invictus hilaritas Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 BRAWO !!! seledynku ja niestety nie znam.. Quote
seledynek Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Naprawdę? To koniecznie napisz jej o podawaniu Bio-Lapisu i Espumisanu jak wzdęcia nie będą chciały ustąpić. Quote
Ayia Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/893298_sprzedam_za_niewielka_cene_juz_jedna.html[/url] Quote
Aneczka24 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 My też się bardzo cieszymy :) I już nie możemy się doczekać :) Quote
magdyska25 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [SIZE=4]nie wiem gdzie zamieścić tą informację. Dostałam dwie świnki. Co potem się okazało obie w ciąży...musiały byc trzymane w "super" warunkach. Jedna już urodziła -> ma 2 śliczne kluseczki, które za jakieś 1,5 tyg. będą do adopcji. Jednej już znalazłam dom druga nadal czeka.Do oddania jest dziewczynka śliczna, pół biała pół czarna gładkowłosa. Ja niestety nie jestem w stanie już trzymać tylu zwierzaków (mieszkam w mieszkaniu i mam w sumie 10 łobuziaków-> oczywiście nie tylko świnki;)). Przepraszam za to ale proszę o jakąś radę i informację gdzie moge to ogłosić. [/SIZE] Quote
kimera Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Enteroferment - preparat weterynaryjny, zawiera żywe drobnoustroje Enterococcus faecium M 74 (rodzina Lactobacillaceae), czyli coś takiego jak Bio-Lapis, tylko bez witamin i elektrolitów. [url]http://www.mgs-vet.pl/index.php?action=showProduct&productId=52[/url] Czytałam, że świnkom morskim na bóle i stany zapalne, szczególnie przy artretyzmie podaje się Metacam - weterynaryjny odpowiednik Meloxicamu (substancja czynna - meloksykam). Jest to niesterydowy lek przeciwzapalny. U świnek ze zdrowymi nerkami i wątrobą stosuje się także Rimadyl. Oba leki są stosowane pod kontrolą weterynarza, często podawane w postaci zastrzyków. Quote
Elurin Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 [quote name='Ayia'][URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/893298_sprzedam_za_niewielka_cene_juz_jedna.html[/URL][/quote] Rany boskie, 6-miesięczna świnka za 5 zł! Pilne, bo trafi do węża!!! W Gliwicach!!! Quote
invictus hilaritas Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 mamy kogos w gliwicach? magdyska jak mozesz to wklej zdjecie dziewczynki !! Quote
Lexi Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 po świnkę do Gliwic mogę jechać w sobotę/niedzielę... kwestia uzgodnienia godziny Świneczka jest płci męskiej I pytanko mam czy ktoś byłby nią zainteresowany na DS? bo na DT ją mogę wziąść, ale nie na długo, bo jak mi jeszcze 2 szkraby przyjadą to będzie wesoło :P w piątek dokładnie będę ustalać z tą osobą odbiór Quote
magdyska25 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Nazwałam ją Zośka. Jeśli ktoś się zdecyduje na szczęśliwą świnkę (urodzona w noc sylwestrową) odbiór możliwy w Warszawie i tylko osobiście (nie wysyłam świnki pocztą). Pytania kierujcie na pw. Oto zdjęcia świnki z Mamusią i braciszkiem: [IMG]http://images34.fotosik.pl/108/7739fb08e906a962med.jpg[/IMG] [IMG]http://images31.fotosik.pl/108/a6f11723f66624a1med.jpg[/IMG] [IMG]http://images24.fotosik.pl/141/18acf1e6d5ef30bfmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images28.fotosik.pl/141/975126b7e075eb9emed.jpg[/IMG] [IMG]http://images25.fotosik.pl/140/5efcd32e477810c2med.jpg[/IMG] Quote
pucka69 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 zosia jest śliczna! napewno ktoś chciał dziewczynkę. tylko - kto??? Quote
invictus hilaritas Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 na dziewczynki to kiedys kolejka byla ttaaaaakkkaaaa dluga tylko pozniej jakos wszyscy si epochowali ;) Quote
invictus hilaritas Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 chcialabym poprawic: [COLOR=#ff0000][B][COLOR=#ff0000][B][QUOTE] [COLOR=#ff0000][B][COLOR=#ff0000][B]AKTUALNE DS:[/B][/COLOR][/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B][B][COLOR=blue][COLOR=#ff0000]Jana[/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=blue][COLOR=blue][B], [/B][COLOR=black][U]Poznań[/U][/COLOR][B] -[/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][B]1 świnka[/B][/COLOR][/B] [B][COLOR=blue][B]Zbyszek,[/B][/COLOR] Wroclaw (kontakt ma z nim Anius)- [B][COLOR=blue]2 swinki[/COLOR][/B][/B] [B][COLOR=blue][B]kajolka[/B][/COLOR],warszawa-białołęka- [COLOR=blue][B]1 swinka (chlopak)[/B][/COLOR][/B] [B][COLOR=#0000ff][B]Elkisz,[/B] [COLOR=black]Trojmiasto/ Warszawa[/COLOR] [B]- 1-2 smiczki[/B][/COLOR][/B] [B][B][COLOR=blue]znajomy fallen[/COLOR][/B][/B] [B][COLOR=blue][B]trolka, [/B][/COLOR][COLOR=black]wroclaw[/COLOR] -[B][COLOR=blue] 2 swin[/COLOR][COLOR=blue]ki[/COLOR][/B][/B] [B][COLOR=blue][B]MonikaZet,[/B][/COLOR][COLOR=black] warszawa[/COLOR]- [B][COLOR=blue]samiczka[/COLOR][/B][/B] [B][B][COLOR=blue]świnkimorskie.com [/COLOR][COLOR=blue]Haldiria,[/COLOR] [/B]Krakow[B]-[/B] [COLOR=blue][B]samiczka[/B][/COLOR][/B] [/COLOR][/QUOTE][/B][/COLOR][/B][/COLOR] [B][COLOR=#0000ff]mozecie mi pomoc ?? pamietacie kto juz ma swinke a kto nam zostal jeszcze? [/COLOR][/B] Quote
