Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ogladałam :)wysłałam tez 3 filmiki,to mogli obejrzeć.Sunia zagoniła mnie do zlewozmywaka,bo je wtedy kiedy ja myje czyli stoje tyłem do niej,a jestem.Dookoła domu chodzimy juz tak:ona leci pierwsza i sie ogląda.Kooo nie zrobione do sioo,pare podejsc,dobrze ze nie w zaspach :)Była godzine sama,chyba lezała,a jesli gdis jest niespodzianka to jak znam życie wejdzie w TZ.Ja niby szukałam,niby nie ma,ale to spora przestrzen otwarta.
PS ...wyczytałam Ze Spajky tez juz w domu :)tez 13 latek mu walneło.

Edited by halcia
Posted

To normalnie cud!!!! :multi: Tak mi sie marzylo zeby Halcia Etke zostawila u siebie, ale nie smialam jej prosic, wiedzac ile ma pracy przy Filipie.

Halciu dziekuje Ci z calego serca!!! :buzi: Uwielbiam Cie kobieto!!! :loveu:

Posted

[quote name='halcia']No pewnie by nie była jakbys akcji nie rozpoczęła:)A tak,to brzydyla mam obok non-stop.Nawet w nocy :)[/QUOTE]

Jakiego brzydala??? Ona jest cudna!!!! :loveu: Jak sie niunia czuje?

Posted

[quote name='halcia'].
PS ...wyczytałam Ze Spajky tez juz w domu :)tez 13 latek mu walneło.[/QUOTE]
Mam informację, że od ponad godziny jest w swoim domu i podobno nawet macha ogonkiem :lol:
Musial przejechać spory kawałek drogi z Orzechowiec.

[quote name='Sabina02']To normalnie cud!!!! :multi: Tak mi sie marzylo zeby Halcia Etke zostawila u siebie, ale nie smialam jej prosic, wiedzac ile ma pracy przy Filipie.

Halciu dziekuje Ci z calego serca!!! :buzi: Uwielbiam Cie kobieto!!! :loveu:[/QUOTE]
Filip nadal cierpliwie znosi konkurentkę ?

Posted

Rozmawialam z Bambino, ktora zgodzila sie przyjac do siebie inna sunie na miejsce Etiopii. Jest to mala, 10-letnia Bunia, ktora nie ma prawego oczka. Przeybywa w przytulisku w Golub-Dobrzynie (woj. kujawsko-pomorskie). :(
[B][SIZE=2]
beataczl, agata51, Jo37, asiuniab, [/SIZE][/B][SIZE=2]czy moglabym Was prosic o przekazanie swoich deklaracji z Etiopii na Bunie. :)

[IMG]https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/425989_239083706173800_29698575_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1382382_517870204961814_79522722_n.jpg[/IMG][/SIZE]

Posted

:mdleje:Co ja widzę? Kilka dni nie zaglądałam a tu takie zmiany:multi:. Halciu... :Rose:
Deklarowałam jednorazową, jeśli Eti nie będzie potrzebowała to wyślę dla Buni...

Posted

[quote name='asiuniab']ja podtrzymuję swoją deklarację;[/QUOTE]

Pieknie dziekuje! :calus:

[quote name='maarit']:mdleje:Co ja widzę? Kilka dni nie zaglądałam a tu takie zmiany:multi:. Halciu... :Rose:
Deklarowałam jednorazową, jeśli Eti nie będzie potrzebowała to wyślę dla Buni...[/QUOTE]

Dziekuje, napewno sie przyda! :loveu:

Posted

Witam wszystkich! Ogromnie, ogromnie się ucieszyłam, jak w pw Sabinka mi napisała, że Etka zostaje u halci na stałe, choć ja siódmym zmysłem czułam, że Etka u niej zostanie, dzień wczesniej napisałam nawet takiego sms-a do asiunib. Skoro Etka tak kocha halcię, to nie ma żadnej siły, żeby jechała gdzie indziej. Życzymy 100 lat życia.
A! Czyli Buńka ma przyjechać? Fajnie. Do Golubia-Dobrzynia, to za zwrotem kosztów paliwa sama mogę podjechać. Gdyby dało radę już w ten weekend, to byłoby dobrze. Bo taką odległość mogę pokonać tylko w dzień wolny od pracy

Posted (edited)

