Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.01.2019 o 21:40, danka488 napisał:

witajcie kochani:) życzę wszystkim z Nowym Rokiem wszystkiego najlepszego a przede wszystkim zdrowia, którego mi ostatnio brakuje:( Maciej , dobrze, że kupiłeś karmę, z paragonem daj sobie spokój, czasem tak bywa! 

Witaj:) Dziękuję i ja również życzę przede wszystkim zdrowia!

Mam nadzieję, że jednak sprzedawca prześle mi jakiś skan to wtedy go tu wstawię...

14 godzin temu, bianka0 napisał:

Witam wszystkich serdecznie.
Jak co roku przyszedł do Pandorki nieco spóźniony Mikołaj.
W tym roku Pandusia dostaje całość sumy z nadpłat z tego bazarku :

https://www.facebook.com/events/308145233125705/?active_tab=discussion
Czyli 453 zł.
Bardzo proszę o dane do przelewu.

Witaj:) Wow! Pandi bije rekordy bogactwa:)

Posted
6 godzin temu, Maciek777 napisał:

Witaj:) Dziękuję i ja również życzę przede wszystkim zdrowia!

Mam nadzieję, że jednak sprzedawca prześle mi jakiś skan to wtedy go tu wstawię...

Witaj:) Wow! Pandi bije rekordy bogactwa:)

Maciej podaj konto:) bardzo dziękujemy w imieniu Pandusi za pamięć:)

Posted
21 godzin temu, bianka0 napisał:

Dziękuję.
Przelew poszedł.

I potwierdzam wpłatę, bardzo dziękuję :)

Rozliczenie:

Stan z 11 stycznia: +1842 zł

14 stycznia: +453 zł wpłaty od bianka0

Stan na chwilę obecną: +2295 zł

Sprzedawca z allegro przesłał mi ten skan paragonu za karmę więc wstawiam go tutaj.

Mam taką propozycję - skoro Pandzie bieda w najbliższym czasie nie grozi to może zabrałbym ją do weta na profilaktyczne badanie krwi - morfologia i biochemia? Jak u mnie mieszka to chyba nigdy nie miała. Nie pamiętam ceny, ale chyba ok 120 zł w zeszłym roku kosztowało.

P_20190114_085712.JPG

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 13.01.2019 o 14:38, bakusiowa napisał:

Wygląd całkiem całkiem. Do tego taki posag. Lepiej cicho bo się jacyś kawalerowie dowiedzą.

no tak, panna z posagiem.... znaczy - Panda z posagiem :)

pozdrawiam serdecznie!

Posted
Dnia 22.01.2019 o 22:32, mari23 napisał:

no tak, panna z posagiem.... znaczy - Panda z posagiem :)

pozdrawiam serdecznie!

:D

I ja pozdrawiam:)

Nowości u Panny Pandy brak. Wszystko po staremu. Nowa karma jej smakuje. W ogóle chyba tylko jedna karma jej tak nie do końca smakowała - Taste of the wild. I to chyba tylko jeden smak, już nie pamiętam jaki. Muszę ją wykąpać bo zaczyna dostawać tłustego futra. Ale to chyba jutro. Zachwycona nie będzie;) 

Posted
Dnia 27.01.2019 o 10:36, Maciek777 napisał:

:D

I ja pozdrawiam:)

Nowości u Panny Pandy brak. Wszystko po staremu. Nowa karma jej smakuje. W ogóle chyba tylko jedna karma jej tak nie do końca smakowała - Taste of the wild. I to chyba tylko jeden smak, już nie pamiętam jaki. Muszę ją wykąpać bo zaczyna dostawać tłustego futra. Ale to chyba jutro. Zachwycona nie będzie;) 

fajnie, że u Was wszystko jest ok! my znowu mamy bezdomną kotkę, szykujemy ją do sterylizacji:(

• Like 1
Posted
Dnia 31.01.2019 o 22:37, danka488 napisał:

fajnie, że u Was wszystko jest ok! my znowu mamy bezdomną kotkę, szykujemy ją do sterylizacji:(

Super, że ją ratujecie:) Powodzenia Wam i kotce życzę:)

Panda była kąpana w piątek. przy okazji trzeba już było wrócić do standardowej obroży, ale ta z dzwoneczkami powróci w grudniu;) Od piątku też staram się wrzucić nowe zdjęcia, ale dogo ma jakąś awarię... 

Posted
Dnia 6.02.2019 o 20:11, mari23 napisał:

prześliczne te fotki !!!

ale taka piękna modelka i taki zdolny fotograf - inaczej być nie mogło :)

Dziękujemy:D

Dnia 6.02.2019 o 21:06, danka488 napisał:

malutka, jak pięknie pozuje:) Maciej , chyba znowu się przyty,lo:)?

