Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam hamaki!!!! dla kogo one sa? dla seledynka? dla neight? i dla ronji tak?
edit - hmm ... zrobiłaś krótsze troczki ... za krótkie są :crazyeye: musze cos wymyslic, bo nikt nie moze na hamak wskoczyc - tak wysoko wisi ...

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MonikaZet']Kurcze znowu ja nie mogę wtedy:(((, muszę pojechać na ten weekend do domu. Skoro nie mozesz kiedy indziej, tzn wczesniej, to moze wtorek przyszły? ew. niedziela po południu, ale jeszcze nie wiem o której. Bo w poniedziałek moge dopiero ok. 18 ale już zimno:([/quote]

W środy i czwartki zawsze tak będę miała :P Niedziela popołudniu też może być. Nie napisałaś mi gdzie mieszkasz, może to bardzo blisko i szybciutko przetransportuje się prośka, nawet jak będzie zimno ;)

Posted

[quote name='pucka69']mam hamaki!!!! dla kogo one sa? dla seledynka? dla neight? i dla ronji tak?
edit - hmm ... zrobiłaś krótsze troczki ... za krótkie są :crazyeye: musze cos wymyslic, bo nikt nie moze na hamak wskoczyc - tak wysoko wisi ...[/quote]
Fajnie, że hamaki doszły :) Są chyba :eviltong: dla tych wymienionych osób :) Dziwnie, że są za krótkie.. od X czasu robie zawsze takie same... chyba, że te pierwsze (dawno temu robione) miały dłuższe... Zrób tak :eviltong: - złóż na pół te co są i zszyj na dole, tuż przy hamaczku(futerku), tak żeby powstała taka pętla. W pasmanterii(lub może masz) kup jakąś taśmę i przewleczesz przez te pętle :)

Posted

już dowiązałam po kawałku aksamitki. potem jakos bardziej elegancko to zrobię ... musza byc krótsze - bo mialam od ciebie hamak i jka powiesilam to bylo w porządku ;)

Posted

Na samym początku chciałabym baaardzo podziękować wszystkim osobom zaangażowanym w losy Cześka i Maślany (imion na razie nie zmieniam :) ).
Świneczki dotarły do mnie całe i zdrowe :). W tym momencie siedzą przytulone do siebie. Były już na rękach, bardzo się wtulały ale raczej jest to na razie oznaka strachu niż przywiązania :p.

Seledynku, rewelacyjnie przygotowałaś świnki na podróż (z marchewki została tylko dupka :P). Samo pudełko jest dziełem sztuki :D, ale najważniejsze, że świnki nie zmarzły :).
Prosiaczki są w świetnej kondycji, widać, że dobrze jadły w domku tymczasowym... Seledynku należy Ci się medal :)
Niedługo pierwsze fotki, jak tylko siostra odda mi aparat :)

Pucko szczurki już są u Agaty, spotkałyśmy się na peronie :)

ooo... świnki zaczęły turkotać i biegać po klatce... chyba im się podoba :)

Posted

Witam wszystkich serdecznie.
Znalazlem na allegro cos takiego:
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=264064075&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any"]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=264064075&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any[/URL].
Napisalem do wascicielki,zeby nie spieszyla sie z oddawaniem swinek byle komu, gotowa jest zawiec zwierzatka do Opola,jesli jest ktos gotow zalatwic transport proskow z Opola do Wroclawia, to nawet ja moglbym zabrac ktoras ze swinek. Klopot jest w tym,ze to parka maluchow, a wiekszosc tu ludzi raczej mysli przygarnieciu juz narodonej swinki niz bezmyslym mnozeniu nowych.

Posted

[quote name='seledynek']W środy i czwartki zawsze tak będę miała :P Niedziela popołudniu też może być. Nie napisałaś mi gdzie mieszkasz, może to bardzo blisko i szybciutko przetransportuje się prośka, nawet jak będzie zimno ;)[/quote]

Jelonki Południowe, przystanek Szeligowska, dojeżdzają 105,125,155,713,408,112. Dwa przystanki od Ciepłowni wola w stronę Morów, przy Połczyńskiej, do przystanku z domku trzy minuty. :D

Posted

No to ja powiem tak:
Obrobiłam sie nieco z moim życiem. Wątku wstecz nie dam rady przeczytać, bo to jakieś 500 stron. Pucko bądź tak miła i streść mi plisss w 2- 3 zdaniach co się wydarzyło hihihih.

No i co z tymi moimi rozetkami??? Jest dla nich tymczas? Bierze je Hala? Ciut im ciasno we 4.......
Aaa i hamak dla mnie jest. To i dobrze.:lol:

Posted

Dobra, gotowa jestem i zwarat. Roretki mogę wziąźć na DT jesli jest dla nich klatka. Inaczej nie da rady.
Pucka, to jakie jeszcze proski mam zabrać w podróż do Pnia? dziś odwiedzę Bajonka i pogadam o wizycie przedadopcyjnej.