Tak,tak maarit,przekaz innej.Ecia robi postepy niesamowite.Wstaje wtedy kiedy ja sie budze.Pobiegła od razu pod drzwi...ja złapałam szlafrok i smycz i zrobiłysmy wypad na ogród.Siooo było natychmiast.Potem wynosiłam chorego Filipa na zewnatrz.Widze pysio w drzwiach.Uchyliłam drzwi,mała wypadła sama zrobiła kooo i jak strzała pognała do domu szybciutko merdając ogonkiem :)Teraz spi wtulona obok.Po jej bieganiu i skokach/ jak zajączek/w zyciu nie dałabym tyle lat ile ma wpisane.Tyle ze pysio siwiuteńki...
PS.Sabka BRZDYLA nie brzydala. !!!!Brzdyl,słyszałam mowi sie na małe dzici np :)a Filip jej prawie nie widzi,ona lezy koło mnie a biedny Filip lezy tak jak go połoze,/on sam nie jest w stanie zmienic pozycji/tez niedaleko,ale tyłem do niej,na poduszkach na podłodze.
Aaaa juz teraz wiem na pewno.Sunia lata po domu i zwiedza,jak wyniose Filipa na podusiach i pontonie na zewnątrz.Czyli jakis respekt ma,choc potrafi czasem przebiec mu przed nosem ignorujac szczekanie.

Edited by halcia
Posted

[quote name='halcia']Tak,tak maarit,przekaz innej.Ecia robi postepy niesamowite.Wstaje wtedy kiedy ja sie budze.Pobiegła od razu pod drzwi...ja złapałam szlafrok i smycz i zrobiłysmy wypad na ogród.Siooo było natychmiast.Potem wynosiłam chorego Filipa na zewnatrz.Widze pysio w drzwiach.Uchyliłam drzwi,mała wypadła sama zrobiła kooo i jak strzała pognała do domu szybciutko merdając ogonkiem :)Teraz spi wtulona obok.Po jej bieganiu i skokach/ jak zajączek/w zyciu nie dałabym tyle lat ile ma wpisane.Tyle ze pysio siwiuteńki...
[B]PS.Sabka BRZDYLA nie brzydala. !!!![/B]Brzdyl,słyszałam mowi sie na małe dzici np :)a Filip jej prawie nie widzi,ona lezy koło mnie a biedny Filip lezy tak jak go połoze,/on sam nie jest w stanie zmienic pozycji/tez niedaleko,ale tyłem do niej,na poduszkach na podłodze.
Aaaa juz teraz wiem na pewno.Sunia lata po domu i zwiedza,jak wyniose Filipa na podusiach i pontonie na zewnątrz.Czyli jakis respekt ma,choc potrafi czasem przebiec mu przed nosem ignorujac szczekanie.[/QUOTE]

No, masz szczescie Halcia! :mad: :evil_lol:

Posted

MISIEK:diabloti:Etka,była wigili w Łancucie u tesciowej.Poniewaz Ona i Ciotka maja ponad 80 lat ,rzuciły sie głskac biednego bezdomnego psa:mad:na co ostro zareagoał TZ ,zeby dały jej spokój.Pytały jak ma na imie ;my mówimy ze Etka.A one na to :no trzeba mu dac imie:evil_lol:My na to:to dziewczynka,ma na ime Etka.A tesciowa,:no ale trzeba Mu dac imie,nich będzie Misiek.No i rechot,TZ woła "mała no to jestes MISIEK :eviltong:"Wiec Misiek spedził wigilie u Tesciowej,ambitnie odmawiając ryby,sernika,bo pasły by wszystkim/zawsze przygarniały psy od meneli/Ja swoich chytrych juz tam dawno nie woziłam,bo pasły wszystkim po kątach :mad:Etka dzielnie wszysko zniosła,na kooo dała sygnał i spokojnie zdążyłysmy.Miał tam fotel dla siebie,kocyk i podusie"swoją"żeby nie czuła sie nieswojo.Za to w aucie padła głebokim snem.Gdy podjechalismy do domu podniosła łepek,na słowo "domek",zobaczyła bude/bo jest na ogrodzie na wypadek "W" w razie deszczu,weszła obeszła i wyszła i zaniosłam do domu,bo ciemno.Od razu buch na sofe :)Ma zaproszenie na reszte swiąt :)

Posted

A w życiu :)Imie jej nadał Artur i to tez chce uszanowac i"zostawic",tyle ze dzieci etiopskie serniczka by nie omówiły...I jak tu wytłumaczyc ludziom,ze bida w schroniskach,jak pies odmawia sernika.Nuta domowa,to z reką połykała,ona jako szczeniak była tylko kilka dni w schronie i nie zdazyli ją wrzucic na boksy.A chytra była całe zycie.Filip zaznał głodu strasznego,okrutnego a zawsze jadł powolutku i przez prawie dwa lata"zostawiał innym psom"bo tak był nauczony.On był z azylu od Majki Borowiec z Wysokiej Strzyżowskiej.
Łoł ...on jest!