Wątpię by przytyła:) To takie wrażenie przez luźną skórę.Np na pierwszym zdjęciu wygląda normalnie, ale na ostatnim jakby to nie ten sam pies;)

Moje pytanie chyba gdzieś przepadło między innymi sprawami więc przypomnę się:) Nie to żebym namawiał, ale proszę tylko o odpowiedź czy tak czy nie:)

Dnia 14.01.2019 o 19:26, Maciek777 napisał:

Mam taką propozycję - skoro Pandzie bieda w najbliższym czasie nie grozi to może zabrałbym ją do weta na profilaktyczne badanie krwi - morfologia i biochemia? Jak u mnie mieszka to chyba nigdy nie miała. Nie pamiętam ceny, ale chyba ok 120 zł w zeszłym roku kosztowało.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 17.03.2019 o 16:21, pucka69 napisał:

a na badaniach kontrolnych była? 

Nie była bo jeszcze odpowiedzi nie otrzymałem:P Na oko wygląda na zdrową:)

Teraz śpi, a nawet chrapie:) W cieplejsze dni spędza więcej czasu na powietrzu, ale teraz wiadomo - skazana na dom;)

Ze słuchem coraz gorzej. Dobrze, że reaguje na machanie ręką by przyszła:D Nie wiem czy jej to w ogóle jakoś przeszkadza bo w żadnym razie jakaś osowiała czy zagubiona nie jest. Może cieszy się świętym spokojem;) Jak śpi to nie dość, że nie reaguje na głos (można nawet krzyczeć nad nią) to nie budzi jej też dotyk tak od razu tylko po paru sekundach, a wtedy się nagle zrywa w szoku, że ktoś coś od niej chce...

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 18.03.2019 o 19:34, Maciek777 napisał:

Nie była bo jeszcze odpowiedzi nie otrzymałem:P Na oko wygląda na zdrową:)

Teraz śpi, a nawet chrapie:) W cieplejsze dni spędza więcej czasu na powietrzu, ale teraz wiadomo - skazana na dom;)

Ze słuchem coraz gorzej. Dobrze, że reaguje na machanie ręką by przyszła:D Nie wiem czy jej to w ogóle jakoś przeszkadza bo w żadnym razie jakaś osowiała czy zagubiona nie jest. Może cieszy się świętym spokojem;) Jak śpi to nie dość, że nie reaguje na głos (można nawet krzyczeć nad nią) to nie budzi jej też dotyk tak od razu tylko po paru sekundach, a wtedy się nagle zrywa w szoku, że ktoś coś od niej chce...

to zupełnie tak samo, jak mój stary Kajtuś ( z wyglądu - Pandusia w wersji black ;)) najlepsze jest to, że kiedy spanielka Betty "groźnie" mamrocze przy misce, psy nie podejdą jeść, ale przygłuchy Kajtuś spokojnie zajada tuż przy głowie pomrukującej Betty :) dodając do tego brak lęku przed burzą - głuchota ma swoje dobre strony :)

• Like 2
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 27.03.2019 o 17:09, mari23 napisał:

to zupełnie tak samo, jak mój stary Kajtuś ( z wyglądu - Pandusia w wersji black ;)) najlepsze jest to, że kiedy spanielka Betty "groźnie" mamrocze przy misce, psy nie podejdą jeść, ale przygłuchy Kajtuś spokojnie zajada tuż przy głowie pomrukującej Betty :) dodając do tego brak lęku przed burzą - głuchota ma swoje dobre strony :)

Ha ha, faktycznie:D Można mu nawet pozazdrościć:) 

Co do karmy to już kupiłem. Trochę się porządziłem bo kupiłem trochę droższą karmę, ale za to jest jej 15 kg w worku, a nie 12 jak zazwyczaj. Do tego kupiłem już zestaw kropli na pchły i kleszcze (Fiprex) bo niestety już u mnie atakują - przynajmniej kleszcze. I, jak rok temu, kupiłem jej fiolki na rozmiar L więc daję jej po połowie co miesiąc więc co miesiąc będę jej odliczał 7 zł.

Panda już dnie spędza na zewnątrz, a przynajmniej ostatnio gdy jest tak ciepło. Nie ciągnie jej do domu. Wygrzewa się na słońcu:)

Wrzucam skan paragonu, zdjęcie karmy i kilka fotek zrobionych na szybko, na wczorajszym spacerze:)

Rozliczenie:

Stan z 14 stycznia: +2295 zł

02 kwietnia: -188 zł za karmę Royal Canin Ageing 10+

06 kwietnia: -7 zł za krople Fiprex

Stan na chwilę obecną: +2100 zł

20190405_175918.jpg

20190405_214701.jpg

20190406_103854.jpg

• Like 1
Posted
8 godzin temu, Olena84 napisał:

Śmiesznie wygląda Pandzia tak usadzona przed tą karmą zawsze;)

A no dziwna tradycja:) Mógłbym jeszcze dodatkowo aktualną gazetę koło niej położyć dla potwierdzenia świeżości zdjęcia:P

• Like 1