kama210 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 [B]joteska[/B] bardzo , to BARDZO dziękuję Tobie za umówienie Nuki na wizytę u dr Jagielskiego i w ogóle za pomoc w ogarnięciu tej sprawy to wielka POMOC , każdy dzień jest ważny w pomocy i właściwej diagnozie specjalisty by stwierdzić po biopsji czy to rak czy zmiana pourazowa , ja juz napisałam apel na naszym fb że transport mega potrzebny [URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=691632194214334&set=a.174417329269159.48159.173802145997344&type=1&theater[/URL] jutro złoże wydarzenie na fb jak nie będzie dziś odzewu , bo wątpię czy darmowy transport się znajdzie w trakcie tygodnia , bedzie trzeba zewrzeć siły w transportowej kwestii też , ale to być albi nie być Nuki i innej lepszej "okazji na wizytę u tak dobrego specjalisty nie będzie ____________ [SIZE=4][B]SZUKAMY TRANSPORTU ![/B][/SIZE] sprawa Mega PILNA !!! kamila 533 323 567 potrzebny transport z Szydłowca / Radomia do Warszawy - w środę rano /8.01 / - Nuka z podejrzeniem nowotworu musi dotrzeć na godzinę 14.30 na konsultację w Warszawie - - u jednego z najlepszych specjalistów w Warszawie /dr Jagielski / który w drodze wyjątku zgodził sie przyjąć sunię na konsultację mimo napiętego grafiku . To jej żyć albo nie żyć . - trasa z Szydłowiec / Radom do Warszawa na ul. Białobrzeską . kto moze nam pomóc ? to jedyna szansa dla suni - kolejna wizyta możliwa dopiero pod koniec stycznia - a to juz będzie dla niej za późno. kamila 533 323 567 [email][email protected][/email] [IMG]http://imageshack.us/a/img89/7606/cfwy.jpg[/IMG] Quote
*Gajowa* Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 (edited) Śledzę wątek Nuki już od jakiegoś czasu, to bardzo piękna sunia, tak strasznie jej szkoda. Oby ta wstępna diagnoza okazała się błędna... Wspaniale , że udało sie jotesce umówic wizytę tak szbko. Gdyby okazało się, że ktoś mógłby ją do W-wy przywieźć wcześniej mogłaby poczekać do środy u mnie - mam wolny kojec. Jednak nie mogłabym jej zawieźć w środę na Białobrzeską na 14.30 Potrzebny byłby transport od jutra Szydłowiec - Konstancin Jeziorna i na srodę Konstancin Jeziorna - Białobrzeska. Edited January 3, 2014 by *Gajowa* Quote
beka Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Kama rób wydarzenie, i moze wrzuc informacje w tytuł?? Quote
beka Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Mogę pomóc finansowo w kosztach transportu ale fizycznie nie dam rady, niesety już szkoła... Quote
kama210 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 (edited) n chwilę obecną mam super osoby które mogą przyjechać po Nukę z Lublina do Szydłowca - wezmą sobie wolne w pracy , zawiozą do Warszawy poczekają na wizytę i odwiozą Nukę z powrotem do Szydłowca musimy pomóc im w kosztach transportu - szydłowiec - Warszawa i z powrotem - to będzie ok. to wg mnie 150 zł minimum chyba że sie znajdzie inny transport - do poniedziałku , ale w darmowy transport w trakcie tygodnia z czekaniem na wizytę i odwiezieniem z powrotem i poświęceniem prawie całego dnia - nie ukrywam nie wierzę , ale mogę się mylić , to jest prawie cały dzień spędzony w trasie i w lecznicy mozliwe że tez bym z nimi pojechała jak mi sie uda pozmieniać terminy w pracy te osoby znam - pomogli już bardzo w Szydłowcu - dużą zbiórką kramy którą kupili za swoją kasę i posłań , kocy do bud dla psów Punktu Przetrzymań u siebie w Lublinie , i to wszystko przywieżli do nas :) [B]zbieramy deklaracje na transport /dane do przelewu - bo z Fundacji niestety nie mogę rozliczyć transportu /paliwa/ :shake: podałabym w poniedziałek jak sie nic innego nie znajdzie /[/B] Edited January 4, 2014 by kama210 Quote
mdk8 Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 oj chyba nic innego nie znajdziesz... deklaruję 10,- /więcej nie dam rady/ Quote
joteska Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 (edited) Kama, ze swojej strony w sprawach lecznicy jak ustaliłyśmy a na teraz zrobię szybki bazarek, wygląda na to, ze znów na dogo ;) [B]SERDECZNIE ZAPRASZAM NA BAZAREK DLA NUKI[/B] i prosze o pomoc w rozsyłaniu [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249973-SZYBKI-bazarek-dla-kobietek-i-ich-psiaków-NUKA-z-podejrzeniem-guza-potrzebuje-pomocy[/URL] Edited January 5, 2014 by joteska Quote
Kuki1985 Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 A na jakie konto mozna wplacac pieniazki? Dyche tez dorzucam :-) Quote
