Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, nie dałam rady sprawdzić to SGGW, ale jutro mogę to zrobić i zapytam też o dr Bieleckiego, on się tak zna na gryzoniach. Myślicie, żeby ją skonsultować jeszcze, czy nie?
Pucka, prześlę Ci info, bo rano mogę nie mieć dostępu do netu.

Posted

[B]Evelin[/B], tam, gdzie prawa łapka (na zdjęciu też prawa) jest zgięta pod kątem prostym to nie jest staw, tylko złamanie. Gdyby ie to, obie łapki byłyby ułożone prawie w linii prostej.

[quote name='pucka69']wygląda to tak ( jak mniemam) :
płacisz - bierzesz fv - wysyłasz do afn - dostajesz zwrot pieniędzy na konto - to trochę trwa ...
jeżeli np. nie dysponujesz funduszami - ja mogę zapłacić i afn mi zwróci. jeśli to zaprzyjaźniona lecznica - to może mogłabym zapłacić przelewem - bo czasu brak - sama wiesz. a ta lecznica w zalesiu czy na natolinie? bo do natolina to mogłabym podskoczyć ewentualnie ;)...[/quote]Ok. Dopytam jescze GreenEvil.
Lecznica na Natolinie. Z płaceniem nie ma problemu.

Dałam świnkowi dwa małe, cieniutkie plasterki jabłka 'z wkładką'. Ten z lakcidem zjadł prawie cały, z lakarstwem na stawy leży i czeka na lepsze czasy. Muszę kupić cykorię lub ogórka, mam nadzieję, że lubi.

Posted

dla spokoju sumienia - można skonsultować. Jakie info? Ślij....Słyszałam, że Misia w domu ?:) Jak siostrzeniec to przyjął?

Apso - ja zawsze wszystko rozpuszczam i daję strzykawką do pysia.
Co do pieniedzy gryzoni na afn -tam coś było kiedyś umawiane z dziewczynami z afn - że ze skarpetki gryzoniowej mozemy wyjąc Elurin lub ja. To przedstaw Green sprawę i spytaj jak to zrobić żeby odzyskać pieniadze.
edit:
OSOBA W SCHRONIE W SZCZECINIE:

"sluchajcie mam swietna swinke morska w schronisku!! oddana razem z wielka klatka, to swinka rozetka tricolorek, troche plochliwa, wiecej informacji nie znam bo w biurze sami nic nie wiedzieli"

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images13.fotosik.pl/120/8421fe93c3f13585.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images13.fotosik.pl/120/72a18492be63ee7f.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images23.fotosik.pl/92/942b21b56f7581c0.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Po kolei:
Bounty - masz oczywiście rację, po prostu złapałem doła przez kolejne nieszczęścia, jakie spadają ostatnio na osoby. Wycofuję się z przemyśleń;) Jak znowu mnie najdzie chandra, przeczytam Twój post...bardzo podnosi na duchu:lol:
Apsa, Zasadzkas - spróbujcie skonsultować tą bidę jeszcze w Oazie i z dr Mileną - nie zaszkodzi, a może coś da się zrobić. W razie czego bierzcie fv, będziemy ściągać kasę ze skarpety. Należy się maluchowi.
Co do świnki spod Opola, może jakaś ciotka z Wrocławia czy Górnego Śląska mogłaby się skontaktować?
Pucka - mamy kogoś z Pomorza Zachodniego? Karena za daleko...
Ja mogę przyjąć do DT paru chłopaków. Dziewczyn już nie...Olunia i Andzia zaczęły dojrzewać i w pokoju pachnie jak w chlewiku - chłopaki emitują:evil_lol:. Aneczko, pospiesz się z remontem, bo mnie sąsiedzi wyrzucą za zapachy:evil_lol:

Posted

[quote name='APSA']Czy ktoś miałby ochotę zawieźć mnie tam ze świniem do Oazy lub dr Mileny? Mogę dojechać do dowolnej stacji merta, ale autobusami wolałabym go nie ciągać.[/quote]
Dziś z Centrum mogę jechać, tylko musisz najpierw zapisać Iwanka. Nr do Oazy (22)4066812 albo 515272800. przyjmują od 10-tej.

