Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AnK']Dlaczego napisałaś "ciebie" z dużej litery? Nie zasługuje na to ten wypierdek, jakiejkolwiek jest płci! Sk...[/quote]

Masz rację ....

Seledynek, cieszę się,że wszystko idzie ku lepszemu...
Laboprośki zdrowieć i to już.....i domków szukać...

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O jak dobrze Seledynku!!!

[B]dziewczyny - moze do niego na gg napisac. ja nie mam niestety. bo ja widze te swinke oczami wyobrazni jak maszeruje do paszczy węża. tylko nie obrazajcie go na wstepie , moze ma jeszcze te swinkę? niech moze któras jedna napisze. po wypiciu kubła melisy najlepiej[/B]

[B][COLOR=red]Agamika napisze - wstrzymajcie konie na razie ;)[/COLOR][/B]

Posted

:p ja umiem trzymać nerwy na wodzy ... mój promotor świetnie zmusił mnie do wyćwiczenia tego :roll: to ze jeszcze nie siedze w kryminale za nmorderstwo ... to cuuud :cool3:

Posted

Zapytajcie się czy chodzi o Stargard Szczeciński i czy ma jeszcze tę świnkę.

Juz napisałam pytanie o Stargard. Tylko czy to nie jest kolejny szantaż jakiegoś głupiego nastolatka? "Weźcie swinke, jak nie to oddam wężowi". Szlag by to..

A może udać, że chce się ja dla węża i sprawdzić czy rzeczywiście by oddał...

Posted

wiecie czasami wstyd mi za ludzi :angryy:
ja nadal jestem chętna na prosiaczki więc pytam gdzie znajde te pytania i czy te dwie piękne panienki jeszcze szukają domu :loveu::loveu::loveu:

Posted

W końcu umówiłam się na USG do dr Marcińskiego na Powstańców na przyszły poniedziałek (17.12) na 21.40 - ostatni termin. Ale niestety pani, która mnie zapisywała poinformowała mnie, że USG całej jamy brzusznej kosztuje 95 zł :crazyeye: I teraz się zastanawiam czy to ma sens... Może lepiej zapisać się na USG do kliniki na SGGW? Może taniej będzie? Tylko, że wtedy ktoś musi tam zawieźć świnki. Dla mnie to druga strona Warszawy - 1,5h jadę tramwajem, metrem a potem autobusem.

Posted

Rozmawiałam przez gg z właścicielem świnki do oddania dla weża. Sprawa jest nieaktualna, świnka została oddana rzekomo do sklepu. Powiedział mi, że jakby mi bardzoi zależało, to może spróbować ją odzyskać ze sklepu... Sama nie wiem w co wierzyć. Aha, to samiczka.

Posted

Słuchajcie to nie są moje pieniążki. Nie mogę nimi od tak rozporządzać. Pierwszy przelew Pucki - 150 zł poszedł prawie cały (około 145 zł) na leczenie ropniaków na Klemensiewicza - mam faktury. Drugi przelew 200 zł nie pokryje kosztów USG (3 x 95 zł = 285 zł + wizyta do Bieleckiego). Podobno na SGGW kosztuje około 60 zł, więc tam się bardziej opłaca, ale potrzeba podwózki dla świnek do kliniki. To jak robimy? Odpuścić sobie na razie USG czy robić na SGGW?

Posted

[quote name='Elurin']Kareno, jesli mogłabyś ją wyciągnąć...:loveu:Mamy chętną na samiczkę.[/quote]

Elurin, a skąd ta chętna jest, daleko od Koszalina? Nie wiem, czy ta świnka jeszcze jest w sklepie, zapytam gościa. Chciał ją oddać z klatką, zapytam czy ma jeszcze klatkę, bo jak się jej pozbył to ja nie mam w czym jej trzymać na tymczasie.

Posted

[quote name='invictus hilaritas']a to usg jest potrzebne ? seledynek lekarz zalecil ? czy to opinia lekarza ktorego pucka pytala?[/quote]

Pani dr Monika Wiktorska mówiła, że można zrobić USG, ale ona uważa, że teraz to nie ma sensu, bo USG pokaże świeże zmiany - te po ropniakach i zastrzykach (zatory), a u świnek problemy szybko się "rodzą". USG może nic nie pokazać, a po dwóch dniach coś się tam w brzuszkach nagle zrobi. Ona uważa, że jak coś się ze świnką będzie działo niedobrego (brak apetetytu, ospałość itd) to wtedy zrobić USG, ale ja sądzę, że wtedy może być za późno... Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale z kolei dr Tatiana wspominała coś o ropniakach w jelitach przez te zakażenie, więc jak one pękną w środku no to super nie będzie...

I właśnie dlatego dr Bielecki, powiedział, że powinno się zrobić USG i sprawdzić czy coś się tam nie dzieje. A jak się będzie działo (np wewnętrzne ropniaki) no to operacja - on jest gryzoniowym chirurgiem.

Posted

[quote]Rozmawiałam przez gg z właścicielem świnki do oddania dla weża. Sprawa jest nieaktualna, świnka została oddana rzekomo do sklepu. Powiedział mi, że jakby mi bardzoi zależało, to może spróbować ją odzyskać ze sklepu... Sama nie wiem w co wierzyć. Aha, to samiczka.[/quote]no to ciekawe , bo mi dziś dopiero odpisał na wczorajsze zapytanie po 15 i ze sprawa jest aktualne i czy z klatka chce :-o

oo to cytat z gg

[quote]waaaaaaaz 15:12:50
tak ogłoszenie jest nadal aktualne
waaaaaaaz 15:13:04
z klatką czy bez??[/quote]

ciekawe co kombinuje ... :/

Posted

[quote name='Ola 23']kochani zadzwonił do mnie facet chce mi dać 2 świnki więc chyba juz nie uratuje tej ze sklepu :-(:-([/quote]

Olu, jeżeli masz możliwość wziąć te świnki, to weź, chciałaś 2 o ile się orientuję. Skąd te świnki są, bliżej Śląska? Boje się, że długo musielibyśmy czekać na transport z Koszalina, bo to jakiś martwy rejon jeżeli chodzi o akcje dogomaniackie, przynajmniej te świnkowe. Świnka nie trafiła do hodowcy węży to najważniejsze, zakładając, że gość mówi prawdę, ale skoro ofiarował, że spróbuje ja wyciągnąć ze sklepu to chyba by nie kłamał. Sama już nie wiem. W sytuacji krytycznej, kiedy groziłoby oddanie na pokarm, pojechałabym po te świnkę.

Posted

[B]Karena[/B] ... zacytuje teraz sama siebie !
gościu cos kręci

[QUOTE]no to ciekawe , bo mi dziś dopiero odpisał na wczorajsze zapytanie po 15 i ze sprawa jest aktualne i czy z klatka chce :-o

oo to cytat z gg

Cytat:
waaaaaaaz 15:12:50
tak ogłoszenie jest nadal aktualne
waaaaaaaz 15:13:04
z klatką czy bez??

ciekawe co kombinuje ... :/[/QUOTE]

Posted

Słuchajcie, na jedym ze świnkowych wątków, któregoś ndia spotkałam linka do jakiejś aukcji. Były wystawione takie metalowe elementy, z których buduje się klatke bądź wybieg. Właśnie przejrzałam wszystkie świniowe wątki w celu odnalezienia tego linku, lecz mi się nie udało. Czy ktoś jest w stanie mnie nakierować?