Posted

[quote name='seledynek']W środy i czwartki zawsze tak będę miała :P Niedziela popołudniu też może być. Nie napisałaś mi gdzie mieszkasz, może to bardzo blisko i szybciutko przetransportuje się prośka, nawet jak będzie zimno ;)[/quote]

To pisz gdzie mieszkasz:) ikiedy sie domawiamy. mi pasuje dzis, jutro od 18 i niedziela od 17:D:D:D

Posted

pucka, powiedz mi to kto bierze dwie ostatnie świneczki ode mnie? Trochę się zgubiłam w tym. Zostali mi dwaj bracia aguti, Kazio i Arnoldzik. Wiem, że Jana z Poznania myślała czyby nie wziąć Arnoldzika, ale miała się zastanowić, bo to dominant. A Kazio gdzie ma jechać?

A tak w ogóle to jak np. się tak stanie, że dwie świnki będę oddawać to muszą być dwie umowy, po jednej na świnkę czy może być jedna z imionami dwóch świnek?

Posted

seledynku, ja też mieszkam na Bemowie, o ile mąz nie zabierze mi samochodu, mogę Cię podrzucić ze świnkami do MonikiZet, zeby im nie było zimno

Posted

Dzięki ronja jak coś to dam Ci znać, myślę jednak, że zgranie naraz trzech osób może być problemem. A do Moniki będzie jechała tylko jedna świnka ;) Niezbyt daleko więc powinnam dać sobie radę.

Właśnie się dowiedziałam, że w niedzielę chyba nie dam rady podskoczyć do Ciebie Moniko, przepraszam :oops:

Ale w pon. albo we wt. na 100%

Posted

seledynku - ile masz jeszcze swinek? 2? jedna dla Moniki i jedna dla tej dziewczyny , Ani - z Czerwonaka?tak? nr "1" ma tam jechać
Halu - juz się z Bajonkiem dogadałyscie? Nie rozumiem tego: [COLOR=red][B]"Pucka, to jakie jeszcze proski mam zabrać w podróż do Pnia? " [/B][/COLOR][COLOR=black]???[/COLOR]
[B]Neigh - streszczenie :[/B]
Elurin nas na razie opuscił ( moze wróci po Nowym Roku)
- trolka ma dwie swinki z labo od seledynka
- monikazet - umawia sie z seledynek na jeszcze jedna swinke
- hala i bajon wybieraja sie do ani, co wezmie moze jeszcze jedna swinke od seledynka - na kontrole przedadopcyjna
- moja mama bierze na zawsze zestaw swinka królik (czyli wanda-zorro)
- ais ze stow. pomocy królikom otwiera lokal stow.i ma fajne pomysly, i proponukje nam kawalek kąta dla świnkowego towarzystwa, ale za malo nas i nie ma komu robic
- pani od świnki co mi dalas tel przyslal mi zdjecia - wyslalam zaisteresowanej - czekam na odpowiedz czy mam ja brac
Fando - nie rozumiem tego fragmentu:
[B]Klopot jest w tym,ze to parka maluchow, a wiekszosc tu ludzi raczej mysli przygarnieciu juz narodonej swinki niz bezmyslym mnozeniu nowych.[/B]
Może napisz do tej osoby co je wystawia, zeby koniecznie trzymala swinki oddzielnie - bo ten samiec to juz chyba dojrzaly płciowo, co? Z Opola do Wrocka to chyba nawet niedaleko jest, co?

Posted

nie na telefon zdjęcie - tylko mailem . a telefon do pani co chce oddac - od neight dostalam - jej corka chodzi do szkoly z tą, co chce oddac. zaraz wkleje zdjecie

[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/leg1.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/leg.jpg[/IMG]

Posted

Mam obecnie trzy świnki, nr 1 Kazio, nr 2 Arnoldzik i nr 4 Misio Alpinista, który jedzie do Moniki za kilka dni.

Ok, czyli nr 1 Kazio ma już domek? To kiedy ktoś go ode mnie zawiesie i z kim mam się umawiać na oddanie? :P
Kurczę jaka Ania z Czerwonaka? ;)

Mam szukać domku dla Arnoldzika czy poczekać jak Jana się zastanowi?

Posted

Kazio - ma byc wstepnie dla Ania - spod Poznania. Bajon z Halą pojada do niej "na dniach" porozmawiac ... tak ogólnie ... hala będzie w Wawie za tydzień-dwa i wtedy bedzie mogła wziąć swinke
invi - swinka ma ok. roku

Posted

Neigh, słuchaj może ja bym wzięła te dwie małe klatki? Tak sobie pomyślałam, że po pierwsze masz kawał do Wawy, więc łatwiej ode mnie będzie potem brać te klatki. A po drugie przydałyby mi się jakbym znowu dostała jakiegoś dominanta, który wyrywa kolegom futerko :P

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Janą.Musi się wstrzymać do połowy grudnia z braniem nowego prośka.Wyjeżdza na miesiąc w podróż życia;)
Tyle wiem ,tyle przekazuję.
Pzdr