Posted

Ja mogę oferować tymczas, przepraszam cierpię na chroniczny brak czasu, nie bylo mnie kilka dni na dogo........jakby co są tu jednostki dysponujące moim numerem tel.....
Przez najbliższy tydzień - praktycznie mnie przy kompie nie będzie. Ale naturalnie służę swoją osobą:-)

Posted

bona tez się ofiarowała z transportem do lecznicy - służę telefonem
Agato - jak będziesz w Szczecinie - to zabierz świnię - jakbyś mogła - i jeśli ktoś jej wcześniej nie weźmie. ja mogę dać jej tymczas

Posted

[quote name='pucka69']Agato - jak będziesz w Szczecinie - to zabierz świnię - jakbyś mogła - i jeśli ktoś jej wcześniej nie weźmie. ja mogę dać jej tymczas[/quote]
Jadę dopiero za 2 tygodnie. Jak świń nadal bedzie w schronie to go wezmę. O tymczasie pomyślimy później.

Posted

[quote name='APSA']Nie wiem, czy dziś się wyrobię.

Jak daleko jest do Oazy z Placu Wilsona?[/quote]
Blisko, Mickiewicza do pętli tramwajowej i w prawo. Trochę trzeba dojść.
Jesli dziś nie dasz rady, to ja mogę dopiero w środę. Dziś jak się okazało też jest pod znakiem zapytania - jednak złapałem przeziębienie i mam 5 dni zwolnienia...

Posted

na piechotę to wcale nie jest blisko
zwłaszcza ze świnką w koszyku
Apsa ja moge Cię odebrać z metra na pl. Wilsona i po wizycie odwieźć
mieszkam na Bielanach, to ode mnie jest kawalek
tylko zamów sobie wizytę i powiadom mnie o której godzinie
Pucka ma mój telefon

Posted

Na piechotę nie, ale jakoś myślałem, że Apsa od razu w tramwaj wsiądzie:oops:.
Jeśli będę potrzebny, piszcie smsy albo dzwońcie, ja zaraz znikam z dogo...

Posted

[quote name='pucka69']bona tez się ofiarowała z transportem do lecznicy - służę telefonem
Agato - jak będziesz w Szczecinie - to zabierz świnię - jakbyś mogła - i jeśli ktoś jej wcześniej nie weźmie. ja mogę dać jej tymczas[/quote]

A to może byłaby okazja dla Kulki i jej Zawiszki?To jest samczyk czy samiczka?
Pzdr
KULKA odezwij się!!!!

Posted

[quote name='Hala']Kto będzie w Szczecinie ? I czy wraca przez Poznań? Może moją husie mi podrzuci? Elurin! Ja chcę tą świnkę....wiesz którą.[/quote]
Jak ja ją odbiorę to z podrzuceniem do Poznania nie będzie kłopotu bo często tam jeżdżę.

Guest Elżbieta481
Posted

Bardzo mi przykro,bo nigdy nie sądziłam,że trzeba mi bedzie napisac to co pisze własnie w tej chwili:
jak pamietacie,wczoraj nawiązałam kontakt z opiekunem świnki z allegro.szczerze chciałam pomóc,nawet trochę ,,cichcem,,.Treśc otrzymanych e-maili od właściciela wkleiłam.Mamy już dwie świnki,więc chciałam pomóc.Przyznaje jednak,że zadając pytania nie miałam sprecyzowanej myśli o jej przygarnięciu,póżniej już miałam.Może na DT?Niestety,mój TŻ obawia się,że nie znajdziemy dla niej domu stałego i,że zostaniemy z trzema.Nie zgodził sie nawet na nasze pośrednictwo.
Przepraszam
Elżbieta

Posted

Jeeenyy Elżbieta jak chcesz to ja się krwią podpiszę, że świnkę wezmę.......Z dowodu się dam spisać..........

Tylko, trzeba prosiaka zabrać i zoorganizować transport, jak widać na załączonym obrazku.......nikt tu nikogo nie zostawia bez pomocy.

Sama bym tę świnkę odebrała, tylko za daleko mi jakby troszkę....

Guest Elżbieta481
Posted

Nikt,nie musi się krwia podpisywac.Ja muszę dostosowac sie do pewnych spraw.Żadnych działan z naszej strony już w tej sprawie nie będzie.
Przykro mi
Elżbieta