Jump to content
Dogomania

NEO,roczny pies w typie owczarka niemieckiego MA DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie tak!!!!! :) Czyli za dzisiaj:crazyeye:.
Edit: dziękujemy za pacyfikację trolka. Nie ogarniam takich wpisów, co to niby miało być??? Autentyczna walka z kastracją czy rozpaczliwe poszukiwanie jakiegokolwiek interlokutora... Smutne.

Posted

Nie ,Jaro nie pojechał...wczoraj nikt po niego nie zgłosił się do schroniska,nikt nie zadzwonił też to schroniska.Dziś także...
Wczoraj próbowałam skontaktowac się z panem na podane przez niego telefony i nikt nie odbierał telefonów.
Coś mi się wydaje,że troll zrobił swoje,albo trolem jest...aż nie chce się wierzyć,że to może być prawda...
Będę dzwonić dziś do schroniska,ale prawdopodobnie NEO JEST NADAL DO ADOPCJI!!!

Posted (edited)

O nie!!!:( Może coś się stało? Neo, psiaczku nasz kochany!!! Czyżby miał występować w charakterze reproduktora???? Pan brzmiał tak sensownie, może to jakieś nieporozumienie?

Edited by Marycha35
Posted

Maryś,Adasiu,ja też chcialabym,żeby było to nieporozumienie.Czekamy zatem jeszcze kilka dni na kontakt domku ze schroniskiem albo z nami.Z tego co wiem,domek nie odbiera telefonów,także od osób,które wizytowały dom.Dziwnym zbiegiem okoliczności troll znalazł się właśnie na wątku Neo...pewne informacje przekazywane przez trolla brzmią znajomo...CHCIAŁABYM SIĘ MYLIĆ!!!NAPRAWDĘ!!! I UCIESZĘ SIĘ,JAK OKAŻE SIĘ TO NIEPOROZUMIENIEM!

Posted

Mimo że nic nie pisałam na wątku, to zaglądałam tutaj kibicując chłopaczkowi. Miałam nadzieję na dobre wieści no ale "los" lubi płatać figle jak widać. Los albo..człowiek? Mam nadzieje że się mylę, ale na co drugim wątku na dogo są wzmianki o kastracji/sterylce i jakoś nie zauważyłam żeby ktoś nagle wyskakiwał z oburzeniem i oskarżeniami o okaleczaniu zwierząt. A tu adopcja niemal sfinalizowana, info o ciachnięciu jajek ;) i pojawia się nagle jakiś wielce oburzony KTOŚ :/ Przypadek?? Czy w rozmowach z potencjalnym domem była informacja o kastracji? Pan się bez wahania zgodził? A może TEN KTOŚ myślał tak, podpisze papiery, pies młody to na reproduktora się nada, jakby co napisze że kastracja się odbyła, może nikt nie sprawdzi i hulaj dusza?? (chyba że było zaznaczone ze kastracja będzie w schronie) No ale może to nieporozumienie, wypadek losowy, cokolwiek..Oby..

Neo jest w Łowiczu????

Posted (edited)

Nic to, nie ten domek będzie inny:) I zgadzam się z Romeczką, że jeżeli tak miał trafić Neo to lepiej, że domek zamilkł. Romeczko, dam znać DONnce -Marzce- co tu się wyprawia i że domku dalej szukamy:) Neo ma ogłoszenia na owczarku.pl.

Edited by Marycha35
Posted (edited)

Maryś dziękuję!

A ja miałam kolejny telefon w sprawie Neo.Domek to 50 m mieszkanie w kamienicy.Rodzina z 2 małych dzieci.Nie wiem czy to jest dobry domek dla Neo...czekamy na kolejne telefony

Neo siedzi w tym oto boksie:

[IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/61ba274f1fd77109cf2423fe2f194edf,10,19,0.jpg[/IMG]

...zastąpił Figara (pierwszy z prawej),który znalazł dom.Jantar i Masza siedza nadal i są kolegami Neo.Cała trójka dogaduje się.:lol:

I jeszcze Neo biegający po dziedzińcu schroniska:

[IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/640x428q90/6/x60e.jpg[/IMG]

[IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/640x428q90/819/krtm.jpg[/IMG]

[IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/640x428q90/607/2au3.jpg[/IMG]

[IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/640x467q90/547/ejcw.jpg[/IMG]

Edited by Romka
Posted

[quote name='Romka'][B]Zgłosiłam domek na czarne kwiatki[/B][/QUOTE]

Słusznie.
Jestem u Neo i życzę mu, żeby znalazł najlepszy domek, jaki istnieje. Jeżeli jest tak mądry, jak piękny - no, to jest kolejnym Superdogiem :)

