Sara2011 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 Bardzo Wam dziękuję Kochane Cioteczki:oops:. Quote
Mela Jakimiuk Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Nie zapominajcie o mnie, zawsze slużę pomoca, jak będzie trzeba finansową też, a już dla tego małego psiaka szczególnie, ja go przywiozłam, więc suni nie może nic zabraknąć., Quote
Marycha35 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Dziewczynki brawa dla Was nieustające!!! Sunieczka wie, że jest bezpieczna i pod doskonałą opieką dlatego tak się ślicznie uśmiecha i bryka, wszystko uwiecznione na fotach:) Jak dobrze, że sunieczka nie jest już w tym potwornym boksie!!! Teraz jeszcze kolejne smoki trzeba zabrać;) Gabrysiu witaj i bądź tu z nami i z liskiem;):):):) Quote
Poker Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Co tu taka cisza? Dziewczyny zagłaskały się[B] na [/B]śmierć? Quote
Sara2011 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 [quote name='Poker']Co tu taka cisza? Dziewczyny zagłaskały się[B] na [/B]śmierć?[/QUOTE] Hehe, ja już jestem prawie zalizana na śmierć:diabloti:. Wczoraj zajmowałam się pogromem pcheł Milki. Chodziły po niej bardzo wypasione okazy. Środek przeciwpchelny zaczął działać i te zaczęły wyłazić z futra a że Milka ma je białe to te czarne krowy widać było idealnie. Dzisiaj już nie widziałam żadnej ale obserwujemy dalej. Ze spaniem jest już prawie dobrze, Milka śpi na swoim legowisku koło mojego łóżka. Jednak kiedy się przekręcam czy poruszę to zaraz podrywa się na równe nogi i już stoi i wpycha pyszczek do głaskania. Jednak kiedy mówię do niej "połóż się" i pokazuję na legowisko, to kładzie się i dalej śpi. Ja ze swojej strony staram się spać w jednej pozycji przez całą noc:mad:, bo nawet kiedy ruszę ręką to Milka i tak od razu na równych nogach, taka jest czujna. Całą noc zachowuje czystość, generalnie od spacerku o godz.22 do spacerku o godz.8 rano wytrzymuje. W dzień zdarzy się jeszcze z raz siknąć ale myślę ze to kwestia czasu. Porównując moje poprzednie tymczasy Milka i tak chyba pod tym względem najlepiej się zachowuje, może tylko Mopka ze schronu z Wrocławia całkowicie zachowywała czystość, no ale ona mieszkała wcześniej w domu więc była nauczona. Milka zaczyna bawić się pluszakami, trochę je maltretuje i rozgryza ale pluszaków mam full w domu więc nie zabraknie. Gumowe, piszczące zabawki jej nie interesują za bardzo. Wczoraj zjadła trochę suchej karmy (chyba pierwszy raz od przyjazdu) ale musiałam ją karmić z rączki:roll:. Dzisiaj już sama podeszła do miski i trochę pochrupała. Generalnie musi się nauczyć jeść suchą karmę, bo puszeczki i gotowane żarełko owszem, ale suchą karmę też musi umieć jeść bo nie wiem czy znajdzie się ktoś kto będzie stał przy garach i non stop gotował kurczaka. Wczoraj musiałam wyjść na 4 godz. i zostawiłam panny same w domu. Było ciuchutko, nic nie zostało zniszczone więc jest dobrze. Muszę jeszcze przetestować i zostawić Milkę samą, bez Sary i podsłuchać pod blokiem czy nie słychać szczekania. Generalnie gdy jest z innym psem, zachowuje się cicho. I jeszcze jedno. Milka przegryzła szelki:mad:. Nawet nie wiem kiedy to zrobiła. Szelki jej ściągam po spacerze ale raz nie ściągnęłam od razu i wtedy musiała to zrobić. Zszyłam te szelki więc powinny jeszcze posłużyć. Mała nie lubi jednak nosić nic na sobie, do adresówki też sięga z zębami:mad:. Jakieś nowe fotki wkleję najwczesniej we wtorek. Aparat mam ale w laptopie siadły mi wszystkie porty USB, kiedy wkładam pendrive czy kartę SIM, to komputer w ogóle ich nie widzi. Także fotki będę mogła sobie zgrac dopiero we wtorek w pracy. To na razie tyle w telegraficznym skrócie:lol:. Quote