Posted

Dzis zmamy i postępy takie:Samodzilny wypad na ogród w zasiegu wzroku,merdanie ogonkiem nawet podczs siooo :)i biegusiem do domu.Gdy wynosiłam Filipka wybiegła za nami i zaczeła radosnie biegac i podskakiwac na ogrodzie.W miedzyczasie kooo.Potem nie chciała wrócic do domu tylko biegac,ale widocznie dawała znac ze mam byc przy tym.Zrobiłysmy pare rundek,ona chciała dalej.Tylko obrózka.Nie wbijała sie nigdzie w krzaki,a jak WOŁAM,TO ECIA PRZYBIEGA :) ,a samodzielnie okrązała kilka razy dom,wiec z drugiej strony gdy była,to mnie nie widziała.Sioo łacznie 3x,zjedzone na sofie za moimi plecami.To,to zostawiamy na potem,to zestawianie jedzonka na podłoge.Wstaje/budzi sie/ zawsze tuz po mnie,nigdy wczesniej.Teraz znów podsypia ,ale na byle ruch oczka sie otwierają,a jak wstaje tupta mnie szukac.
Tak barb,śmiałysmy z Bogusią ze niektóre imona trudne do zapamiętania a nawet do wypowiedzenia.Ale w tym była cała fantazja i "kolory" Artura :)

Posted

[quote name='Sabina02']Rozmawialam z Bambino, ktora zgodzila sie przyjac do siebie inna sunie na miejsce Etiopii. Jest to mala, 10-letnia Bunia, ktora nie ma prawego oczka. Przeybywa w przytulisku w Golub-Dobrzynie (woj. kujawsko-pomorskie). :(
[B][SIZE=2]
beataczl, agata51, Jo37, asiuniab, [/SIZE][/B][SIZE=2]czy moglabym Was prosic o przekazanie swoich deklaracji z Etiopii na Bunie. :)

[IMG]https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/425989_239083706173800_29698575_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1382382_517870204961814_79522722_n.jpg[/IMG][/SIZE][/QUOTE]

tak-przekazuje dekl dla tej suni.. czy ma watek?

Eti mizianka przesylam :loveu: takie postepy w krotkim czasie..:multi:

zdrowych i wesolych Swiat zycze :)

Posted

Eti była na wyjezdie grzeczniutka,ale jednak jesli tylko wstałam od niej/a waruje przy niej cały dzien w zasadzie,pomijajac tylko opieke nad Filipkiem-ale to akurat ona chyba rozumie :)/to wiała za fotel i czekała az usiade koło niej.Wiec jutro nie jade nigdzie by suni nie przedawkowac wrażeń.Sioo,kooo bez problemów na zewnątrz,z jedzeniem i woda namawianie,pare podchodów.TZ akceptuje,ale jak chciałam pomóc w kuchni i mowie "siądz koło niej"....nawiała i tylko nos wystawał zza fotela.Wrociła jak ja usiadłam ...

Posted

halciu,dziękujemy, że na bieżąco i tak dokladnie opisujesz nam wszystko co dotyczy Eti. Z prawdziwą przyjemnością czytam Twoje relacje.

Posted

Dziękuje :)Dzis kolejny mały kroczek...zjadła przy mnie,obok i...sprawdzałam na ile sie przełamie by wziąść kąsek z reki.Jadłam kromkę z pachnacą swojska kiełbasa,nos się poruszył,rozglada sie.Oderwałam kawalatek podaje,ta udaje ze nie widzi.To odłożyłam.Szuka,wącha/na leżąco/.Przybliżyłam.Nie,szuka na podusi czy położyłam.Nie położyłam:)Patrzy na mnie...podaje z reki...zjadła :)

Posted

[quote name='halcia']Dziękuje :)Dzis kolejny mały kroczek...zjadła przy mnie,obok i...sprawdzałam na ile sie przełamie by wziąść kąsek z reki.Jadłam kromkę z pachnacą swojska kiełbasa,nos się poruszył,rozglada sie.Oderwałam kawalatek podaje,ta udaje ze nie widzi.To odłożyłam.Szuka,wącha/na leżąco/.Przybliżyłam.Nie,szuka na podusi czy położyłam.Nie położyłam:)Patrzy na mnie...podaje z reki...zjadła :)[/QUOTE]
:lol::lol::lol: