Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

ala123 napisał(a):
Odebrałam telefon i aż mnie zamurowało: słyszę,że pani z Człuchowa i miała podobnego pieska! Na szczęście to inna kobieta.
Trzymajmy kciuki za wizytę. Dziękuję Beatko za pomoc :loveu:
Zdjęcia usiłuję wstawić,ale nie mogę zalogować się imageshacka,cały czas próbuję. Kodi jest cudny i kochany,stoi na dwóch łapkach i ten pysio uśmiechnięty:lol:.

Trzymam kciuki z całych sił :)

Edited by handzia
  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ala123']KODI w hoteliku:

Kochany pycholek,co? Jak taki pies może nie mieć domu?!

takie zdjecia ma Pani w swoim telefonie;)

ja juz po wizycie
czekam jeszcze na tel od Magdy z hoteliku bo wlasnie jest u weta i nie mogla za duzo rozmawiac..
w kazdym badz razie chlopak sie rozkrecil-ugryzl mojego osobistego psa Skate w noge!:mad:
nastepnie wyniuchal cieczkujaca sunie u sasiadow i dawaj w amory!
Magda mowi,ze trzeba Go odjajczyc....
czy jeszcze w hoteliku czy juz u Pani tzn. Ona juz pyta kiedy mozna odebrac Kodiego z hoteliku.
wczoraj byl syn Pani w hoteliku i Kodi sie bardzo spodobal :)
no i jak mialaby wygladac umowa adopcyjna?

dom zwierzolubny /2 kotki, 3 szynszyle,swinka morska w domu/ jest ogrod ale przod nieogrodzony ale tyl juz tak. . o tyle nie ma biedy ze sa to szeregowki przylegajace do siebie wiec nie ma przejscia bokiem.no i boki od sasiadow oddzielone normalnie plotem. pani nie pracuje troche dorabia pilnowaniem dziecka synowie pracuja. Dziecko obecnie w wieku 3 lat. widzialam filmiki z djecia z psem Miskiem i z tym chlopczykiem tez. Magda mowi,ze jak najbardziej Kodi do dzieci sie nadaje .Wlasnie jeszcze nie zapytalam co z tymi kotami czy nie bedzie wojny czekam na tel od Niej...
okazalo sie,ze obok Pani mieszka moja bardzo dobra znajoma Grazyna /wiec kontrola na biezaco zapewniona ;)

Posted

mam info od Magdy -Kodi sie do kotow nadaje :)
rozmawialam z wetem moj Skate jajeczny i Kodi tez wiec w sytuacji cieczkujacej suni sa rywalami i stad to ugryzienie...
po rozmowie z ala -prosilam Magde niech umowi Kodiego na zabieg kastracji

Posted

super :) bo pani juz dzis dzwonila kiedy moze przyjechac po Kodisia:)

ale najpierw kastracja-dzis widzialam sie z Magda umowi sie na zabieg z wetem jutro zadzwoni na kiedy

poniewa u nas nie ma ,,na kreche" dalam Magdzie 100 zl na kastracje/moze bedzie jakis bazarek na ten cel to sie rozliczymy

wydaje mi sie im szybciej tym lepiej i niech juz idzie do domku.

Magda mowi,ze ze 4 dni po zabiegu najlepiej zeby jeszcze byl u Niej bo dopilnuje wszystkiego/Pani zaproponowala zabranie Go zaraz po zabiegu do Niej do domu na rekonwalescencje...tez potrafi zrobic zastrzyki bo jest po kursie opiekunki w hospicjum i na zolu miala praktyki. No ale Magda woli nie stresowac Kodisia w nowym miejscu po przzebudzeniu sie z narkozy..

Posted

beataczl napisał(a):
super :) bo pani juz dzis dzwonila kiedy moze przyjechac po Kodisia:)

ale najpierw kastracja-dzis widzialam sie z Magda umowi sie na zabieg z wetem jutro zadzwoni na kiedy

poniewa u nas nie ma ,,na kreche" dalam Magdzie 100 zl na kastracje/moze bedzie jakis bazarek na ten cel to sie rozliczymy

wydaje mi sie im szybciej tym lepiej i niech juz idzie do domku.

Magda mowi,ze ze 4 dni po zabiegu najlepiej zeby jeszcze byl u Niej bo dopilnuje wszystkiego/Pani zaproponowala zabranie Go zaraz po zabiegu do Niej do domu na rekonwalescencje...tez potrafi zrobic zastrzyki bo jest po kursie opiekunki w hospicjum i na zolu miala praktyki. No ale Magda woli nie stresowac Kodisia w nowym miejscu po przzebudzeniu sie z narkozy..