Gabi79 Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Saro, ale się Milce udało - taki tymczas:loveu::loveu::loveu: Wieści wspaniałe, sunieczka do schrupania. Ja też mam na BDT śliczną lisiczkę z tego wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249365-Dwie-kruszynki-z-schroniska-w-Chorzowie[/URL] Buziaki dla Was Quote
Sara2011 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 [quote name='Mela Jakimiuk']Nie zapominajcie o mnie, zawsze slużę pomoca, jak będzie trzeba finansową też, a już dla tego małego psiaka szczególnie, ja go przywiozłam, więc suni nie może nic zabraknąć.,[/QUOTE] Melu, bardzo Ci dziękuję ale już poniosłaś ogromne koszty w związku z Milką. Za co Ci bardzo dziekuję, razem z Mileczką:loveu::loveu::loveu:. Quote
Sara2011 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 Nikt już do Milki nie zagląda:-(. A Mileczka coraz bardziej odważna i strasznie spragniona człowieka i głaskania i przytulania. Quote
Bonsai Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Ja zaglądam, a właściwie podglądam, bo nic nie piszę ;) cieszę się cichutko, że sunia w takich dobrych rękach. Co myślisz o tym, żebym zwróciła się o pomoc do Baloniarek? Quote
Sara2011 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 [quote name='Bonsai']Ja zaglądam, a właściwie podglądam, bo nic nie piszę ;) cieszę się cichutko, że sunia w takich dobrych rękach. Co myślisz o tym, żebym zwróciła się o pomoc do Baloniarek?[/QUOTE] Bonsai, na razie nie ma potrzeby, są psiaki w gorszej sytuacji. Jak wyskoczą jakieś większe wydatki to będziemy myślały. Quote
Poker Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Zaglądam kilka razy dziennie ,ale jak nie ma nowych relacji to cicho siedzę. Super ,że dziewczynka tak szybko się otwiera. Ma szansę na szybkie znalezienie DS. W sprawie naszej Dziuni cisza jak makiem zasiał. Quote
Sara2011 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 [quote name='Poker']Zaglądam kilka razy dziennie ,ale jak nie ma nowych relacji to cicho siedzę. Super ,że dziewczynka tak szybko się otwiera. Ma szansę na szybkie znalezienie DS. W sprawie naszej Dziuni cisza jak makiem zasiał.[/QUOTE] Myślę, ze teraz po tej najnowszej sesji zdjęciowej i Dziunia się doczeka telefonów w jej sprawie:-). W sumie to może być nawet jeden telefon byleby dzwonił TEN domek:-). Quote
Sara2011 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 [quote name='Poker']Zaglądam kilka razy dziennie ,ale jak nie ma nowych relacji to cicho siedzę. Super ,że dziewczynka tak szybko się otwiera. Ma szansę na szybkie znalezienie DS. W sprawie naszej Dziuni cisza jak makiem zasiał.[/QUOTE] A pisać nawet za bardzo nie ma o czym bo Milka jest właściwie bezproblemowa. No może ta jej namolność w wymuszaniu jej głaskania, przytulania i całowania. Normalnie nie można usiąść na kanapie bo juz siedzi przyklejona i lize , liże, liże...... :-). Dobrze by było gdyby w nowym domku było kilka osób tak by mogły podzielić się zajęciem głaskania:-). Ja już czasem chciałabym odpocząć a tu nie ma zmiłuj się. W dodatku moja Sara siedzi i patrzy na mnie spod oka z wyrzutami, że głaszczę kogoś innego a nie ją ... Quote
Mela Jakimiuk Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Sunieczka, rzeczywiście miłością i całusami mogłaby obdarować cały świat.Cały czas mocno trzymam kciuki, żeby dobrze trafiła! Quote