Elurin Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Z wyjątkiem Haldirii wszyscy odpadają. Trzeba zrobic nową listę, spróbuję ją uaktualniać na bieżąco. Kto może wziąć świnki, niech pisze do mnie na priv. Przypominam, że potrzebujemy w W-wie DT dla kilku laboświnek z kolejnego rzutu (w tę lub następną sobotę). 2 weźmie Aneczka24, pewno jeszcze 2-4 zostaną. Quote
pucka69 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Aneczko! Może ta Twoja koleżanka Zośkę by wzięła?\ Invi - Trolka swinkę/ -i wzięła MonikaZet chyba też Jana pojechała w podróż życie - chyba ze już wróciła Quote
magdyska25 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Zosia szuka domku... przepraszam cioteczki że tak "wepchałam" swoją świnkę do Waszego wątku ale totalnie nie wiem co z Nią zrobić...była chętna osoba na wzięcie Jej ale się rozmyśliła...:oops: Pytałam wśród znajomych i jest zawsze jakieś ale.... Ten mały czarnulek to braciszek Sylwek, który ma już "zaklepany" dobry domek. Pozostaje jeszcze Zosia i jeszcze urodzi kilka maluszków Rudzia (świnka siostry).... kolejna mamuśka w ciąży...:shake:. nie wiem tylko kiedy będą maluszki...można już spokojnie wyczuć małe także chyba już niedługo... Po ilu można oddać świnki i trzeba oddzielić od matki?? Ja słyszałam od weta że oddziela się po 3 tyg. a oddaje po 4. Quote
invictus hilaritas Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 samiczke od samca odziela sie jak tylko samiec zaczyna interesowac sie nia.. a oddawac mozna od 4 tygodni napewno.. Quote
Aneczka24 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Jak tylko zobaczyłam Zosię, to od razu zbiegłam na dół, żeby im powiedzieć (to sąsiadki z dołu), ale już umówiły się z kimś innym na świnkę ;/ Nie wiedzą, co tracą. A Zosia i tak szybciutko znajdzie dom. Ja bym się nie wahała,ale właśnie wzięłam chłopaków. O Zosię popytam i o inne świnki też. Quote
Karena Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 [IMG]http://images30.fotosik.pl/141/bde18d534e36c51bmed.jpg[/IMG] Z samego rana mała zagadka. Znajdźcie 10 szczegułów, którymi różnią się te dwa zwierzaki.... A tak na serio: Co to za laboświnka na zdjęciu?:razz: Bianko...??? ;-) Quote
kimera Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Z rozdzielaniem maluszków jest tak, jak mówił weterynarz: samczyki trzeba zabrać od matki w wieku około 3 tygodni (rekord zapłodnienia pobił pewien malec, który został ojcem w wieku 21 dni :),) najpóźniej w 4 tygodniu, bo zaczynają już "ćwiczenia erotyczne", które mogą się okazać owocne w skutkach. Samiczki mogą zostać z matką i ssać tak długo, jak im na to pozwoli. Bywa, że do 5 tygodnia. Samczyki mogą w tym czasie przebywać z ojcem, który się będzie nimi "opiekował", tzn. pozwalał na przytulanie i siadanie sobie na grzbiecie. Quote
BIANKA1 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 [quote name='Karena'] Z samego rana mała zagadka. Znajdźcie 10 szczegułów, którymi różnią się te dwa zwierzaki.... A tak na serio: Co to za laboświnka na zdjęciu?:razz: Bianko...??? ;-)[/quote] Staś ?:cool3: Quote
seledynek Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Właśnie dostałam przelew na świnki morskie od Liliany ^^ Właśnie mi się kończył żwirek, a na tyle klatek ile mam, szybko on schodzi, więc dzięki tej darowiźnie mogę już zamawiać. Niestety nie wiem której Lilianie mam dziękować, bo znam dwie z Katowic. Jedna to znajoma bebe, a druga to Mokisia, podejrzewam, że Mokisia to zrobiła, bo tylko stąd ktoś mógł jej podać mój nr konta. W każdym razie dziękuję bardzo :) Wikusiowi jeszcze nie zrobiłam zdjęć, przepraszam :oops: Mam urwanie głowy, bo już zaczęła mi się sesja. A świnek jest naprawdę cudowny. Mimo, że się mnie boi to jednak jest bardzo ciekawski. Widać w nim wolę życia, aż oczka mu się świecą. Bardzo żywotna świnka. Trochę się martwię, że te moje laboświnki takie nie są... ale wiecie one biedne. Nadal te wzdęcia, mała jedzą... Jednak mam nadzieję, że w nowym domku odżyją i w ich oczkach też zagoszczą iskierki życia :loveu: Quote
magdyska25 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 To popytajcie się znajomych czy nie chcieliby Zośki. Quote
Karena Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 [quote name='BIANKA1']Staś ?:cool3:[/quote] A właśnie że nie :eviltong: To Ugryź zwany teraz Grubym ze swoim przyjacielem psem Rudym :loveu: Quote
Recommended Posts