Dzięki Beatko raz jeszcze. Podsumuj proszę wszystkie wydatki związane z załatwianiem różnych spraw związanych z Kodim,który tak nieoczekiwanie spadł Ci na głowę. Wiem,jaką masz sytuację,dlatego też nie zostawię Cię z tym samej!

Posted

[quote name='bela51']Alez Kodi jest cudny i słodki !!!!!!!!
Oby domek okazał sie taki fajny, jak piszesz. Bo wiesz, czasem trzeba beczke soli zjesc , jak w przysłowiu:lol:

[quote name='handzia']Jejciu....jaki on cuuuudny :loveu:
Opis brzmi obiecująco :) Bardzo się cieszę :)

wszystko wyjdzie w praniu ;) oczywiscie nastawiam sie optymistycznie :)

[quote name='ala123']Dziękuję Beatko za wizytę ! Za wszystko dziękuję Ci bardzo!!! Jeżeli chodzi o umowę adopcyjną,to mam jakąś,skonstruowaną przez siebie.

przeslij mi prosze na maila
[email protected]

[quote name='ala123']Dzięki Beatko raz jeszcze. Podsumuj proszę wszystkie wydatki związane z załatwianiem różnych spraw związanych z Kodim,który tak nieoczekiwanie spadł Ci na głowę. Wiem,jaką masz sytuację,dlatego też nie zostawię Cię z tym samej!

po kastracji wet wystawi fakt/rachunek na Magde to bedzie dokladnie wiadomo...
ja dalam tak na oko 100 zl/bo to od wagi zalezy a np. Malamut kosztuje tzn. kastracja Malamuta u tego weta 150 zl.

Posted

Miejmy nadzieję,że wszystko będzie nadal OK,na pewno będzie:lol:.

Przypomniałam sobie,że powinnam wstawić tutaj paragon od weta z Zamościa,gdzie Kodi przebywał i był leczony z zakażenia łapki.
Paragon jest na kwotę 225zł,ale tak,jak wet napisał na kartce obok, 191zł było za leczenie i pobyt;reszta to za karmę,którą kupiłam wcześniej Kodiemu.

• 3 weeks later...
Posted

Na razie nie ma złych wieści z Człuchowa,z domu Kodiego;miejmy nadzieję,że jest dobrze,a nawet bardzo dobrze:lol:.
Za hotelowanie w styczniu w Hoteliku Dzika Kępa - 26dni wyszło 338zł (po13zł za dobę) + 100zł kastracja.
Dziękuję bardzo raz jeszcze Beatce z Człuchowa ( i Chojnic) za pomoc :lol:.

Posted

[quote name='ala123']KODI w hoteliku:
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/842/3lh4.jpg[/IMG]

[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/46/tdzz.jpg[/IMG]

[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/19/9qtd.jpg[/IMG]

Kochany pycholek,co? Jak taki pies może nie mieć domu?![/QUOTE]
Cudny !!!!!!!!!

Posted

[quote name='ala123']Na razie nie ma złych wieści z Człuchowa,z domu Kodiego;miejmy nadzieję,że jest dobrze,a nawet bardzo dobrze:lol:.
Za hotelowanie w styczniu w Hoteliku Dzika Kępa - 26dni wyszło 338zł (po13zł za dobę) + 100zł kastracja.
Dziękuję bardzo raz jeszcze Beatce z Człuchowa ( i Chojnic) za pomoc :lol:.[/QUOTE]

na pewno bedzie jeszcze wizyta poadopcyjna :)
juz mowilam P.Bozenie ze bede robic fotki tez ;)
dobrze ze sie pogoda poprawia dzis nawet slonce w pelni od rana
i oby tak do wiosny!....

Posted

[quote name='beataczl']na pewno bedzie jeszcze wizyta poadopcyjna :)
i oby tak do wiosny!....[/QUOTE]
Oj tak,niech już nadchodzi ta wiosna;u nas też jest wiosennie,psy wylegują się w koszach na słońcu,aż miło ppopatrzeć

Posted

[quote name='beataczl']na pewno bedzie jeszcze wizyta poadopcyjna :)
i oby tak do wiosny!....[/QUOTE]
Oj tak,niech już nadchodzi ta wiosna;u nas też jest wiosennie,psy wylegują się w koszach na słońcu,aż miło popatrzeć:lol: