro - przynajmniej tak zrozumiałam z relacji Pucki... Ja podejrzewam że zorientowali się, że za tanio i teraz kombinują... Właśnie i mnie martwi ten wymiar który teraz wprowadziła poczta polska... Ale ja nic zrobić nie mogę, bo to nie ja wygrałam tę aukcję a Pucka będzie na Dogo dopiero w poniedziałek... Bajon ja ich (Pucka pewnie też) na oczy nie widziałam - moje rozmowy z tym "bratem"i "siostrą" były przez tel. i rza mailowo z "siostrą"... A Pucki i przez tel. i mailem...Tak podejrzewamy, że to jacyś gówniarze... A pyskaci...[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/editor/separator.gif[/IMG] Quote
Bajon Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='Alpina']Właścicielem konta jest ten niby "brat", który wystawił klatkę "siostry" na Allegro - przynajmniej tak zrozumiałam z relacji Pucki... Ja podejrzewam że zorientowali się, że za tanio i teraz kombinują... Właśnie i mnie martwi ten wymiar który teraz wprowadziła poczta polska... Ale ja nic zrobić nie mogę, bo to nie ja wygrałam tę aukcję a Pucka będzie na Dogo dopiero w poniedziałek... Bajon ja ich (Pucka pewnie też) na oczy nie widziałam - moje rozmowy z tym "bratem"i "siostrą" były przez tel. A Pucki i przez tel. i mailem...Tak podejrzewamy, że to jacyś gówniarze... A pyskaci...[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/editor/separator.gif[/IMG][/quote] Przyznam się...trochę kupuję i sprzedaję na Allegro.Różne rzeczy mi już się przytrafiały, ale najlepiej w tym wypadku poinformować o wszystkim Allegro.Opisać sprawę ,niepoważne podejście sprzedawcy i podejrzenie o niepełnoletność.Zastanawiam się jednak jak wyciągnąć ta klatkę. Pozostaje wyłącznie kontakt mailowy- z tego co piszesz ,telefonicznie nie ma sensu-że ,w przypadku niedopełnienia warunków transakcji,czyli odbioru osobistego- co sami zastrzegli w swojej aukcji, poinformujecie Allegro o ich nieregulaminowym zachowaniu. 1. że są niepełnoletni, 2. że nie wywiązali się z transakcji w obu przypadkach konto zostanie zawieszone Mam nadzieję że się uda... Quote
Ayia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [COLOR=Red]UWAGA! [COLOR=Black]swinke ze zgierza trzeba szybko odebrac od nich! chlopak ktory mieszka tam tez podobno karmi swinke jogurtem, czekolada i ciastkami! brak slow poprostu na niektorych ludzi! [/COLOR][/COLOR] Quote
Ayia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='Bajon']Przyznam się...trochę kupuję i sprzedaję na Allegro.Różne rzeczy mi już się przytrafiały, ale najlepiej w tym wypadku poinformować o wszystkim Allegro.Opisać sprawę ,niepoważne podejście sprzedawcy i podejrzenie o niepełnoletność.Zastanawiam się jednak jak wyciągnąć ta klatkę. Pozostaje wyłącznie kontakt mailowy- z tego co piszesz ,telefonicznie nie ma sensu-że ,w przypadku niedopełnienia warunków transakcji,czyli odbioru osobistego- co sami zastrzegli w swojej aukcji, poinformujecie Allegro o ich nieregulaminowym zachowaniu. 1. że są niepełnoletni, 2. że nie wywiązali się z transakcji w obu przypadkach konto zostanie zawieszone Mam nadzieję że się uda...[/quote] mozna sprobowac znalezc telefon domowy ( o ile maja) i rozmawiac z rodzicami :roll: Quote
invictus hilaritas Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 a oni skad sa ? gdzie mieszkaja ?w lublinie ? czy gdzie? Quote
Zytka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [URL]http://www.gryzonie.info/viewtopic.php?f=51&t=25496[/URL] [B]Gorzów Wlkp. zgłaszaj się!![/B] [URL]http://www.gryzonie.info/viewtopic.php?f=51&t=25492[/URL] Poznań.. Quote
Elurin Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Zytko - Nika zalogowała się na Caviarni. Co do tych poznańskich, ja bym odpuścił. To nie są świnki zagrożone. Pucko - trzymaj się i wyrwij im klatkę! Zdaje się, że niedotrzymanie warunków umowy mozna zaskarżyć. Quote
Zytka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [FONT='Times New Roman']Elurin dopiero teraz zauważyłam Nika dała już ogłoszenie na caviarnii. [/FONT] Quote
seledynek Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 W dziale "Adopcje" już widnieją moi nowi tymczasowicze. Wybaczcie, że nie skonsultowałam z wami ich imion, ale myślę, że im szybciej pojawią się w tym dziale tym szybciej znajdą domek. Oczywiście wszystkie sugestie są mile widziane. Mogę później zmienić imiona. Mam nadzieję, że tym razem widać zdjęcia :P Jak nie - to piszcie, postaram się to naprawić. Quote
Zytka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Elurin właśnie jak tam moja świnkowa i maskotkowa pociecha? Quote
Elurin Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Imiona pasuja, zdjęcia widać. Jak się zachowują? Szafirek podczas przekładania z pudła do transporterka zamelinował się pod poidłem i udawał, że go nie ma. Czy u Ciebie też tak robi? Zytko - czekam, aż się zdeklarujesz, kiedy i gdzie chcesz ją odebrać. Pisałem na wątku... To kiedy? Quote
invictus hilaritas Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 seledynku imiona nie sa wazne , zapewne wlasciciel i tak nazwie sjojego proska po swojemu ;) zdjecia sa widzoczne tym razem :) PILNIE potrzebuje hotelu we wroclawiu !! czy ktos moze mi jakis polecic hotel dla psa !! Quote
Zytka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Moge jutro , w niedziele jak będzie Ci łatwiej bo ja mam dużo czasu ponieważ jeszcze szkoły nie mam. Quote
kimera Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Widzieliście tego sheltika? [URL]http://www.allegro.pl/item310220343_rasowa_sliczna_swinka_morska_rodowod_.html[/URL] Śliczny, rodowodowy, do wylicytowania w tej chwili za 1 zł. Limanowa, właścicielka może dowieźć do Krakowa. Ulotki i informacje u weterynarzy to świetny pomysł. Ja cały czas zostawiam w najbliższej mi klinice i podobno jest duże zainteresowanie. Drukuję tylko po kilka, ale na pewno wzięliby więcej. Quote
invictus hilaritas Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 za 18 godzin konczy sia aukcja swinek z opola.. [URL]http://www.allegro.pl/item303458218_swinki_morskie.html[/URL] Quote
Recommended Posts