Posted

Witam wszystkich. Na wstępie, jestem tu trochę przypadkowo z forum owczarka, na którym czesto bywam. Mam na imie Dorota i pracuję jako ...nieważne.... w pewnej uznanej hodowli ON blisko Sieradza. Hodujemy głównie owczarki dla potrzeb służb mundurowych a co za tym idzie problemy ich utrzymania musimy mieć dokładnie rozpracowane, także z pomocą współpracującego instytutu weterynarii w Davos.. Tutaj na tym forum interesujący jest wątek kastracji psów , szczególnie ras dużych, bo z małymi rasami problemy są mniejsze. Jedna najważniejsza zasada. Nie wolno bezkrytycznie podchodzić do kastracji jako metody o samych korzyściach. Korzyści są tylko nieliczne - ograniczenie populacji, zanik agresywności oraz niewielkie zwiększenie przywiązania psa do domu. I to wszystko. A wady? powiedziano tu o nich dosyć dużo i jest to niestety prawda. Znacznie zwiększona częśtotliwość występowania bardzo złośliwych, nieuleczalnych i nieoperacyjnych nowotworów, choroby wsierdzia, kilkukrotne zwiększenie występowania zachorowań na dysplazję, zarówno biodrową jak i łokciową, znacznie zmniejszenie masy mięśniowej co u owczarków jest katastrofą- kręgosłup traci wzmocnienie mięśni, szybkie odwapnienie kości co potęguje ich złamania...I sporo mniej ważnych problemów. Niestety, jest to wszystko wynikiem innego zestawu hormonów, głównie testosteronu. Kastrowany pies rzadko kiedy dożywa 10 lat a powinien żyć co najmniej lat 13-14.Z sukami łatwiej bowiem można uzupełniać estrogeny na drodze farmakologicznej, niestety u psów przyswajalność farmakologicznego testosteronu nie przekracza 5%. A to za mało. Nie wypowiadam się tutaj, żeby z kimkolwiek polemizować. Po prostu przedstawiam fakty. Bo proszę pamiętać, że działania wolontariuszy nie powinny tylko ograniczać się do zdobywania środków na utrzymanie schronisk i znajdowanie domów dla ich pensjonariuszy ale głównie i przede wszystkim do poprawy losu i standartu życia zwierząt. I tak na marginesie. Kastracja psów bezpańskich, schorowanych, bez widoków na adopcję być może jest usprawiedliwiona, ale kastracja psów, które na adopcję będą czekać bardzo krótko powinna być zakazana.
I to z mojej strony wszystko. Nie oczekuję odpowiedzi ale chciałabym, żeby ten post zmusił pewne tutaj osoby do przemyśleń.

Posted

Dorota ale my nie chcemy ,żeby Neo był reproduktorem,chcemy,żeby go kochano.Jak pan chciał reproduktora to mógł wziąć psa z Waszej hodowli.
Nikt nie podchodzi bezkrytycznie do kastracji,jeśli odniosłaś takie wrażenie.Po prostu przy nadpopulacji psiaków kastracja i sterylizacja to konieczność.
Gdyby wszyscy ludzie byli świadomi obowiązków wobec swoich zwierząt,pewnie nie byłoby to koniecznie.Ale jak sama widzisz,wydaje się,że domek świadomy a tu...
I tak to wygląda.Mówią,że pies nie będzie na łańcuchu a jest.Mówią,że nie będzie rozmnażany a jest.
Wbrew temu co sądzisz robimy to dla dobra tych zwierząt.A gdyby Neo okazał się złym reproduktorem to co mogłoby go spotkać,jak myslisz?Co robicie z takimi psiakami w Waszej hodowli?

Chcemy,żeby Neo był kochany,ale nie za to,że jest reproduktorem.

Jerry o Neo wypowiadał się jak o produkcie a nie jak o żywej,czującej istocie.TO BYŁ ŁADNY PIES,mieszaniec z domieszką krwi...czy też pisał pogardliwie Nero czy Neo.

To nie jest postawa,którą mogłabym zaakceptować.

Posted

A ja nie jestem pewien, czy przypadkiem osoba, która ma "na imię Dorota i pracuje jako ...nieważne....", nie jest klonem trolla Jerrego. Zwłaszcza, że podobnie, jak jej poprzednik, pisze o powszechnym zjawisku na wątku tego konkretnego psa (choć takich pojedynczych przypadków na dogo mnóstwo). A przecież na tym forum nie brakuje wątków poświęconych całemu zjawisku, jak choćby ten: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/219129-Plusy-i-minusy-kastracji[/URL]
Dlaczego więc tam choćby nie zabiera głosu?
Kimkolwiek by nie była, proponuję zastosować metodę tę samą, co wobec trolla poprzedniego: zignorowanie....

Posted

Trzymajcie,trzymajcie...bo zgłosił się do mnie wydaje się fajny domek.Dom z ogrodem ,duża działka.Państwo na emeryturze,przeprowadzili się z dużego miasta na wieś.W domu były zawsze psy,także w rodzinie u dzieci są psy.Państwo pożegnali niedawno suczkę teriera rosyjskiego,już wiekową i...nie wyobrażają sobie życia bez psiaka w domu.Tym razem nie chcą teriera a naszego Neo.

SZUKAM KOGOŚ DO SPRAWDZENIA DOMU W OKOLICY OSTROWCA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO!!!:lol:

Posted

[quote name='Marycha35']I huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:):):) I tylko to się dla mnie na tym wątku liczy;)[/QUOTE]

Maryś ,pomocy,podpowiedz mi kogoś rozsądnego do wizyty przed adopcyjnej ,mam już namiary na domek.

Posted

Mam nadzieję, że się uda, bo podmieniłam wyróżnienie z Maćka na Neo (a zrobiłam mu kilka nowych ogłoszeń) i na tablicy mi odrzucili :/ Czekam na odpowiedź