Martika&Aischa Posted December 31, 2013 Author Posted December 31, 2013 Nabiegałam się dziś za sterylką dla Megusi w końcu się udało ;) w czwartek będę miała potwierdzenie na 100% że mała zostanie w piątek rano wysterylizowana o ile nie przywiozą przez dni wolne jakieś połamane bidy tfu ...tfu ...tfu...w czwartek też poznam cenę gdyż muszę ją ustalic z właścicielem kliniki :) Dziewczynki Najlepszego w Nowym Roku :BIG::BIG::BIG::BIG::BIG::BIG::BIG: Quote
Bogusik Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 KOCHANI,WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W 2014 ROKU! Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Megunia od wczoraj jest pod moją opieką :) Boże jakie to jest maleństwo kochane :loveu: chodzi za człowiekiem krok w krok :) dogadała się pięknie z moją Aishą :) prawie jak siostry oczywiście gdyby nie te gabaryty ;) Dziś Megusia jest ze mną w pracy bo o 15 mamy sterylkę :) Koszt sterylizacji : 250 zł Dane przychodni : "Wróblewscy" Przychodnia Weterynaryjna ul. Augustynika 14 41-300 Dąbrowa Górnicza, Śląskie [TABLE="class: cms_table_simplerTable"] [TR] [TD]Telefon:[/TD] [TD="width: 100%"]0- 668-568-180[/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Dziewczynki proszę trzymajcie kciuki za malutką bo ja nie mogę w ogóle skupić myśli ...ech...mam nadzieję że szybciutko dojdzie do siebie :) Quote
Bogusik Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Ja zaciskam z całych sił...:kciuki::kciuki::kciuki: Quote
bahlsa Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Będzie dobrze :) Moja ważyła 2 kg jak ją sterylizowałam. Lekarz się śmiał, że to prawie mikrochirurgia była. Po sterylce od razu do domku? Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 bahlsa napisał(a):Będzie dobrze :) Moja ważyła 2 kg jak ją sterylizowałam. Lekarz się śmiał, że to prawie mikrochirurgia była. Po sterylce od razu do domku? Po sterylce do mnie :) a jutro po południu jedziemy do domku :) Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Megi to przekochana sunieczka :) przylepa niesamowita :):):) boi się troszeczkę obcych ludzi ale jak zaufa nie odstąpi już na krok ;) oj będzie miał domek z niej pociechę :loveu::loveu::loveu: Niestety byli właściciele wpadli na pomysł i mi ją ogolili do łysa zamiast wyczesać :( dobrze że chociaż łapinki i główkę oszczędzili. Założyłam malutkiej ubranko bo trzęsła się na dworze jak galaretka :( Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 odbieram maleńką po godzince 18. Uryczałam się jak głupia :( tej małej nie da się nie kochac jest taka cudowna. Trzymała się kurczowo łapinkami i trzęsła abym jej tylko nie zostawiła. Bidulka moja kochana :( Megusia ma od golenia dużo wyprysków na ciałku i w okolicach szyi coś paskudnego granatowego. Prosiłam Wróblewskiego aby to obejrzał stwierdził że jest to duży krwiak ( siniak) ktoś ją musiał porządnie potraktowac z buta !!!!!:angryy::angryy::angryy: Potwór jeden !!! Jak bym go dorwała pokazałabym mu co to znaczy but w twarz!!! gnojek paskudny!!! Megusia ma w okolicach 3 latek ale ząbki w stanie okropnym :( w 2012 r już brała antybiotyk na ząbki i dziąsełka. Zadzwoniłam do Pani Uli i zgodnie uznałyśmy że trzeba zrobic porządek i Megusi ząbki wyczyścic ( mnóstwo bakterii namnożonych na pewno nie służą dobrze pracy serduszka ). Koszt czyszczenia 80 zł pokryje domek naszej Meguni :):):) Dziewczynki trzymajcie dalej kciuki za maleńką bo ja już nie mogę usiedziec i najchętniej już bym po nią jechała!!! Quote
bahlsa Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Za chwilkę 18.... Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Kamień na zębach to przypadłość rasy. A włosy odrosną, nie ma się co martwić. Zastanawiam się jak można uderzyć tak małego psa (o kopaniu nawet nie myślę - dla mnie to horror). Jeżeli dasz radę ... proszę o fotkę. Już zaczynam żałować.... :) Quote
halszka Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 zaglądam.....myślami jestem z Wami,malutka trzymaj się! Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Dziewczynki jesteśmy :):):) maleńka była taka dzielna :multi: szybciutko się obudziła choc nadal jest zakręcona ;) w tej chwili położyłam ją na podusi i słodko śpi :) boże to jest taka maleńka kruszynka. Moja Aisha dzielnie jej pilnuje i nie spuszcza z oka ;) Dostaliśmy leki przeciwbólowe w strzykaweczce aby łatwiej było podac. Ząbki wyczyszczone jeden niestety usunięty. Nie mam aparatu a chętnie bym Wam wstawiła naszą bohaterkę :( Jestem z tej kruszynki taka dumna :loveu::loveu::loveu: Prosiłam weta o zrobienie kilku zdjęc jak tylko dostanę na @ zaraz wrzucę więc proszę o chwileczkę cierpliwości :):):) Dziewczynki dziękuję za ciepłe myśli i kciuki :):):) :loveu: Quote
halszka Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 uffffffffffff zuch dziewczynka :multi: spokojnej nocy życzę i zdrowiej maleńka szybciutko :iloveyou: Quote
wiewoira Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Noooo,terraz już tylko ku dobremu :) Śpij smacznie Meguniu i snij o nowym wspanialym domku :buzi: Quote
wiewoira Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Noooo,terraz już tylko ku dobremu :) Śpij smacznie Meguniu i snij o nowym wspanialym domku :buzi: Quote
Martika&Aischa Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 zawiozłyśmy dziś Megunie do domku. Płakałam jak bóbr całą drogę do domu i ryczę teraz. Ja się po prostu nie nadaje nawet na 5 minutowe DT. Pokochałam tą maleńką od pierwszego wejrzenia i chyba z wzajemnością. Jestem w stałym kontakcie z Panią Uleńką malutka bardzo tęskni i zamiast cieszyc się spacerkiem ciągnie w stronę gdzie się rozstałyśmy :( Idę się wypłakac bo co mi innego zostało :( Mam jednak nadzieję że maleńka się przekona do domku Pani Uli bo to naprawdę wspaniały i ciepły domek. Quote
Bogusik Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Martika@Aischa napisał(a):zawiozłyśmy dziś Megunie do domku. Płakałam jak bóbr całą drogę do domu i ryczę teraz. Ja się po prostu nie nadaje nawet na 5 minutowe DT. Pokochałam tą maleńką od pierwszego wejrzenia i chyba z wzajemnością. Jestem w stałym kontakcie z Panią Uleńką malutka bardzo tęskni i zamiast cieszyc się spacerkiem ciągnie w stronę gdzie się rozstałyśmy :( Idę się wypłakac bo co mi innego zostało :( Mam jednak nadzieję że maleńka się przekona do domku Pani Uli bo to naprawdę wspaniały i ciepły domek. Martczko,bardzo,bardzo was obie przytulam :calus: To bardzo trudne,ale z każdym dniem,będzie tylko lepiej...:smile: Wierzę w to,że Pani Ula zrobi wszystko,aby Megunia zaufała i pokochała swoją nową rodzinę i nowe miejsce, jak najszybciej i już na zawsze!:kciuki::smile: Quote
Nadziejka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 :modla: Zagladam z kciukami i ogromnymi pozdrowionkami :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Martuniu sciskam ile sil , by wszystko się cudnie spokojnie ulozylo :modla: :modla: Quote
bela51 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Ja mysle, ze bedzie dobrze.:lol: Psinka jest mocno skołowana, za kilka dni wszystko sie ułozy. A co z kontrolą po sterylce? Nie za szybko pojechała do tego nowego domku ? Quote
Recommended Posts