kama210 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 [B]*Gajowa* [/B] - bardzo dziękuję bardzo za chęc pomocy , ale udało się że Nuka z Magdą i Łukaszem pojedzie w ten sam dzień, poczeka na konsultcję i ją odwiozą z powrotem , mdk8, beka[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/171345-Kuki1985"][B], Kuki1985[/B][/URL] - dzieki wielkie , konto na pomoc transportową podam jutro , a tymczasem przypominam o bazarku od joteska - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249973-SZYBKI-bazarek-dla-kobietek-i-ich-psiaków-NUKA-z-podejrzeniem-guza-potrzebuje-pomocy[/URL] Quote
DONnka Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Cieszę się, że Nuka umówiona na konsultację w tak krótkim terminie :multi: Jotesko, dzięki ! I transport załatwiony :happy1: Dorzucę choć dyszkę, czekam na numer konta :) Zamelduję się też na bazarku transportowym Trzymam kciuki za wyniki konsultacji :thumbs: Wiadomo już jaki będzie koszt ? Quote
kama210 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 [quote name='agusiazet']Taka piękna suczka i taka straszna choroba! Z mojego bazarku od 1 zł mam 230 zł, a Lusia - sunia dla której pieniążki były przeznaczone_ odeszła za TM. Z chęcią przekażę je na wsparcie na leczenie Nuki. Poproszę tylko o szczegółowe dane do przelewu, a jak napłyną o potwierdzenie ich otrzymania na wątku bazarkowym![/QUOTE] agusiazet - przepraszam że dopiero teraz , ale odpisałam wcześniej , a teraz zbieram info z wątku i widzę że dogo "zjadło" po raz któryś mój post .. jak możesz wspomóc to podam dane pa priv - bo wszystko zalezy jak lecznica bedzie chciała rozliczenienie - czy gotówką czy przelewem ale też pytanie dla formalności ? - wsparcie aktualne ? ________________ ps. nie wiem co sie dzieje z pisaniem postów na dogo - czy tylko ja mam ten problem ?? , ale napisanie lub poprawienie postu na dogo od jakiegoś czasu to męczarnia - nie zapisuje sie post lub zmiany lub okazuje się że nagle są dwa posty o tej samej treści ... ehhh Quote
agusiazet Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 [quote name='kama210']agusiazet - przepraszam że dopiero teraz , ale odpisałam wcześniej , a teraz zbieram info z wątku i widzę że dogo "zjadło" po raz któryś mój post .. jak możesz wspomóc to podam dane pa priv - bo wszystko zalezy jak lecznica bedzie chciała rozliczenienie - czy gotówką czy przelewem ale też pytanie dla formalności ? - wsparcie aktualne ? ________________ ps. nie wiem co sie dzieje z pisaniem postów na dogo - czy tylko ja mam ten problem ?? , ale napisanie lub poprawienie postu na dogo od jakiegoś czasu to męczarnia - nie zapisuje sie post lub zmiany lub okazuje się że nagle są dwa posty o tej samej treści ... ehhh[/QUOTE] Niestety nie, przelałam pieniążki na Skarpetę im. Talcott, ponieważ tutaj nie miałam odpowiedzi, a nie chciałam trzymać pieniędzy na swoim koncie! Jesli sunia ma 8 lat lub więcej mogę poprosić o pomoc dla niej w wysokości 120 zł. Przepraszam, że tak wyszło! Quote
beka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Agusiazet w tym poście [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249625-owczarka-Nuka-podejrzenie-raka-zbiera-na-konsultacj%C4%99-i-transport-do-dr-Jagielskiego?p=21716446#post21716446[/url] są rtg łapki i opis badania. w opisie wiek psa podano 8 lat 10 miesiecy. Quote
agusiazet Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 [quote name='beka']Agusiazet w tym poście [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249625-owczarka-Nuka-podejrzenie-raka-zbiera-na-konsultację-i-transport-do-dr-Jagielskiego?p=21716446#post21716446[/URL] są rtg łapki i opis badania. w opisie wiek psa podano 8 lat 10 miesiecy.[/QUOTE] Dobrze, to już piszę do Skarpety! Quote
Diuna B. Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Proszę o nr konta -wpłacę marną dychę,bo z finansami u mnie tragicznie:-( 4 miesiące temu pożegnałam mojego ukochanego Tosia ,właśnie na osteosarcomę .Miał 9 lat,50 kg wagi i nigdy nie chorował.W marcu zaczął kuleć,7 maja po prześwietleniu dostał wyrok.... Miesiąc siedziałam w necie szukając jakichkolwiek szans dla niego,ale niestety jest to nowotwór ze 100% śmiertelnością,dlatego nie zdecydowałam się na amputację .Wprowadziłam do jego diety niekonwencjonalne środki przeciwnowotworowe,dzięki czemu nie doszło do żadnych przerzutów (wet twierdził,że to curiozum).Niestety 16 września nowotwór wszedł w rdzeń kręgowy i Tosiula został całkowicie sparaliżowany.......Z całego serca życzę Nuce ,zeby to nie była osteosarcoma. Quote
kama210 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 [quote name='beka']Agusiazet w tym poście [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249625-owczarka-Nuka-podejrzenie-raka-zbiera-na-konsultację-i-transport-do-dr-Jagielskiego?p=21716446#post21716446[/URL] są rtg łapki i opis badania. w opisie wiek psa podano 8 lat 10 miesiecy.[/QUOTE] niestety do najmłodszych nie należy .. [quote name='agusiazet']Niestety nie, przelałam pieniążki na Skarpetę im. Talcott, ponieważ tutaj nie miałam odpowiedzi, a nie chciałam trzymać pieniędzy na swoim koncie! Jesli sunia ma 8 lat lub więcej mogę poprosić o pomoc dla niej w wysokości 120 zł. Przepraszam, że tak wyszło![/QUOTE] [quote name='agusiazet']Dobrze, to już piszę do Skarpety![/QUOTE] dzieki - mam nadzieję że Nuka uzyska pomoc :) Quote
kama210 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 więc tak - jestem po rozmowach z lecznicą - niestety w rachubę wchodzi tylko płatność gotówką po wizycie /własnie sie tego obawiałam / , wstępnie spytałam o koszty - sama wizyta - konsultacja onkologiczna to 120 zł , do tego dojdzie reszta zabiegów - jak biopsja , ewentualne leki i co tm jeszcze to dopiero jutro się okaże , wiec minimum 250 zł na pewno trzeba miec w ręce :( Quote
Tianku Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Proszę numer konta wieczorem coś dorzucę dla piesi Quote
kama210 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 [quote name='Diuna B.']Proszę o nr konta -wpłacę marną dychę,bo z finansami u mnie tragicznie:-( 4 miesiące temu pożegnałam mojego ukochanego Tosia ,właśnie na osteosarcomę .Miał 9 lat,50 kg wagi i nigdy nie chorował.W marcu zaczął kuleć,7 maja po prześwietleniu dostał wyrok.... Miesiąc siedziałam w necie szukając jakichkolwiek szans dla niego,ale niestety jest to nowotwór ze 100% śmiertelnością,dlatego nie zdecydowałam się na amputację .Wprowadziłam do jego diety niekonwencjonalne środki przeciwnowotworowe,dzięki czemu nie doszło do żadnych przerzutów (wet twierdził,że to curiozum).Niestety 16 września nowotwór wszedł w rdzeń kręgowy i Tosiula został całkowicie sparaliżowany.......Z całego serca życzę Nuce ,zeby to nie była osteosarcoma.[/QUOTE] Diuna B dziekuję za chęc wsparcia - zraz podam konto skarbnika przykro mi z powodu Twojego psiaka, do jutra siedzę jak na drożdzach czekając na opinię dr Jagielskiego __________________ agusiazet - i jak werdykt Skarpety Talcott - Nuka moze liczyć na wsparcie ? - nawet 100 zł ratuje sytuację . Quote
kama210 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Zadeklarowane wpłaty na konsultację i badania Nuki u dr Jagielskiego i część kosztów paliwa za transport : [B]mdk8[/B] - 10 zł - [B]beka[/B] - 50 zł - [B]Kuki1985[/B] - 10 zł - [B]DiunaB[/B] - 10 zł - [B]Tianku[/B] - .... [B] suma : 80 zł [/B]+ od Tianku brakuje dużo .... ___________ PW wysłałam z danymi do przelewu , proszę o wpłaty ..plisss Quote
Tianku Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 przelałam 50 zł powinno być już na koncie bo ten sam bank. A skarpeta owczarkowa nie może dofinansować badań? nie wiem jakie są zasady pomocy :oops: Quote
agusiazet Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Poproszę o konto i dane do przelewu - wesprę sunię kwotą 100 zł:) Quote
kama210 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 [quote name='Tianku']przelałam 50 zł powinno być już na koncie bo ten sam bank. A skarpeta owczarkowa nie może dofinansować badań? nie wiem jakie są zasady pomocy :oops:[/QUOTE] dziekuję bardzo , co do skarpety owczarkowej to skarpeta pomogła już Nuce opłacając częśc kosztów sterylizacji [quote name='agusiazet']Poproszę o konto i dane do przelewu - wesprę sunię kwotą 100 zł:)[/QUOTE] juz podaję , dziekuję bardzo Quote
joteska Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 jutro konsultacja, wizyta jest potwierdzona, ech ten niepokój co będzie... trzymam mocno kciuki:thumbs:. Super, że Magda i Łukasz mogą jechać z Nuką. Widzieliście ich filmik z piosenką? [url]https://www.facebook.com/photo.php?v=692993507411536&set=vb.173802145997344&type=2&theater[/url] Quote
Recommended Posts