Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziękuję :) już przekazałam

a Śnieżek niesforny jest, zdjął sobie kołnierz i lizać zaczął :(
tyle psów już miałam kastrowanych i dzielnie znosiły, nawet bez kołnierza i nic.. a tu masz ci los..

Posted

Ostrzegam, że wyszłam z wprawy i opis nie jest porywający. Chyba, że chcesz łzawy, ale ja wychodzę z założenia, że ludzie wolą optymistyczne opisy, no i bardziej zdroworozsądkowo podchodzą do optymistycznego niż wyciskacza łez ;)

Śnieżek to niewielki (10kg), dwuletni optymista o niebanalnej urodzie i wspaniałym charakterze. Uśmiech jest jego znakiem rozpoznawczym, wiecznie pogodny i przyjacielski, umie zjednać serca wszystkich otaczających go ludzi. Niezwykle grzeczny i milutki, uwielbia się tulić i być blisko człowieka, nie dla niego życie w odosobnieniu, z dala od ludzi. Śnieżek szybko się uczy, a jak na ułożonego psa przystało zachowuje czystość w domu, ładnie chodzi na smyczy i nie wykazuje skłonności do włóczęgostwa. Jest przyjacielski i zrównoważony, świetnie dogaduje się z pobratymcami, chętnie zawiera nowe przyjaźnie, ale przy tym nie jest nachalny. Również wobec kotów zachowuje się delikatnie i łagodnie, w Domu Tymczasowym często śpi wtulony do mruczków. Przy Śnieżku nie sposób się smucić, zaraża swoim optymistycznym, przyjacielskim podejściem do życia. Osoba, która go zaadoptuje, będzie prawdziwym szczęściarzem. Może to Ty nim będziesz?

Może być? Coś zmienić?

Posted

Ty$ka napisał(a):

Śnieżek to niewielki (10kg), dwuletni optymista o niebanalnej urodzie i wspaniałym charakterze. Uśmiech jest jego znakiem rozpoznawczym, wiecznie pogodny i przyjacielski, umie zjednać serca wszystkich otaczających go ludzi. Niezwykle grzeczny i milutki, uwielbia się tulić i być blisko człowieka, nie dla niego życie w odosobnieniu, z dala od ludzi. Śnieżek szybko się uczy, a jak na ułożonego psa przystało zachowuje czystość w domu, ładnie chodzi na smyczy i nie wykazuje skłonności do włóczęgostwa. Jest przyjacielski i zrównoważony, świetnie dogaduje się z pobratymcami, chętnie zawiera nowe przyjaźnie, ale przy tym nie jest nachalny. Również wobec kotów zachowuje się delikatnie i łagodnie, w Domu Tymczasowym często śpi wtulony do mruczków. Przy Śnieżku nie sposób się smucić, zaraża swoim optymistycznym, przyjacielskim podejściem do życia. Osoba, która go zaadoptuje, będzie prawdziwym szczęściarzem. Może to Ty nim będziesz?

Może być? Coś zmienić?

Tekst mi się podoba acz nie lubię zdrobnień, 'milutki' zastąpiła bym 'sympatyczny' lub 'miły'
a 'pobratyńców' na " z innymi psami"

Posted

wysłałam do Ziutki :) z zakupu Nikaragui, tylko poprosiłam o Tablicę wyróżnioną, najwyżej dopłacimy :)

[h=5]radzi sobie nieźle w tym kołnierzu, a chodzić musi, bo inaczej.. liże.. co nie jest bezpieczne dla niego. Przyznam, że pierwszy raz mam psa, który musi chodzić w kołnierzu, zazwyczaj po pierwszej dobie nie interesowały się już..[/h]

Posted

sylwija napisał(a):
wysłałam do Ziutki :) z zakupu Nikaragui, tylko poprosiłam o Tablicę wyróżnioną, najwyżej dopłacimy :)

zalajkuję pomysł wyróżnienia ;)

Posted

moje sunie i koteczki to zawsze kubraczki, ale psy i koty się jakoś w ogóle obywały po kastracji, nie interesowały się , tylko pierwsza noc była trudna, musiałam pilnować
no ale Śnieżek, to Śnieżek ;)