Marycha35 Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 (edited) Pycha wieści o sunieczce:):):) Lizaweczka to jest maksymalna, hi, hi. Zaufa, uspokoi się, będzie dobrze:) Edited January 7, 2014 by Marycha35 Quote
halszka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Odwiedzam ślicznotkę :) jeśli będzie potrzebna pomoc w ogłoszeniach chętnie pomogę ;) Quote
Sara2011 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 [quote name='halszka']Odwiedzam ślicznotkę :) jeśli będzie potrzebna pomoc w ogłoszeniach chętnie pomogę ;)[/QUOTE] Dzięki halszko, będę pamiętała:-). Ja zwykle sama robię tylko tablicę i gumtree dla moich tymczasów i zawsze z tych portali znajdowały domy. Gdyby jednak tym razem to nie wystarczyło to poproszę o pomoc w ogłoszeniach na większej ilości portali internetowych. Quote
Sara2011 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 A u nas ciąg dalszy maltretacji czułościowych, muszę przyznać że takiego lizuska jeszcze nie miałam:eviltong:. Quote
Bonsai Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 To jest urocze, ale jeśli ona robi tak non stop, to potrafi być męczące. Może warto ją jakoś trochę z tym stopować? Np. próbując ją wyciszyć. Masz konga? Albo cokolwiek, w co mogłabyś napchać pasztetu, a ona będzie miała za zadanie to wylizać - to jest rozrywka, która niezwykle wycisza psy, bo wymaga skupienia. :) Quote
Sara2011 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 [quote name='Bonsai']To jest urocze, ale jeśli ona robi tak non stop, to potrafi być męczące. Może warto ją jakoś trochę z tym stopować? Np. próbując ją wyciszyć. Masz konga? Albo cokolwiek, w co mogłabyś napchać pasztetu, a ona będzie miała za zadanie to wylizać - to jest rozrywka, która niezwykle wycisza psy, bo wymaga skupienia. :)[/QUOTE] Konga nie mam niestety ale może będę musiała kupić. Ciekawe czy ją zainteresuje? Ona i tak najbardziej kocha ludzia:-). Quote
Bonsai Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Hm, to może okazuj jej uwagę, gdy nie jest namolna, a gdy za bardzo wariuje - traktuj ją, jakby jej nie było. Może wydawać się to okrutne, ale to dla jej dobra - na takim wiecznym podekscytowaniu i nakręceniu na pewno nie jest jej fajnie. Mała potrzebuje trochę relaksu. Quote
Sara2011 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 Damy radę :-). Gorzej gdyby było odwrotnie i szczerzyła na mnie zęby. Teraz chwila spokoju, niunia uderzyła w drzemkę:-). Quote
Sara2011 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Kochani, muszę Mileczkę bardzo pochwalić. Dzisiaj zostały z Sarą same na wiele godzin, bo w końcu trzeba było iść do pracy. Wyszłam z suniami rano na spacer koło 6.30 i to wcale nie za długi spacer , syn wrócił ze szkoły koło godz.15 i ani siku ani koo nie było:crazyeye:. Jestem w szoku. Nawet zniszczeń nie było oprócz jednej wywalonej doniczki ze storczykiem no ale niunia pewnie chciała pobawić się doniczką, bo taka ładna, czerwona jest:diabloti:. A ze stała nisko, więc sobie malutka pozwoliła się "poczęstować". Doniczka odnalazła się kanapie:mad:. Storczykowi w sumie nic się nie stało bo jest w tej chwili w stanie "uśpienia":evil_lol:. Quote
Sara2011 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 [B]Nie chcą się bawić to pobawię się z delfinkiem.... [IMG]http://i39.tinypic.com/21ajonl.jpg[/IMG] [IMG]http://i44.tinypic.com/16jio29.jpg[/IMG] [IMG]http://i39.tinypic.com/16beblh.jpg[/IMG] [IMG]http://i39.tinypic.com/117bjiv.jpg[/IMG] [/B] Quote
Recommended Posts